Teros hund

Under gårdagen fick vi ett par frågor om vad Teros hund heter (som han gärna tar långa promenader med på morgonen förbi Hanöhallen och som fått honom att bli återställd snabbt från sin skada): Werbredaktionen startade ett detektivarbete och kunde till slut ro hem sanningen:
Hon heter "Whitney". Möjligen döpt efter Whitney Houston (Vi kunde inte komma på någon annan som heter Whitney än just sångerskan och Teros vackra hund)...

/Webred

Bengtssons blåa strumpor

Mycket av trafiken stannade av vid sjutiden i kväll (28/4) i området kring Idrottsplatsen i Åhus. Det visade sig nämligen att Martin Bengtsson hade de mest fasansfulla blåa strumpor till sin träningsklädsel.
Inte sedan Andrée Bruhn hade köpt sina "Sverigeskor" har allmänheten reagerat så starkt på en träningsutstyrsel på Åhus Idrottsplats.
Enligt Bengtsson själv saknar han helt ett par reglementsenliga svarta strumpor. Vi på redaktionen kommer omedelbart att starta en insamling för att se till att denne eminente fotbollsspelare klär sig rätt och inte faller ner i felklädningsträsket.
Som det är nu vågar knappt folk sig utanför dörrarna på Paradisvägen och Västra Löparegatan och dålig publicitet är det sista vi vill ha i föreningen.
Vi hoppas att detta kommer att vara åtgärdat innan extraträningen på torsdag 17.00.

/Webred.

Jörgens kalsonger del II

image12

Vi på webredaktionen har blivit fullständigt nermailade med frågor om Jörgens kalsonger. Vi tänkte försöka avsluta den diskussionen en gång för alla med att visa en bild på de stackars kalsongerna... 
Vi fick, efter en hel massa övertalning, Jörgen att plocka fram dessa ur tvättkorgen och visa upp dom, men han mumlade något om att det var enda och sista gången.
Nåväl, här är dom alltså och alla kan se att det inte var Håkan Harryssons utan Börje Salmings. (Fast nu är de Jörgens).

/Webred.


OBS! OBS! OBS!

Det blir ingen träning på onsdag (Valborgsmässoafton). Men väl dagen efter. Den 1 maj är det inlagt en extra träning på IP klockan 17.00.


Skytteligan i reservlaget den 27 april

3 mål  Stefan Andersson 
3 mål Nutte
2 mål Joel Holgersson
2 mål Dalle 
1 mål Johan Holgersson
1 mål Ola Olsson (Y)
1 mål Marcus Fridén
1 mål Tero
1 mål Jeppe Holmkvist

(15 mål på två matcher)

Vittskövle B - Åhus IF B 27/4 -08 kl. 17.00

Det blev en spännande och annorlunda match när reservlaget åkte till Möllekullens idrottsplats och mötte Vittskövle.

Om bara hälften av våra chanser hade gett utdelning hade vi kunnat skriva historiska siffror. Men nu skrev vi likväl historia och Zoltan var mest omtyckt av motståndarlaget.
Häng med och läs om hur det gick i matchen! Men först skall vi presentera laget:


Richard hade tagit ut följande riddare:


Andreas Svensson

Stefan Andersson

Ola Ohlsson (E)

Jesper Holmqvist

Zoltan Mogor

Ola Olsson (Y)

Joel Holgersson

Johan Holgersson

Daniel Bergström

Ulf Rosengren

Markus Fridén

Tomas Tillberg

Tero Mäkinen

Thomas Holm

Ledare: Richard Olsson och Åke Tillberg.


De historiska siffrorna skrevs redan i matchens första minut. Så snabbt har vi aldrig gjort mål historiskt sett. Då Stefan Andersson fick en annorlunda träff på bollen som letade sig ganska högt upp i luften innan den störtdök rakt ner precis på insidan av ribban; en otagbar boll.

Strax efter gjorde Zoltan ett fantastiskt snyggt och distinkt mål och Vittskövlelaget jublade för det var tyvärr i egen kasse. Men zoltan gav sig inte för det och han var utsökt hela matchen igenom, han slet och jobbade och lyckades vinna tillbaka våra hjärtan i Åhuslaget och självmålet glömdes ganska snart. Fast Vittskövle gillade honom en lång stund.

Strax efer den incidenten lyckades Vitsskövle krångla in en boll ytterligare bakom Andreas i målet och det var en oerhört konstig match så tillvida att vi hade säkerligen haft 12-13 rena målchanser, i stolpe, ribba och strax utanför samt över...

När vi går till halvleksvila har vi haft allt spel i matchen och ligger alltså under med 2-1. Konstigt.

I andra halvlek fortsätter Åhus dominera spelet och Johan Holgersson får uppmaningen att gå långt ner mot hörnflaggan och slå enkla tydliga inlägg. Detta gav direkt utdelning eftersom Johans inlägg likväl kan bli mål. Så var det och det stod 2-2 i 51:a minuten. På ett snyggt inlägg lyckas Ola Olsson (Y) göra ett snyggt mål i 60:e minuten. Då gör Richard sin största strategiska framgång på mycket länge. Han låter Jesper Holmkvist och johan Holgersson vila en stund och byter in de två giganterna Nutte och Macke Fridén.

Herregud vilket spel killarna visar upp. I 63:e minuten, ca 15 sekunder efter att dom blivit inbytta slår Nutte ett grymt inlägg till Fridén som verkligen förvaltar chansen väl och verkligen trycker in bollen i mål och ställningen är nu 2-4 till Åhus fördel.

I 68:e minuten får Nutte uppmaningen av Åke Tillberg på sidlinjen att skjuta och det gör han med besked. Det står då 2-5 och det börjar verkligen lossna.

Thomas Holm blir utbytt och undertecknad får gå in i hetluften.

I 71:a minuten är det åter dags för den "Die Grose" Nutte fullständigt dundrar in 2-6 med Åke Tillbergs uppmaning i bakhuvudet...

I 74:e gör Tero 2-7 och då har jag inte nämnt alla de chanser som de hungriga Åhusspelarna fullständigt radade upp inför en häntagen publik och ett vankelmodigt motståndarlag. I matchens 80:e minut skriver Jeppe Holmkvist slutsiffrorna till 2-8 till Åhus fördel och det är genom ett förbannat snyggt mål. Men tyvärr får inte Jeppe se det själv eftersom han, samtidigt som han slår bolen på mål, gör en ordentlig "väremölla" och det passar ju bra på Möllekullen... Som tur är gick det bra.


Där är flera som är värda ett omnämnade i matchen. Hela laget spelade som ett lag och det gav resultat. Uffe rosengren var het på innerbacken, både Tero och Stefan Andersson var viktiga spelfördelar, men framförallt Ola Ohlsson (E) visade vilken genomklok och begåvad fotbollspelare han är. Kanonbra.

Men så var det ju en sak till som höjde Vittskövlespelarnas kärlek till Zoltan ytterligare, men det skall vi alltså tala tyst om, för i övrigt var Zoltan utmärkt i matchen. (Han brände en straff, men berätta inte det för någon)


Slutsiffrorna blev alltså 2-8 till Åhus fördel.

Målgörarna var:

2 mål Nutte
1 mål Stefan Andersson
1 mål Johan Holgersson
1 mål Ola Olsson (Y)
1 mål Marcus Fridén
1 mål Tero
1 mål Jeppe Holmkvist


Jeppe förresten, värmde upp i en röd tröja idag. Han ber om ursäkt för detta och han skall naturligtvis ta sitt straff och lovar att det aldrig skall ske igen.


Tomas Tillberg


Jörgens kalsonger

image11

Håkan Harrysson eller Börje Salming???




Många har hört av sig till webredaktionen och undrat vilken typ av kalsonger det var som Jörgen hade och som han försökte trycka ner i "värdeväskan" till lagledare Åke Tillbergs protester. Vissa trodde att det var Håkan Harryssons kalsonger...

Vi har dock undersökt saken och det är ett par Salmingkalsonger i svart med inslag av citrusgula färger. Vi har försökt skaka fram en bild på dessa, men Jörgen påstår att dom är i tvätten, vilket vi nog får ta för sanning...

//Webred.

Tollarps IF - Åhus IF Fredag 25 april. 2-1 (0-1)

Matchen i den andra omgången och den första på bortaplan blev inte lika upplyftande som premiären. Dels förstod vi nog att Tollarp var en hårdare nöt att knäcka, inte minst på bortaplan, dels hade dom en övertygande seger med 9-1 på bortaplan i bagaget, men det skulle bli ganska dyrköpta poäng för dom.  

Så här tog Richard ut startelvan:


Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren           Peter Aronsson           Ola Schnorrenberger                Pelle Frid


Rickard Gunnarsson           Magnus Tillberg           Sebastian Olofsson           Daniel Olsson


Martin Bengtsson                                  Jonas Bladh



Den enda skillnaden från premiären var att Jeppe Arildsson var med jobbet utomlands och Jonas Bladh fick ta hans plats på topp. Kanske ett lite annorlunda val, eftersom det var 15 (!) år sedan Bladh dominerade på topp, men jag stod bakom Richards val, (Jag kunde tycka till eftersom jag fick reda på det lite tidigare än de flesta andra). Bladh gjorde verkligen inte bort sig, men han blev en tryggare och säkrare spelare när han backade ner ett steg i banan i matchen senare del, men det berodde också på att det slogs ganska svåra bollar både hit och dit i det ställningskrig som utbröt ganska strax efter avspark.

Matchen får egentligen ingen riktig karaktär förrän Åhus får första chansen med både Jonas Bladh, Magnus Tillberg och framförallt  Martin Bengtsson inbegripna i ett anfallsförsök i 16:e minuten. En hårt arbetande Sebastian Olofsson jobbar fram bollen som Daniel Olsson enkelt kan slå in och Åhus leder på bortaplan med 1-0.


I 17:e minuten är det farligt framför Tollarpsmålet igen och Bengtsson visar framfötterna, tyvärr stryker bollen precis utanför.

Redan i 18:e är det dags igen. En ettrig Daniel Olsson slår en kanonboll till Marin Bengtsson som får till ett kanonskott som går strax utanför.


I 20:e minuten får Åhus en rispark som den förträfflige Ola Schnorrenberger lägger och det är så när mål, men tyvärr.

Under en kvart- tjugo minuter spelar Åhus förträffligt och där är flera chanser, men sen blir det lite mera snårigt och ett duktigt Tollarp är både snabba och säkra. Deras medelålder ligger på cirka 18-19 år och Åhus på 36-37 år...


Nåväl, gamlingarna ger sig inte så lätt och tack vare att Fredrik Rosengren i 36:e minuten räddar en boll på mållinjen kan vi gå till halvleksvila med en 1-0 ledning. Men innan det så spräcker Pelle Frid två tänder i en otäck närkamp med en hårt slagen boll som han dämpar med näsan och Tollarp får en farlig hörna som passerar över ribban...


I halvlek ondgör sig Pelle Frid över att hans "Colgateleende" har försvunnit på grund av bollens skadegörelse i ansiktet och Jörgen Johnson vägrar att göra sin vinstgivande dans vilket nog skulle ändrat utgången av matchen.

Jörgen förresten hade köpt nya Salmingkalsonger och han var så rädd om dom att han valde att försöka pressa ner dom i värdeväskan till lagledare Åke Tillbergs ogillande, så Jörgen fick använda det gamla knepet att stoppa dom i fickan på jeansen och hoppas på att ingen oärlig person bröt upp omklädningsrumsdörren och var på jakt efter ett par kalsonger och fann hans. (som tur var fanns dom kvar efter matchen - phu...)


Andra halvlek började ganska ängsligt från bägge håll. Men från den 3:e till den 6:e minuten är Tollarp verkligen heta, något Ola Schnorrenberger varnade för när vi gick ut efter halvtidsvilan.


Det gav också resultat. Men det är här som domaren, Henrik Reffers, gör sitt första av tre misstag i matchen. Pelle Frid får en ordentlig smäll så tänderna nästan vandrar ut ur munnen och det forsar blod ur bägge näsborrarna. En så kallad huvudskada. Reffers ignorerar detta vilket är helt regelvidrigt och i den tumult som uppstår i den 6:e minuten gör Tollarp 1-1. Jag skall inte sticka under stol med att Tollarp varit väldigt framåt och pressat på bra, så det är inte helt orättvist, men det är synd att det uppstår under sådana former.

Reffers andra stora misstag i matchen uppstår strax efter. Åhus målvakt protesterar mot att domaren inte blåst av spelet när det är en sådan uppenbar huvudskada där det till på köpet uppstått tydligt blodvite. Då vrålar domaren "Håll käften på dig" till Åhusmålvakten. Jag hade accepterat ett gult kort för tjabb, men det är föga bedårande av en fotbollsdomare som säkert har för avsikt att döma högre divisioner att utvräka sådana oegentligheter till en spelare.

När jag efter matchen frågar om domslutet visar domare Reffers verkligen prov på sitt sociala handikapp och hans retorik skulle behöva en kirurgs ingrepp med en machete för att komma någorlunda rätt i vår tideräkning, men det går att jobba bort om man bara vill. I övrigt var han utmärkt i matchens alla andra situationer.

I 58:e minuten är det dags igen och Tollarp slår in 2-1 och jag kan tyvärr inte säga att det är helt orättvist. Dom är unga, snabba och bollskickliga.


I 60:e minuten går Fredrik Rosengren ut, märkbart trött och ersätt av Håkan Harrysson som även denna gång gör ett utmärkt inhopp. En halv minut senare lämnar Rickard Gunnarsson spelet och ersätts av Tero som varit skadad en tid, men nu verkligen ser ut att vara frisk. Han har tagit långa trevliga promenader med sin hund på mornarna och det har nog stärkt honom, för han såg verkligen pigg ut. Mycket finsk Sisu och ett utmärkt huvudspel, jag är glad över att Tero is back.


I 73:e minuten lämnar Daniel Olsson banan och Jörgen Johnson gör sin debut i den grönvita dressen. Det är en start med mersmak. Det såg både piggt och säkert ut och det bådar gott för framtiden med en sådan "mittfältsräv" som Jugge. Hoppas bara att han bjuder på lite dans i halvtid, jag ger mig fasen på att vi hade vunnit matchen om han bara hade tagit några danssteg när alla bad honom...


När Tero gick in flyttade Bladh ner på högerkanten och han såg faktiskt ut att trivas mycket bättre där. Jag lägger inte all skuld på Bladh för att han inte var bäst på topp, för han fick inga bra bollar att jobba på, men han skapade desto mer den halvtimmen han var på kanten. Där hör han nog hemma.


I 87:e minuten och med ett måls övermäktighet valde coach Richard att flytta upp den inhoppade Håkan Harrysson som en tredje man på topp med avsikt att nickskarva till de målhungriga forwardsen. Det hade så när gått bra, men tyvärr var marginalerna inte på vår sida, och visst hade en poäng varit trevligt att ta med sig från Tollarp, men jag tycker inte det är fullständig katastrof att vi förlorade med 2-1 och då hatar jag ändå att förlora...


Dock var det ganska underligt att när väl Tollarp fick övertaget med ett mål så fanns det plötsligt inga bollar för boll-Kallarna att kasta in. När vi ledde och drog en eller två sekunder på inkasten så vrålade Tollarpstränaren Börjesson ut sin klagan negativt.

Men när Tollarp ledde gick det alldeles utmärkt att gång på gång inte ens ha en boll att spela med.

-Dom ligger i ån, skrek han till svar och jag hoppas att det var sant, annars vinner det i tävlingen om det mest arroganta svar jag fått från en ledare på en fotbollsplan.


Så här har poängen tilldelats denna  matchen.


3 poäng: Ola Schnorrenberger
Strategen Schnorenberger gjorde ett ynka fel i förra matchen. I denna matchen gjorde han inget. Han verkar verkligen trivas med sin tillbakadragna placering jämfört med föregående period i Åhus IF. Jag har långt ifrån sett alla Olas matcher genom åren, men av de han gjort i Åhusdressen var den i Tollarp den bästa han gjort. Synd att vi inte vann - eller spelade oavgjort, för det hade varit roligare att minnas Olas exempelariskt positiva insats med i alla fall ett poäng med oss hem.


2 poäng: Pelle Frid

Denna Pelle. Han sliter, river och trixar. Han får stryk och i denna matchen dessutom två sabbade tänder och ordentligt näsblod från bägge spjällen. Ändå går han in och fortsätter slita för laget. Mycket bra jobb. Dessutom ojar han sig inte lika mycket längre när man försöker ta livet av honom på planen. Det är ett plus.


1 poäng: Peter Aronsson.

I förra matchen hade den nyblivne pappan Aronsson en känning på baksidan av låret. (Vem hade inte det när barnen var små) Men lagom till Tollarpsmatchen hade han kurerat sig och visade vilken god fotbollspelare han är. Hade han bara fått mer än en chans på en frispark och gjort bara hälften så vackert mål som han gjorde på träningsmatchen i Everöd hade han varit farlig i poängligan idag, men en poäng är inte fy skam, tvärt om, det är snudd på genialiskt.


Omnämnande:


Martin Bengtsson
Utan mycket mål brukar inte forwardsen få så bra betyg, ändå fick Martin Bengtsson utmärkelsen av Tollarpsfolket som "matchens bäste lirare" Det får han inte riktigt av mig. Hade han gjort mål så hade det nog blivit något snäpp bättre. Bengtsson är jävligt bra, men han kan nog lite bättre än han visat de två senaste matcherna. Dock gjorde han ju årets snyggaste mål (hittills) sist när Åhus mötte Linderöd hemma. Mer sådant Bengtsson, jag vet att du kan.


Sebastian Olofsson
En briljant fotbollsspelare och en kanonkille både på och utanför planen. Dock fick han och mittfältskollegan Magnus Tillberg inte så speciellt många bollar längst mitten idag och då är det svårt att utmärka sig, ändå tycker jag att Olofsson är lysande i sin speluppfattning och har verkligen huvud för fotboll. Jag sätter några spänn på att han är på listan nästa gång, bara han får några bollar att förvalta.


Fredrik Johansson
Inget av målen idag kan skyllas på målvakt Johansson. Han har alltid varit fullständigt lysande på närspelsräddning och tuffa tajta situationer. Men idag fyllde han på sitt omfång med att ge sig ut lite längre på planen och verkligen avråda ett par farliga situationer genom att agera utanför målgården. Det bådar gott och det behövs verkligen lite mer strategiskt spel när vi är i femman och krigar. Dessutom hade han riktigt bra utsparkar, men å andra sidan hade Tollarp som enda lag hittills riktiga bollar; samma som vi använder på träning och match och de som man skall spela EM med, så det är kanske inte konstigt att Johansson kände sig hemma. Mitt råd till Fidde är att fortsätta jobba på sitt "yvigare" omfång, det är mycket positivt, och skulle du ge dig så pass långt ut du blir vilse, skall jag se till att vi skramlar till en GPS så du hittar "hem" igen. Bra jobbat.


I övrigt tycker jag att det var en ganska "krigisk" match. Inte mycket till fotboll egentligen, men vi kommer igen och jag vet att om bara Jörgen Johnsson hade dansat i omklädningsrummet i halvtid, så hade vi vunnit. Så lite slog det på egentligen :-)

// Tomas Tillberg



Årets matchkrock?

image9


Idag 25 april står det att läsa på Kristianstadsbladets fotbollsblogg:


Flytta derbyt

Jag vet att Tomas Tillberg läser allt som har med Åhus IF att göra.
Här är ett litet tips/uppdrag:
Jag tror det kan vara läge att flytta det heta Åhusderbyt mot Åhus HBK i sommar.
Matchen ska enligt kalendern spelas på Åhus IP klockan 15.00 lördagen den 14 juni.
Samma dag, samma klockslag, tar Kristianstads DFF emot Martas Umeå IK hemma på Vilans IP.
Det blir stentuff konkurrens om publiken, alltså.
Dessutom spelas det EM-fotboll vid den här tidpunkten.
Den 14 juni, 18.00, lirar Sverige mot Spanien.
Jag vet att Tillberg är en handlingarnas man och räknar med att han agerar.
Lite synd om Åhusderbyt skulle drunkna i konkurrensen med EM och KDFF.
Vad är det för fel på en vardagskväll?

Patrik Persson, Kristianstadsbladet



Vittskövle-B Söndag 27/4 -08 kl. 17.00 Samling IP 15.45



Följande är uttagna:


Andreas Svensson

Stefan Andersson

Ola Ohlsson ( E )

Jesper Holmqvist

Zoltan Mogor

Ola Olsson ( Y )

Joel Holgersson

Johan Holgersson

Daniel Bergström

Ulf Rosengren

Markus Fridén

Tomas Tillberg

Peter Tillberg

Thomas Holm


Ledare Richard Olsson o Åke Tillberg


Laguppställning för Åhus IF mot Tollarp A fredag 25/4-08

Dessa har Richard tagit ut till kvällens match:

1.    Fredrik Johansson

2.    Daniel Olsson

3.    Fredrik Rosengren

4.    Peter Aronsson

5.    Jonas Bladh

6.    Jörgen Johnsson

7.    Peter Tillberg

8.    Martin Bengtsson

9.    Per Frid

11.  Ola Schnorrenberger

12.  Sebastian Olofsson

14.  Rickard Gunnarsson

17.  Magnus Tillberg

20.  Håkan Harrysson

21.  Tero Mäkinen



Tränare Richard Olsson

Lagledare Åke och Tomas Tillberg


Samling på Åhus IP kl. 17.00 ikväll. Matchstart 18.30



Vi hälsar Tero tillbaka efter sin skada, det är ett nyttigt tillskott.
Dessutom är det premiär för Jörgen Johnsson i den grönvita dressen. Välkommen!



Åhus IF åter aktuella på Bladets Fotbollsblogg!

Åhus IF gjorde det 2004.
Nu är det igen för en ny "cykelmatch".
Den här gången i Everöds IF:s regi.
På sin hemsida uppmanar klubben sina supportrar att sadla stålhästarna och hänga med till derbyfesten borta mot Östra Sönnarslöv på fredag.
Jag räknar kallt med att Mattias Thurban och hans spelare tar täten...
Det är trots allt bara fem kilometer till Sönnarslöv.
Men Everöd kanske tänker om när de vet hur det gick för spelarna i Åhus IF efter cykelturen till Rinkaby för fyra år sedan.
Luften gick ur.
Åhus IF gick på pumpen.
Rinkaby vann med 4-1.

Så här såg det ut i Kristianstadsbladet den 8 maj 2004:

bild-4.png


Läs Linderöds referat från matchen den 18 april

Förlust i premiären borta mot Åhus IF. Ett lag som vann vår serie förra året, och vi lyckades ta 4p mot dem. Det gör vi inte detta året, det blir 3p istället, vi får vinna hemma istället för borta fick vi stryk med 4-2.

Matchen mot Åhus var en rejäl seriepremiär. Bortslagna bollar, konstiga beslut och mycket nerv i spelet från vår sida. Åhus matade på med långbollar mot Arildsson och Bengtsson. Men vi fick lite orättvist både 1-0 och 2-0 genom Anton. Första målet snyggt framarbetet av Jonas som vinner snappar upp en boll i mitten och driver sedan av 3-4 Åhus spelare innan han passar visare till Robban, som skarvar vidare bollen till Anton, som gör mål.

Sen fick Åhus ett mål i första halvlekens sista spark. De slår et av sina inlägg som jag går ut och ska plocka, men Tonys huvud dyker upp från ingenstans och sätter den skitsnyggt i vårt mål, så kan det gå..

I andra får Åhus ganska snabbt 2-2 och 3-2. De var oxå två skitmål. 2-2 målet boxar jag ut bollen, som hamnar rakt på en Åhuskille, jag rusar ut till honom, och han slår vidare bollen, och samtidigt slänger han sig upp och slår ett halvt varv i luften och skriker straff, och jag rörde inte ens honom. Lite turligt gjorde Åhus mål, för domaren gick på filmningen, och hade dömt straff... Jag hade inte varit tyst om han hade blåst straff....

Sen deras 3-2 mål är ett misslyckat inlägg från en Åhus kille, och bollar går i en konstig båge och in i bortre krysset. riktigt snyggt.. om man håller på Åhus...

Vi flyttar sedan upp laget och Martin Bengtsson kontrar in 4-2! Den här jäkla Martin... han gör alltid mål på mig.. Varje match jag har mött honom i gör han mål på mig.. kvittar om han spelar i Wä, Yngsjö, eller Åhus...

Nåja, Åhus vann rättvis och vi får spöa Simrishamn hemma, nu på fredag!!

Hett på träningen!

Ikväll var det 20 heta lirare på träningen!

Tero var tillbaka och hans ljumske verkade vara i ganska fin form.  Rosen var fortsatt het efter helgens toppnotering. Magnus Tillberg verkar ha hittat tillbaka till sin vassa vänsterlöd i dojan och en nyrakad Jonas Bladh bådar för ett ordentligt ställningskrig på fredag mot Tollarp.

Dock undrar vissa om Spettet skall välja fotbollen eller ett liv i sus och dus med meningslösa konferenser på Mallorca???


Det är dags att ta ett beslut vad du vill satsa på, Jeppe. :-)


/ Bloggred.

Några ord från lagkapten Peter Aronsson...

Premiären avklarad


Då var premiären äntligen avklarad. Det slutade med seger även om det säkert inte var många hemmasupportrar som trodde på det efter vår första halvlek. Dåligt spel och inställningen var inte heller den bästa. Kan det varit så att även "gamlingarna" hade en del premiärnerver?


Det vi tar med oss till nästa match är spelet och inställningen i andra halvlek. Hyfsat spel och vi skapar många målchanser. Frågan är om inte anfallarna kunde avgjort skytteligatävlingen redan i första omgången?


I nästa match väntar Tollarp. Det kan bli en tuff match då de verkligen övertygade i premiären, 9-1 mott Borrby. Visar vi bara upp samma inställning och spel så ska vi ge dem en rejäl match på fredag.


Värt att notera från premiären

Fredrik Rosengren gör sin bästa match i Åhuströjan, åtminstone så länge jag varit i klubben, starkt jobbat Rosen. Synd bara att du gjorde den vid "fel tillfälle" då inte svärfar var på plats och han kommer ju aldrig att tro på dina historier om målen du gjorde.


Den i övrigt utmärkte domaren, Jonas Åström, gjorde ett väldigt stort misstag då han inte blåser straff i andra halvlek precis innan Jesper Arildsson slår in vårt andra mål. Detta med tanke på vår skytteligatävling. Det ryktades vid grillen att någon kommer att lämna in en protest om detta till tävlingsledningen i veckan.


Roligt att så mycket publik hittade till IP. Hoppas att ni kommer tillbaka igen.


Laget har även skaffat sig en maskot. Jörgen Johnsson visade dolda talanger i omklädningsrummet i halvlek med sin dans. Du får nog följa med även på bortamatcherna i fortsättningen. Alla kan vi bidra med något.


På återseende
Peter Aronsson
Lagkapten Åhus IF


Bengtsson nedtagning

Blev påmind idag om att jag glömt nämna Martin Bengtssons enormt snygga nedtagning vid kanten i matchen mot Linderöd den 18 april.

Den var så snygg och prydlig att det kanske inte var riktigt meningen .-).

Men jag skulle nästan kunna garantera att han inte gör om det i varje match. Inte precis lika snyggt i alla fall...


/ Bloggred.



Nästa A-lagsmatch!

Nästa match i A-laget är mot Tollarps IF på Tollarps IP på fredag 25/4 kl.18:30.



Premiär i Reservlagsserien Åhus IF - Viby IF 20/4 Kl. 17.00

Det blev en stabil insats för reservlaget i premiären mot Viby IF på Åhus IP.


Laget bestod av:
Andreas Svensson

Lars Dahl

Zoltan Mogor

Stefan Andersson

Joel Holgersson

Johan Holgersson

Ola Ohlsson ( E )

Ola Olsson ( Y )

Peter Tillberg

Jesper Holmqvist

Markus Fridén

Tomas Tillberg

Daniel Bergström


Ledare Richard Olsson och Åke Tillberg.

Åhus tog kommandot direkt i matchen och redan efter 5 minuter gjorde Joel Holgersson 1-0.
Efter 8 minuter var det dags för Dalle att sätta 2-0. Sen ramlade det på ganska rejält:
I 19:e minuten var det dags för Joel igen med 3-0 och i 30:e satte Dalle siffrorna till 4-0.

5-0 målet gjordes av Stefan Andersson i 36:e minuten.

Viby syntes knappast till men i 42:a minuten rann en boll igenom och efter ett litet missförstånd kunde motståndarna reducera till 5-1.

Sen blev det Åhus för hela slanten matchen igenom. 6-1 målet var en ganska annorlunda historia, Vibyförsvaret blev tvingade till en pressad tillbakaspelning till målvakten och han blev lite förvirrad och visste inte om han skulle ta upp den eller inte. När Peter Tillberg ropade till målvakten att han inte fick ta upp den valde han att låte den rinna igenom benen och in i mål.

Domaren Janne Karlsson tilldelade Stefan Andersson målet.

I 77:e minuten dominerade Nutte i motståndarnas straffområde och slutresultatet kunde skrivas till 7-1.

Utan att överdriva kunde Åhus gjort 6-7 mål ytterligare. Det slogs i  stolpen, strax utanför och imålgaveln. Både Dalle och Ola Olsson (y) hade vars en nick som var värd ett bättre öde.

På det hela taget en mycket stabil insats och en trevlig match i det vackra vårvädret, på en bra plan.

Där var till och med lite folk och kollade...

Nästa reservlagsmatch är 27/4 kl. 17.00 borta mot Vittskövle.

Richard tar ut laget efter onsdagsträningen. Läs här på bloggen om laget och samlingstider i slutet av veckan.


av Tomas Tillberg


Resutat i omgång 1 av Div. V Östra Skåne


IFK Simrishamn  Åhus Horna BK  3 - 4


Glemmingebro IF  Skillinge IF  1 - 3


Brösarps IF  Yngsjö IF  2 - 1


Sövestads IF  Wä IF  3 - 0    


Borrby IF  Tollarps IF  1 - 9  


Åhus IF  Linderöds IF  4 - 2




 

Lagmvof+ -pStatus 
1 Tollarps IF 11009-1 3  
2 Sövestads IF 11003-0 3  
3 Åhus IF 11004-2 3  
4 Skillinge IF 11003-1 3  
5 Åhus Horna BK 11004-3 3  
6 Brösarps IF 11002-1 3  
7 IFK Simrishamn 10013-4 0  
8 Yngsjö IF 10011-2 0  
9 Linderöds IF 10012-4 0  
10 Glemmingebro IF 10011-3 0  
11 Wä IF 10010-3 0  
12 Borrby IF 10011-9 0  


Rekordintressen för bloggen

Igår fredag visades bloggen om Åhus IFs seniorers strapatser 174 gånger. Det är verkligen ett rekordintresse för fotboll i allmänhet och Åhus IF i synnerhet.

Så här skrev Patrik Persson på Kristianstadsbladets fotbollslblogg igår kväll:

Åhus IF fortsätter vinna.
Om det är sjuan, sexan eller femman verkar inte spela någon roll.
Jag trodde de skulle få svårt att hänga med, men segern mot Linderöd tyder på något annat.



Tänk att ett lag med en medelålder på 36,4 år kan skapa rubriker...


Många undrar...

Det är många som hört av sig och undrat om det inte var Jesper Arildsson som gjorde det första målet i matchen mot Linderöd den 18 april.

De som bevittnade matchen kunde se hur Jeppe sträckte händerna i luften och gjorde en gest som med lite fantasi kunde ses som en målgest. Men det var nog bara som han var glad över lagets framgångar... eller?

Jeppe skulle ALDRIG försöka ta på sig ett mål han inte gjort, berättar väl insatta källor.

Nåväl. målet var Fredrik Rosengrens och ingen annans, även om han fick lite hjälp av ett Linderödshuvud.

/Bloggred.

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Fredrik Rosengren 2 mål

2. Jeppe Arildsson 1 mål

2. Martin Bengtsson 1 mål

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Pelle Frid 3 poäng

2. Sebastian Olofsson 2 poäng

3. Ola Schnorrenberger 1 poäng

Åhus IF - Linderöds IF Fredag 18 april. 4-2 (1-2)

Seriepremiären på Åhus Idrottsplats blev en stundtals spännande men framförallt målrik historia. Dessutom fick vi uppleva ett mål som hitills är årets snyggaste och om inget onormalt händer kommer det nog att stå sig året ut. Martin Bengtsson har presenterat sig med råge. (Förra året spelade han bara en kvart på hela seriesäsongen, han drogs med  elaka skador). Men premiären gick bra och det bådar gott för säsongen.

Men låt oss ta det från början.

Det blev ett litet orosmoment redan på uppvärningen. Den trygga backklippan och tillika lagkaptenen Peter Aronsson fick en liten känning på baksidan av låret. Men Aronsson är av tufft virke och ett "Det får bära eller brista" gled över hans läppar precis innan matchstart. Även om han fullföljde matchen så var han inte riktigt sitt vanliga jag och det förstår man.

Så här tog Richard ut startelvan:


Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren           Peter Aronsson           Ola Schnorrenberger                Pelle Frid


Rickard Gunnarsson           Magnus Tillberg           Sebastian Olofsson           Daniel Olsson


Martin Bengtsson                                  Jesper Arildsson


Jonas Bladh
Håkan Harrysson
Stefan Andersson
Peter Tillberg


Matchen startade ganska lugnt och även om Linderöd fick en hörna redan i första minuten var det inget att rapportera om förrän i 9:e minuten då vår hörna rann ut till Pelle Frid som fick till ett farligt skott.

I 17:e minuten testades versionen med en kort hörna till Peter Aronsson som fick till ett bra skott och Martin Bengtsson var framme och där följde två - tre riktiga chanser till mål, men efter en makalös räddning av Linderöds målvakt så var ställningen fortfarande 0-0.

Åhus höll trycket uppe ganska bra och i 24:e minuten fick en Linderödsspelare en varning.

Aronsson lägger frisparken som går precis över ribban. vi som sett Aronsson lägga frisparkar vet att han verklige kan få till det. Vi  har exempelvis frisparken i Everöd i färskt minne, som var helt i världsklass. Men Aronssons baksideskänning kan ha gjort att det inte var riktigt samma klipp i skottet som vanligt.

Åhus spelar ganska bra stundtals, men förlorar bollen lite väl billigt ett par gånger. Chanser som Linderöd var duktiga att ta tillvara på. i 32:andra miuten var så dags för bortalaget att göra matchens första mål. Åhus förlorade bollen högt upp i banan och utan riktig press på bollhållaren är det svårt att riktigt lyckas med en rak fyrabackslinje. Efter ett par motlägg kommer dom så igenom och 0-1 var ett faktum.

Jag upplever inte att Linderöd skapar speciellt mycket långsiktigt planerade anfall - däremot var de duktiga på att ta tillvara på Åhus förlorade bollar. Framförallt Åhus inkast falerade framförallt i första halvlek och det var en förlorad Åhusboll som blev väl omhändertagen av Linderödsspelarna som i 43 minuten blev till 0-2 och det är här som den största förändringen har skett i Åhus IF från föregående år: Jag upplever inte att man hänger med huvudet trots ett nedrig underläge på hemmaplan.

De cirka 180 personerna i publiken gjorde sitt bästa att få hemmalaget att hålla humöret uppe. Och det positiva tänkandet gav resultat när Fredrik Rosengren skrev in sig i historien som den förste målgöraren i 2008 års division V-spel. Det var dessutom "Rosens" debut i division V.
"Rosen" som är en rutinerad spelare med många matcher på sin meritlista debuterade alltså i division V vid 36 års ålder. Målet var kanske inte det mest tydliga i historien, men det är ju som bekant det som står i protokollet som räknas.
Han kände själv att han var på gång och spekulerade efter matchen i huruvida Allsvenskans talangscouter tittade i målprotokollen i "femman" på jakt efter sina nästa påläggskalvar. 

Det skulle bli mer Fredrik Rosengren i matchen.

Men först gick man till halvleksvila med 1-2 som ett tungt ok över axlarna.

I pausen var det en ganska tyst och sammanbiten stämning. Då steg Jörgen Johnsson in i det anrika gamla omklädningsrummet och försökte få laget på bättre tankar. Med en dans som närmast för tankarna till en bröderna Marxfilm och ivriga påhejarrop så verkade det som om han fick det gröna laget på mer positiva tankar.

I andra halvlek hade Fredrik Rosengren fått luft under vingarna och gör sina bästa tjugo minuter någonsin i den gröna dressen. Ett par snygga inlägg och bra hemmåtjobb gjorde att han bara överglänstes av duracellkaninen Per Frid som gjorde ett hästjobb matchen igenom.

Pelle hade en bra uppbackning i den andra backkollegan Ola Schnorrenberger som bara gjorde ett litet ynka fel av alla ingripande i matchen.

Lagets styrka ligger uppenbart till en viss del i den starka och rutinerade backlinjen.

I 10:e miuten ger Linderöds nummer 19, Åhusspelaren Sebastian Olofsson en ganska tydligt tryckare och Sebastian ligger en stund. Då väljer domaren Jonas Åström att varna Linderödsspelaren, vilket var i sin ordning, men döm om vår förvåning när även Sebastian Olfsson får ett gult kort, vilket var lika oväntat som när Uffe Åkesson glömde stänga av musiken efter att andra halvlek hade startat. Där dundrade "The Communards" på i vår nya musikanläggning medan matchen pågick för fullt.

I den 11.e minuten är det en situation som så när hade glidit den utmärkte domaren Jonas Åström ur händerna. Men han har en stor portion tur när han avvaktar en straff på den hårt arbetande Rickard Gunnarsson i Linderöds straffområde. Avvaktan leder till att Jeppe Arildsson dribblar in 2-2.

Matchen lever i allra högsta grad...

I 14:e minuten är det så dags för den eldige Fredrik Rosengren igen och ett vackert inlägg är värd ett bättre öde...

i andra halvleks 17:e minut  är det återigen Rosengren. Han väggspelar vackert med Jeppe Arildsson och slår ett inlägg som blir till ett målskott och matchen får en ny och spännande vändning. 3-2 till Åhus med 28 minuter kvar att spela.

I 20 minuten börjar Fredrik Rosengren slakna något och Martin Bengtsson tar över rodret med ett skott som glider precis över målet.

Fredrik Rosengren går ut i 21:a minuten av andra halvlek och ersätts av Håkan Harrysson som gör ett mycket bra inhopp.


Linderöd som i första halvlek i alla fall förvaltat sina chanser bra, verkar som bortblåsta och i 28 minuten vinner Pelle Frid en ganska svår situation på egen planhalva. Vänder på en femöring och får till ett fulländat uppspel till en hungrig Martin Bengtsson som gör ett av de vackraste mål jag sett på Åhus Idrottsplats. En tydlig och distinkt chip över en värnlös LInderödsmålvakt och plötsligt står det 4-2 till hemmalaget. 

I andra halvleks 29:e minut har slitvargen Rickard Gunnarsson spelat färdigt och ersätts av Jonas Bladh, som även han gör ett bra inhopp och visar tydligt var skåpet skall stå med justa men rejäla utfall.


Under hela matchen har Magnus Tillbergs parhäst på mittfältet Sebastian Olofsson visat vilken godfotbollsspelare han är och slitit stenhårt och dessutom vunnit varenda nickduell, vilket är en viktig egenskap ju högre upp i divisionerna man spelar.

På högerkanten blörjade man alltså ganska ungt med två 36 åringar (Fredrik Rosengren och Rickard Gunnarsson) som i andra halvlek byttes ut mot en 38-åring (Jonas Bladh) och en 41-åring (Håkan Harrysson)...

Matchen slutade alltså 4-2 (1-2) och framförallt andra halvlek var helt i Åhus IF:s händer. Ledningen behövde inte göra speciellt många stratgiska kullerbyttor utan de flesta frågetecken hade rätats ut redan innan.

Många i laget utmärkte sig väl och hade Fredrik Rosengren spelat längre hade han nog tagit sig in på pallplats i poängdedömningen, men där var faktiskt många om budet.

Så här har poängen tilldelats denna matchen:

3 poäng: Pelle Frid.
Han jobbar och sliter i nittio minuter. Jag upplever honom som en viktig lagspelare och han går in i varenda situation på ett stark och tydligt sätt vilket verkligen behövs. Dessutom gör han sällan misstag.

2 poäng: Sebastian Olofsson.
Stenhård slitvarg, som dessutom besitter en del teknisk charm. Han är kung på huvudet och är fysisk stark.

1 poäng: Ola Schnorrenberger.
Ola har fått en lite mer defensiv roll i år, en roll som han klarar med bravur. Han gör ett enda lite misstag på hela matchen och det är en illa slagen pass som inte mynnar ut i någonting. I övrigt är han felfri och jobbar i det tysta, ofta utan boll. Han är strategiskt fulländad i många situationer vilket gör att han står rätt, tänker rätt och därför blir det rätt. Dessutom har han teknisk kompetens till att reda ut kniviga situationer. En klar kandidat till högre poäng om han fortsätter så här solklart.

Omnämnande:

Fredrik Rosengren har redan nämts. Hans klart bästa match i Åhusdressen.

Martin Bengtsson. Jag vill se lite mer av Bengtsson innan jag gör ett större utlägg, men det jag sett ger mersmak och han presterar publikfriande fotboll. Dessutom är hans mål ett av de vackraste jag sett i seriesammanhang. Gött.

Jesper Arildsson är alltid spänannde att se på planen. Han är väldigt snabb och  har en uppfinningsrikedom som är värre än uppfinnarjockes och när han bara tyglar sin arga sida (på planen) så är han ordentligt bra. I matchen mot Linderöd gör han mål (som vanligt) och det är kanske de högt uppskruvade förväntningarna från min sida som gör att han inte slår sig in på listan idag, men han gör ingen besviken, allra minst publiken. Hans insats gav mersmak.

Laget i övrigt sköter hela matchen på ett bra sätt och jag upplever att mycket av gnällandet på domaren är borta. Linderöd är ett bra motstånd och det var verkligen ingen match man med säkerhet kunde tippa utgången av innan avspark.


av: Tomas Tillberg

Åhus IF:s huvudsponsorer

Huvudsponsorer

Torsten Jönssons Minnespris!

Torsten Jönssons Minnespris utgår till den herrseniorspelare i Åhus IF som får flest poäng för sina insatser på planen. Poäng och motivering redovisas här på denna sidan efter varje match. Här kommer också en uppdaterad poängliga att finnas.
 Torsten Jönsson Hederspris!
Torsten Jönsson (1924 - 1996)
Torsten tillhör en av de riktigt långvariga trotjänarna i Åhus IF.
Han var en av dom som gjort så mycket för Åhus IF att det är svårt att återge.

Harry Granqvists Minnespris!

Harry Granqvists Minnespris utgår till den herrseniorspelare i Åhus IF som gör flest mål i A-lagsserien. En uppdaterad liga kommer att presenteras här på a sidan efter varje match.
 Harry Granqvists Hederspris! 
Harry Granqvist (1912-2001)
Harry är tillsammans med Torsten Jönsson en av de "mesta" Åhus IF:arna genom tiderna.
I hela 60 år var han trogen föreningen i ur och skur. Redan 1953 fick han Skånes fotbollsförbunds medalj för lång och trogen tjänst men det skulle bli många år efter det. Harry var verksam i föreningen ända fram till sammanslagningen med Horna Fure IF 1990, en sammanslagning som inte passade Harry speciellt bra, därför tyckte han att det var ett lämpligt tillfälle att tacka för sig.

En spännande säsong i herrarnas division V Östra Skåne

Fotboll i Östra SKåne i allmänhet och i Åhus i synnerhet har aldrig varit så spännande som 2008. Här finns möjlighet att återuppleva gamla klassiska möte som exempelvis Åhus IF -Yngsjö IF, Åhus IF-Wä IF, Åhus IF-Tollarps IF osv. Men det hetaste mötet borde nog vara det som hitills aldrig ägt rum: Åhus IF-Åhus Horna Bollklubb. Den 14 juni smäller det i mötet som redan fått benämningen "el Classico".

Alla matcher som Åhus IF:S A-lag spelar kommer att presenteras här och här kommer också att finnas en uppdaterad lista på skytteligan, utdelade varningar, utvisningar och annat intressant.

Här kommer du också att kunna följa den spännande utvecklingen i Harry Granqvist och Torsten Jönssons hederspris som går till skytteligavinnaren respektive den spelare som får mest poäng av mig under året. Jag kommer att bevaka varje mått och steg på planen minutiöst och ge min syn på vad som är bra och dåligt. Utifrån den analysen kommer jag att ge tre, två och ett poäng till de tre spelare som lyckats bäst i den aktuella matchen. Vid säsongens slut kommer vinnaren att bli tilldelad Torsten Jönssons hederspris som består av ett vandringspris samt et minnespris.
Den spelare som lyckas att få tre inteckningar i vandringspriset får behålla det för evigt.

En ära som är betydligt större än både nobelpriset och oscarsstayetter. Vinnaren av Harry Granqvists hederspris får samma utdelning. Där är vinnaren den spelare i Åhus IF som lyckats göra flest mål under säsongen. Skulle den spelaren dessutom lyckas att vinna hela seriens gemensamma skytteliga så utgår ett hemligt stipendium till den spelaren.

Samtliga priser delas alltså ut efter att serien är avslutad.

Varma hälsningar: Tomas Tillberg

RSS 2.0