Årets hejarramsa...

I dagens Kristianstadsblad (Nyårsafton) har den vassa och klarsynta sportredaktionen gjort en tillbakablick på det lokala sportåret 2008.
Förutom att en av ledarna mycket porträtt- och upptågslikt liknats vid den smått berömda men på samvetes baksida arbetande Svarte Petter. (Denne Svarte Petter är också ett mycket utslagsgivande i ett speciellt kortspel - det kan finnas likheter på flera plan) och att samme ledares uttalande om att man är lite sömniga i Åhus HBK och inte orkar stiga upp i tid till lunchen - så har vi dessutom fått den kanske mest prestigefyllda utmärkelsen.

Trots att Vannebergas hejarklack gjort ett trevligt (Frick) och färgstarkt (Ström) inslag under fotbollsåret så var det vår egen hårt arbetande hejarklack "Åhus IF Hooligans" som tog hem det prestigefyllda priset "årets hejarramsa".

När vi så här på nyårsafton fick ett samtal med den hårt upptagne hejarklackshövdingen Lasse alias " Ronny & Ragge" berättade han hur det hela hade gått till:
-Vi satt i flera dagar och sydde på vår stora fana som vi premiärvisade i matchen mot Åhus HBK. Då började vi också spåna på en ny och färgstark ramsa som skulle vara höjdpunkten i mötet mot Åhus HBK. Det var dessutom på bortaplan - ända på andra sidan väg 118, så vi fick verkligen komma med något som slog knock-out på Hornafolket, berättar han.

Men vi hade komponerat och diktat i flera dagar utan resultat när Rolf Pagander kom inspringande i hejarklackens stora klubbrum och cafeteria och skrek:

-Killar, killar jag har det.

-Killar och killar, sa jag då, berättar Lasse. Min fjälla Gunilla är här också så du får väl tilltala henne också?

-Ja, ja, ja killar och tjejer, hmm var var jag nu...

Då blev jag lite nervös berättar Lasse. Hade jag nu gjort så han kom av sig bara för att jag tyckte att rätt skulle vara rätt...

Men efter en liten stund sken Rolf upp och då levererade han ramsan som alltså nu fått den lokala sportens motsvarighet till Nobelpriset i litteratur, myser Lasse,

-"Grönt och vitt är laget mitt, Rött och vitt ni luktar svitt"

Vi på webredaktionen tycker det är synd att man redan utsett Peter Englund som efterträdare till Horace Engdahl på posten som ständig sekreterare i Svenska Akademien.
Men att Rolf Pagander i alla fall är en lämplig kandidat som en av "de Aderton" står nu utan allt tvivel.

Vi på webredaktionen är stolta över att vår hejarklack nu tagit över ledartröjan i hejarklackssammanhang och ser fram emot ett spännande 2009.
Dessutom märker den noggranne läsaren att man även ser allvarligt på jämlikheten och att alla skall behandlas lika. Det ser vi som ett extra plus.

Vi tror att 2009 inte bara blir Åhus IFs år fotbollsmässigt, utan Åhus IF Hooligans kommer att växa i antal och styrka och leda utvecklingen i hejarklackssammanhang under ledning av hejarklackshövdingen "Ronny & Ragge"-Lasse och hans hovdiktare Rolf Pagander.

En större nyårspresent kan man inte få.

Gott Nytt år

/Webredaktionen.

Vårt nästa nyförvärv...

Idag kom 2009:s matchbollar för herr- och damseniorer i Åhus IF.
Återigen var vi med bland de första i Sverige som fick sina bollar.
Vi har ju ett fint samarbete med Adidas och Stadium. Vår matchbollsansvarige Uffe Åkesson kunde alltså stolt leverera 2009 års matchbollar. Det är femte året i rad som vi kunnat presentera världens bästa fotboll som ett fint komplement till den övriga verksamheten.

Gott Nytt år önskar vi på webbredaktionen!

Laget inomhus 27 december 11.40

Ragge målvakt
Fredrik rosen
Ken
Anes
Mackan Davidsson
Ola Olsson (Y)
Jeppe Holmkvist
Basta

Samling 10.45. Södra läktaren.

Domare med koll!

Webbredaktionen vilar aldrig. Så här på julafton har vi riktat blickarna runt på olika bloggar i regionen.
På bloggen: Lets talk about soccer

Med underrubriken:
-En fotbollsdomare som riktar hård kritik mot fotbollsvärlden och andra saker vid sidan om fotbollen.


...så har man tagit en titt på division V-laget Åhus IF:

Dags för ett div 5-gäng och då tänkte jag börja med Åhus IF som tydligen har gjort klart med sina nyförvärv och det är inga dåliga namn det där. Jag tror att de tidiga KFF-profilerna, Jens Svensson och "Rossi" kan tillföra en del i laget. Ännu mera rutin och att tänka mer på bollen istället för att snacka. Ett plus till Yngsjö-värvet Raffe Fisch, som uppträder snyggt på plan.

De tidigare åren som de gröna har spelat så har de gått rakt uppåt för ÅIF och det var väldigt nära att de tog klivet upp till div4 i år men det ville sig inte och en kvalplats uteblev. Spelmässigt är det ett väldigt skickligt lag men så behöver de tempot för att bli ett bättre lag. I våras hade ÅIF problem att komma överens med de flesta domare och en förändring skedde senare på hösten då det inte var några större problem. Det måste jag ge extra cred för, både när jag har dömt A-laget som B-laget.

Hoppas det håller i sig framöver coach Rikard, "The Tillbergs" och de andra för 2009 kan bli ett bra år för dem. Problemet är att det finns många andra lag som vill vinna superfemman som Åsum, Tollarp,Wä och Ovesholm.


Toppstriden lär det bli, allt annat vore fiasko....eller?


Rekord i bloggbesök - 281 unika besökare!

Igår, den 22 december var vår blogg besökt av 281 unika besökare. det är verkligen rekord!
Spännande att så många hittar hit.
 Vi på webbredaktionen önskar er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!


Veckan som gått...

Vi på webredaktionen tänkte börja med lite referat veckovis, så här "of season", för att ge en bild av att det händer saker i Åhus IF året runt.
Häromdagen blev det uppståndelse i Åhus. Polis, brandkår, pikéstyrkor och självaste de engelska SAS-styrkor fick ett storlarm och ryckte ut till Åhus Idrottsplats. Man hade till och med de tyska specialtrupperna från GSG9 på tråden i fall det skulle hetta till...
Det var nämligen så här: larmet gick. Någon hade oförlovandes tagit sig in i Åhus IF:s klubbstuga.

En av medlemmarna i Åhus IF:s styrelse gick inte att nå per telefon och då försökte "inbrottstjuven" att nå dennes bror som också är medlem i sittande styrelse och dessutom med i webbredaktionen.
Samtidigt hade specialstyrkorna ring vederbörande och inlett ett smygande anfall av Åhus Idrottsplats i avsikt att avvärja det intrång som skett i de gröna lokalerna.

Följande samtal till webbredaktörsstyrelsebrodern utspelade sig efter att vakthavande befäl lagt på luren efter att ha redogjort för hur man skulle avväpna inkräktaren:
-Hallå. hallå. hej, det är Zoltan. Jag ar gjort bort mig ordentligt. Jag har satt på larmet. Eller alltså, utlöst larmet. Det var inte meningen,. Jag har gjort bort mig.
-Hjälp mig så inte polisen kommer hit och skjuter mig, eller skickar arga schäferhundar på mig.
Snälla lös det. Adjö.
Klick...

Efter diverse samtal så undveks insatsen av lagens långa arm och Zoltan kunde pusta ut.
-Jag skulle ju bara leta efter en glödlampa.
-Jag håller på att renovera herrlagets nya materialrum (vi lämnar plats åt tjejerna så de får bättre utrymme och vårt kommande tillhåll är inte så pjåkigt det heller)
(Zoltan fortsätter):
-När jag höll på att jobba så gick glödlampan i sönder, så jag for runt och försökte hitta en frisk sådan. Då öppnade jag klubbstugans dörr och larmet satte igång så hela grannskapet står på tårna här.

Zoltan är ju en mycket fin kille och naturligtvis förlåter vi honom för att han inte lärt sig larmkoden. Dessutom har han nu lagt åtskilliga timmar  på vårt nya materialrum.

Tack Zoltan - du är förlåten.

************************************

Det är många som hört av sig till webredaktionen och berättat att Jeppe Arildsson har en tydlig böjelse för porrfilm.
Flera har passerat på Fädriften förbi Jeppes vackert renoverade hus och sett hur det pågått både sodom och gomorra på den stora plattteven som skriker ut sitt innehåll för kreti och pletii.
-Jag hade somnat framför en film på TV1000 och när jag vaknade pågick det groteska saker inför mina ögon, berättar Jeppe som ett försök till förklaring.
Webredaktionen har idag fått reda på att det nog stundar ett bröllop i den Arildssonska familjen och därför bör du nog tygla dina sexuella intresse, om det skall hålla i längden, Jeppe. Se det som ett tips.

Dock har vi på webredaktionen inte sett något inbjudningskort till bröllopet, så vi väntar lite med att avgöra om det är sant eller inte...

************************************

En av de nya spelarna i Åhus IF - Tony - har samma sjukdom som många av oss andra i föreningen. Han menar att det bara finns en tillverkare av idrottsutrustning, nämligen Adidas.

Men Tony har gått lite längre. Inför varje match han spelar måste han ha ett par splitternya Adidasskor på fötterna. De får inte ha varit använda en enda gång...
Vi på webredaktionen trodde inte riktigt på det.
Döm om vår förvåning när vi med egna ögon såg hur han tog fram ett par splitternya Adidasskor, slet av etiketten och snörade på sig dessa inför Alliansenmatchen mot Bromölla.

Vi har räknat ut att det går över tjugo par nya skor under 2009 om han skall hålla på i den takten - hoppas att han inte resonerar likadant inför träningarna då blir det nästan olösligt, även om han faktiskt jobbar som Adidas utsände i Södra Sverige.

Men han får väl i alla fall skatta för den förmånen, frågade någon som webredaktionen talade med i eftermiddags.

En sak är säker i alla fall. Åhus IF betalar inte en enda av de paren han har på sig och man betalar inte skor till någon annan heller för den delen.

************************************

Förlusten mot divison II-laget Bromölla i Alliansen var smärtsam, men nog ganska rättvis. Bromölla hade ett bra lag och man spelade riktigt bra fotboll. Bäste man på planen var deras målvakt. Han for runt som ett skållat troll och räddade allt som gick att rädda. I skrivande stund har inte webredaktionen riktigt klart för sig vad han heter, men duktig var han i alla fall...

Nu återstår det för det andra Åhuslaget att göra bra ifrån sig mot Näsby så vi kan möta Nosaby i finalen, som en av webredaktionens medlemmar så olyckligt stack ut hakan och påstod i Kristianstadsbladet. När vi frågar honom om den historien påstår den envisa människan att det fortfarande är möjligt:
-Tar vi bara Näsby så ligger vägen fram till finalen spikrak framför oss.

************************************

Vi på webredaktionen hyllar också den upppfiningsrikedom som exempelvis Vannebergas hejarklack har när man skapar positiva händelser kring fotbollen.
De som anordnar Alliansen gör nog ett riktigt bra jobb, men det är en sömning tillställning. Ingenting har utvecklats sedan starten och man har verkligen inte tagit steget in i 2000-talet.

Med tanke på att man mönstrat så många lag som man gjort och att matcherna faktiskt stundtals håller bra kvalite så är hela organisationen som sagt en sömnig historia.

Om man jämför med sina yngre kusiner i södern, Åhus Beachhandbolls festival och Beachsoccern så händer det ingenting runt Alliansen. Man har inte ens ett riktigt programblad, inga lockande annonser om matcherna. Man har inte ens någon som säljer lotter - i alla fall lyckades inte någon i webbredaktionen köpa några.
Tänk lite fräcka priser till matchens lirare.
Tänk en fräck presentation av lagen och lite tung musík efter målen a' la IFKs handboll.
Med enkla medel skulle man kunna göra hela arrangemanget mer publikvänligt.

De som organiserar Alliansen bör nog vakna upp från sin slummer och inse att vi nästa år skriver 2009.
Gör lite show av det hela så hittar ni nog dubbelt så många besökare på läktarna och inte som idag; mindre än en tredjedel av sitsarna var upptagna.
Till och med repriser på storbildskärmar går att lösa med en budget mindre än man har till en klassfest.
Det handlar om vilja, egagemang och lite "jävlar annama".
Gör ni ingenting så kommer denna utmärkta turnering snart att dö ut. Frågar man en femtonåring idag vet dessa inte ens att den pågår.

Hur skall man då kunna skapa återväxt och intresse?

Med de hårda orden avslutar vi krönikan för denna veckan.

/Webredaktionen.

Uttagna spelare i Alliansen mot Bromölla...

Det är dags för Åhus premiär i Alliansen 2009.
På lördag 20/12 kl.13.20

Richard har tagit ut följande lag:

Fredrik Johansson

Peter Aronsson

Rafael Fisch

Tony Jonsson

Jesper Arildsson

Robert Wanstadius

Magnus Tillberg

Per Frid


Matchstart: 13.20


Samling vid södra läktaren: 12.30


Tillökning i Åhus IF-familjen!


Vår egen Robert Wanstadius och hans Rita Hänninen har nedkommit med en liten gosse söndagen den 14 december klockan 12.52.
Den lille krabaten vägde 3190 gram och var 51 cm vid födseln.
Vi gratulerar tillökningen till familjen och förstår nu varför Robert inte var på träningen i söndags.
(även om den inte började förrän 15.00, men som sagt, grattis)

/Webredaktionen

Nosaby spelarrådsblogg uppmärksammar vår blogg...

Eftersom den trevliga föreningen Nosaby IF:s lika trevliga spelarrådsblogg uppmärksammat vår blogg så bjuder vi naturligtvis tillbaka.

Det är ju, som det nämns i texten, så det fungerar.

Dessutom hittar man nuförtiden en direktlänkt till deras blogg här till vänster.

Följande citat hittade vi på webredaktionen när vi läste bloggen:


KDFF-basen Ulf Berglund är en ständigt återkommande gäst. Anders Swahn har medverkat, liksom Alexander Betsikokos, Tomas Tillberg, Kenneth Andersson och Mathieu Flamini. Nåja, den sistnämnda var möjligen ett långskott. Men vad som åsyftas är givetvis Bladets lördagspanel, bestående av tre prominenta gästtyckare, vilka besvarar lika många frågor. Frågorna behandlar vitt skilda idrottsämnen, dock företrädesvis med en lokal betoning. Idén med sportpanelen är inte unik, men småtrevlig, även om frågorna ofta är mer eller mindre ointressanta. Lördagens upplaga bjöd trots det på ett par läsvärda åsikter. 

Tomas Tillberg - tidningsmagnat, författare, bloggare och lokal fotbollsprofil - utgjorde en tredjedel av helgens paneltrojka. På frågan vilka bloggar han följer regelbundet svarade den fantastiske Tillberg: "Själv läser jag Patriks blogg på Kristianstadsbladet och den tycker jag är riktigt bra. Sen läser jag Nosabys spelarrådsblogg, som är bra och rolig, och sen givetvis vår egen i Åhus IF." Är han inte härlig, Magnus bror? För de väl valda orden belönas han och ovan nämnda åhusblogg med en högt aktad position i länksamlingen. Det är lite så vi jobbar här i bloggvärlden. Vi ger och vi tar.


Som sagt. Man ger och man tar. Välkommen i vår länklista: Nosaby IF:s spelarrådsblogg.

/Webredaktionen.

Damlagets blogg!

Vi hälsar damlaget in i cybervärlden. Man har skaffat sig en egen blogg.
Vi ser fram emot att följa det som händer i damlaget där.

Länken hittar du här till vänster!

/webred.

Raffe är hjärtligt välkommen till Åhus IF.

Raffe med famnen full av barn. -Söta ungar, sa man här på webredaktionen när bilden kom och det kan vi skriva under på. Välkommen till Åhus IF. 

/Webred.



Namn: Rafael Fisch

Bor: Ålastigen 10 i Åhus

Familj: Fru Katarina 31 år, dotter Natalie 3 år och sonen Oscar 1 år 9 månader

Tidigare klubbar: Degeberga, KFF, Yngsjö IF

Spelar helst på position: Mittfältare

Favoritfotbollslag: Arsenal

Därför valde jag Åhus IF: Jag tror att laget är så pass bra att vi klarar oss ur femman och hamnar i fyran!! Jag har hört mycket om laget och alla har varit positiva till Åhus IF.

Dags för "Rossi"...

Näste man för presentation är den inte helt okände Mathias "Rossi" Rosén. Förutom att han bor granne med Åhus Idrottsplats är han en väldigt duktig fotbollspelare och vi är väldigt glada att han vill vara med i vårt gäng!





Namn: Mathias Rosén

Bor: Åhus


Familj: Fru & son


Tidigare klubbar: KFF, FC Groningen, Boden, Mjällby, Falkenberg


Spelar helst på position: där jag gör nytta


Favoritfotbollslag: -


Därför valde jag Åhus IF: nära och bra och verkar ha trevligt


Hör och häpna...

Idag kom ytterligare ett duktig fotbollsspelarenamn på pränt. Övergångspapperet till Åhus signerades av:

Rafael Fisch, Yngsjö.

Han har ju tränat ett par gånger med oss och det verkar som om han trivs lika bra med oss som vi andra trivs med honom.

Välkommen till Åhus IF Raffe!


/Webbred.

Ladies & Gentlemen...

Det är fantastiskt att se vilken trupp vi mönstrar 2009.
Förutom alla de namnkunniga spelare vi hade inför säsongen, kan vi alltså rada upp många fina "nya" spelare.
Näste man ut är ingen mindre än Robert Wanstadius!

Välkommen till Åhus IF!



Namn: Robert Wanstadius


Bor: Tollarp


Familj: Sambo med Rita, dottern Olivia 4 år och en som väntas komma till jul.


Tidigare klubbar: Linderöd, Tollarp, Hanaskog, Näsby och Yngsjö.


Spelar helst på position: Forward


Favoritfotbollslag: AIK


Därför valde jag Åhus IF: Jag fick ett bra intryck av spelare och ledare i föreningen. Mottot att "ha jävligt roligt" och att man kan kombinera fotboll/ familjen på ett bra sätt!


Ytterligare ett nyförvärv...



Vår egen Rickard Gunnarsson har lyckats igen!

Signe Gunnarsson, föddes den 1 december kl. 00.47 och Åhus IF har fått en ny potentiell fotbolllsspelare!
Tid:  00.47
Vikt: 2930
Längd: 49 cm

Vi gratulerar Emma och Rickard och systern Vilma!

Ken är ett lysande artistnamn...

Nästa nyförvärv att presentera är den kvickfotade Ken från Degeberga. Nu börjar fotona bli mer utlämnande. Observera den tömda Xiderflaskan i bakgrunden i kombination med den rufsigt bäddade sängen.
Ken,du är hjärtligt välkommen till Åhus IF!

/Webred.


Namn: Ken Bjuvegård


Bor: Stubbagatan (Åhus)


Familj: Sambo Tess Bröthlin samt några husdjur


Tidigare klubbar: Degeberga GOIF


Spelar helst på position: Anfallare men kan även spela på vänsterkanten


Favoritfotbollslag: Arsenal


Därför valde jag Åhus IF: Nära och bra till träningen + att jag har hört att jag klär bra i grönt och vitt =)


Nej, det är inte Martin Stenmarck...

Det är allas vår Peter Aronsson som  valt en "mindre" frisyr.
Allt för att komma i form inför den hårda säsongen i superfemman 2009.



Mina damer och herrar...

Här kommer nästa nyförvärv.
Vi är stolta över att kunna presentera Tony Jonsson:


Namn: Tony Jonsson     


Bor: På Englagård i Nosaby         


Familj: Min fru Elin, barnen Calle och Engla


Tidigare klubbar: Linderöds IF, Österslövs IS, Kristianstad Hockey, Troja/Ljungby och Björklöven.


Spelar helst på position: Back


Favoritfotbollslag: Liverpool FC


Därför valde jag Åhus IF: Det verkar vara en mycket välskött förening och mottot är att det ska vara kul att spela fotboll.


Först ut i raden av nyförvärv...

Många har hört av sig till bloggen och undrar mycket om nyförvärven i Åhus IF. Vi på bloggredaktionen kommer att jaga information om de nya namnen.
Först ut är Jens Svensson.



Namn: Jens Svensson


Bor:


Familj: Sambo Malin Olsson (Bl a allsvenskt spel med Wä IF, Gideonsberg, Malmö FF. Förmodligen mer Allsvenska matcher än mig!) Rasmus 8, Milla 5 1/2, Mimi 2 1/2


Tidigare klubbar: KFF, KBI, KFF, Aigaleo PAO (Aten), Trelleborgs FF, Östers IF, GIF Sundsvall, Mjällby AIF, Sölvesborgs GIF


Spelar helst på position: Centralt mittfält, anfall


Favoritfotbollslag: Tottenham Hotspurs


Därför valde jag Åhus IF: Här är jag inte äldst och inriktningen på att ha kul.


Aronsson = Britney!

Jo det stämde. Aronsson har gjort en "full monty". Han har rakat av allt. I alla fall i de övre regionerna.
Vi som delat dusch med honom många gånger vet hur det andra är friserat, men det lämnar vi åt fantasin.


/webred.

Robinhosa tycker...

Den utmärkte bloggaren Robinhosa spekulerar på sin blogg. (Dock är det oroväckande att han inte gillar Åhus, det gör väl alla? Vad har Åhus gjort honom?)

Åhus IF satsar något alldeles fruktanvärt på sitt herrlag utan att satsa det minsta. Det är ju en damförening först och främst. Och i fjol hette det ju att "vi vill inte gå upp i fyran".

Nahe? Varför värvar man då ihop ett lag som med all sannolikhet måste ha lagfest varje kväll innan match för att man i-n-t-e ska vara med där uppe och fajtas?

Jag har sagt det förr och säger det igen. Jag förstår inte varför Åhus IF inte skulle kunna satsa på både herrar och damer. Man har ju bevisligen det som krävs för att ta kampen med HBK.

...och fråga mig inte varför jag skriver så mycket om Åhus. Jag gillar inte ens den byn särskilt mycket.

Aronsson gör en Britney?

Det går ett rykte som en löpeld på Kristanstads gator. Åhus IF:s omtyckte och framgångsrike lagkapten Peter Aronsson lär ha gjort en "Britney" D.v.s han har tydligen rakat av sig allt hans skönlockiga hår.

Än så länge är detta obekräftade källor men webbredaktionen gör allt för att kunna vidimera detta.

Vi har förgäves sökt Aronsson för en kommentar.

Om någon vet något om "Aronsson goes Britney" så tveka inte att höra av er till Webbredaktionen.


Webbred.

RSS 2.0