Åhus IF - Brösarps IF 1-1 (1-1)

Att kampen i toppen av Div. V Ö är stenhård är väl ingen nyhet för den som följer serien.  

Att Åhus HBK är tydliga ledare är heller ingen nyhet, men därefter är det i princip sju lag som slåss om poängen och således en kvalplats. Därför är det väldigt viktigt att verkligen försöka ta alla poäng man kan om man vill uppåt.  De flesta kände av att det skulle bli en tuff men rättvis match och det var ganska lugnt och fokuserat innan matchen.


Innan matchen kom den ena av duon Ronny & Ragge hojtandes:

-Kolla Tillberg, jag har hittat original-Ragge. Han som var med från början. Dessutom hart jag fyra andra killar med mig så Åhusklacken växer, berättade han. Vi har även skrivit helt nya sånger så nu jäklar bär det av mot kvalplatsen, berättade han med en outsinlig iver.


Redan på uppvärmningen hördes den "nyskrivna" danska sången " Vi är gröna - Vi är vita...". Dessutom hördes den gamla favoriten "Assa - Brassa - Mandelmassa..." Så där fanns inte mer att begära från fansen.


Inför matchen var Jesper Arildsson återigen på resa med jobbet och Daniel Olsson låg sjuk hemma i sängen. Daniel Karlsson hade visat sig på träningen och fick ett "wildcard" rakt in på bänken.

Förväntningarna var höga och spänningen stor när den utmärkte domaren Christoffer Rundkvist blåste till spel.


När vi skulle gå ut till matchen väntade jag som vanligt ut alla spelare innan jag låste dörren. När jag hade tagit ett par steg hörde jag någon banka på dörren inifrån omklädningsrummet och när han till slut fick upp dörren så såg jag att det var Jörgen Johnsson. Jag har tidigare lagt märke till att han alltid vill vara sist ut, men detta var kanske att ta i...


Men nu till matchen:


Så här ställde Richard upp laget:

Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren      Peter Aronsson    Ola Schnorrenberger    Jonas Bladh


Rickard Gunnarsson             Magnus Tillberg       Peter Andersson                      Pelle Frid

                                                                                                                         

                  Micke Persson Thornberg                          Sebastian Olofsson                     


Håkan Harrysson

Daniel Karlsson
Jörgen Johnsson
Uffe Rosengren
Peter Tillberg


Matchen började allt annat än bra för Åhus. Efter 3 minuter stod det 1-0 till bortalaget genom ett mycket snyggt mål. Brösarpsspelaren fick lite för god tid på sig och tryckte på ett kanonskott från 17-18 meter rakt upp i nättaket.


Sen fick vi börja jobba i uppförsbacke.


Fem minuter senare är det nära att vi kvitterar då Ola Schnorrenberger fick huvudet på en boll med sådan kraft att ribban på motståndarmålet fick sig en riktig kyss. Den vibrerade i flera minuter efter och hade den bara varit några centimeter lägre hade kvitteringen varit ett faktum.


I den tionde minuten är det nära igen. Vi använder oss av vår hörnvariant som vi kommit att kalla "Aronsson". Aron själv får till en kanonträff, men tyvärr är de bakre delarna på en Brösarpsspelare i vägen. Det ä mycket nära men det räcker som bekant inte.


Sen blir det en hel del fina påtryckningar från Brösarp. Ofta är det vi själva som ställer till det genom att vi tappar bollen i en dålig passning som inte når fram. Dessa situationer tar alltså motståndarlaget tillvara på och ställer blixtsnabbt om och anfaller från alla håll. Som tur är lyckas vi avstyra dessa försök. Vår backlinje arbetade som vanligt stenhårt och jag tycker att Ola Schnorrenberger var den backspelarestjärna som lyste allra klarast matchen igenom.


I 18:e minuten kommer ett kanonsnyggt skott från en målsugen Micke Persson Thornberg från vänsterkanten som likaväl det kunde varit mål. Men man skall inte glömma att Brösarp har haft flera riktigt stenhårda chanser som alltså också borde givit utdelning. En kanonmatch för publiken alltså; spänningen var på topp matchen igenom.


I 19:e minuten är Brösarp på tårna igen och lyckas få till en farlig nick på mål som Fredrik Johansson utmärkt räddar. Fredrik gjorde många riktigt bra räddningar och helt klart lyste solen på honom i dagens macth.

Dock finns det minst två situationer där han borde använda sin rutin lite mer och gå ut på bollen på ett annat sätt än det som sker.

Det blev det inte mål på någon av dessa och jag tror att det beror på att Brösarpsspelarna är 100% säkra på att Johansson verkligen skall gå ut, därför blir det inget av det. Men som sagt lite mer rörelse från målvaktens sida. Det har successivt blivit bättre under året, men skall man slåss på så hårde premisser som vi gör i toppen av Div. V så går det att finslipa den typen av målvaktsspel ännu mer.


I 37:e minuten sker det snabbaste uppspelet i matchen.  (De flesta uppspelen hade en tendens att ta lite för långt tid) Det är Fredrik Rosengren som får till en kanonträff från högerbacken. Det blir en crossboll som säkert landar rakt framför Pelle Frid på vänsterkanten. (Vissa på bänken hävdade att det var meningen som skott på mål, men jag tror inte det)

Nåväl.

Pelle slår med ett vackert tillslag in bollen till Micke PT som ser till att det står 1-1 i matchen.


Minuten efter är Pelle på framfart igen. Den här gången väljer han att avsluta själv och tyvärr skiljer det bara någon millimeter från succé. Nu blev det inspark istället.


Därefter blir det bra tryck av Åhus resten av halvleken och bollen flyger ganska många gånger över sidlinjen. Uffe Rosengren är behjälplig med att hämta bollarna. Det gör han med sådan frenesi att Daniel Karlsson blir riktigt imponerad:


-Du skulle blivit bollkalle istället, får Uffe i berömmande ord av Daniel.


Under hela första halvlek har Jörgen Johnsson suttit bredvid  Håkan "Lets Dance" Harrysson. Jag satt länge och väntade på att just "Lets Dance"-historien skulle få en fortsättning. Men ingen sa något. Håkan som annars är en pratglad kille var som en mussla och Jörgan satt på sitt håll och höll inne med orden.


Då försökte jag kasta några vedträ på elden genom att enkelt fråga om det varit några nya Let's Dance-scenario.


-Du hade fel på bloggen, kryste Jörgen fram.


-Jag bjöd inte upp Håkan. Så var det inte, fortsatte Jörgen.


Håkan mumlade något ohörbart i synergi med Jörgens påstående.


Sen lades locket på och inget mer nämndes i frågan. Så hela historien hänger i luften med stora frågetecken runt sig.



I början av andra halvlek pressar Brösarp på bra och det är stundtals hett framför Åhusmålet, men backlinjen med Ola Schnorrenberger i spetsen och en närräddningssäker Fredrik Johansson i målet ser till att Brösarp inte lyckas få till något mer mål.


När det är alldeles tyst på bänken och spänningen är olidlig fäller Daniel Karlsson följande odödliga kommentar:


-Nä, en kabanoss nu, med sötstark senap och räksallad.


Håkan Harrysson tittar på honom och nickar pliktskyldigt till svar, men annars ligger det påståendet kvar helt okommenterat.


Fantastiskt.


I 60:e minuten får Pelle Frid en ordentlig smäll så han får bäras ut från planen. Men ont krut förgås ju som bekant inte så lätt så han kommer tillbaka efter ett par minuter.


Men han har fått viss nedsättning i sin kapacitet och några minuter senare går han ut och in kommer Jörgen Johnsson.


I 68:e minuten kommer Daniel Karlsson in på topp, Micke PT går ner på yttermittfältet och ut går Rickard Gunnarsson.


Två minuter senare är det dags för nästa byte. Håkan Harrysson går in och ut kommer en märbart trött Fredrik Rosengren som genast kastar sig på sin medhavda matpåse. (Fredrik har ju som bekant lite vajsing med sin diabetes och behöver fixa till det emellanåt, därav den svarta påsen som allt som oftast hänger med i båset. Vissa har trott att det är skovårdsprodukter, men det är alltså grovbrödssmörgåsar och bananer).


I 82:a minuten spelar Jonas Bladh fram till Basta som har ett verkligt kanonläge, men tyvärr så vill det sig inte riktigt.

Inte heller för Magnus Tillberg som får till ett riktigt kanonskott som går precis över ribban.


I 85:e minuten är det återigen väldigt nära att Brösarp gör mål, men Fredrik Johansson verkar omutlig i målet och lyckas hålla undan bollen.


Till slut, efter ytterligare någon stark räddning av Fredrik Johansson på stopptid, skrivs alltså slutsiffrorna till 1-1 och det får nog anses som rättvist. Dessutom var det en fröjd att se hur väl Domaren dömde matchen. Man vill ju alltid vinna, men det är absolut inget som man kan lasta domaren för i detta fall. Riktigt bra insats alltså.


Efter matchen får Peter Andersson blommor som bäste spelare och vi säger grattis till honom.


När vi är på väg till omklädningsrummet så presenterar sig Daniel Karlsson för en supporter:


-Hej, du kanske inte känner igen mig, men det är jag som drog upp oss en serie i fjol.


Denne Karlsson...


Hans insats på planen då?


Jag har sett honom göra bättre ifrån sig. Men med lite matchträning så går det nog att få igång honom.


Och tänk så här: om han tränar en gång till så har han ökat sin träningsdos med 100% och det är intressant.


Efter matchen roade jag och tränaren oss med att göra ett litet räkneexempel:


35

36

33

38

37

41

43

36

36

37

37

39

27

34

43

35

=36,6 år i genomsnitt


16

30

31

17

33

16

19

19

22

22

16

29

20

16

16

24

= 21,6 år i genomsnitt


Gissa vilket lag som hade 36,6 år i genomsnitt.



Så här har poängen fördelats:


Ola Schnorrenberger 3 poäng

Ola var lite krasslig inför matchen, men det märktes inte under den. Han slet på bra och hade några verkligen brillianta försvarsstrategiska krumsprång. Han var helt enkel lysande. Inga misstag, men en hel massa skönlir.


Micke Persson Thornberg 2 poäng

Jag har tidigare kritiserat Micke för att vara lite negativ på plan. Utanför plan är han allt annat än det; en mycket sympatisk man på alla sätt. Men i matchen mot Brösarp gjorde han inte bara ett viktigt mål, han var, så långt jag kunde höra, betydligt mer positiv och därmed blir han en bättre spelare. Kanonbra insats. Han kanske hade varit värd ett mål ytterligare, men det kommer. Var så säker.


Fredrik Johansson 1 poäng

Hade Fredrik varit mer på hugget när det gällde att gå ut i banan kunde poängen blivit högre. Men han har många fina räddningar i matchen och jag anser att han räddar oss från en snöplig förlust genom flera av sina närräddningar. Så poängen är för de räddningarna. Fredrik, rannsaka dig själv óch ta fram din gamla "killerinstinkt" när det gäller djupledsspelet så skall du se på poängutdelning.


Omnämnande:


Peter Andersson

Peter är seriens absolut bästa passningsspelare. Det är en fröjd att se när han levererar bollen över mittfältet. Dessutom hade han flera snygga glidtacklingar och det är inget man vill bli utsatt för som motspelare. Det som dock brister lite i mina ögon är att det tappas lite markeringar mot slutet av matchen. Dock var det en hård match så det är inte konstigt att man blir lite trött. Det märks ju naturligtvis mest på de som har ett tufft markeringsspel att hålla uppe. Dessutom var ju som bekant snittåldern 21,6 år i motståndarlaget...


Sebastian Olofsson

Han kom inte upp till sin normala standard idag, men jag roade mig att föra statistik på hans huvudspel. Överlag vann Åhus nickduellerna väldigt bra och Basta vann sina till 100%.


Rickard Gunnarsson

Jag tycker att Rikard Gunnarsson är en riktigt bra lagspelare. Han sliter och jobbar alldeles lysande. Dock kommer han inte riktigt till sin rätt på den positionen han spelar. Men jag har inte facit var han skall spela för att ännu bättre skall komma till sin rätt. Dock vet jag att han arbetar med stort hjärta för laget varenda minut han är på planen och det är värt ett omnämnande.


Det gick inte många minuter...

Det var nog bara frågan om sekunder från att  vi på webredaktionen la in laget inför morgondagens match mot Brösarp innan mail- och smskorgarna fullständigt exploderade.

-Du har skrivit fel, det står att Daniel Karlsson är uttagen meddelade någon.

-Är det sant is Danne K "back in business", lät ett annat meddelande.

-Det är ju skitkul att den gubben kan ännu, skrev någon.

Webredaktionen kan meddela att det är sant att Daniel Karlsson är uttagen till morgondagens match. Enligt obekräftade uppgifter har han fått en plats på bänken för att han verkade "lätt i stegen och snabb i hjärnan".

Den som känner Daniel tar nog sanningshalten i det påståendet med en nypa salt, och att det säkert kommer från hans egen mun...

Efter att ha varit utlagd på transferlistorna runt om i Europa har alltså brödförsäljaren från vattentornsområdet i Åhus valt att stanna kvar i den grönvita klubben.

Enligt fotbollskanalen.se är den enda klubb som lagt anbud på Danne en frivillg korpserie bland några nunnor i norra Frankrike. Där skulle han fungera som statist under träningspassen i småmålsspel, men det var inget som lockade honom.

Nu drar han alltså på sig den grön-vita dressen igen och fansen jublar.

Vi önskar honom välkommen tillbaka och ser fram emot att denne bollkonstnär skall frälsa publiken som han gjort så många gånger förr.

-Bara han tänker på att inte köra in med brödbilen ända fram till omklädningsrumsdörren, lär vaktmästaren ha morrat.

Det gick kanske förr i tiden när Danne var aktuell förra gången, men det är väldigt länge sedan, så det är nya tider nu.

Danniel Karlsson-tider kanske?

Vi håller tummarna imorgon kl. 15.00 då avspark sker mot Brösarp på Åhus IP.

Ris eller ros för Danne?

Vi återkommer i ämnet.

Men att det är veckans skräll, det är solklart!


/ Webredaktionen

Uttagna spelare Åhus IF - Brösarps IF

Match Lördag 30/8-08  kl. 15.00


Samling Klubbrummet kl.  13.30 (JB och MT 13.20)


1.   Fredrik Johansson

2.   Daniel Olsson

3.   Fredrik Rosengren

4.   Peter Aronsson

5.   Jonas Bladh

6.   Jörgen Johnsson

8.   Daniel Karlsson

9.   Per Frid

10. Peter Andersson

11. Ola Schnorrenberger

12. Sebastian Olofsson

14. Rickard Gunnarsson

16. Ulf Rosengren

17. Magnus Tillberg

19. Michael Persson-Thornberg

20. Håkan Harrysson



Tränare          Richard Olsson

Lagledare      Åke Tillberg

Lagl/Mass     Tomas Tillberg



Huvuddomare   Christoffer Rundqvist

Assisterande 1   Markus Jeddi

Assisterande 2   Goran Byllbas



Let´s dance!

Många har hört av sig till bloggen och haft idéer kring vad skämten mellan Jörgen Johnsson och Håkan Harrysson egentligen handlade om. För er som följt bloggen vet att Jörgen hade något kryptiskt skämt om Let's Dance riktat mot Håkan Harrysson.
Enligt väl insatta källor handlade det om när Åhus IF hade fest i klubbstugan senast.
Då lär Jörgen, stärkt av starkvara, tagit mod till sig och bjudit upp Håkan Harrysson som efter moget övervägande tackade ja och de bägge gick upp och dansade till någon gammal 80-talshit.

När Håkan blev varm i kläderna gjorde han tydligen några "moves" och Jörgen blev avundsjuk och påstod därefter att Håkan varit med i Let's Dance på TV.

-Alla trodde att det var Börje Salming som var med i programmet, men i själva verket var det alltså Harrysson.


Hur sant detta är vet i dagsläget webredaktionen inte. Vi har sökt både Harrysson och Salming för en kommentar, men vi har inte fått tag i någon av dessa.


image11

Ps. Salming är mannen till höger.

Sveriges största 4 tumsspik!

Många har hört av sig till bloggen och undrat vad som egentligen hände i B-lagsmatchen mot Everöd den 25 augusti.
 
Att Åhus IF vann med 3-2 är ju bra, men det var inte det som var offer för allas undran.

Det som var det stora frågetecknet var vem som sköt med spikpistol från höften i slutet av första halvlek.

Ögonvittnen kan berätta hur något som liknade en silverpil, eller kanske världens största 4 tumsspik, fullständigt flög fram och medels en språngnick gjorde mål.

Vi som var på plats kan meddela att det helt enkelt var snickarexperten och målgöraren Zoltan Mogor.

Han fullständigt exploderade i ett vacker TV-mål och han fick hela den samlade publikens gunst.

Grattis Zoltan, bättre reklam för din snickeriverksamhet kan inte göras.

-Dessutom är det en jävla bra kille, berättade en av de äldre ledarna för webbredaktionen ikväll och det kan vi naturligtvis skriva under på.

Värre var det när Zoltan bjöd webredaktören på ett Ungerskt fylleparty i slutet av 1980-talet och det höll verkligen på att gå riktigt illa...

Men det är en annan historia.

/Webred.

Uttagna spelare till matchen B - Everöd måndag 25/8 18.30

Samling Åhus IP kl. 17.30   Match  18.30


Lars Dahl (målvakt)

Stefan Andersson

Markus Davidsson

Markus Fridén

Håkan Harrysson

Joel Holgersson

Johan Holgersson

Jörgen Johnsson

Zoltan Mogor

Ola Olsson ( y )

Ulf Rosengren

Peter Tillberg

Tomas Tillberg


Domare  Goran Byllbas


PS.  A-laget tränar som vanligt 18.30  DS


Några ord från lagkapten Aronsson 22 augusti

image17
Är du också med Fredrik?
Läs mer nedan...

Hyfsad start på hösten


Nu har vi spelat några matcher efter sommaruppehållet och det har varit väldigt blandat både resultatmässigt och spelmässigt.


Efter en seger, en oavgjord och en förlust tog vi oss till Yngsjö för säsongens tredje derby. Matchen började väldigt bra för vår del och vi tog också ledningen efter ungefär 15 min genom Basta efter ett snyggt anfall.


Efter ledningsmålet så tog Yngsjö över och de lyckades också både kvittera och ta ledningen innan halvtidsvilan. Spelet efter vårt ledningsmål var inte alls bra och vi hade en del att diskutera i pausen.


Efter paus flyttade vi upp positionerna en del och med det fick vi ett betydligt bättre spel med fler passningar inom laget. Får nog säga att vår andra halvlek var en av våra bättre under denna säsongen. Kanske att vi hade lite hjälp av att Yngsjö fick en man utvisad, men jag tycker att vi hade väldigt bra koll på spelet även innan detta hände.


Vi lyckas också kvittera efter en snygg hörnvariant som Magnus Tillberg avslutar med ett hårt skott i bortre hörnet.


Efter det så slappnar vi nog av lite och Yngsjö har några farliga kontringar. Yngsjö lyckas också ta ledningen igen på en frispark några minuter före slutet. Behöver väl inte kommentera detta mer än att jag tar med ett par nya trädgårdsvantar till dig Johansson på måndag...


Trots detta lyckas vi återigen kvittera. Pelle Frid visade prov på dolda talanger när han for fram i den ena offensiva framstöten efter den andra. Han hade bla ett fint skott efter en överstegsfint (som jag inte trodde fanns i hans repetoar) som målvakten verkligen fick anstränga sig på. Ska jag vara ärlig var jag säker på att den bollen skulle hamna i hagen bakom målet... Till slut lyckas dock nämnde Pelle trixa in bollen efter en hörna.


Oavgjort får nog betraktas som ett rättvist resultat, även om jag kan förstå att Yngsjöspelarna tyckte det var en tung poängförlust.


Nu väntar nya matcher och förhoppningsvis kan vi behålla det fina spelet som vi visade i andra halvlek.


Veckans fråga


Är du också med Fredrik? Jörgen Johnssons fråga till vår målvakt när Pelle Frid vill att målskyttarna ska göra raketen i omklädningsrummet efter matchen.


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 20 augusti

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 11 mål

2. Daniel Olsson 8 mål

3. Jeppe Arildsson 6 mål

4. Martin Bengtsson 5 mål

5. Peter Aronsson 3 mål

6. Fredrik Rosengren 2 mål

7. Peter Andersson 1 mål

7. Micke Persson-Thornberg 1 mål

7. Rickard Gunnarsson 1 mål

7. Magnus Tillberg 1 mål

7. Pelle Frid 1 mål


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 20 augusti

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 21 poäng

2. Sebastian Olofsson 18 poäng

3. Danne Olsson 10 poäng

3. Pelle Frid 10 poäng

4. Magnus Tillberg 8 poäng

4. Ola Schnorrenberger 7 poäng

5. Jonas Bladh 6 poäng

6. Martin Bengtsson 4 poäng

6. Peter Andersson 4 poäng

7. Fredrik Johansson 3 poäng

7. Jesper Arildsson  3 poäng

8. Jörgen Johnsson 2 poäng

8. Håkan Harrysson 2 poäng

8. Rickard Gunnarsson 2 poäng

9. Uffe Rosengren 1 poäng


Yngsjö IF - Åhus IF 20 augusti kl. 18.30 3-3 (2-1)

Att det skulle bli en speciell match kändes redan när det var dags att ge sig till samlingen.

Eller samlingen förresten. Det blev ingen samling.

Jag skulle åka med Magnus Tillberg och Jonas Bladh från Kristianstad direkt till Yngsjö Idrottsplats.

Vi stod en bra stund och väntade för att samåka med Jonas Bladh på gamla "Parisarens" parkering.
"Jag är på Härlövsängaleden, jag har haft möte med några Tyskar på jobbet," löd sms:et som kom 16 minuter innan Bladh hade hittat från Härlövsängaleden till Långebro.

En resa på 6-700 meter.

När han så äntligen kom, var det dags för en hamburgare;

- Jag har inte ätit sedan frukost.

Sen var det ju bara en dosa snus:  

-Snuset har varit slut hela eftermiddagen.


Det är betydligt lättare att få iväg ungarna till skolan än att få in Bladh i bilen. Vi var en halvtimme efter utsatt samling, och då var vi fortfarande i Kristianstad.


-Jag har sagt till tränaren att jag är sen, sa Bladh.

-Det har han som ständig notering på dig, tyckte Magnus. Och jag har fått skulden så många gånger på grund av dig, mumlade Magnus vidare, när vi äntligen fick in Bladh i bilen och kunde ställa kosan söderut.


Nu måste jag ladda inför matchen mumlade Magnus och satte på en gammal hip-hopklassiker av Dr. Dre.

Bladh börjar bli märkbart irriterad.


-Sänk.

Bladh tyckte det dunkade på lite FÖR bra.

-Nej. Sa Magnus med skarp röst, jag måste ladda inför matchen.


- Ladda, utbrast Bladh. Det är ju destruktiv musik. Gör jag självmål i matchen så vet jag att det beror på den här jäkla musiken, surade Bladh i baksätet. (vi satt i baksätet både Bladh och jag för Magnus har en bilbarnstolshistoria inopererad i passagerarsätet där fram. Därför kunde inte Bladh själv skruva ner, eller byta låt, vilket stod högt i kurs just då, det kunde jag utläsa ur hans plågade ansiktstuttryck.

Nåväl.


När vi började närma oss Yngsjö blev Magnus Tillberg (som alltså körde) osäker på var man hittade in till Yngsjö Idrottsplats.

Det är ju fantastiskt av en man som är trettiofem år gammal och som spelat fotboll sedan han var sex år. Men det är en annan historia. Han hittar ju gudskelov oftast rätt på planen.


Inför matchen var Danne Olsson och Jesper Arildsson bortresta (inte tillsammans, vad jag vet).  Därför hade tränaren valt att ställa upp laget med en liten ändrat inriktning i anfallsspelet. Grunduppställningen var egentligen det traditionella 4-4-2, men med en liten gnutta fantasi kunde man stundtals få inriktningen 4-5-1 eller 4-3-1-1-1 (som på den gamla halvbackstiden, nästan).

Ni kan ju själva bilda er en uppfattning:


Så här ställde Richard upp laget:

Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren      Peter Aronsson    Ola Schnorrenberger    Pelle Frid


Rickard Gunnarsson                    Peter Andersson                      Jonas Bladh

                                       Magnus Tillberg
                                                                                  Micke Persson Thornberg  


                                        Sebastian Olofsson                     

Håkan Harrysson
Jörgen Johnsson
Joel Holgersson
Peter Tillberg


Det var trevligt att komma till den anrika fina klubben Yngsjö och deras fina anläggning. Gräset var grönt och fint och dom hade fina bollar att värma upp med och dessutom Adidas Retro signatur 1974 som matchbollar. (Det är inte alla lag som ens har godkända bollar som matchbollar om ni trodde det, i Wä t.ex. fick vi lira med gamla grusbollar som legat ute några säsonger).


Redan inledningsvis förstod man ganska snabbt att Yngsjö var sugna på att vinna matchen. De tryckte på ganska hårt och höll bra press i fem minuter. I den sjätte vänder Åhus på steken. Bladh börjar dribbla men får inte riktigt med sig bollen: Magnus Tillberg jobbar fatt i den och slår en mycket vacker boll in till Sebastian "Basta" Olofsson som enkelt styr in bollen till 0-1.


Efter en liten stund vänder sig Jörgen Johnsson till Håkan Harrysson och säger:


-Hemskt vad du är tyst Håkan. Har det hänt något? Kom du inte med i "Let's Dance"?


-Håkan bara tittade på Jörgen, och vi andra förstod inte heller riktigt vad han menade.


Vi ser fram emot en förklaring...


I 17:e minuten jobbar Rickard Gunnarsson på bra och får fram bollen till Magnus Tillberg som får på en vacker yttersida till Sebastian Olofsson som i sin tur klipper till bollen ordentligt.

Yngsjös målvakt som till vardags jobbar i klädbranschen hängde verkligen inte tvätt idag. Jag har aldrig sett honom så bra. Han var inte riktigt till sin fördel när vi tog emot Yngsjö på Åhus IP i våras, men nu var han riktigt bra. Han tippade ut "Bastas" kanon som normalt sett skulle finna sin väg in mellan stolparna.


Två minuter senare släpper tyvärr Åhus igenom ett hungrigt Yngsjöanfall som trycker in 1-1.


Därefter böljar chanserna fram och tillbaka och skall man nämna någon som sitter bra är det som vanligt Peter Aronsson som sliter på bra. Han har dessutom dragits med en elakt spänd vadmuskel som varit allt annat än en trevlig kamrat den senaste tiden. Men med Totte Karströms flinka massagefingrar och en stor portion jävlar anamma kunde han genomföra hela matchen och dessutom med bra betyg.


I matchens 34:e minut är det dags för, ett för tillfället starkt Yngsjö, att ta ledningen med 2-1. Jag anser att det tyvärr var en miss av domaren som annars gjorde en exemplarisk insats.

Han missade att döma frispark  till Åhus och valde istället att på något konstigt sätt döma den till Yngsjös fördel, fast i situationen efter. (Blev du klok på det? Inte? Misströsta inte. Jag såg alltihopa och fattar fortfarande ingenting.)

Nåväl.

Yngsjö är på hugget och lägger en snabb frispark med resultatet att de kommer igenom det sargade försvaret och lättar alltså in 2-1.


Två minuter senare har "Basta" en kanonchans och ett par minuter senare får Magnus Tillberg på ett rejält skott som tyvärr går precis utanför.


Frustrationen är stor i Åhuslägret när det blir halvtidsvila.


Inte ens halvtidsjokern Jörgen Johnsson fick ur sig någonting under pausen. medan Håkan Harrysson och några andra satt och funderade på vad samme Jörgen menade med "Let's Dance"-skämtet.


Under halvtidsvilan bestämde dock tränaren att man skulle gå tillbaka till en ren 4-4-2-uppställning och efter moget övervägande valde vi också att ta tillbaka lite av vår defensiva division VI-uppställning med en stötande mittback och en libero som tar djup, till skillnad från den raka backlinje som vi normalt använd som strategiskt instrument under vår sejour hittills i division V.


Det visade sig vara ett mycket lyckosamt drag. Andra halvlek utvecklade sig betydligt bättre för Åhuslaget rent spelmässigt. Peter Andersson hade inte fått många bollar på mitten under första halvlek, medan det blev mer lir för honom under den andra halvan av matchen.


Då kommer Jörgen Johnsson med nästa klassiker. Han börjar analysera hur man skall agera i laget om man får det tufft när man ställer upp på ett nytt sätt.


-Om man får problem vid nya situationer skall man ställa om och spela på det sätt som känns naturligt. Alla skall göra det som man är bra på och som man lärt sig sedan MODERSBENEN.


Helt fantastiskt!

Jörgen är ju min svåger och jag kommer ihåg en sekvens för snart tjugo år sedan när han förklarade för mig att:


-De håller ihop som ler- och långHALS.

Det skulle kunna vara MODERSMJÖLKEN samt LER- OCH LÅNGHALM han menar, men jag vet inte. Kanske Jörgen kan några andra talesätt som inte nått oss andra, det skulle i och för sig inte förvåna mig, för han vet så himla mycket...


Spelet från Åhus sida är alltså betydligt bättre i andra halvlek och Yngsjö har faktiskt inte många chanser. Dom är faktiskt inte speciellt mycket på vår planhalva överhuvudtaget under del två av matchen.

I 57:e minuten väljer Fredrik rosengren att gå av med värkande vader och in kommer Håkan Harrysson. Nu verkar han ha släppt tanken på vad Jörgen menade med "Let's Dance" för han är koncentrerad och gör ett mycket bra inhopp. Det är ju som bekant för bloggläsaren en match-i-matchen för Håkan.

Under många år var han en nyckelspelare i ett framgångsrikt Yngsjö IF. Tillsammans med "Lillen", Affe Olsson, Göran Sundholm med flera tog man många skalper i den vitblåa dressen.

Nu var han alltså tillbaka på Yngsjö Idrottsplats femton år efter att han la skorna på hyllan och han visade att han fortfarande är av ett väldigt bra fotbollsvirke. Nu har han dock rätt färger på sig. Ärligt talat klär han bättre i grönt och vitt.


När det gått 58:a minuter av matchen byter Yngsjö in den annars så sympatiske Martin Nygren. Men redan direkt får han ett gult kort för ojuste spel. Mer om detta om ytterligare sju minuter:

I den 63:e minuten är det så oerhört nära att Åhus lyckas att reducera. Peter Aronsson slår en frispark så till den milda grad att jag tror att ribban på det södra målet fick sig en rejäl buckla.

Det är enbart millimeter från att bollen hade gått in, men nu tar den tyvärr stenhårt i ribban. Eftersom Yngsjöspelarna väljer att sparka ner Ola Schnorrenberger i den direkt påföljande situationen blir det en ny chans för Åhus, men tyvärr går den precis utanför.


När det gått 70 minuter, drygt sju minuter efter att Martin Nygren kommit in och direkt fått sin första varning. Blir det åter en situation mot Pelle Frid där domaren väljer att ge Nygren ytterligare ett gult kort.

Två gula kort i en match är inte att rekommendera, för då kommer automatiskt det röda och Nygren får ge sig av till omklädningsrummet.


Pelle som fått en rejäl smäll på foten blir hjälpt av planen och blir ordinerad kylpåse på det utsatta området. Under tiden gör sig Jörgen Johnson redo och kastar sig in i matchen.


Under tiden har vi som såg matchen kunnat konstatera att den utmärkte lagkaptenen Peter Aronsson glidit tillbaka i sin trivsamma roll som djuptagande Libero och gör detta med en knivskarp precision. (Dessutom stöter Ola Schnorrenberger mycket bra och ställer stundtals till det ganska rejält för Yngsjö anfallet.

Tillbaks i gamla roller alltså och det är nog som Jörgen Johnsson menade, fast i lite andra ordalag, att man skall falla tillbaka till det man kan bäst, när det blir lite körigt. Peter Aronsson andra halvlek var riktigt frälsande för en som gillar djupledsfotboll.


När  Aronsson tar djupet och Schnorrenberger stöter på som aldrig förr, kommer Magnus Tillberg och Peter Andersson bättre till sin rätt på mittfältet. 

I 72:a minuten kommer Pelle in igen och Rickard Gunnarsson går ut. Då finns Jonas Bladh på vänsterbacken och Jörgen Johnsson flyttar över på den mera riktiga högerkanten och Pelle Frid får ett nytt uppdrag: att som vänsteryttermittfältare försöka fixa biffen. 

Han får på ett bra skott, som tyvärr den duktiga Yngsjömålvakten tippar ut. Det blir hörna för Åhus och Magnus Tillberg slår en kort variant till Jörgen som spelar tillbaka till Magnus och denne vänsterfotade yngling (nåja) får en drömträff efter att ha snurrat bort en och annan Yngsjöförsvarare och bollen trycker ut nätmaskorna i det bortre hörnet så pass att man inte ens kommer att kunna fånga valar med det nätet om man använde det som fiskeredskap.

2-2 och det är så jäkla spännande att man knappt vet till sig bland den förväntansfulla publiken.

Ingemar "Sotaren" Holmkvist, vars barnbarn är sambo med Mange, har dessutom vunnit en rögad ål på lotteriet, så det kan knappast bli bättre...


Eller?


När det är nio minuter kvar av matchen får Yngsjö en farlig frispark nära Åhusmålet och det ser ut som om Åhusmålvakten har bollen under kontroll, men tyvärr tappar han in den i målet och det lyser plötsligt snöpliga 3-2 på Yngsjös resultattavla.


"Shit-Pommes Frites", utbrister någon på Åhusbänken och Joel Holgersson får uppdraget att värma upp. Joel har hittills gjort 22 mål i reservlagsserien, så det står lite tillit till honom, att kanske kunna frälsa den tillresta Åhuspubliken med ett kvitteringsmål så här i slutminuterna.


Det blir ingen målchans, dock får Joel chansen att i sista minuten slå en hörna som ingen annan verka vilja lägga. Det är en ganska mediokert slagen hörna, men den utvecklar sig till att bli ganska farlig. Minst en gång tror vi på bänken att bollen är inne och vi flyger upp i rena glädjescener, men får lugna oss. Men till slut trycker Pelle Frid in bollen i mål och det står 3-3.


Det blir ett ställningskrig i någon minut innan domaren blåser av matchen och det känns verkligen som en halv seger, om inte mer, att ha med sig ett poäng i bagaget från en spännande och rolig match mot ett bra och trevligt lag.


Att sedan sitta i omklädningsrummet efter matchen och höra Jörgen Johnsson förklara för Pelle Fid hur man skall spela fotboll, hur man skall springa och hur man skall stå för att få rätt passningar, är en annan historia som jag inte orkar gå in på här.
Dock kan jag säga att likheten med de bägge gubbarna i Mupparna blir mer och mer lik för varje dag.


Så här har poängen delats ut


Peter Aronsson 3 poäng.
Det kan kanske ses som fantasilöst och tråkigt att nästan hela tiden dela ut poäng till Aronsson, men jag står verkligen för att jag tycker han är bra. Dessutom går han in med 100% i matchen fast att han inte är riktigt frisk i sin vad. Jag knådade honom innan matchen och jag kan säga att den var onaturligt spänd på ett sätt så att man hade blivit avundsjuk om den hade suttit mera centralt på kroppen. Nu var det muskeln i vaden och det är naturligtvis inte den bästa förutsättningen om man skall spela fotboll. Trots detta är han alltså riktigt bra matchen igenom och målen är inget som man kan lasta honom för, tvärtom avstyr han faktiskt flera starka målchanser från Yngsjöförsvaret. Mycket bra insats av Aronsson.


Sebastian Olofsson 2 poäng
Det är likadant med "Basta" han hamnar ofta på min poänglista, men jag säger samma sak om honom. Den dagen han är dålig så kommer jag naturligtvis att påtala detta. I dagens match var han som vanligt allt annat är dålig. Dessutom gör han mål och det är en ganska bra förutsättning om man skall vinna matcher. Dessutom tål det att sägas: Ni som inte sett honom "in action". Åk och se en match. Hans urstarka huvudspel är betydligt bättre än den division Åhus för tillfället spelar i.


Magnus Tillberg 1 poäng
Mange var inte med mot bottennappet mot Glemmingebro, och det var fler än tränaren som saknade honom på innermittfältet. Idag är han tillbaka i gammal god stil och gör dessutom ett väldigt vackert mål som mer än väl lyfter upp honom på poängplats.


Omnämnande:


Pelle Frid
Pelle är en god lagkamrat med stort föreningshjärta. Han är ibland så dråpligt rolig att det verkligen är en fröjd att ha honom med i laget. Men dessutom är han en duktigt och slitsam fotbollsspelare som arbetar in 3-3 målet i slutminuterna på ren vilja. Bra insats Pelle.


Ola Schnorrenberger
Ola sken verkligen upp när han fick börja stöta på. En roll som verkligen är klippt och skuren för Ola. Han är i och för sig oftast bra, men hade vi valt det defensiva djupledsvarianten tidigare i matchen hade nog Ola klättrat högre upp på listan. Första halvlek kändes inte lika bekväm för Ola som den andra, då han stundtals briljerade.


Håkan Harrysson
Det är inte ofta det ges utrymme för poäng åt en avbytare. Men jag tycker verkligen att Håkan gör ett bra inhopp. Till skillnad från Yngsjö så har vi en oerhört stark bänk och de som sett en och annan fotbollsmatch i sitt liv vet att det kan ha avgörande betydelse. Nu menar inte jag att Håkan hade avgörande betydelse för matchen, då hade han kommit högre upp i listan, men han gör ett väldigt stabilt inhopp och när han gör sin specialitet, helvarvssnurren med boll, så går det ett sus genom publiken, och han lyckas alltid med den. Det enda som han (och jag) inte lyckats med är att reda ut vad Jörgen Johnsson menade med "Let's Dance"-skämtet, men det kommer kanske...


Alla undrar...

Webredaktionen är helt nermailad om hur det är med Peter Aronsson. Efter att ha jagat honom hela dagen fick vi till slut tag i honom mellan två viktiga möte på sin arbetsplats.

Hej Peter, hur är det med dig?

Jo det är bara bra med mig förutom min hälsena som är lite svullen och öm. Får väl se om jag kan springa ikväll, men det är bara att bita ihop och hoppas att det ska gå bra. Brukar ju i och för sig inte springa så mycket så det är väl som vanligt...

Vi håller tummarna!

/Webredaktionen


Laget mot Yngsjö onsdagen den 20/8 kl.18.30.

Samling Åhus IP kl.17.00


 1   Fredrik Johansson

 3   Fredrik Rosengren

 4   Peter Aronsson

 5   Jonas Bladh

 6   Jörgen Johnsson

 7   Peter Tillberg

 9   Per Frid

10  Peter Andersson

11  Ola Schnorrenberger

12  Sebastian Olofsson

13  Joel Holgersson

14  Rickard Gunnarsson

17  Magnus Tillberg

19  Michael Persson-Thornberg

20  Håkan Harrysson


Skytteliga Reservlaget 18 augusti

Med 3-3 mot Degeberga ikväll (18 augusti) ser skytteliga i resevlaget ut så här: (Macke Fridén ett och Joel två)

Joel Holgerson 21
Stefan Andersson 7
Nutte 6
Johan Holgersson 5
Macke Fridén 5
Dalle 4
Rickard Gunnarsson 4
Thomas Holm 3
Ola Olsson (Y) 2
Micke P Thornberg 2
Uffe Rosengren 2
Tomas Tillberg 2
Jesper Holmqvist 1
Tero 1
Limpan 1

Pelle Frid bygger en kuliss?

Flera stycken av bloggens läsare har hört av sig och undrat över varför det inte händer så mycket på Pelle Frids tillbyggnad på huset. Den som följer bloggen vet att Pelle har varit fullt upptagen med att spika den senaste tiden, så upptagen att han helt enkelt missade att det var samling och matych mot Wä borta. Eter att Peter Tillberg hämtat honom blev det alltså match. Men en vecka efter har inte mycket hänt på bygget och det har inte varit någon match för Pelle i måndags då han var avstängd på grund av tre varningar.

Nu har man alltså hört av sig till bloggen och undrat över hur det egentligen står till med Pelles bygge, är det bara en kuliss?. Webredaktionen gav sig av i sen fredagskväll och hittade Pelle i full färd med att fixa på tillbyggnaden.

Man kunde konstatera att det inte hänt speciellt mycket och därför fick det bli en enkel fråga till Pelle där han stod på stegen:
-Jag tycker inte det händer speciellt mycket med bygget Pelle, fick webredaktionens utsände av sig genom det nervevade bilfönstret.

-Tacka fan för det, jag är ju tvungen att sticka ifrån hela tiden och spela fotboll, var det sista Pelle sa och det får stå som förklaring till att bygget verkar stå stilla...


/ Webredaktionen

T. Tillberg åter hett stoff på Bladets fotbollsblogg...

Den skicklige Patrik Persson på Kristianstadsbladet har full koll på vad som händer i fotbollsvärlden...

Åhus IF gjorde som HBK - torskade mot Glemmingebro.
Men en intressant match i matchen var den mellan den eminente Åhus IF-ledaren Tomas Tillberg och domaren Fredrik Swärd.
Förra gången visades Tillberg ut och rapporterades för att han "nickat ioniskt".
Förbundet valde dock att fria.
Fotbollsbloggen kan avslöja att det gick något bättre när Swärdh och Tillberg träffades igen i går.
Denna gången höll Tillberg inne med sina ironiska nickar medveten om att han hade ögonen på sig.
Åhus IF-ledaren meddelar att han "stelopererat varje muskel och dessutom gipsat nacken" för att inte åka dit igen.
Enligt Tillberg blev Swärd då så frusterad att han i stället gav sig på motståndarbänken...

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 11 augusti

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 18 poäng

2. Sebastian Olofsson 16 poäng

3. Danne Olsson 10 poäng

3. Pelle Frid 10 poäng

4. Magnus Tillberg 7 poäng

4. Ola Schnorrenberger 7 poäng

5. Jonas Bladh 6 poäng

6. Martin Bengtsson 4 poäng

6. Peter Andersson 4 poäng

7. Fredrik Johansson 3 poäng

7. Jesper Arildsson  3 poäng

8. Jörgen Johnsson 2 poäng

8. Håkan Harrysson 2 poäng

8. Rickard Gunnarsson 2 poäng

9. Uffe Rosengren 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 11 augusti

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 10 mål

2. Daniel Olsson 8 mål

3. Jeppe Arildsson 6 mål

4. Martin Bengtsson 5 mål

5. Peter Aronsson 3 mål

6. Fredrik Rosengren 2 mål

7. Peter Andersson 1 mål

7. Micke Persson-Thornberg 1 mål

7. Rickard Gunnarsson 1 mål


Åhus IF - Glemmingebro IF 11 augusti 19.00 2-4 (1-2)

Dagens match mot Glemmingebro var verkligen ett riktigt bottennapp. Det känns verkligen inte kul att återuppleva matchen genom att skriva det här referatet. Därför kommer detta antagligen att bli det kortaste och nödtorftigaste referatet av alla i år.


Inför matchen var både Magnus Tillberg, Peter Tillberg och Pelle Frid avstängda, men det kan väl inte vara så enkelt att dessa gentlemäns frånvaro skulle vara anledningen till det högst mediokra (läs: katastrofala) spelet från Åhus sida? Jag tror inte det, det var snarare att vi bara ställde in skorna och trodde att det skulle lösa sig enkelt som var problemet.



Så här ställde Richard upp laget:

Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren      Peter Aronsson    Ola Schnorrenberger    Jonas Bladh


Rickard Gunnarsson     Peter Andersson   Micke Persson Thornberg   Daniel Olsson


Sebastian Olofsson      Jesper Arildsson


Uffe Rosengren
Rickard Gunnarsson
Håkan Harrysson
Joel Holgersson


Redan från början av matchen är Glemmingebro på tårna och pressar på ganska bra. Inte förrän i10:e minuten har Åhus något som är värt att anteckna. Det är Peter Aronsson som spelar fram till Rickard Gunnarsson so får till en lobb som gärna hade fått gå in i mål, men den sveper precis över ribban.


Efter 12 minuter får Jonas Bladh på ett kanoninlägg som den huvudstarke Sebastian "Basta" Olofsson så vackert via huvudet vidarebefordrar rakt in i nätmaskorna.


Ett par minuter senare är det nästan samma scenario som utspelar sig fast det är Rickard Gunnarsson som slår inlägget. Tyvärr lyckas inte Basta riktigt och bollen smiter över buren.


I 20:e minuten är det nära att Micke Persson Thornberg lyckas att nicka in en snyggt slagen hörna av Jonas Bladh, men även den rinner precis utanför.


Två minuter senare slår Peter Aronsson en kanonfrispark som samme Micke får huvudet på ,men Glemmingebromålvakten får händerna på den och precis vid målstolpsroten får han stopp på den.


Dessa millimetermissade målchanser ligger nog till grund för att luften därefter gick ur Åhuslaget. Det är beklämmande att det får göra så på seriens mest rutinerade lag...


Inte ens "Naken-JJanne" Rosengrens ivriga hejarop kunde tända hemmalaget och i först 23:e och sedan 26:e minuten blir det 1-1 och 1-2. Det hjälper inte upp stämningen att en duktigt arbetande Rickard Gunnarsson får på ett skott som tar precis i burgaveln på motståndarmålet. Om man får spekulera så hade ett mål där kanske kunnat rädda upp situationen.


Eller situationen efter där Jeppe spelar fram till Rickard Gunnarsson som är millimeter från att näta men motståndarmålisen får fingrarna på bollen och det är fortfarande underläge.


I 35:e minuten provar Peter Andersson ett skott som går samma väg, dvs. målvakten lyckas att rädda den. Peter Andersson har förövrigt ett mycket bra passningspel från innermittfält, när han väl får bollen. Men vad hjälper det när inget går vår väg i dag. Men jag vill inte påstå att det bara är otur. Vi spelar inte alls den fotboll som vi gjort tidigare, eller rättare sagt: vi spelar inte fotboll alls. Det var inte ens B-lagsstandard på lagets helhet.


Fram till halvlek trycker Glemmingebro på bra, berusade av sin ledning och Åhus verkar emellanåt springa runt som yra höns utan mål och mening. Inte direkt den fotboll vi är vana att se på Åhus IP. I 40:e minuten slår Jeppe Arildsson ett inlägg som tar på en Glemmingebroback och som studsar vidare mot målet. Tyvärr går inte den skrynkliga bollen heller in, utan det blir stolpe ut.


Halvtidsvilan är så infekterad att inte ens Jörgen Johnsson hade kunnat lätta upp den och Tränaren sliter sitt hår för att kunna hitta på något taktiskt coachdrag. Han provar att byta in Uffe Rosengren istället för Danne Olsson redan från start i andra halvlek. Han skickar in Rickard Gunnarsson på innermittfält och Micke Persson Thornberg får slita på vänster yttermittfält.


Till en början ser det ut att vara ett genidrag. Jeppe får bollen efter en lång hörna och vänder in i planen. Han spelar Peter Andersson som fortsätter att vara bra och levererar en kanonboll till Rickard Gunnarsson som slår in 2-2 och matchen verkar leva för en stund.


Men Glemmingebro trycker på och hade det inte varit för ett par riktigt bra brytningar av Ola Schnorrenberger hade siffrorna redan i 60:e minuten sett mer vissna ut.


Peter Andersson fortsätter att leverera snygga passningar som vi tyvärr inte kan få riktiga avslut på.


I 70:e minuten går Fredrik Rosengren ut och Danne Olsson blir inbytt igen, denna gången får han order om att gå på topp och kriga.


Då kommer nästa dolkstöt. Glemmingebro får på en konstig lobb från halva planen och Fredrik Johansson i Åhusmålet står lite långt ut och är kanske inte helt beredd på denna konstspark. Siffrorna lyser 2-3 på resutattyavlan och det börjar kännas ganska obekvämt i den gröna dressen, både på och utanför planen.


I 77:e minuten får Peter Aronsson gå ut eftersom han har problem med hälsenan, Håkan Harrysson kommer in.

Två minuter senare dömer domaren straff efter en hands i Glemmingebros straffområde och eftersom Peter Aronsson, vår ordinarie straffläggare är utbytt blir det "Basta" som får chansen. Tyvärr får målvakten händerna på bollen och det är fortfarande underläge.


Nu är det inte mycket bevänt med Åhus spel och i 75:e minuten går Peter Andersson ut ochj Joel kommer in.

Strax efter får Glemmingebro en hörna och naturligtvis nickar man in bollen och leder med 4-2 över Åhus.

Sen är det nattsvart fram till slutsignalen. Glemmingebro får en spelare utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort i samma match, men det har ingen inverkan på spelet eftersom domaren blåser av matchen ganska direkt efter detta.


Min mor ringde under tiden som jag satt och skrev det här referatet. Hon såg också matchen och omtänksamma som mödrar är, tyckte hon att jag ändå skulle försöka vara positiv när jag skrev:

-Det går inte sa jag. Det blir bara skit.


-Men försök, tänk på att folk skall orka läsa igenom hela referatet, tipsade hon.


Jag försökte, men tyvärr blir det inte roligare än så här idag...


Så här har poängen fördelats:


Jag fick fundera en hel natt innan jag bestämde mig för hur poängen skulle delas ut. Om man jämför med matchen tre dagar innan, mot Wä, hade ingen av dagens insatser kunnat få ens ett omnämnande. Men eftersom poängen måste delas ut blev jag tvungen att komma med seriösa synpunkter mitt i allt det tråkiga.


Peter Andersson 3 poäng
Peter gjorde minst misstag i matchen och han gjorde faktiskt flera riktig bra framspelningar. Hans passningsspel är riktigt bra. Tyvärr får han inte så många bollar och han har inte så många att spela till i dagens match. Men det han gör är bra och relativt felfritt.


Rickard Gunnarsson 2 poäng
Rickard sliter på bra och spelar vidare för lagets skull trots att vi ligger under och allt ser nattsvart ut. Dessutom gör han 2-2 målet. Vilket var viktigt, i alla fall en stund.


Ola Schnorrenberger 1 poäng
Ola gjorde en relativt bra match med flera viktiga och snygga brytningar, men jag tyckte hela försvaret var ihålig. Juryn på IP gav Ola blommor som bäste spelare, och jag kan nog hålla med så till vida att: utan Ola hade det nog varit betydligt fler mål för motståndarna.


Omnämnande:


Sebastian "Basta" Olofsson
Jag var väldigt kluven inför poängsättningen av "Basta". Han var naturligtvis inte heller lika bra som han brukar, men han försöker ändå. Dessutom gör han ett snyggt mål. Och hade han inte bränt straffen hade han nog kommit på poängplats, men nu får det bli så här.


Jonas Blad
Jag griper tag i varje halmstrå att hitta fler kandidater och ser något positivt i att Jonas Bladh ändå går in för laget och lirar på trots att han har ett åtta centimeter långt sår i pannan. Dessutom finns där ju några vältryckta crossbollar som inte så många andra är kapabla till att slå, i alla fall inte i dagens match.


Ingvar Olsson och Ingemar "Sotaren" Holmkvist
Hur illa vi än spelar på planen så sköter de bägge herrarna korvgrillningen med bravur. Efter matchen var det dags för den sedvanliga korven och det kan jag säga: så som den smakade, varm och god, så lyfte den mig en del: så pass att jag orkar fortsätta se positivt på fotbollen.

Vem, vet om några dagar kanske man till och med ser fram emot nästa match, borta mot Yngsjö. Ett klassiskt möte.

Då jäklar...


Åhus IF - Glemmingebro IF Måndag 11/8 kl. 19.00

Följande är uttagna:

Samling Klubbrummet 17.30



1 .  Fredrik Johansson

2 .  Daniel Olsson

3 .  Fredrik Rosengren

4 .  Peter Aronsson

5 .  Jonas Bladh

10. Peter Andersson

11. Ola Schnorrenberger

12. Sebastian Olofsson

13. Joel Holgersson

14. Rickard Gunnarsson

15. Jesper Arildsson

16. Ulf Rosengren

19. Michael Persson-Thornberg

20. Håkan Harrysson



Tränare          Richard Olsson

Lagledare      Åke Tillberg

Lagl/Mass     Tomas Tillberg



Huvuddomare                    Fredrik Swärd

Assisterande 1                    David Olsson

Assisterande 2                    Jan Karlsson


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 8 augusti

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 9 mål

2. Daniel Olsson 8 mål

3. Jeppe Arildsson 6 mål

4. Martin Bengtsson 5 mål

5. Peter Aronsson 3 mål

6. Fredrik Rosengren 2 mål

7. Peter Andersson 1 mål

7. Micke Persson-Thornberg 1 mål


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 8 augusti

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 18 poäng

2. Sebastian Olofsson 16 poäng

3. Danne Olsson 10 poäng

3. Pelle Frid 10 poäng

4. Magnus Tillberg 7 poäng

5. Jonas Bladh 6 poäng

5. Ola Schnorrenberger 6 poäng

6. Martin Bengtsson 4 poäng

7. Fredrik Johansson 3 poäng

7. Jesper Arildsson  3 poäng

8. Jörgen Johnsson 2 poäng

8. Håkan Harrysson 2 poäng

9. Uffe Rosengren 1 poäng

9. Peter Andersson 1 poäng


Wä IF - Åhus IF 8 augusti 19.00 0-1 (0-0)

Det såg väldigt trångt ut i toppen av tabellen inför dagens match. Efter Åhus HBK som ser riktigt starka ut låg vi på en andra plats, enbart separerad av målskillnad från Wä; dagens match var en viktig ingrediens i det kvalkrig som kommer att bryta ut i höst och som har många tänkbara kandidater. Åhus IF är en och WÄ IF är en annan. Nu skulle alltså ett möte ske på Wä Idrottsplats i den något ostadiga väderleken. Ömsom sol och ömsom regn.


Regnet funderade nog Pelle Frid extra mycket på. För när alla andra var på väg till Wä stod han och spikade på sin tillbyggnad. Kvar på IP stod den tyste riddaren Håkan Harrysson och väntade på Pelle. Peter Tillberg, som var avstängd i 12 dagar för att Peter Andersson hade skrikit åt domaren, var kvar på IP. (Det är sant. Peter Andersson erkände själv i bilen på väg till matchen att det faktiskt var han som hade skrikit. Detta har nu alltså Peter Tillberg fått klä skott för och därför fick han vänta med att ge sig av till Wä. Som avstängd får man inte träffa laget 90 minuter innan matchen, under matchen eller 45 minuter efter matchen. Detta kliade naturligtvis i Peter Tillberg som räknade bollar och lade kalltvatten i blöt för att tiden skulle gå.

Döm om hans förvåning när han alltså stiger ut på asfaltsplanen vid materialrummet och ser Håkan Harrysson står där och vänta. Håkan, som är en väldigt snäll och pålitlig person, följde bara tränarens uppmaning: Vänta här på Pelle Frid. Och Håkan väntade. Med en halvtimme kvar till matchstart förstod Peter Tillberg att någonting inte stod rätt till och gav sig av mot Pelles hem, som han alltså i allsköns ro snickrade på.
Pelles bättre hälft tyckte att det kanon att han var spelledig så det hände något på huset. Peter Tillbergs bil glider upp vid huset och frun börja ana oråd.

Peter hoppar ut och skriker till Pelle:
-Vad gör du?
 
Pelle svarar:
-Spikar. Ser du inte det!


Men du skall ju spela fotboll nu, berättar Peter.
-Håkan Harrysson står och väntar på dig på IP.


-Tränaren har sagt att jag är avstängd, berättar Pelle.
Frun ser framför sig hur en hel kvälls spikande kommer att gå upp i rök.

-Nej du har bara två varningar, skriker Peter mellan hammarslagen.


-Då kan jag kanske ta den tredje idag, för jag kan ändå inte vara med på måndag säger Pelle och stiger rakt ner från taket, utan stege.

Han ser ut ungefär som Forrest Gump när han är på båten och skall ge sig av till sin mamma som ligger sjuk hemma. Han frågar efter väderstrecket och sedan bara kliver han av båten i farten. Pelle Frid gör ungefär samma sak, fast med tre meter till marken istället. I två kliv plockar han på sig sin väska med skor, benskydd och handuk och ger sig iväg.


-Men vi skulle ju äta pizza i kväll, tycker frun.

-Då är tränaren skyldig dig en pizza, det är nämligen han som sagt att jag var avstängd, muttrade Pelle och började fokusera på matchen.


Pelle kom trots allt i tid och gjorde ett trevligt avtryck på Wä idrottsplats.


Men låt oss återkomma till det.

Först skall vi presentera hur Richard ställde upp laget:


Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren      Peter Aronsson    Ola Schnorrenberger    Per Frid


Uffe Rosengren     Peter Andersson   Magnus Tillberg   Daniel Olsson


Sebastian Olofsson      Jesper Arildsson


Micke Persson Thornberg
Jonas Bladh
Håkan Harrysson
Rickard Gunnarsson


Ola Schnorrenberger var tillbaka från sin sejour som nyckelman på jobbet. Det hade tydligen gått bra. Micke Persson Thornberg var tillbaka från Skottland. Vi var flera som frågade honom hur han hade upplevt semestern och bad honom berätta. Då visade det sig att det hade blivit någon form av felsägning eller tolkningsfel, för resan hade inte gått till Skottland, utan till Gotland. Så fel det kan bli.


Pelle Frid trodde att Kattö låg bredvid Fårö, när vi dryftade geografiska inslag i den svenska övärlden, men det är en annan historia.


Det blev ganska knasigt innan matchen ens hade startat för det visade sig att de för så vackert randiga Wäspelarna nu förtiden har en helt grön ryggtavla med vita siffror. Inte helt olik vår egen alltså. Men den utmärkte domartrion Mikael Ekdahl, Jan Karlsson och Claes Johansson valde att försöka lösa spelet ändå. Wäs materialare var vänlig nog att skrapa fram en uppsättning vita tröjor som låg och väntade i omklädningsrummet ifall det skulle visa sig att det blev för svårt att skilja spelarna åt på planen. Men det fungerade och man valde att låta lagen spela vidare i sina respektive matchdräkter.


Wä ställde upp ett ungt och hungrigt lag och med tanke på att man hade besegrat Tollarp med hela 5-2 i matchen innan så kändes det som om det skulle bli en tuff match.


Men redan i inledningen av matchen kändes det faktiskt ganska tryggt och efter 5 minuter hade vi känt på varandra och Jeppe Arildsson får till ett farligt inlägg, som tyvärr glider förbi målvakten.

Peter Aronsson har fått tillbaka sin parhäst Ola Schnorrenberger och känns väldigt stabil från början. Den som följer bloggen vet att Danne Olsson med stor ära tog Olas plats i matchen innan. Men Danne jagar ju Basta i toppen av skytteligan så han ville gärna ta steget upp och försöka på till en pärla för att klättra lite i tabellerna.


Efter nio minuter startade Danne Olsson show på riktigt och han dribblade värre än Konna Pettersson när han var i sin glans dagar. Danne vänder in och ut på Wäförsvaret och lyfter ut bollen till Jeppe Arildsson som får på ett kanonskott som tyvärr smiter precis utanför stolpen.


En kvart in i första halvlek kommer matchens första varning då Uffe Rosengren olyckligt hakar en Wä-spelare i sin framfart och det är inga protester när det gula kortet höjs mot skyn. Minuten efter får Uffe en riktigt het chans. Den som följer bloggen vet att Uffe hade massor av chanser i matchen innan och för att han skall få poäng, bör han försöka sätta någon av dessa. Nu hade han en ny spännande chans som han tyvärr inte heller fick till riktigt och lite orättvist står det fortfarande 0-0 i matchen. Då vaknar Pelle Frid till liv.

Det skall visa sig att Pelle gör sin bästa match i Åhus IF-dressen någonsin. Nu har jag inte sett alla Pelles matcher i Åhus HBK-dressen, men fan vet om inte dagens insats skulle kunna toppa de matcherna också. I 23:e minuten provar han sin vänsterdoja från 30 meter.

Tyvärr får målvakten några fingrar på bollen och den smiter ut till hörna. Sen sliter Pelle och de andra i backlinjen riktigt duktigt matchen igenom. Både Fredrik Rosengren, Peter Aronsson och Ola Schnorrenberger gör riktigt bra insatser, men allra starkast lyser Pelle.


I 31:a minuten är bollen faktiskt inne i Wä-målet, men det visar sig att Uffe Rosengren hade bollen lite utanför kortlinjen innan han säkert slår in den till Jeppe Arildsson som trycker in den i mål. Tyvärr bortdömt alltså. Peter Tillberg som står vid andra sidan av planen, som publik, tyckte att den aldrig var ute, men jag vet inte riktigt...


I matchens 34:e minut är Danne igång igen. Han levererar en kanonboll till Pelle Frid som hittar Jeppe Arildsson. Tyvärr utanför. Två minuter senare gör Jonas Bladh seriens kortaste inhopp. Han blir inbytt istället för Uffe Rosengren, men tre minuter senare byts han ut igen.

Det visar sig att Uffe Rosengren har skrivit på ett nytt skoavtal med Adidas och likt de stora stjärnorna på TV så har han inskrivet i sitt kontrakt att han skall byta skor minst en gång per match så att TV-kamerorna följer hans rörelser och kablar ut skomärket över hela världen. Nu fingerar det inte likadant på WÄ IP som i VM, men Uffe följer i alla fall sitt överenskomna avtal.


I 37:e minuten visar Peter Aronsson återigen vilken god fotbollsspelare han är med ett par riktigt vassa och helt reglementsenliga brytningar. Med bollen emellan de bägge spelarna bryter han anfall på anfall.


Precis innan halvleksvila får Danne Olsson åter en ny chans men när vi går till halvtidsvila står det alltjämt 0-0.

Stämningen under halvtidsvilan är lugn och behärskad. Man känner verkligen att man saknar Jörgen Johnsson som har halvtidsskämt som ingen annan...


När två minuter är spelade av andra halvlek får Åhus en farlig frispark på Wäs planhalva och det luktar mål.

-Nu, sa tränaren och vände sig till mig, Nu, skriv, var beredd och skriv.


Jag var beredd, men tyvärr tog Aronssons stenhårda frispark på en motspelare. Minuten efter fångar Mange Tillberg upp bollen och levererar den säkert till den för dagen extremt duktige Pelle Frids som är snubblande nära att sätta den mellan stolparna. Fortfarande 0-0 och oliiiiidligt spännande.


I matchens 49:e minut slår formstarka Pelle en säker frispark från egen planhalva rakt på Jeppe Arildssons fötter. Jeppe missar målet med någon centimeter.


Efter 50 minuter får Magnus Tillberg sitt tredje gula kort i år och han är avstängd i nästa match. Ungefär samtidigt låter han oss på bänken veta att han lider av ljumskproblem och funderar på att bli utbytt. I de banorna funderade han inte nästan på dagen tretton år tidigare. Jag gifte mig, men Magnus, min bror, var inte där. Han spelade fotboll, med Åhus HBK på den tiden, tror jag. Dom vann, vill jag minnas, tror han gjorde mål också. Det gjorde han tyvärr inte idag, men han var nära två gånger.


Magnus Tillberg går ut och Micke Persson Thornberg kommer in. Samtidigt signalerar Uffe rosengren för ett byte igen. Denna gången kanske det är längre än tre minuter. Jonas Bladh kommer in. Han har värmt upp i skogen hela dagen och i bästa skogshuggarstil sliter han verkligen på planen.


I matchens 59:e minut hittar Peter Andersson med en kanonpassning till Sebastian "Basta" Olofsson, som är väldigt nära att göra mål. Som man kan förstå av referatet hade Åhus väldigt många målchanser och vi skulle försöka göra några fler mål på dessa, så behöver det inte bli så spännande på sluttampen.


Efter 60 minuter lever matchen mer än lovligt och det är som sagt ordentligt spännande. Det blir ju inte mindre spännande när Jonas Bladh levererar en kanonboll till "Basta" som missar målet med max en centimeter. Ruggigt nära.


I 66:e minuten lämnar Fredrik Rosengren och släpper in Håkan Harrysson som även han gör ett stabilt och bra inhopp.


I 69:e minuten väljer Peter Andersson att gå av och in kommer en hungrig Rickards Gunnarsson. Gunnarsson sliter på bra och är en verklig tillgång för laget.


Strax efter blir det riktigt farligt framför Åhusmålet. Vi får ett litet omställningsproblem efter en snabb kontring, men som tur är avstyrs det hela. 

I 75:e minuten kommer "Basta" fri i Wäs straffområden, men blir helt regelvidrigt neddragen och alla väntar på att domaren skall blåsa straff men han friar istället.


Martin "Märta" Svensson, den gamle legendariske målvakten som den minnesgode kommer ihåg från fadäsen med att kalla domaren en elefant när han spelade i Skepparslöv och försökte få ett tredje gult kort, bor i Wä och var på plats och bevittnade matchen. Även "Märta" tyckte att det var straff, men jag vet inte om det betyder något. Men det borde betyda något att mannen som sålde de goda korvarna på WÄ IP påstod att vi blivit snuvade på en straff...


Men i 77:e minuten är det så äntligen dags. Den eminente Peter Aronsson dribblar sig igenom mängder av Wäspelare och spelar därefter fram vackert till Danne Olsson som nickar ribba in och därmed kryper närmare toppen i den interna skytteligan.


Tre minuter senare är Wä nära att göra självmål, som istället rinner ut till hörna. Sen är det faktiskt lite böljande spel fram och tillbaka.
I 80:e minuten försöker Jonas Bladh sig på ett skott som inte riktigt når den plats det var avsett för. Kollegan

Magnus Tillberg blir lite orolig och undrar så han inte bröt någon kroppsdel...


Ett par minuter innan slutet går den hårt och nyttigt arbetande Jonas Bladh in i en tuff närkamp och undertecknad fick tejpa ihop såret i hans panna. Men skam den som ger sig. Bladh ville ge sig in på planen igen med bandage och allt för att fortsätta, men vi på bänken, stoppade honom. Då var det dags för Uffe Rosengren att återigen knyta på sig skorna och ge sig in på planen igen.


Med en minut kvar väljer Pelle att ta sitt tredje gula kort för säsongen. Det gör han genom att spela upp någon form av inrepeterad teaterpjäs som bygger på att han skäller lite på domaren, men bara lite. Det får avsedd effekt och Pelle får sitt tredje gula kort, vilket passar bra, eftersom han ändå inte kan vara med i nästa match; tänk så det kan bli.

I matchens slutminuter får Wä en farlig hörna och det är verkligen nära att det randiga laget reducerar. Men matchen slutar rättvist 1-0 till Åhus.


Så här har poängen fördelats:


Pelle Frid 3 poäng.
Som sagt: så här jämnt bra har inte Pelle varit i Åhusdressen hittills. Jag hoppas att vi får se mer av denna kalasinsats. Mycket bra Pelle.


Danne Olsson 2 poäng.
Danne gjorde en mycket bra insats idag. Dessutom blev han matchhjälte med sitt enda mål i matchen, dessutom på nick. Tyvärr fanns det några små inslag av deppande och hängande med huvudet, men på det stora hela var det en kanonbra insats.


Peter Aronsson 1 poäng.
Utan Peter hade det inte blivit mål idag. En mycket läcker framspelning återigen. Dessutom jobbar han mycket bra i försvaret och idag var hans brytningar fantastiska. För att vara division V är de nästan övernaturligt bra.


Omnämnande:


Ola Schnorrenberger
Ola är tillbaka i gammal god stil. Han upplevdes som lite ringrostig under halva första halvlek, men sedan lossnade det ordentligt och jag ser redan fram emot nästa match, då jag tror Ola är i kanonform.


Sebastian "Basta" Olofsson
Basta är den starkaste Svenske huvudspelare jag sett sedan Ralf Edström. Dock är Basta mer fysisk och en tuffare fotbollsspelare. Idag var han återigen väldigt bra, men Basta har skämt bort oss, vi vill se mål. Och det kommer, det vet jag, kanske redan på måndag?


Fredrik Johansson
Vår målvakt når inte riktigt upp till de höjder han presterade i förra matchen då han kammade full pott. Men det är nog någon mer än jag som tycker att han blivit betydligt bättre än tidigare. Han är vaken, ute och täcker av ytor på ett helt annat sätt, dessutom slår han långa och raka utsparkar. Det enda han inte blivit bättre på är att tejpa sina benskydd, men det är inget som ligger till underlag för poängbedömning. Bra insats Fredrik.


Uttagna spelare mot Wä 8 augusti 19.00

Samling IP 17.30

Match i Wä 19.00


1 .  Fredrik Johansson

2 .  Daniel Olsson

3 .  Fredrik Rosengren

4 .  Peter Aronsson

5 .  Jonas Bladh

9 .  Per Frid

10. Peter Andersson

11. Ola Schnorrenberger

12. Sebastian Olofsson

14. Rickard Gunnarsson

15. Jesper Arildsson

16. Ulf Rosengren

17. Magnus Tillberg

19. Michael Persson-Thornberg

20. Håkan Harrysson



Tränare         Richard Olsson

Lagledare      Åke Tillberg

Lagl/Masör    Tomas Tillberg



Huvuddomare    Mikael Ekdahl

Assisterande 1  Jan Karlsson

Assisterande 2  Clas Johansson


Robinhosa spekulerar

Den ytterst sympatiske och skicklige fotbollsbloggaren och tillika Bladetmedarbetaren "Robinhosa" spekulerar kring utgången av Div. V Ö i sin blogg:

I en serie som domineras totalt av Åhus HBK är jag ganska säker på vilka som får kvala upp. Många tror att Åhus IF kommer tappa nu. Jag tror tvärtom, de känns trots allt rätt stabila. Sen tror jag Wä och Tollarp gör upp om den sista platsen. Wä tar den i och med segern i tisdags.

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 5 augusti

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 17 poäng

2. Sebastian Olofsson 16 poäng

3. Danne Olsson 8 poäng

4. Pelle Frid 7 poäng

4. Magnus Tillberg 7 poäng

5. Jonas Bladh 6 poäng

5. Ola Schnorrenberger 6 poäng

6. Martin Bengtsson 4 poäng

7. Fredrik Johansson 3 poäng

7. Jesper Arildsson  3 poäng

8. Jörgen Johnsson 2 poäng

8. Håkan Harrysson 2 poäng

9. Uffe Rosengren 1 poäng

9. Peter Andersson 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 5 augusti

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 9 mål

2. Daniel Olsson 7 mål

3. Jeppe Arildsson 6 mål

4. Martin Bengtsson 5 mål

5. Peter Aronsson 3 mål

6. Fredrik Rosengren 2 mål

7. Peter Andersson 1 mål

7. Micke Persson-Thornberg 1 mål


Åhus IF - IFK Simrishamn 5 augusti 19.00 1-1 (1-0)

Efter ett långt och välbehövligt sommaruppehålll var det dags för att starta höstens matchomgång med att möta det trevliga laget från Simrishamn. Idrottsföreningen Kamraterna från södern spelar trevlig fotboll och det verkar som om vi skall spela oavgjort mot dessa.

Vårmötet blev 0-0 och även om det blev fler mål idag så blev det som sagt oavgjort.
Inför matchen aviserade den trygga backklippan Ola Schnorrenberger att han var tvungen att syssla med något så oviktigt som att arbeta. Säkerheten på Ekohallen stod på spel och Peter Tillberg försökte muta all möjlig personal att ta över nyckelknippan från Schnorrenberger, men det verkar som om Ola är oumbärlig på Fjälkingeföretaget.
I övrigt är Micke Persson-Thornberg på semester . Därför föll det nästan sig naturligt att Danne Olsson fick ta plats bredvid sin nestor i så många sammanhang, Peter Aronsson. Danne presenterade sig verkligen med råge och det såg stundats riktigt trevligt ut.


Inför matchen hade vi också blivit varse om att man från domarhåll gärna skulle stävja "Åhusmaffian" En taggad domartrio hade för avsikt att stämma i bäcken.
Här skulle sättas på plats; Åhusspelarna i allmänhet och Tillbergarna i synnerhet. Man har nämligen kommit på att man är helt rättslös inför en fotbollsdomare.

Det finns ingen spelare eller ledare som ens kan försöka bemöta det envåldshärskande som sker under 90 minuter. De rättsskandaler som utspelar sig i OS-spända Kina är helt i linje med den verklighet som utspelar sig på Åhus Idrottsplats i Augustikvällen. Rättslös sitter man där och väntar på att få sin beskärda del av de justitiemord som tenderat att allt oftare utspela sig så fort Åhus IF kommer på tal.

Man vill ju så gärna berätta för domarkollegorna att man satt de grönvita på plats och efter en stund verkar en till synes duktig, skärpt och rutinerad domare likt don Quijote fäktas mot hjärnspöken ivrigt påhejad av två väpnare i den sorgliga skepnaden; en vid varje sida.

Om man inte lyckas provocera fram ens ett knyst från lagledarbänken så att man med ett spänt avtrtyckarfinger kan skjuta ett kort från höften på minsta signal - går det alldeles utmärkt att försöka provocera fram det efter matchen. Som tur är har man några år på nacken och likt ett försåtminerat fiendeland ger man sig inte gärna i närheten av domarrummet- ett enda felsteg och man är avstängd i veckor utan den minsta lilla chans till en ärlig rättegång.

En skalp att ta hem till kollegorna är åtråvärd...


Men nu lämnar vi detta sorgliga kapitel och ger oss till att recensera matchen.


Så här ställde Richard upp laget:


Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren      Peter Aronsson    Daniel Olsson    Per Frid


Uffe Rosengren     Peter Andersson   Magnus Tillberg   Rickard Gunnarsson


Sebastian Olofsson      Jesper Arildsson


Joel Holgersson
Jonas Bladh
Håkan Harrysson
Peter Tillberg



Från början trycker Simrishamn på ganska bra och det ser faktiskt lite halvfarligt ut under de första minuterna. Men sedan stabiliseras spelet och Åhus kan börja bygga upp en hel del farliga anfall. I nionde minuten är Uffe Rosengren på gång och levererar en vacker boll till Sebastian "Basta" Olofsson som får på en bra träff. Tyvärr går den precis över och spänningen på Åhus idrottsplats är på topp.


I 16:e minuten är det dags igen. Jeppe Arildsson spelar snyggt till Magnus Tillberg som ger "Basta" möjligheten att visa hela sitt spektra av styrka och teknik. Tyvärr tar bollen på ribbans översida och försvinner ut till inspark. Några centimeter till Åhus fördel och siffrorna på matchtavlan hade sett annorlunda ut. Nu står det alltjämt 0-0 och det är spännande. Minuten efter är det Jeppe Arildsson som visar sin Illersnabbhet och det är sååå nära att han trycker in ett mål. Men Simrishamns fantommålvakt får ut en hand och räddar bollen. Danne Olsson visar gång på gång prov på att han är en kille på rätt plats och det ena halsbrytande numret efter det andra gör att Danne framträder som en av planens bästa spelare.


Vi skojade lite om att Danne ju ligger tvåa i Skytteligan och då har Basta (som leder skytteligan) mutat tränare att flytta Danne längre och längre ner i banan, bara för att Basta skall kunna rycka ifrån i ligatoppen. Nästa match blir det kanske för Danne att ta på sig målvaktshandsklarna för någon plats längre ner i banan finns inte. Det skulle visa sig att Bastas påstådda mutkupp fungerade, han ryckte ifrån i toppen, men samtidigt kände jag ganska tidigt att Danne skulle kunna plocka åt sig någon poäng i den andra tävlingen om Torsten Jönssons minnespris.


Det finns något spännade över att se Pelle Frid "in action". Han är duktig och hårt arbetande och jag har tidigare berömt hans formidabla sätt att ta emot den ena smällen efter den andra. Vi är många som fortfarande har i starkt minne hur han slog ut ett par tänder i vårmötet mot Tollarp, utan att domaren ens blåste av spelet. Det var ju tråkigt för Pelle, som bblev av med en liten del av sittt omtalade "Colgateleende". Men idag hittade han en ny variant som kommer att gå till eftervärlden som något annorlunda. Han har börjat ramla med en viss "slapstickfiness" Det är lite Helan och Halcan, Charlie Chaplin eller Abbot och Costello över honom. 

Finess är rätta ordet. Som grädde på moset gjorde han en Anja Pärson i dagens match också. Likt en säl gled han fram på den halvfuktiga planen exakt som vår forna slalomdrottning brukade göra när segrarna stod som spön i backen. Härlig knorr Pelle!


I 36:e minuten har den hårt arbetande Åhusmålvakten kommit så högt han kan komma på sin formstege och visar verkligen att han är sugen på att stå i mål. Ett par kanonräddningar har banat väg till en säkerhet som avspeglar sig i hans rörelsemönster och fokuserade insats. Återigen räddar han till synes otagbara bollar och håller liv i matchen.

I matchens 40:e minut ligger Danne Olsson bak en snygg passning till Sebastian Olofsson som återigen visar vilket god fotbollsspelare han är. Med säkerhet, stil och grace flyttar han runt bollen som på en tråd och tunnlar enkelt den stackars Simrishamnsbacken. Som avslutning placerar han bollen bak den annars så skicklige motståndarmålvakten och siffrorna skrivs under publikens jubel till 1-0.


Under halvtidsvilan är det nästan helt tyst i omklädningsrummet; spänningen är på topp.


I andra halvlek visar Uffe Rosengren tidigt att han är sugen på att fortsätta sin starka insats i första halvlek. Han har flera starka målchanser, men tyvärr blir det ingen utdelning; han är värd minst ett mål tycker jag. Uffe får flera snygga framspelningar från både Basta och Magnus Tillberg, men allra snyggast uppspel gör lagkapten Aronsson, som från eget straffområde kallar på Uffe och lägger en perfekt boll vid hans fötter i motståndarnas straffområde. Tyvärr får den duktige Simrishamnmålvakten en hand på den och det blir inget av med målchansen.


Minuten efter har Basta en ny härlig chans, men domaren väljer att döma offside.


I nästa situation tar en Simrishamnspelare fel på vecka och tror att Beachhandbollsfestivalen fortfarande pågår. Med sina två händer avstyr han en målchans som den annars väldömande domaren väljer att blunda för.  Basta visar gång på gång hur stark han är i sitt spel och han ställer verkligen till det ett par gånger för gästernas försvar.

En kvart in i andra halvlek slår Magnus Tillberg en ritig fin boll till Jeppe Arildsson och det ser ut som det är världens enklaste sak att slå in bollen mellan stolparna. Men Det kommer etn sekund av nonchalans över den annars så knivskarpe Jeppe och bollen smiter tyvärr utanför.


Strax efter betalar Jeppe tillbaka genom att ge Magnus Tillberg en upplagd målchans. "Mange" får en bra träff, men tyvärr tar den i baken på en Simrishamnsspelare och målchansen avstyrs.

Danne oLsson fortsätter att gå från klarhet till klarhet och tillsammans med Basta, Fredrik i målet och Uffe Rosengren är han en starkt lysande stjärna planen.


Efter 65 minuter kommer en Simrishamnspelare fri mot målet, men Peter Aronsson avstyr målchansen med en perfekt brytning som sätter P för anfallet. Mycket snyggt.


Nu trycker Simrishamn på ganska bra och återigen kommer deras snabbe och duktige anfallare solo med Fredrik i målet.

Då gör "Fidde" en riktig kanonräddning som är värd ett eget TV-inslag. Tränaren vänder sig sakta mot bänken och säger: Fredriks bästa match hittills va? Vi kan inte annat än att instämma. Överlag är Fredrik mer på hugget, mer planerande än många gånger tidigare. När kvitteringen till 1-1 kommer i matchens 73:e minut är det inget som kan skyllas på honom. Han fortsätter vara på topp matchen igenom.


När matchuret (som strejkade) skulle stått på tre minuter kvar av matchen, dras Jeppe ner i motståndarnas straffområde ett anfallsförsök. Straff säger jag, men inte domaren som väljer att fria.


När vi till slut skall lägga matchens första Åhushörna, blåser man av matchen och slutsiffrorna skrivs till 1-1. Inte orättvist, men man vill alltid vinna.


Efter matchen delas pris till bäste spelare ut av en Jury och i Åhus tilldelas den helt riktigt målvakten Fredrik Johansson. Bra val.


Så här har poängen delats ut:


Fredrik Johansson 3 poäng.
Jag har aldrig sett Fredrik så här bra. Riktigt bra insats hela matchen igenom. Han rörde på sig riktigt bra och var ute både till höger och vänster med säkerhet och skön stil. Dessutom hade han några riktigt bra utsparkar och ingen dålig. Grattis till en kanonmatch Fredrik.


Daniel Olsson 2 poäng.
Danne hängde inte med huvudet en enda gång. Han surade inte över några misstag eftersom han inte gjorde några. Snabb, säker och sylvass. Daniel börjar fylla ut kostymen ganska bra. Fortsätt så här Danne. Glimrande.


Sebastian Olofsson 1 poäng.
Basta har haft lite dålig träningsstatistik den senaste tiden. Hade han lagt några timmar ytterligare på träningsplanen hade han säkert fått till ett lyckat avslut till. Nu hade han ett och det var med beröm godkänt. Jag gillar verkligen Basta både på och utanför planen. Idag extra mycket.

Omnämnande:

Uffe Rosengren
Hade du bara satt en enda av dina chanser Uffe, hade det varit poäng. Uffe hade en av sina bättre dagar och det var verkligen en fröjd att se hur hans snabbhet och målinriktade framfart gäör honom till ett bra alternativ i startelvan.


Jesper Arildsson
Han är snabb och oförutsägbar på planen, mannen som ibland kallas "Spettet". Tyvärrr satte han ingen av sina chanser idag, så det får stanna vid ett omnämnande, men lite mer matcher i kroppen så smäller det till igen. Idag skulle han faktiskt haft en straff, för ibland finns det inga andra utvägar för motståndarna att få stopp på honom än att helt enkelt sparka ner honom. Man kan skylla Jeppe för mycket, men att han skulle ha domarna på sin sida är en överdrift.


Peter Aronsson
Idag var inte Peter lika bra som hans bästa stunder, men han var säkert och duktig ändå. Dock är hans uppspel till Uffe Rosengren är värt en omnämnande. Världsklass.


Följande spelare är uttagna mot IFK Simrishamn 19.00

Samling i klubbrummet 17.30

Jonas Bladh och Magnus Tillberg samling 17.20


1 .    Fredrik Johansson

2 .    Daniel Olsson

3 .    Fredrik Rosengren

4 .    Peter Aronsson

5 .    Jonas Bladh

7 .    Peter Tillberg

9 .    Per Frid

10.   Peter Andersson

12.   Sebastian Olofsson

13.   Joel Holgersson

14.   Rickard Gunnarsson

15.   Jesper Arildsson

16.   Ulf Rosengren

17.   Magnus Tillberg

20.   Håkan Harrysson



Tränare          Richard Olsson

Lagledare      Åke Tillberg

Lagl/Mass     Tomas Tillberg



Huvuddomare       Mats Olsson

Assisterande 1       David Olsson

Assisterande 2       Alex Harrison


RSS 2.0