En ögonblicksbild från Åhus IP-campingen insänd av en bloggläsare. Den som har skarpa ögon ser att det är Danne Olsson som spatserar så vackert med skitplockarpinnen tillsammans med ena delen av den berömda hejarklacken "Ronny och Ragge".

Läs Patrik Perssons inlägg på Bladets Fotbollsblogg

De nominerade är...

Första halvlek är inne på stopptid.
Pausvilan är nära.

Det är snart (några har redan tjuvstartat) dags att pusta ut, ladda om och göra sig klar för andra halvlek.

Det gäller även Fotbollsbloggen som roat sig med att summera våren i den lokala fotbollen.

Vem eller vilka har tagit priset?

De nominerade är:

Vårens...

Nykomling:
Viktor Agardius, KFF, Henrik Roswall, KFF, Andreas Grahm, VMA.

Varning:
Jörgen Bengtsson, Nosaby, Tomas Tillberg, Åhus IF, Erton Fejzullahu, Mjällby.

Bänknötare:
Elin Bjerre, KDFF, Jacob Skarp, KFF, Peter Tillberg, Åhus IF.

Comeback:
Fatos Gashi, Näsby, Andreas Nilsson, KFF, Martin Lundborg, VMA.

Buse:
Erton Fejzullahu, Mjällby, Ivan Sebina, Åsum, Thomas Mårtensson, VMA.

Serie:
Damallsvenskan, superettan, supersexan.

Snackis:
Real Åsum, damfotboll/herrfotboll, KDFF i allsvenskan.

Domare:
Henrik Reffers, Niklas Persson, Jimmie Andersson.

Lån:
Dan Sadé, KFF/Åsum, Claes Olofsson, Mjällby/Nosaby, Kim Thörnberg, Mjällby/Bromölla.

Sidoaktivitet:
Poolpartyn, "dränka Svahnen", "hetsa Svahnen".

Supportrar:
VHS Support (Vanneberga), Ronny & Ragge (Åhus IF), Aristocrats (KDFF).

Vart tog de vägen:
Joakim Alexandersson, Mjällby, Maria Åhlund, KDFF, Vlora Bajraktaraj, KDFF.

Sportchef:
Ulf Berglund, KDFF, Kenth Lindfors, KFF, Peter Lindgren, Åsum.

Hetaste:
Derbyt i Åhus, Umeå IK:s besök, korven på Åhus IP.

Import:
Juan Robledo, Mjällby, Kia McNeill, KDFF, Ifeoma Dieke, KDFF.

Skyttekung:
Emil Ashoor, Önnestad, Mikael Nilsson, Näsum, Marcus Ekenberg, Mjällby.

Svårslagna lag:
Tosteberga/Nymölla IF, Åhus HBK, Glimåkras damer.

Gubbadagis:
Biltema, Clas Ohlson, Åhus IF.

Lineröds eget referat om matchen den 28 juni

Sista matchen innan sommaruppehållet sluttade 2-2 mot badortslaget Åhus IF!!

På uppvärmningen var där någon som riggade upp en kamera och skulle filma matchen, va kul tänkte jag, De kanske ska sända lite riktig fotboll i tv 4 om det skulle bli avbrott i finalen. Men jag ändrade mig ganska snabbt efter matchen, det var uppföljaren till Griniga gamla gubbar....

Nåja.. Vi startade matchen ganska bra, och till min stora lycka var inte Martin Bengtsson med, så ett mål mindre i röven. Och på tal om mål, borde vi haft ett mål efter en 10 minuter då linjemannen, dömde bort Robban för offside. Mycket skumt domslut. Jonas driver igenom försvaret, samtidigt som han gör det står Robban offside, men han blir onside när Jonas är förbi honom, målvakten räddar, bollen går ut till Robban som lägger in den i målet. Men linjemannen hade vinkat. Linjemannen ger oss sedermera två olika förklaringar till varför han vinkade, hen i halvtid och en efter matchen. Den i halvtid fick han ändra, för den förklaringen, den offside regeln finns inte längre..

Nåväl, vi trummade på och Jonas fick helt rättvist göra 1-0 efter 12 minuter. Han fick en bra passning av Tony och rundade det stillastående försvaret i Åhus, och sköt ett stenhårt skott bredvid målvakten i Åhus.

Efter vårt mål blev det ett ställningskrig, och mycket gnäll från Åhus sida... De är rätt gnälligt lag... Åhus hade några fina chanser, Sebastian Olofsson hade något friläge, där han försökte tunnla mig med ett stenhårt skott, men snabb som jag är med att dra ihop benen, blev det en ofarlig hörna av det. Sebastian Olofsson verkade väldigt osäker framför mål då han brände en massa chanser. Tyvärr gör Åhus 1-1 på en kontring där de slår ett inlägg och deras gubbe bara har att nicka in bollen.
Anton fick utgå i slutet av den första halvleken med nackspärr, in kom Peter Andersson, efter 5 min, han skulle bara ta på sig benskydd, tröja, ta på sig rätt tröja, det går inte så snabbt när man är gammal... När väl Peter kom in i matchen blåste domaren till halvtid, bra inhopp Peter.

I andra halvlek började Åhus bäst och gjorde 2-1 efter 5 minuter, men vi gav oss inte utan i den 55:e match minuten kvitterade Robban till 2-2 med ett välplacerat skott. Spelet böljar fram och tillbaka. Vi slår lite långa bollar, försöker spela oss igenom ibland men fastnar på Åhusförsvaret. Åhus slår bara en massa långbollar, gnäller och skjuter iväg bollar efter signal (Därav jag trodde att filmen var en uppföljare till Griniga gamla gubbar). Åhus skapar de hetaste chanser, några lama skott frisparksskott, hörnor där vi är först på. Problemet är att vi inte skapar några riktigt heta chanser förrän de sista 5 minuterarna, då vi verkligen hade kunnat avgöra matchen, men bollen smiter precis utanför. Matchen slutar 2-2 och det var ett rättvist resultat tycker jag.

För övrigt noterar jag att Per Gunnarsson gjorde Div. 5 debut idag efter att hoppat in de sista 10 minuterarna som högerback och gjorde bra ifrån sig.

Laguppställning:
Dragg
Marc - Tony - G - Benny
Martin - Anton - Linus - Robban - HJ
Jonas

OBS Det var inte till Griniga gamla gubbar som filmen skulle spelas in till, istället användes den till bloggaren på Åhus IF s bloggsida, som tittade på matchen i efterhand.

Hans rapportering är lika grön som min är blå, men det är jag som vet bäst..

Några ord från laglakpten Aronsson inför sommaruppehållet!

image17

"Vad fan tror du? "
Domaren i matchen mot Linderöd svarar en spelare på en seriös fråga.

Sommaruppehåll

Har varit lite glest mellan mina inlägg på sistone. Sen sist så har vi spelat tre matcher som slutat med en seger och två oavgjorda, vilket för betraktas som bra resultat då spelet i dessa matcher varit allt annat än bra.

I första matchen så åkte vi ner till Borrby och det var nog många som väntade sig en enkel match eftersom motståndarna fram tills den matchen inte tagit någon poäng och bara mäktat med 4 mål framåt. Kanske var det därför som spelet och inställningen i denna match haltade väldigt mycket. Kanske att vi påtalade för mycket att vi inte fick underskatta dem. Nåväl det slutade med seger på den svårspelade planen.

I bussen på vägen hem startade ett litet midsommarfirande och det dåliga spelet var snabbt glömt. Ett stort TACK till vår chaufför Allan som hade laddat kylväskan med dryck så att vi kunde återställa vätskebalansen.

I vårens sista hemmamatch väntade sedan Tollarp. Ett lag som besegrade oss på sin hemmaplan med 2-1 efter en del konstiga domslut, i alla fall enligt Åhuslägret. Just fokuset på domarna i de två sista matcherna (Tollarp och Linderöd) har varit allt annat än bra från vår sida, gäller inte minst undertecknad. Vi måste bli bättre på att fokusera på spelet och inte allt annat som vi ändå inte kan påverka. Är något vi kan fundera på när vi sitter i solstolen under uppehållet.

Matchen mot Tollarp började inget vidare för vår del då Tollarp ganska snabbt tog ledningen. Vi har haft en förmåga att släppa in mål tidigt i matcherna på slutet. Vi repade oss ganska snabbt, även om det var tufft att spela i den kraftiga motvinden speciellt eftersom vi oftast spelade långa bollar. Vi lyckades i alla fall kvittera innan pausvilan och det andades väldigt mycket optimism i omklädningsrummet i pausen.

Andra halvlek bjuder inte på något direkt skönspel och målchanserna duggar inte tätt. Var det något lag som var värda segern som tycker jag nog att vi skulle vunnit. Men resultatet var nog ändå ganska rättvist.

I den sista matchen innan uppehållet åkte vi till Linderöd. Trots deras tabelläge var nog de flesta inställda på en tuff match. Enligt dem själva så har de spelat bra i de flesta matcherna, men kanske haft lite oflyt med resultaten.

Matchen blev ingen välspelad historia och för mittfältarna i vårt lag var det stor varning för nackspärr. De flesta bollarna gick över mitten i denna matchen. Hade vi varit lite kallare så kunde vi säkert utnyttjat de ytor som fanns.

Återigen så är det motståndarna som tar ledningen i denna match, men precis som i de flesta andra matcherna lyckas vi kvittera innan paus genom den för dagen giftige Daniel Olsson. Samme man lyckas också ge oss ledningen i början på andra halvlek. Nu hade vi säkert förhoppningar om att Linderöd skulle krokna, men de fortsatte springa, speciellt deras "buffel" där framme som gärna sprang in i en fast man hade spelat bort bollen för länge sen. Han lyckades i alla fall reta upp många i Åhuslägret så vi fokuserade på fel saker. Linderöd lyckas också kvittera vår ledning och efter det så har bägge lagen chanser att avgöra matchen.

Med lite mindre långbollar och lugnare spel så är jag ganska säker på att vi fixat denna matchen, men nu får vi ta nya tag efter uppehållet.

I övrigt

Efter sista träningen var det korvgrillning och EM-semifinal. Snabbast till grillen var den lille mannen i långbyxor. Hade han varit lika snabb med insparkarna hade bollen varit i spel minst 10 minuter till per match.

Bild på TV:n fick vi först när Tomas Tillberg kopplade rätt bland kablarna. I soffan satt två noviser på området, undertecknad samt fixaren Uffe Åkesson, och tittade på och förhoppningsvis lärde sig något.

Under matchens gång satt det två gentlemän längst bak och pratade konstant. Undrar om de såg något av matchen överhuvudtaget??? Allt prat om tigertassar gjorde att undertecknad var tvungen att avlägsna sig i paus och hem och kolla så att de stod på sin plats i hallen...

Nu tar vi ett välbehövligt uppehåll från fotbollen. Dock kommer det inte att vara folktomt på idrottsplatsen under uppehållet. Beachhandbollsspelarna kommer att invadera IP och förhoppningsvis sköta sig med den äran. Ett flertal inom föreningen kommer att lägga ner arbete där så att det skall bli så trevligt och behagligt som möjligt för såväl campare som boende runt IP. Den stora frågan är om Danne Olsson kommer att få lämna flaket och soporna för att åka i framsätet på Hulken???