Seger i Willandscupen 1984!

På Kristianstadsbladets fotbollsblogg var det någon som undrade om en av "Ronny & Ragge" egentligen var en gammal Åhuslirare:

lars lindström replied:

tycker att han närmast kameran liknar en gammal åhus if stjärna. ingen mindre än jonny lindström! eller har jag feL????

maj 29th, 2008 at 4:09.


Det påståendet är ju helt felaktigt... Dessutom kan man ju konstatera tidpunkten som han la in kommentaren. 29 maj klockan NIO MINUTER ÖVER FYRA på morgonen. (Efterfest??)


image47
Johnny Lindström spelade i Åhus IF under 1980-talet och var (är?) en stor bollbegåvning. Han visade sig ha bra talanger även utanför fotbollsplanen. Han och kollegan Affe "Bagaren" Olsson hade ett skåpbilsliknande fordon som de åkte runt med och hade fester i, minns jag. Men de historierna passar inte på en seriös fotbollsblogg som den här...

Nåväl, ingen i duon "Ronny & Ragge" är Johnny Lindström, inte heller hans bror Jimmy, som också var en del av Åhus IF:s framgångar på 1980-talet.

Ur boken "Grönt och vitt i hjärtat mitt - Historien om Åhus IF har vi saxat följande bild av det framgångsrika laget som här är fotograferade efter seger i Willandscupen 1984. Känner du igen någon på bilden?
image46

Willanscupmästare 1984. Bakre raden fr. v: Kenth "Bagaren" Olsson, (lagledare), Bo "Bananen" Ljungren, Ingvar Johansson (tränare), Mats Isaksson, Peter Tillberg, Jimmy Lindström, Tony Wedin, Mats Herman, Johnny Lindström och Peter Olvsborn. Främre raden fr.v: Göran Dickson, Christer "Påls" Persson, Lasse Åkerman, Conny Larsson, Lars-Ingvar "Leba" Svensson, Konna Pettersson och Roland Hansson.

/ Webred.


A-laget mot Skillinge 31 maj

Fredrik Johansson

Ulf Rosengren

Peter Aronsson

Ola Schnorrenberger

Håkan Harrysson

Jonas Bladh

Peter Andersson

Magnus Tillberg

Daniel Olsson

Sebastian Olofsson

Martin Bengtsson

Stefan Andersson

Peter Tillberg

Joel Holgersson



Tränare Richard Olsson

Lagledare Åke Tillberg

Lagl/Massör Tomas Tillberg


Samling i Klubbrummet 13.30

Matchstart 15.00


Huvuddomare Fredrik Swärd

Assisterande 1: Christer Lindgren

Assisterande 2: Neven Ozegovic


Schnorrenbergers kasse

image45

Många har hört av sig och undrat hur det går med Schnorenbergers träningsväska (läs: papperskasse från Bo Ohlsson).
Har den kapsejsat än, frågar vissa. Är handtagen fortfarande hela? Har bottnen gått ur? Är några av de frågor som haglat över webredaktionen den senaste tiden.
Vår utsände fotograf kunde konstatera att den fortfarande är i livet och tog med sig ett graverande bildbevis från bortamatchen mot Brösarp den 23 maj.  I den medföljande släpkärran efter spelarbussen trängdes denna reglementsvidriga kasse med de prydliga gröna Stadiumväskorna som en katt bland hermelinerna. 
Den lever alltså i allra högsta grad.
Fortsättning följer...

/Webred.

Avslutningsfest 1 november

image43
Den 1 november är det stor årlig avslutningsfest för Åhus IF (vuxna) i Everödsparken.
DJ. Peter Siepen
Biljetter kan förhandsbokas hos Peter Tillberg.
Biljetterna släpps i augusti. Max 350 personer.
Buss kommer att ordnas från IP.


Hur är det med hälsenan, "Dalle"?

image44

Vi fick tag i framgångsfenomenet Lars "Dalle" Dahl och fick en kort pratstund om hur det är med hans skada, som uppkom i slutet av andra halvlek i reservlagsmatchen mot Gärds Köpinge i måndags (26 maj)



-Som tur i oturen så var det inte hälsenan som hade gått utan mitt på underbenet har delar av vadmusklen smällt av, en mycket kraftig bristning med andra ord.

Oj, men det var ju bra att det inte var hälsenan. Men har man gjort något ingrepp?

-Ortopeden tyckte att eftersom det inte var hälsenan ville hon inte göra ett kirurgiskt ingrepp (skönt) utan det fick självläka på någon månad innan man belastade det igen fullt ut, men med tanke på min tjugofemårskropp och goda läkkött går det nog fortare...

Vi hoppas att "Dalle" skall krya på sig och vi önskar honom tillbaka i laget så fort det bara går!


//Webredaktionen.


Åhusklacken!

Den eminente fotbollsbloggaren Patrik Persson berättar om Ronny & Ragge på Kristianstadsbladets Fotbollsblogg:

Åhus-klacken

Seriösa Åhus IF har inte bara en fantastisk idrottsplats, heta korvar och skickliga fotbollsspelare.
Här är tvåmannaklacken jag skrev om i tidningen förra lördagen.
Vannebergas
VHS Support har fått fullt upp i den hårda konkurrensen.


Ronny & Ragge!

På mångas begäran har vi åter letat fram filmklippet på Ronny & Ragge vid derbymatchen mellan Åhus IF och Yngsjö IF den 16 maj.


-Upp och nicka sockerdricka.
-Ja ja mensan, bara fattas!
-Jobba jobba.upp på kanten.
-Det här går inte pågar...
Sha la la la la...

"Basta" = Bloom?

520330-41


Många har hör av sig till webredaktionen och påtalat en viss likhet mellan Sebastian "Basta" Olofsson och den engelske skådespelaren Orlando Bloom. (Sagan om ringen, Pirates of The Caribbean m.fl) Vi på webredaktionen är inte riktigt säkra - vad tycker du?

Men det var när vi letade bilder i vårt arkiv som vi hittade bilden som visar "Basta" på jobbet, som vi funderade kring den här frågan från taxichauffören på resan till Brösarp, om vi alla i Åhus IF jobbade på Maxi.

Nej inte alla, men uppenbart några...
Vi söker vidare i uppdraget att försöka bringa klarhet i vad han menade med den frågan...

image42

Skytteligan i Reservlaget 26 maj

9 mål Joel Holgersson
4 mål Johan Holgersson
4 mål Nutte
3 mål  Stefan Andersson 
3 mål Dalle 
2 mål Ola Olsson (Y)
1 mål Marcus Fridén
1 mål Tero
1 mål Jeppe Holmkvist
1 mål Håkan Harrysson
1 mål Rickard Gunnarsson
1 mål Tomas Tillberg
1 mål Linus Sjöberg


Åhus IF B - Gärds Köpinge B 4-3 (1-1)

Det var en regning och kall kväll på Åhus Idrottsplats och matchen blev därefter. Spelet var inte mycket att hänga i julgranen. Åhus gjorde bara precis så mycket som behövdes för att vinna matchen. Mer intresse än så verkade det inte vara idag.

Dessa spelade:

Andreas Svensson

Lars Dahl

Zoltan Mogor

Ulf Rosengren

Stefan Andersson

Ola Ohlsson (E)

Daniel Bergström

Joel Holgersson

Johan Holgersson

Markus Davidsson

Markus Fridén

Tomas Tillberg

Peter Tillberg

Håkan Harrysson

Jesper Holmqvist
Jonas Bladh (nyss hemkommen från semestern, Hade bränt sig på baksidan av låren. Ungarna var inte med på resan...)

Matchen tuggade på fram och tillbaka och som sagt var det inte mycket värt att skriva hem om. De bägge bröderna Holgersson gjorde vars två mål och det blir totalt fyra. När det var cirka tjugo minuter kvar blir Dalle skadad i trakten kring hälsenan och hur det är med honom vet jag i skrivande stund inte. Det pendlar mellan en ordentlig sträckning/bristning eller helt enkelt att hälsenan är skadad. Vi återkommer i ärendet så fort vi vet mer.

Det enda i matchen som så här vid närmare eftertanke är värt att refera är Ola Ohlssons (E) räddning av bollen på Åhus mållinje. Ola är som vanligt bra, även om inte han heller kommer upp till normal standard.

Där var inte ens en enda fadäs värd att skvallra om. Det skulle kanske vara det att Joel Holgersson kastade lystna blickar på Macke Fridén tatueringar i duschen, jag tror han är sugen på att ge sig hän till en tatuerarstudio. Vi började genast spåna om hur Joel hade sett ut med sådana kroppsmålningar och kom fram till att ett par rejäla örnar på ryggen och "mor" tatuerat rakt över bicepsen hade klätt honom ordentligt. Vi får se om han gör veklighet av detta kanske redan innan sommaruppehållet.

Joel förresten har tydligen lagt innebandtyklubborna på hyllan. Eller rättare:
-Efter sista matchen slängde jag klubborna, berättade han på uppvärmningen.


Då kanske han äntligen kan satsa på en ordentlig idrott, var det någon som sa...


Vi önskar "Robinhosa" lycka till!

Signaturen Robinhosa Läs hans blogg har valt att fortsätta tro på sig själv. (Bra!) Vi önskar honom lycka till i hans fotbollsproffskarriär. Dessutom är han hjärtligt välkommen attt spela i Åhus IF när som helst...
Korven finns vid varje hemmamatch och den är nog den mest omtalade korven i den lokala fotbollshistorien. Dessutom är den jäkligt god.


Så här skrev signaturen Robinhosa:
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den där Åhus IF-bloggen. Jag är självklart nedslagen över det faktum att de tydligen ser mig som en misslyckad fotbollsspelare. Det är ju annars mitt livs mål att lyckas planen. Att skriva om sport är bara en "cover" tills karriären får en spark i rätt riktning.

...men efter
den här "ursäkten" ser jag det som helt ok att fortsätta mina planer på att bli fotbollsproffs. Jag hade tänkt mig följande karriärresa: Sönnarslöv - Venestad - Tollarp - Kå Eff Eff - IFK Hässleholm - Kalmar (lån) - Halmstad - Hull - Groningen - Ajax - Arsenal - Roma (avslutar karriären vd 35 års ålder som en sann Rom-legend.)
...eventuellt gör jag sen comeback som pigg 40-åring i Åhus IF. Allt för att få äran att spela på världens finaste gräsmatta och äta världens godaste korv...

Frågor till webredaktionen

Intresset för Åhus IFs blogg är stort och det dyker upp frågor hela tiden.
Här är dagens skörd och vi kommer att försöka svara på dom efterhand som vi når vederbörande för en kommentar.

När kommer Bladh och Mange hem från semestern?
Dom skall vara klara för spel på lördag 31/5 mot Skillinge hemma (15.00)

Är Micke Persson-Thornberg snart klar för spel eller?

Näsan är på plats igen. Läkningstiden var någonstans mellan 3-4 veckor.
-Jag tänkte börja träna lite lättare nästa vecka. Jag kommer nog en runda till träningen i morgon (28 maj), berättar Micke i en intervju som webredaktionen fick med honom nu i morse (27 maj)


Hur är det med Jörgen Johnsson?
Jörgen var hemma hos webredaktören i går kväll och han var bättre, men inte helt återställd. Dock trodde han att det skulle lösa sig under veckan (hoppades det!)

I vilket skick är Gunnarssons rygg?
I skrivande stund har den spjuvern gett sig av på semester i Spanien, så en intervju har omöjliggjorts,

Hur är det med Fredrik Rosen?
Han håller på att prova ut medicin och så länge det inte är utprovat rätt så mår han kass. Men han var på benen och såg Åhus IF bortabesegra Brösarp i fredags och då verkade han trots allt pigg, men naturligtvis inte i full kraft. Men det kommer snart...

Vi tar pulsen på Jeppe Arildsson!

520330-40


Ledning i skytteligan hur känns det?

Det känns bra att ordningen är återställd i skytteligatoppen. Efter förra årets skytteligavinst så vill man vinna den i år igen. Jag var lite kaxig innan serien började och sa till min lillebror att jag skulle  ha ett snitt efter säsongen på 1 mål/match och so far so good...


Du stannade kvar länge på planen och pratade med domarteamet mot Brösarp. Vad talade ni om?

Det var i halvtidspausen som jag diskuterade offside med domaren. Jag tycker det är ett offsidemål som de kvitterar på i slutet av första halvlek. Domaren skyllde på linjedomaren och tvärtom. Så jag blev inte mycket klokare av deras svar.


Kommer du att göra mål i nästa match mot Skillinge?

Tyvärr inte! Jag kommer att befinna mig på semester i Florence under helgen. Så jag får ladda inför nästkommande match mot Sövestad.

/Webred.


Några ord från lagkapten Peter Aronsson 26 maj!

image17
"Jobbar alla på Maxi eller?"
Den "trevlige" busschauffören ställde en i sammanhanget
ganska oväntad men intressant fråga.  Läs mer nedan...



Poängen fick plats!!!

I fredags var det dags för en ny spännande bussresa ner till Österlen. Brösarp stod på programmet och buss med släp stod parkerat på IP. Om det var storleken på släpet som gjorde att vi bara fick en poäng med oss hem från Simrishamn vet jag inte, men dagen till ära var det påkopplat ett större släp så att alla tre poängen skulle kunna följa med hem till Åhus.


Det var ett något sargat lag som åkte iväg, några skador och några semesterfirare. Detta gjorde att Rickard fick bläddra lite i den långa spelarlistan som finns, enligt Peter Tillberg består den av 45 man.


Matchen blev en riktig kämpamatch där bägge lagen gjorde allt för att på sitt sätt få med sig poängen. Tycker dock att vi vann klart rättvist med tanke på vår inställning och de chanser vi skapade, även om det på slutet var nära att vi tappade segern när de hade ett skott i stolpens insida.


Tycker vårt andra mål förtjänar ett extra omnämnande. En perfekt slagen frispark av Peter Andersson som Basta nådde högst på och mycket snyggt nickade in. Är alltid skönt att få "enkla" mål på fasta situationer.


Fortsätter vi visa samma härliga inställning i de kommande matcherna så får de övriga lagen svårt att besegra oss.


Noterat i övrigt:

Vi är väldigt bortskämda med standarden på våra planer på IP. Planen i Brösarp var inte jämn och dessutom stenhård. Till Brösarps försvar kan nämnas att bevattningen varit trasig under veckan.


Ingen verkade vara så pigg på karaoke i bussen på vägen hem. Kan det ha berott på den försvunna tygkassen kanske?


Veckans konversation!

Peter Tillberg (PT): Har du plats till 3 poäng i bussen på vägen hem?

Busschauffören (B): Försöker du vara rolig eller?

PT: Nej det är allvar!

B: Jobbar alla på Maxi eller?


Vad han menade med den sista frågan är för mig en gåta, men jag ska fundera under veckan och se om jag kommer fram till lösningen.


Missförstånd bland journalistkåren!!!

Vi på webredaktionen har varit i kontakt med en sportjournalist som tog illa vid sig av ett inlägg vi hade här i fredags på bloggen. Vi förstod ärligt talat inte hur denne eminente journalist och fotbollsspelare kunde ta illa vid sig eftersom han abslout inte är en misslyckad fotbollsspelare.

Nu är det dags för nästa missförstånd. En annan mycket duktig journalist och fotbollsspelare har tagit illa vid sig.
Vi försökte se hur ett sådant missförstånd skulle kunna uppstå; vi vände och vred på det men kunde inte förstå hur även denna ytterst sympatiske och trevlige "lirare" skulle kunna se sig själv som misslyckad????

Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för att detta har skapat missförstånd.

Här nedan citerar vi det officiella uttalande från bloggaren så kan ni själva tycka till:

Roliga bloggar finns det gott om. En av de mest ofrivilliga humorsajterna just nu finns på länklistan här bredvid. Om ni vill ha lite spontan humor från ägaren av bloggen (jag antar att det är Tomas Tillberg, men jag hade inte sett just det antagandet som ett officiellt faktum. Mycket anonyma åsikter nämligen) så kan ni läsa det första stycket i det här inlägget. Kul.

Spontant känns det som ett genidrag att låta en människa från Åhus IF (Åhus IF!) kalla journalister för wannabes och misslyckade fotbollsspelare. Briljant.
Även om jag förstår att det är komik för den breda massan kan jag inte låta bli att ta illa vid mig. När jag var liten var mitt stora mål att bli fotbollsproffs. Att det nu är officiellt att jag är en misslyckad fotbollsspelare känns inte vidare kul alls. Jag hade nämligen inte gett upp hoppet än.
Är inte detta en slags kränkning? Hets mot de misslyckade fotbollsspelarnas folkgrupp? Får kolla upp det där...


Som sagt, vi på bloggen ber om ursäkt om någon tagit illa vid sig och skall verkligen se upp med vad vi kastar ur oss i fortsättningen. För det är som Fritiof Nilsson Piraten skrev en gång:
-Om man skriver några rader om en synål så är det alltid någon enögd som tar illa upp.


Reservlaget mot Gärds Köpinge Måndag 26/5

Match klockan 19.00

Samling IP 18.00



Andreas Svensson

Lars Dahl

Zoltan Mogor

Ulf Rosengren

Stefan Andersson

Ola Ohlsson (E)

Daniel Bergström

Joel Holgersson

Johan Holgersson

Markus Davidsson

Markus Fridén

Tomas Tillberg

Peter Tillberg

Håkan Harrysson

Jesper Holmqvist


Lagledare Peter/Tomas

Domare Magnus Englesson


A-laget kör lätt träning på C-planen som vanligt 18.30


Richard


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 23 maj

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

Jeppe Arildsson 6 mål

2. Daniel Olsson 5 mål

3. Sebastian Olofsson 5 mål

4. Fredrik Rosengren 2 mål

4. Martin Bengtsson 2 mål

5. Peter Aronsson 1 mål


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 23 maj

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Pelle Frid 7 poäng

1. Sebastian Olofsson 7 poäng

1. Peter Aronsson  7 poäng

2. Jonas Bladh 6 poäng

3. Ola Schnorrenberger 4 poäng

4. Danne Olsson 3 poäng

4. Jesper Arildsson  3 poäng

5. Jörgen Johnsson 2 poäng

Magnus Tillberg 1 poäng

6. Ufe Rosengren 1 poäng

6. Håkan Harrysson 1 poäng


Brösarps IF -Åhus IF 23 maj 19.00. 2-3 (1-1)

När det alltså var dags för ett så kallat toppmöte mot framgångstippade Brösarps IF kände jag att det nog inte skulle bli speciellt enkelt, om ens möjligt, att ta poäng. Dessutom skulle bataljen ske på bortaplan för Åhus räkning. Veckan hade varit kantad av diskussioner kring Bladets utsände som hade gett matchen mot Yngsjö en konstig poängbedömning och undertecknad hade fått klä skott för den konstiga inställning som dessa journalist- och  fotbollspelarwannabes har. (Sportjournalister, som samtidigt är misslyckade fotbollspelare, är ett otyg i referatsammanhang som inte gör någon människa glad).


Dessutom fick vi en busschaufför på ditresan till Brösarp som lämnat charmen hemma. När Peter Tillberg frågade försynt om vi hade plats för tre poäng med oss hem i den fulllastade bussen gjorde chauffören ett mycket klumpigt och ointelligent utfall. Ridå!

Nåväl, nog om det.


Vi visste att vi hade lite "svinn" på spelare inför drabbning i Brösarp, men vi kunde räkna tillbaka några namn jämfört med derbymatchen . Danne Olsson hade varit på solokvist i Göteborg utan synbara men och var nu tillbaka. Han hade dock ett tungt arv att förvalta: "Hat tric" mot Glemmingebro, skulle han komma tillbaka i gammal god form?


Martin Bengtsson hade varit ovän med sin ljumske, men lovade redan på måndagsträningen att det skulle kunna ordna upp sig innan fredag.

Dessa på pluskontot. På minussidan kunde vi räkna bort  Magnus Tillberg och Jonas Bladh som gett sig iväg på, mitt i säsongen onödiga, utlandssemestrar. Fredrik Rosengren som varit illa däran och inte, hur mycket han än vill, varit aktuell för att spela i veckan. (Han är som tur är på bättringsvägen; dessutom på besök vid dagens match).
Håkan Harrysson var på Legoland. (Vi får hoppas att barnen var med) och Micke Persson Thornberg var som den minnesgode bloggläsaren minns utrustad med en kraftig näsbensfraktur efter Glemmingebromatchen.


Som om detta inte var nog ringde Jörgen Johnsson timmarna innan match och berättade att han hade halsfluss och den från Göteborgsvarvet återvändande Rickard Gunnarsson hade råkat ut för en skada i ryggen och spel i dagens match var en omöjlig ekvation för honom.


Som tur är finns det massor av duktiga och rutinerade fotbollsspelare att plocka in. Så här ställde Richard upp laget:



Fredrik Johansson


Uffe Rosengren     Peter Aronsson       Ola Schnorrenberger             Pelle Frid


Stefan Andersson      Peter Andersson  Sebastian Olofsson       Danne Olsson


Martin Bengtsson                     Jesper Arildsson

Tero Mäkkinen
Joel Holgersson
Peter Tillberg



Brösarps IF är en mycket trevlig förening och dess ledare och funktionärer ger ett mycket bra och trevligt intryck. Planen ligger fint, men den var lite för hård för vår smak, annars är den av bra och rejäla mått och ligger naturskönt på randen till det legendomsusade Österlen med äppelträden i full blom och ortsbefolkningens läckert skångrande "R" som ett säkert tecken på att man är rätt.


Matchen började lite avvaktande och jag tror nog att inget av lagen var riktigt säkra på hur det här skulle gå; ömsesidig respekt.

 Det händer egentligen inget som är värt att skriva hem om förrän i matchens sjunde minut då Brösarp får till ett anfall. Vår målvakt visar hur han till fullo bemästrar Jörgen Johnssons gamla paradnummer; som ett brinnande Y sitträddar han skottet med vänsterfotens yttersta del och benen i rät vinkel. Spännande, annorlunda och garanterat effektivt.


Brösarp visade sig ha en duktig backlinje och ett mycket kvickt anfall. Men däremellan var det inte mycket bevänt. Därför kom deras spel att bli ganska svårbemästrat med rejäla uppspel med fördel på högerkanten för att försöka få till stånd ett klassiskt diagonalspel strax utanför Åhus straffområde. Det var just in ett sådant som Åhus målvakt sitträddade nyss och mer skulle det bli.


Peter Andersson visade ganska direkt var skåpet skulle stå och var benhård i närkamperna. Detta fick till följd att han fick ganska mycket stryk, men det drabbade ingen vekling.

I 20 minuten är det dags igen för Brösarp att trycka på ordentligt och den som vanligt eminente Ola Schnorrenberger avhjälper problemet med att rädda, om inte på mållinjen så i alla fall i dess omedelbara närhet.


Plötsligt får Peter Andersson känning i ryggen. En ordentlig krampattack i musklerna kring ryggraden omöjliggör fortsatt spel och Joel Holgersson fick ge sig in i matchen ouppvärmd.


I 32:a minuten släppte så krampen i Anderssons rygg och han ställde sig helt sonika till förfogande igen. Detta fick till följd att han byttes in igen och Joel kom tillbaka över sidlinjen med att konstatera att: - Nu är man i alla fall uppvärmd.


I 33 minuten av matchen visar Sebastian Olofsson framfötterna ordentligt med ett kraftigt skott på mål, som tyvärr smiter utanför... Basta har nu äntligen nedkommit med en liten Maya och det var som om han spelade med en frihet i stegen och ett målinriktat värv för ögonen; han var riktigt bra.


Nu startar en sekvens av riktigt bra Åhuslir. Väggspel mellan Jeppe Arildsson och Basta, Bra uppspel av Uffe Rosengren och som grädde på moset: ett uppspel av Pelle frid som når Danne Olsson, detta vänsterfotade svar på Tom Selleck (Han som spelade Magnum i TV-serien med samma namn och som utspelade sig på Hawaii) får till en gudabenådad träff och bollen hittar en hungrig Martin Bengtsson som säkert förvaltar chansen och det står 1-0 till Åhus.


Strax efter faller Åhus som  så många gånger på eget grepp. Man slappnar av i konstaterandet om att man leder och bjuder in motståndarlaget till en ganska omedelbar kvittering.

Matchen lever verkligen och det är ett liv på högvarv.


Brösarp fortsätter med sin inslagna linje och slår "långa bollar på Bengt" och man gör det ganska skickligt. I 44:e minuten lyckas återigen Schnorrenberger att avstyra ett målförsök från de hungriga motståndarna.


När vi går till halvtidsvila står det 1-1 och hela halvtidspausen förlöper ganska obemärkt. De flesta verkar vara uppslukade av matchens tuffa verklighet och försöker plocka fram sina innersta kapaciteter.


I andra halvleks 48:e minut får återigen Uffe Rosengren till ett bra uppspel som når Danne Olsson. Tack vare att den närmsta Brösarpsspelaren missar får Danne chansen att förädla passen på bästa sätt. Tyvärr tar den i burgaveln och det blir inspark.


I 52: a minuten får Brösarpsanfallet till ett ordentligt skott i Åhusribban som var nära att gå in.

I matchens 53:e minut är det frisparksläge för Åhus och Peter Andersson får

Äran att lägga den. Hans fenomenala bollkänsla ger utdelning och det skickliga huvudet på Sebastian Olofsson förvaltar bollen på bästa sätt och skriver siffrorna till 1-2 till Åhus fördel.


I 58:e minuten händer något verkligen spännande. Martin Bengtsson får på ett rungande skott som precis sveper utanför målstolpen. Det är alldeles tyst på Åhusbänken och det gick et sus genom de tillresta Åhusfansen. Var det sant? Kunde de verkligen vara så? Till slut blev det vidimerat av ett detaljskarpt ögonvittne: Martin hade skjutit med "fel" fot. Ett kanonskott med högern istället för vänstern. Kanonbra.


I 61:a minuten mynnar ett riktigt bra jobb mellan Stefan Andersson, Uffe Rosengren och till slut till Jeppe Arildsson i 1-3 till gästande Åhus.


Fem minuter senare läger Danne Olsson läckert in bollen till Martin Bengtsson som får till ett skott i ribbans undersida. Det är nästan omöjligt att få till det skottet utan att det blir mål, men så är det tyvärr...


I 71:a minuten är Bengtsson åter aktuell. En enmansshow som inte sett sitt like sedan William Arnes kringresande motorcirkus byggde upp sin velodrom på idrottsplatsen parkering i mitten av 1970-talet och William Arne själv åkte runt, runt i pudelns kärna till publikens förnöjelse.


Tyvärr rann Martins kvalificerade försök ut till hörna.

I matchens 74 minut kvitterar Brösarp (2-3). Jag tycker att domaren var ganska bra i första halvlek, men i andra är han helt under isen och verkar bara glida runt och tugga tuggummi, väntandes på att kvittera ut dagens gage.

Detta intryck vidimerades också av Brösarps ledare som verkade ha samma uppfattning.


Stefan byts ut  78:e minuten och in kommer återigen Jole Holgersson.

I matchen s 85:e minut får Brösarpsanfallet på ett skott som så när hade ändrat siffrorna, men tack vare en stolpe skriver vi fortfarande 2-3 till Åhus fördel.


I matchen slutminut (det blev två minuters tillägg) sågas Jeppe ner till grunden av det frustrerade Brösarpsförsvaret, men det blir inget av övertrampet.

När domaren blåser slutsignalen infinner sig en genuin glädje hos Åhuslaget och Peter Tillberg verkar bekymrad över hur vi skall kunna få plats med tre poäng hem i den trånga bussen, men en kväll som denna får det lösa sig bäst det vill.


Så här har poängen fördelats:



3 poäng Peter Aronsson

Peter gjorde verkligen en kanonmatch ikväll. Backlinjen var inte intakt och kollegan Ola Schnorrenberger hade problem med en illasinnad baksida. Ändå lyckades backlinjen under den stenhårt principfasta Peter Aronsson att släppa mindre mål över tröskeln än vad vi gjorde framåt; själva urtypen av viktiga ingredienser om man skall vinna en fotbollsmatch.


2 poäng Sebastian Olofsson

Denne Basta är en ordentlig tillgång för laget. Inför dagens match saknade vi lite tunga namn och därför blev pressen större på Basta. Det klarade han med bravur och dessutom var han 100%-ig på huvudet. Av alla de nickdueller han var inbegripen i förlorade han inte en enda. Hurra.


1 poäng Uffe Rosengren.

Kvällens match var Uffes första match i div. V, i Åhusdressen och dessutom 90 minuter från start. Uffe skötte det fantastiskt bra. Förutom lite ringrostighet i matchens första tio minuter var Uffe riktigt duktig matchen igenom. Det också kul att se hur han smart väljer bort vissa läge eftersom han vet att de kan bli lite övermäktiga för honom, och samtidigt ger sig in i andra viktigare situationer där han inte har något att förlora. En klok spelare.



Omnämnande:



Peter Andersson

Peter är en favorit både på och utanför planen. Idag visade han att han är någon att räkna med. Stenhård, smart och en jävla bollkänsla kännetecknar denne robusta lirare, som vet vad han håller på med.


Jeppe Arildsson
Jeppa var trött redan innan matchen idag. Upp klockan fyra och raskt ner till Sturup. Flyg till Stockholm för en tentamen. När Jeppe sitter i omklädningsrummet innan match och  nästan somnar får Pelle Frid till slut igång honom och sedan går Jeppe ut och är en värdefull spelare för Åhus IF. Bravo.


Stefan Andersson
Egentligen kanske inte Stefan och hans jämlikar är ett förstahandsval i fotbollens division V. Men Stefan gör ett oerhört bra jobb och dessutom är han en trevlig lagkamrat både på och utanför planen. Vi konstaterade det i bussen hem; hur viktigt det är med lagspelare som fattar sin mission, Stefan är en av dessa. Mycket bra jobb


A-laget mot Brösarp 23/5 -08 Samling senast 17.15

Följande är uttagna till match Brösarp-A fredag 23/5-08 kl. 19.00 på Utsiktens IP-Brösarp.

Samling på IP senast kl. 17.15 .
Bussen avgår mot Brösarp kl. 17.20


Fredrik Johansson

Rickard Gunnarsson

Peter Aronsson

Ola Schnorrenberger

Per Frid

Jörgen Johnsson

Peter Andersson

Sebastian Olofsson

Daniel Olsson

Jesper Arildsson

Martin Bengtsson

Stefan Andersson

Peter Tillberg

Ulf Rosengren

Joel Holgersson


Tränare Richard Olsson

Lagledare Åke Tillberg

Lagl/mass Tomas Tillberg


Vi passar på att presentera Alfred!

Utlandsproffset Ola Nilsson och Vicki Sjövall nedkom ju med lille Alfred förra veckan, som tidigare nämnts här på bloggen. Nu kan vi presentera honom i bild.



Alfred Nilsson
Datum: 080513
Tid:  18.17
Vikt: 2830
Längd: 48 cm


Lycka till med familjen!

Vi vill gärna se dig på träningen Ola, vi har glömt hur du ser ut!


/Webred.

Tummen upp från Bengtsson!

520330-37

Webredaktionen fick tummen upp från Martin Bengtsson nu ikväll (21/5) efter träningen. Det ser ut som om det skulle kunna bli spel i fredagens match mot Brösarp (23/5) på bortaplan.

Vi höll tummarna och nu är det bara att sträcka upp dessa i luften.

Laget mot Brösarp presenteras i morgon torsdag.


/ Webred.

Några ord från lagkapten Peter Aronsson 21 maj

image17

Gissar nu att taxin kommer inrullandes i Brösarp på fredag.

Peter Aronsson ger sig på att spekulera. (Se mer nedan)



Första derbyvinsten

I fredags spelades den första av våra derbymatcher mot Yngsjö på Åhus IP. Ryktet gick att det skulle vara veckans match i Kristianstadsbladet. Vet inte om det var det som gjorde Åhusgrabbarna extra laddade och Yngsjökillarna nervösa, men att döma av matchen kan det nog ha varit så.


Trots en del ändringar i laget pga olika orsaker så gjorde Åhus sin kanske bästa match för säsongen, i hård konkurrens med Simrishamnsmatchen. Sett till slutresultatet så får jag nog säga att denna matchen var bättre.


Åhus kontrollerade i stort sett hela matchen med undantag från ett läge där Ola Schnorrenberger räddar bollen på mållinjen. Att vi sen dessutom fick ett väldigt psykologiskt viktigt mål precis i slutet på första halvlek gjorde att självförtroendet hos oss växte ytterligare.


Andra halvlek spelar vi väldigt disciplinerat och det märks eftersom vi inte behöver springa något i onödan. Alla gör sitt jobb och det var en väldig skillnad jämfört med slutet i Glemmingebromatchen. Det enda som saknades var lite bättre skärpa i avsluten. Hade vi haft det hade vi avgjort matchen mycket tidigare.


På fredag är det ny match mot Brösarp. Det lär säkert bli en tuff match, men vi ska göra vad vi kan för att plocka poäng med oss hem. Vet inte så mycket om dem mer än att de tagit nästan lika många poäng som vi har gjort.


I övrigt:

Håkan Harrysson gör en stormatch mot sina gamla lagkamrater (tror i och för sig inte så många spelade i Yngsjö när han lirade där). Kul att se. Han hade även koll på Jörgen "Maskoten" Johnsson som spelade framför honom. Bra match av honom också, men jag saknar dansen i omklädningsrummet i pausen.


Kul att se så mycket publik ytterligare en gång på IP. Det är en fantastiskt fin anläggning och planen är hur bra som helst. Stort + till vaktmästarna som gör ett bra jobb.


Även kul att Ronny & Ragge är tillbaka. Gissar nu att taxin kommer inrullandes i Brösarp på fredag.


Det har varit en lugn vecka när det gäller kommentarer, men förhoppningsvis är det en tillfällig svacka i laget.


På återseende!


"Basta" och Anna har nedkommit med lilla Maya! 21/5 2008



Idag (21/5) har familjen "Basta" Olofsson nedkommit med en liten Maya.
-Nu har det kommit en ny framtida Åhus IF-spelare, var "Bastas" öppningsfras, när webredaktionen nåddes av hans stolta telefonsamtal tidigare idag.
Allting gick tydligen bra och den stolte fadern fullständigt strålade av lycka i telefonen.

Maya Olofsson 
Datum: 080521
Tid:  04.58
Vikt: 3750
Längd: 50 cm

Vi önskar Basta, Anna och familjen all lycka!


/Webred

Vi tar pulsen på Martin Bengtsson

Vi tar pulsen på Martin Bengtsson


Vi på webredaktionen fick en pratstund med anfallslegenden Martin Bengtsson som varit skadad en tid, framförallt ljumskarna har spökat, men på måndagsträningen kunde den skarpögde se hur han nästan gled fram på Åhus Idrottsplats. Efter en snabb koll påstod Martin att det var hans nya ljumskbyxor som liksom fjädrade tillbaka benen, så de "pinnande på" vare sig han ville det eller inte.  I morse nådde vi honom per telefon och fick ställa ett par frågor till honom för att stilla våra läsares nyfikenhet:

Är du bättre i ljumsken?
Absolut ! Det finns de som påstår att jag har ett "måndagsexemplar" till kropp, men med mycket kärlek och ömhet av Totte Carlström är jag på väg att bevisa att så inte är fallet.
 
Tror du att du är aktuell för spel på fredag (23 maj)?
Efter träningen ikväll (onsdag) skall jag ta ett beslut men det känns som det är fullt möjligt.
 
Känner du dig jagad av att Jesper Arildsson och Danne leder skytteligan?
Ett av mina mål denna säsongen var att inte vinna skytteligan utan att släppa fram de yngre spelarna. Än så länge ser det bra ut! 

Vi håller tummarna och önskar Martin Bengtsson lycka till!

/Webred. 
  
 

Rosen är hemma från sjukhuset!

Idag (20 maj) är Fredrik Rosengren hemma från sjukhuset. Han är på bättringsvägen och hälsar till alla!


Skytteligan i reservlaget den 18 maj

7 mål Joel Holgersson
4 mål Nutte
3 mål  Stefan Andersson 
3 mål Dalle 
2 mål Johan Holgersson
2 mål Ola Olsson (Y)
1 mål Marcus Fridén
1 mål Tero
1 mål Jeppe Holmkvist
1 mål Håkan Harrysson
1 mål Rickard Gunnarsson
1 mål Tomas Tillberg
1 mål Linus Sjöberg


Zlatan världens bäste fotbollspelare?

Den duktige svensken pryder alla världens förstasidor efter de två målen i den avgörande matchen om Italienarnas gunst.

Vi på Webredaktionen vill skicka denna hälsning till Peter Andersson.
Gör så här Peter: Ta ett stort vitt papper. Rulla ihop det så det blir en lång stor strut. Sätt den på huvudet...

Här är världens mest förnäma fotbollstidning, La Gazzetta dello Sports websida nu ikväll.



//Webred.

Ronny & Ragge oskyldiga till bråket

Vi nämnde tidigare att Ronny & Ragge hade varit inbegripna i någon form av bråk på idrottsplatsen i fredags (16/5, derby mot Yngsjö).
Men säkra ögonvittnesskildringar berättar att de var helt oskyldiga till det lätta tumult som uppstod. Det var en annan Åhusbo som hade fått för mycket innanför västen som jiddrade med allt och alla på Idrottsplatsen, ända tills vår Vicky Andersson fick tag i honom och visade ut honom från IP, så bestämt och tydligt som bara hon kan göra.

De bägge supportrarna fick alltså värja sig mot denna äldre överförfriskade herre som bör ta varannan vatten i fortsättningen...


Everöds IF B - Åhus IF B 18 maj 17.00 2-3 (0-1)

Varmt, skönt och soligt. Flygplanen kom in på låg höjd och fallskärsmhopparna singlade ned från luften till det intilliggande flygfältet.
Nej det var inte träningsläger i Barcelona, det var en spännande reservlagsmatch på Everöds IP.
När vi kom till spel var Everöd obesegrade och dessutom hade de inte släppt in ett enda mål.
Vi hade åtta "reservlagsspelare" borta, men mönstrade ihop ett trevlig gäng ändå. När vi fick tag i Linus hade han precis varit ute och sprungit en mil, men han tackade ja till spel ändå, trots den korta framförhållningen. Dessutom var han inte ens svettig efter de 10 kilometerna.

De som spelade var:

Peter Andersson MV
Ola Olsson (Y)
Ola Ohlsson (E)
Mackan Davidsson
Dalle
Peter Tillberg


Joey "Söderläge" Ågren
Joel Holgersson
Linus Sjöberg
Nutte
Jeppe Holmqvist
Tomas Tillberg

Richard Olsson & Åke Tillberg

Matchen gungade lite fram och tillbaka och en undermålig domarinsats gjorde att det blev ganska rörigt emellanåt. Men vi får nog inte bättre domare på den här nivån. När vi går till halvleksvila leder vi med 1-0 (Joel Holgersson)

Sen gör Everöd ett mål ganska omgående i andra halvlek. Den utmärkte Peter Andersson i Åhusmålet är på bollen och han tror själv att han har boxat ut den, berättar han i en intervju efter matchen.
Dock fick han bara upp en hand och bollen smet förbi hans annars så vakna ögon. I situationen efter visar Dalle på sin styrka och tyvärr blir det lite för hårt och dessutom i vårt eget straffområde och det betyder straff till Everöd, vilken dom förvaltar väl. 2-1 till Everöd.
Då händer något makabert. Åhus får en frispark på egen planhalva som Dalle får en bra träff på. Så bra att den går förbi alla utespelarna och i famnen på Everödsmålvakten. Dock har denne inte en av sina bästa dagar när han inte bara tappar bollen, utan han tappar den mellan benen på sig själv, Ridå.

2-2 och matchen lever i allra högsta grad.

Därefter är det dags för Everödsmålvakten (frusterad över sitt misstag?) att fullständigt såga en framryckande Linus som är själv med målvakten. Domaren dömer straff och ger ett GULT kort till målvakten.
Makabert. Antingen är det ingenting eller frilägesutvisning.
Dalle lägger straffen.
Hur det gick?
Det stod fortfarande 2-2...

Sen jobbar faktiskt Åhus på ganska bra, även om Everödsspelarna är snabba och duktiga.
Efter en stund kommer Linus Sjöberg, nu med en och en halv mil i benen, fri med målvakten och trycker in bollen mellan målisen och stolpen, vilket i princip var omöjligt. Jag stod tre meter därifrån och det såg ut som om inte ens ett frimärke skulle kunna svischa förbi där.

Hur som helst, i och med detta skrevs slutsiffrorna till 2-3 till Åhus fördel. Fantastiskt bra och upp i serietabellens topp. Gammal är äldst!

Förresten: Dalle var ju lite händelsernas man denna vackra sommarkväll, med straffgrejorna på bägge hållen, det långa frisparksmålet osv. Dessutom ville Richard utse honom till lagkapten innan matchen, men Dalle var tvungen att tacka nej.
-Nä det går inte. Sätter jag på den bindeln på min överarm stannar blodet.

Det behöver tillverkas större kaptensbindlar till det gröna laget från Åhus...



/Tomas Tillberg


Schnorrenbergers sportbag

Schnorrenbergers sportbag

Många har hört av sig till webredaktionen och undrat vad som hände med Ola Schnorrenbergers gröna sportbag som katten lämnade sitt avträde i.
Vi kan berätta att den är död...

Ja inte katten - utan väskan.

Den är begravd nere i Glemmingebro.
Istället skaffade Ola sig en ny sportbag där nere. Han fixade helt enkelt en begagnad papperskasse från Bo Ohlsson i Tomelilla. Ola har vid flera tillfälle setts med den nya "bagen" på väg till match och träning. Flera undrar hur det fungerar om man stoppar en blöt handduk i den och sedan kommer hem på kvällen och glömmer att packa upp den?

Vi på redaktionen skall försöka bringa klarhet i det. Vårt tips är att det nog inte fungerar så bra i längden...

Rolf Eriksson hälsar

Rolf Eriksson var inne och skrev följande hälsning på Bladets fotbollsblogg:

Hej, Härligt att läsa om nya derbymatcher mellan Yngsjö och Åhus. På min tid var det " hatmatcher" med publik på 1000 personer, detta var matcher man väntade på så jag hoppas att ni som spelar i dag känner samma. Tänker komma och se matchen i Yngsjö, bor numera i Karlstad så jag kunde inte denna gång. Heja Åhus
Hälsningar från en som lirat 500 + matcher för kära Åhus IF.


image31 
Rolf Eriksson under 1970-talet på Åhus Idrottsplats när han uppvaktas för sin 500:e match.

Rolf Eriksson
fakta:

Rolf Eriksson (f. 40) Spelade totalt 558 matcher i Åhusdressen och ligger på fjärde plats i maratontabellen över flest spelade matcher i Åhus IF. Han vann A-lagets skytteliga 1963 med 22 mål. Under 2007 körde Rolf Eriksson dessutom sitt 30:e Vasalopp.


Danne på Youtube

Ni som undrar vad Danne Olsson har för sig när han inte spelar fotboll så hittade vi på Webredaktionen detta filmklipp som ett litet bevis.
Kolla hur rytmiskt han rör sig.

 Filmens beskrivning lyder: Danne visar hur man shakar!
...Danne Daniel Olsson Åhus IF Fotboll Sälen Sverige


Ronny & Ragge är tillbaka.

De som var på derbymatchen mot Yngsjö kunde se att vår succehejarklack från förra året "Ronny & Ragge" var tillbaka. När vi hade varit ute och värmt upp stod dessa två gentlemän vid omklädningsrummet och skrek:
-Det var en jävla tråkig halvlek, inte ett enda skott på mål!

När dom fick klart för sig att matchen inte hade börjat än vände de sig till Richard Tränaren och sa:
-Du Tillberg, var är Temo, Finnen han är jävligt bra, in med honom från början.

Richard som trodde de talade med någon annan svarade naturligtvis inte, men vi var några som förstod att de menade Tero Mäkkinen.

Efter matchen kom de till omklädningerummet för att gratulera "Temo". Men vi sa att han var i duschen och inte ville bli störd... (Tero var inte med överhuvudtaget i dagens match)

Dessutom var de bägge inbegripna i någon form av uppståndelse på Idrottsplatsen. Vi jagar uppgifter om det och återkommer så fort vi vet mer i ärendet.

Den minnesgode kanske minns hur domaren i fjol blåste av matchen i Rinkaby och bad oss ta ut de bägge herrarna från idrottsplatsen. Varför, undrade vi.
-De bara sjunger att jag är homosexuell hela tiden, och det är jag inte, sa han.


/Webred.

"Rosen" hälsar från sjukhussängen!

Talade just med Fredrik Rosengren och han hälsar och gratulerar till en viktig seger. Han mår inte så bra just nu, men en bättring ligger runt hörnet.


/Webred.

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 14 maj

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Pelle Frid 7 poäng

2. Jonas Bladh 6 poäng

3. Sebastian Olofsson 5 poäng

4. Ola Schnorrenberger 4 poäng

4. Peter Aronsson  4 poäng

6. Danne Olsson 3 poäng

6. Jesper Arildsson  3 poäng

6. Jörgen Johnsson 2 poäng

9. Magnus Tillberg 1 poäng

8. Håkan Harrysson 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 14 maj


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Daniel Olsson 5 mål

Jeppe Arildsson 5 mål

3. Sebastian Olofsson 4 mål

4. Fredrik Rosengren 2 mål

5. Martin Bengtsson 1 mål

6. Peter Aronsson 1 mål


Åhus IF - Yngsjö IF 16 maj 4-1 (1-0)

Det finns få matcher på den spännande matchlistan för Åhus IF under året som väcker sådana känslor som ett gediget och spännande derby mot de forna antagonisterna Yngsjö IF.  Om Åhus IF framfart hittills under säsongen har varit kantat av fadäser och spännande händelser, var dagen i sin helhet i princip befriad från sådana överhuvudtaget.  Dock var Jörgen Johnsson som vanligt inblandad i en halvtidshändelse med illaluktande utgång, men mer om det senare.


Redan på samlingen kändes det att det fanns något hängande i luften som gjorde att det var mer opåtagligt spännande än vanligt. Tyvärr hade jag nåtts av det tråkiga beskedet några timmar innan avspark att den gedigna högerbacken Fredrik Rosengren inte kunde komma till avspark. Han var krasslig och tvungen att söka läkarvård. Tråkigt.  Vi håller tummarna att du kryar på dig, Fredrik.

Men som tur är har vi många goda fotbollsspelare på listan och det skulle visa sig att det aldrig varit så svårt att plocka ut tre poängspelare som idag. Jag anser att Åhus som helhet gör sin absolut bästa - och framförallt jämnaste - match någonsin.


Så här valde Richard att ställa upp laget:


Fredrik Johansson


Håkan Harrysson     Peter Aronsson       Ola Schnorrenberger             Pelle Frid


Jörgen Johnsson      Magnus Tillberg      Jonas Bladh      Stefan Andersson


Sebastian Olofsson                                  Jesper Arildsson

Uffe Rosengren
Joel Holgersson
Peter Tillberg


Strax innan matchen blåstes igång av den förnäma domartrion: Daniel Starnäs, Kjell Olsson och Christian Falk, gick det som en löpeld bland supportrar och övrig publik: derbydrabbningen hade blivit utsedd till veckans match och fotbollsbloggoraklet Patrik Persson var på plats med penna och anteckningsblock i högsta hugg.

Jag tror att han gillade vad han såg: en alldeles sagolik kväll vad som avser väder och vind. En nästan overklig gräsplan med kritvita linjer assisterad av åtta välklädda och duktiga bolltjejer.
Dessutom cirka 350 betalade gäster i publiken, vilket man inte är bortskämd med. Speciellt inte i division V.

Redan i fjärde minuten visar Åhus var skåpet skall stå.
Mannen med flest smeknamn i föreningen, Jesper Arildsson lägger en hörna som Stefan Andersson får chansen på. Tyvärr är det fel fot, men det blir ganska bra ändå men den rinner utanför Yngsjös målvakt, som dagen till ära grundade dagens match med en ordentlig måltid på Ocean City i Kristianstad.
Vad jag och Magnus Tillberg kunde erfara när vi okulärbesiktigade hans måltid, var det både friterat, sötsur sås och någon vårrulleliknande historia i ett sammelsurium som bara en Kinesisk måltid i Sverige kan vara...
Bra eller dålig uppladdning?


I matchens sjunde minut får Jonas Bladh på ett skott som går precis utanför höger målstolpe och man förstår att det verkligen kommer att bli svårt att dela ut några klara poäng till spelarna i Åhus IF. Alla är på hugget och verkar mer än lovligt bra.

Tre minuter senare ligger Yngsjö på ordentligt och det är så nära att de lyckas om det inte vore för den eminente innerbacken Ola Schnorrenberger som räddar bollen på mållinjen och ser till att det fortfarande står 0-0 i matchen.

I matchens 12:e minut visar "Basta" vilken god fotbollsspelare han är och förmedlar en klockren pass till en lika duktig spelare; Jesper "Spettet","Sugröret" Arildsson är farligt nära att ge Åhus IF ledningen i detta laddade och historiska derby.


I matchens första halvtimme spelar Åhus riktigt bra fotboll med väggspel, bra inlägg och hårda svar på otydliga situationer. I 21:a minuten är Sebastian Olofsson så nära att trycka in lädret mellan stolparna, men Yngsjömålvakten får händerna på bollen och det är återigen dags för en Åhushörna. De inövade och på samlingen tydligt påtalade hörnkombinationerna fungerar inte som de skall och försöket rinner ut till rena nonsens.

I 23:e minuten får Jesper Arildsson gult kort, vilket nog inte är helt taget ur luften.

Överlag präglas Åhuslagets skott av att de får ett oförtjänt motlägg eller träffar motståndarna på låret, ryggen eller i baken. Just i tjugonde minuten är det en sådan situation. Den eminente liraren Jonas Bladh skjuter en gång, bollen studsar tillbaka på en motståndares kroppsdel, men Bladh ger sig inte. Nästa fullträff går tyvärr samma öde till mötes. En utskjutande kroppsdel sätter stopp för skottet som var värd ett bättre öde.


I 31:a minuten ställer Åhus till det lite för sig i försvaret och framförallt innerbackarna Aronsson och Schnorrenberger får jobba lite extra för att professionellt och säkert, men slitsamt, avstyra det annalkande Yngsjöangreppet.


I 32:a minuten gör den hårt arbetande och duktige högerbacken Håkan Harrysson två regelrätta, hårda och jävligt bra brytningar i rad och sätter därmed stopp för ett par minuter av överlägsenhet från Yngsjös sida.

Detta förbyts i en kavalkad av seriösa målförsök från Åhushållet.
Magnus Tillberg, återigen glänsande, fick på ett skott som visade för alla, som eventuellt tvivlat, vilken löd han har i vänsterdojan. Tyvärr, som så många andra skott från Åhushållet i dagens match gick det inte som beräknat. Även denna stoppades av en kroppsdel. Denna gången var det med livet som insats, och utan att hjälpa det, som medspelaren Stefan Andersson fick sig en rejäl träff i ryggen...


I matchens fyrtionde minut spelar Jeppe Arildsson med precision och charm fram till en hungrig Jörgen Johnsson som får till ett bra skott. Tyvärr smeker det stolpens utsida och rinner iväg till en neslig inspark.

Två minuter senare är det åter Jeppe som hittar Jörgen och "Jügge" visar vilken tekniker han är när han får fullständig kontroll på bollen och sånär hade balanserat den förbi Yngsjömålvakten.

Men tyvärr får målvakten - denne medarbetare på Cenino i Kristianstad - händerna på både Jörgen och bollen och stoppar framfarten som så när hade kostat motståndarlaget ett mål i nacken.
 

Samme målvakt är inbegripen i en annorlunda variant minuten efter. Denna särbehandling av bollen uppmärksammas av Åhus IF:s Sebastian Olofsson som väl förvaltar luckan som uppstår och ger hemmalaget ledningen med 1-0, precis innan halvtidsvilan.


I pausen är stämningen ganska behärskad och lugn i Åhuslägret. Då släpper plötsligt Jörgen Johnsson en riktig brakare så det "skångrar" i bänkarna i det gamla anrika omklädningsrummet. Det blir alldeles tyst. Efter en stund utbrister Magnus Tillberg:
- Du är riktigt sjuk, Jörgen.


Då lossar Sebastian Olofsson av en likartad salva och alla spricker upp i ett leende - ett leende som berättade att: vi tycker det här är jävligt roligt. Vi går ut och kör över Yngsjö, så är det klart!


Samtidigt smider Yngsjölaget planer om att sätta Magnus Tillberg ur spel. Tydligen tycker dom att den snart grånade vänsterfotade mittfältaren är ett farligt orosmoment och börjar smutskatsa honom snart efter andra halvleks avspark.

Man till och med drar honom i de begynnande bilringarna och kallar honom både det ena och det andra. Dessutom sågar man honom fullständigt regelvidrigt i en hård duell, vilket mynnar ut i en frispark till Åhuslaget.

Magnus som är lite lugnare, lite säkrare och lite mindre lättantänd än förr, ser bara Yngsjöspelarnas försök att reta upp honom som ett dåligt skämt och vänder dessa försök till påhopp till något mera spelutvecklande och i 48:e minuten får han på ett rungande skott som så när hade ökat på Åhus ledning. Tyvärr rinner det ut till inspark.


Detta får motståndarlaget på bättre tankar. Man har en riktigt bra stomme i laget; framförallt Yngsjös försvar är riktigt bra och svårt för Åhuslaget att bemästra.

I 49:e minuten är det stirrigt framför Åhusmålet. Tack vare att Jesper Arildsson förstår lagets bästa har han jobbat ner ända till "hommans" kant och lyckas, tillsammans med det eminenta Åhusförsvaret, att avstyra anfallet.


Nu inträder en period där Yngsjö är bra bakåt, men ganska mediokra framåt. De flesta bollar flyger både kors och tvär utan mål och mening. Synd att man inte kan vaska fram några bättre forwards när stommen i laget faktiskt är stundtals bra.


I 55:e minuten skulle det så när blivit mål. Stefan Andersson, som gör en kanonbra match får en chans på en lagd frispark. När bollen når Andersson får han på en bra träff. Bollen är inne i mål (nästan) och vänder; stolpens insida och ut - inget mål.


Tio minuter senare pressar Åhus på ganska rejält och ett riktigt bra jobb mellan Pelle Frid och Jesper Arildsson uppstår. Dessutom är Jonas Bladh en riktig behållning när han placerar bollen på läppen till Stefan Andersson som tyvärr får den över målet.
Stefan gör en kanonbra match och var faktiskt värd ett mål, men Stefan, jag lovar att det kommer snart. Den mångsidige och fantastiske trevlige Åhusliraren har ett helt år kvar till han fyller fyrtio.; en påläggskalv i detta sammanhang...


I 67:e minuten får så den snart blivande pappan Sebastian Olofsson en ny chans som han förvaltar lika väl och 2-0 till Åhus är ett faktum.

Tre minuter senare är det så när mål igen. Den grymme Jonas Bladh jobbar fram bollen till en målhungrig Jesper Arildsson, men bollen smiter utanför.


I matchens 70:e minut är det dags för Stefan Andersson att lämna matchen och släppa in den betydligt yngre Joel Holgersson.

Hade jag varit i Stefan Anderssons kläder hade jag varit mer än nöjd med min insats. Stefan har känningar både här och där efter sin stenhårda insats och vi får offra en kylpåse och lite tejp på honom, men det gör vi gärna...

.
I matchens 73:e minut gör Pelle Frid en offensiv utflykt, får till ett hårt och välriktat skott som verkligen är nära att frälsa hemmapubliken, men tyvärr smeker det stolpens utsida och blir till en neslig inspark.


Två minuter senare storspelar Åhus: Sebastian Olofsson spelar Jörgen Johnsson, som väggspelar med Jeppe. Därefter får Magnus Tillberg en smörpassning som han verkar gilla; vi väntar fortfarande på ett världsklassmål som det på Rinkaby idrottsplats 2007, men idag får vi nöja oss med en perfekt stenhård träff, med en lite taskig vinkel, som gör att Yngsjömålvakten till slut får handen på bollen och förpassar den till hörna.


I matchens 78:e minut är det återigen, den för laget värdefulle, Bladh som levererar en snygg passning till Jesper Arildsson. "Jeppe" får på en kryddstark träff vilket tyvärr inte får den fortsättning som han från början stakat ut.


Men i matchens 86:e minut får så den inhoppade Joel Holgersson bollen, han smeker den vidare till Bladh som med tydlig stringens levererar den till den på skytteligans toppplacering så hungrige Jesper Arildsson.

3-0 till Åhus.


Strax efter faller Åhus på eget grepp. Yngsjö reducerar till 3-1. Det är ganska vanligt att man släpper lite på förlåten efter en 3-, eller 4-målsledning och motståndarna får en, inte alltid rättvis, chans att reducera.

I matchens slutminut blåser domaren straff till Åhus. En straff som vår egen "Benny Guldfot": Peter Aronsson förvaltar väl och slutsiffrorna skrevs till 4-1 i detta historiska derby på Åhus Idrottsplats.

På vägen ut från omklädningsrummet senare på kvällen vrålar Sebastian Olofsson:

- Nu ska den ut, med adress till sitt kommande barn. Stackars Sebastian har trixat, fixat, vridit och vänt på vardagen för att kunna spela fotboll utan att göra barnets blivande moder besviken. Trots detta tunga ansvar har han varit mycket duktig och framgångsrik i sina genomförda matcher. Men det tar naturligtvis på krafterna och han vill nog både ha barnet hos sig i säkert förvar och samtidigt kunna spela en match utan att oroa sig för att det skall hända något...


Det har inte varit så här svårt att dela ut poäng hittills, som ikväll, men jag måste dela ut poängen till ett lag som spelat både energiskt, klokt och intelligent under nästan hela matchen.

Jag önskar verkligen att jag hade hundra poäng att dela ut...


3 poäng Jonas Bladh

Jag har funderat på detta länge, men jag tycker att Jonas Bladh är en jävligt fin tillgång för Åhus IF när han är på detta eminenta humöret. Han är teknisk, hård och uppfinningsrik. Dessutom är han ganska osjälvisk, vilket är en tillgång i fotboll, han vill lagets bästa.


2 poäng Jesper Arildsson

Jag har inte givit "Spettet" poäng på flera matcher eftersom jag inte tycker att han nått upp till sin normala standard. Idag är han en riktig plåga om man mot förmodan hade varit tvungen att möta honom.
För oss som spelar i samma lag är han fantastiskt bra och en enorm tillgång. Dessutom verkar han ha tyglat sina översvallande känslor, vilket är bra för laget.


1 poäng Håkan Harrysson
Flera i Yngsjölaget kollade lite extra på Håkan innan matchen och tänkte:
-Han slutade spela fotboll hos oss för exakt fjorton år sedan. Nu står han här, mer vältränad och mer sugen på att lira boll än någonsin. (Håkan blev avtackad i Yngsjö som spelade i division II på den tiden - fjorton år sedan)

I matchen mot Glemmingebro, hittade jag flera saker som du skulle kunna göra bättre Håkan, och jag tror du vet exakt vad jag menar. Men idag gjorde du INGA misstag alls. Du var närmast briljant. En tillgång!


Omnämnande

Idag är hela laget värda ett omnämnande, och även ett eller annat poäng. Men jag måste kanalisera mina tankar och värderingar.


Sebastian Olofsson

Jag har våndats över mina beslut om "Basta" skulle ha poäng eller inte eftersom han gör två mål på två chanser, dessutom vinner han varenda nickduell.  Riktigt bra "Basta"!


Ola Schnorrenberger

Ola är min favorit i år. Fan vad bra han är. Men idag är inte Yngsjö speciella vassa framåt. Därför blir det lugnt för dig och din i princip lika duktige kollega på innerbacken, Aronsson.
Idag fattades inget. Dessutom har "Schnorren" en förmåga att spela klokt utan boll. Effektiv och ekonomisk insats med största möjliga utdelning.


Magnus Tillberg
jag tycker att Magnus går från klarhet till klarhet. Dessutom lyckades han att lösa "påhoppen" från Yngsjöspelarna med bravur; det är lätt att man blir lite gramse.
Magnus för spelet framåt på ett extraordinärt sätt och samtidigt är han ansvarskännande både offensivt och defensivt, vilket tar på energin.
Jag väntar dock på det förlösande målskottet från halva planen som påvisar den begåvade och autodidakte idrottsreportern Björn Cederlunds eminenta referat från tidernas begynnelse:
-Magnus har bra löd i vänsterdojan.


Utlandsproffset har blivit pappa

image25
Kommer ni ihåg Ola Nilsson, han som bara tränar utomlands?
Han och hans flickvän Vicky har i dagarna nedkommit med en liten kille.
Vi gratulerar till tillökningen och vad kan vara mer högtidligt än att visa en bild tagen med mobilkamera i Tomas Tillberg och Fredrik Rosengrens säng sista natten på träningslägret i Barcelona.
Om ni tittar extra noga så ser ni att  även "sugröret" smugit sig ned i sänhalmen.
Finns det hjärterum...

Dock verkar Rosen allt annat än glad att få sin skönhetssömn förstörd genom att man ideligen drar torra vitsar långt fram på morgonkvisten.

//Webred.

Åhus IF:s huvudsponsorer

Huvudsponsorer

Rekordintresse för Åhus IFs blogg 16 maj

Igår (16 maj) slog bloggen rekord! Den visades 274 ggr. Fantastiskt intresse...

// Webred.



Laget Åhus IF A - Yngsjö fredag 16/5

Följande är uttagna till spel  A-Yngsjö  fredag 16/5-08 kl. 19.00

Samling Klubbstugan 17.30


Fredrik Johansson

Fredrik Rosengren

Peter Aronsson

Ola Schnorrenberger

Per Frid

Jörgen Johnsson

Håkan Harrysson

Magnus Tillberg

Jonas Bladh

Sebastian Olofsson

Jesper Arildsson

Stefan Andersson

Joel Holgersson

Peter Tillberg



Richard Olsson   Tränare

Åke Tillberg          Lagledare

Tomas Tillberg    Lagledare/Massör


Huvuddomare    Daniel Starnäs

Assisterande     Kjell Olsson

Assisterande     Christian Falk


Några ord från lagkapten Peter Aronsson 15 maj

image17
Veckans citat:

"Beräknar ny rutt"

(Läs mer nedan)

3 nya poäng

I tisdags var det dags för ytterligare en färd till Österlen. Alla bilar var väl utrustade med kartor som vår tränare skrivit ut och målat färdvägen. Jag vet inte om han hade ritat en annan färdväg på sin för den färdväg som fanns på vår karta följde vi inte. Resten av historien har ni kunnat läsa i tidigare inlägg på bloggen. Kan nämna att Richard fortfarande tror att vi körde det närmsta hållet dit.


Matchen var en ganska avslagen historia. Vi höll på att göra ett rekordsnabbt ledningsmål, men tyvärr missade "Sugröret" denna ypperliga chans. Efter denna chans hände inte så mycket varken framåt eller bakåt och det var en konstig känsla att vi ledde med 3-0 i halvlek. Vi var nog några som funderade över hur man kan leda med 3-0 när man spelar allt annat än bra. Kan det vara så att vi inte gjorde mer än vad vi behövde?


Andra halvlek rullade på i ungefär samma takt. Den fåtaliga publiken kan inte varit nöjd med den underhållning som lagen bjöd på. Bjöd det gjorde däremot vi i Åhus i slutet på matchen. Om vi ska släppa in tre mål så ska vi göra det för att det andra laget spelar bra, inte för att vi slutar spela och hjälpa varandra. Inställningen sista 10 minuterna var under all kritik och där måste vi alla skärpa oss tills fredagens match mot Yngsjö.


Onsdagens träning blev en väldigt avslappnad historia, då B-laget samtidigt spelade match på planen bredvid. Kvadraten och fotbollstennis stod på programmet. Resultatet av fotbollstennisen är ganska ointressant, men kan avslöja att de gamla slog ungdomarna i den sista matchen. Möjligen var det så att ungdomarna blev störda av B-lagets lagledares ständiga jubel över Åhus mål.


Ny publikfest på IP på fredag när Yngsjö gästar oss. Vi hoppas på mycket folk som vanligt och vi har säkert några överraskningar att bjuda på.


Citat från Glemmingebro


"Nu har vi motvind i andra halvlek grabbar så nu gäller det att vi är med" - Sebastian "Basta" Olofsson peppar i pausen. När vi kom ut var det helt vindstilla så vi var nog många som drog en lättnandes suck.


"Beräknar ny rutt" - GPS:n i bilen när vi inte svänger vänster för tionde gången utan fortsätter ner till Ystad med Richard som ledare av karavanen.


Fadästoppen!

Rösta fram årets händelse!

Lägg din röst på årets händelse. Fina priser i potten! Dels till fadässkaparen, men vi drar också vinnare från de som röstat via kommentarlänken!  Delas ut vid den stora festen efter seriens slut.

Läget just nu:

1. Ola Ohlssons taxiresa i Barcelona
2. Schnorrenbergers kattskit
3. Richard tränarens karta i bakluckan
4. Pelle Frids namnbyte på spelare
5. Jörgens försök att lägga kalsongerna i värdeväskan.

Lämna gärna nya förslag eller rösta på de som finns på listan.

Minnesluckan: Vi minns med glädje när Peter Tillberg för några år sedan fick spela med en strumpa på foten i Viby. Domaren Åke Lannér var på sitt allra godaste humör när han tvingade Peter Tillberg att skydda den handen han inte fick av sin ring ifrån med en fotbollsstrumpa.
När matchen var över tackade Peter T domaren och motståndarlaget genom att prata med strumpan som en handdocka... Fantastiskt roligt.

Vilken blir årets roligaste händelse!

Rösta...

/Webred.

Katten och musen!

Klicka på bilden så ser du hur Schnorrenbergers
katt såg ut när han fick tag i den efter fadäsen med kattskit i väskan.

Många har hört av sig till webredaktionen och kommit med förslaget att man skall slå två flugor i en smäll. Låt vår egen Doktor Dolittle (Ola Schnorrenberger) skicka sin katt till Jeppe Arildssons garage. Den minnesgode kanske kommer ihåg hur Jeppe i vintras var med om något liknande fast det var en mus; söndergnagda strumpor och så mycket musskit i inomhusskorna att han knappt fick ner foten.

Nu håller man tydligen på att samla ihop till taxipengar och skall skicka Schnorrenbergers katt till Arildssons garage och på så sätt lösa problemet.

Åhus IF B - Degeberga B 14 maj 19.00 6-0 (4-0)

Det blev en rolig match när reservlaget tog emot Degeberga hemma på C-planen.

Följande spelade:

Ragge målvakt
Zoltan
Ola Olsson (Y)
Ola Ohlsson (E)
Uffe Rosengren
Peter Tillberg
Stefan Andersson
Rickard Gunnarsson
Joel Holgersson
Johan Holgersson
Tero Mäkkinen
Nutte
Mackan Davidsson
Tomas Tillberg

Åhus spelade förbannat bra i första halvlek, hade en svacka de femton första i andra halvlek och sedan var det full gas igen.

Alla målen var riktigt snygga med Rickard Gunnarssons i topp. En kanonträff rakt i krysset. Snyggt. Lycka till på Göteborgsvarvet i helgen, vi saknar dig redan...


Målgörarna:

Joel Holgersson 2 mål.
Ola Olsson (Y)
Rickard Gunnarsson
Nutte
Tomas Tillberg (Nick på snyggt inlägg av Johan Holgersson. Bara tur.)

Reservlaget har gjort 25 mål på 5 matcher...


// Webred.

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 14 maj

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Pelle Frid 7 poäng

2. Sebastian Olofsson 5 poäng

3. Ola Schnorrenberger 4 poäng

4. Peter Aronsson  4 poäng

5. Jonas Bladh 3 poäng

5. Danne Olsson 3 poäng

6. Jörgen Johnsson 2 poäng

7. Magnus Tillberg 1 poäng

7. Jesper Arildsson 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 14 maj

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Daniel Olsson 5 mål

2. Jeppe Arildsson 4 mål

3. Fredrik Rosengren 2 mål

3. Sebastian Olofsson 2 mål

4. Martin Bengtsson 1 mål


Glemmingebro - Åhus IF 13 maj 19.00 3-5 (0-3)

Bortamatchen mot Glemmingebro startade redan på måndagsträningen. Åhus IF skulle ge sig iväg på sin längsta bortamatch i modern tid. Den ansvarskännande tränare Olsson hade fått höra att Magnus Tillberg skulle färdas i samma bil som Jonas Bladh och Ola Schnorrenberger. Det är treenigheten personifierad i att komma försent/köra vilse/duscha länge...

Richard hade förberett sig genom att skriva ut körbeskrivningar med tillhörande kartor och dessutom, som han själv uttryckte det: "Rita en blå linje hela vägen från Åhus till Glemmingebro" Det vore väl tusan om dom inte skulle hitta vägen"


Dagen för avfärd kom och när det vackra rapsgula österlenlandskapet passerade revy infann sig en skön känsla fylld av förväntningar inför kvällens match . Richard körde först och bilen med de tre "gringosarna" meddelade via mobiltelefon att de var på väg från Kristianstad - allt lugnt. Vi passerade Tomelilla och fortsatte söderut, hela karavanen dansade efter Richards pipa.

Plötsligt kände inte någon av de bakomvarande GPS:serna igen sig. Det började höras att rutten skulle räknas om och så vidare. Efter en stund förstod även Richard att han var vilse och stannade in på en avfart. Utan att verka det minsta berörd stannade han och hoppade glatt ur bilen. Rickard Gunnarsson vevade ner rutan och förklarade att vi var vilse.

-Jag vet sa tränaren. Du förstår, jag glömde kartan i bakluckan.


Vi kom dock fram hela och rena i god tid till en trevlig idrottsplats som låg väl inbäddad i de signalgula rapsfärgerna och vi blev väl mottagna av en trevlig ledarstab.


Glemmingebro är en gammal anrik förening som fyller 80 år i år och förutom fotboll förstod man att de även skördat framgångar i pingis. Bredvid planen hade man fått möjlighet att husera i den gamla tegelröda stationsbyggnaden. Där bytte vi om. Omklädningsrummet var i det minsta laget, som tur var fanns där en hel gammal pittoresk vänthall att tillgå och där var mer plats än man kunde önska sig.


Men innan matchen skulle börja var det en av de tre musketörerna som dock skulle utmärka sig lite. Det kostade en funktionströja och en grön träningsbag; Ola Schnorrenbergers katt hade fullgjort sina avskrädesplikter i just den gröna väskan och Ola hade tydligen bråttom till samlingen för han hade bara dragit igen dragkedjan utan att använda sina luktorgan. En jävla tur att inte katten hade somnat i väskan, för då hade den fått ett nytt hem, betydligt längre söderut.


Nåväl. Katten höll sig undan, men det gjorde inte avföringen som plötsligt genomsyrade det lilla trånga omklädningsutrymmet.


Ut med väskan och en träningströja. Stön och pust. Håll för näsan...


Richard hade ställt upp laget så här:


Fredrik Johansson


Håkan Harrysson           Peter Aronsson           Ola Schnorrenberger                Jonas Bladh


Jörgen Johnsson           Magnus Tillberg           Micke Persson-Thornberg           Daniel Olsson


Sebastian Olofsson                                  Jesper Arildsson

Rickard Gunnarsson
Stefan Andersson
Joel Holgersson
Peter Tillberg


Pelle Frid var avstängd efter utvisningen i Wä-matchen och Fredrik Rosengren var bortrest med jobbet. Micke Persson-Thornberg var tillbaka efter en längre tids elak ljumsskada.


Glemmingebros plan såg lite mindre ut än vår där hemma och efter viss uppmätning visade det sig att det skilde det hela 12 meter på bredden och 8 meter på längden.  Det innebar att matchen skulle bli en trång och stökig historia, det förstod vi ganska snabbt. Dessutom visade sig att Glemmingebro var övermäktiga oss i ålderman. Peter Tillberg framstod som rena barnungen när Glemmingebros seniorlirare kunde "casha" in två hela år ytterligare; han var född 1962.


När matchen väl hade börjat höll det på att bli ett snabbt mål till Åhus fördel redan efter ett par sekunder. Ungefär efter sju sekunder hittade Magnus Tillberg med en vass pass till Jörgen Johnsson som levererade den till Jesper Arildsson som tyvärr inte riktigt fick in den i "homman". Det gick ett sus genom den 31-hövdade publiken; inte ens de närmast sörjande hade kommit.


Efter 14 minuter bökigt spel vinner Micke Persson-Thornberg en nickduell. Bollen går till Sebastian Olofsson som på bästa sätt levererar den till Jörgen Johnsson. Johnsson behärskar tekniken väl och serverar en smörpassning till Jesper Arildsson som förvaltar passen och 1-0 till Åhus är ett faktum.


Efter 20 minuter vaknade Daniel Olsson ur sin slummer och började spela fotboll på ett sätt som jag visste att han kunde, men knappt aldrig sett i verkligheten. Han får till ett kanoninlägg/skott som så när hade gått in bakom målvakten som verkligen hade tur och lyckades boxa ut den; mer tur än skicklighet.


I 24:e minuten kommer så Glemmingebros forward ensam med vår målvakt. Glemmingebro är inte alls dåliga, framförallt inte deras ena forward, men Fidde är bättre och lyckas plocka av honom bollen.

I 36:e minuten är så Jesper Arildsson och Magnus Tillberg inbegripna i ett förarbete som mynnar ut i att bollen når den hete Daniel Olsson. Danne vänder på en tusenlapp (som Peter Tillberg uttrycker det från sidan) och förvaltar de bägge gossarnas enormt välunderbyggda förarbete och fullständigt trycker in 2-0 till Åhussupportrarnas oefterhärmliga glädje.


Redan i nästa minut är det återigen Magnus Tillberg och Jesper Arildsson som lyckats skapa nya förutsättningar till den hete Daniel Olsson. En snygg genomskärare till Danne som skriver någon form av historia. Han gör nämligen en exakt kopia på Zlatan Ibrahimovics mål i EM-kvalet på Puskas Ferenc Stadion i Budapest mot Ungern 2005. Jag var själv på plats och såg hur Zlatan (då på övertid) fick bollen i princip vid kortlinjen och hur han med en yttersida lyckades trycka in bollen mellan målvakten och stolpen, rakt upp i måltaket. En magisk upplevelse då och en lika magisk upplevelse på Glemmingebros idrottsplats. Den enda skillnaden var att Dannes mål var spegelvänt mot Zlatans; Danne är ju vänsterfotad och Zlatan gjorde sitt mål med högern...


Efter halvleksvilan roar jag mig med att konstatera att de fyra på bänken verkar yngre och piggare än förra matchen. Då fick vi ju reda på via Kristianstadsbladets fotbollsblogg att de var 158 år tillsammans. Nu var det inte lika illa. Ynglingen Joel Holgersson drog ned åldern väsentligt. Nu var man istället bara 143 år tillsammans, men fortfarande säkerligen seriens bästa bänk...


I 62:a minuten var det så dags igen Danne var het som en AGA-spis och förvaltade en slumpartad chans i motståndarnas straffområde. Det var en tveksam hands på en Glemmingebrospelare som satte hela systematiken ur spel. När tvivlet uppstod under en kort sekund och inget väntat domslut kom, var inte Danne sämre än att suga åt sig bollen och förpassa den i nätmaskorna för ett hederligt Hat Tric! Danne hade gjort tre mål och det stod alltså 0-4 till Åhus IF.


I matchens 69:e minut Är Åhusmålvakten Fredrik Johansson ute och rör på sig mer än vanligt och försöker sig på en ganska hög spark.  Ingen vet egentligen hur den gick till, allra minst vi som såg den, men med tanke på Johanssons akrobatiska kunskaper i allmänhet och hans sträckning på lårets ovansida i synnerhet, kunde nog den bollen rullat en mera neslig väg än den gjorde; Johansson lyckades avstyra anfallet.


I 72:a minuten gör Åhusmålvakten återigen en riktigt bra räddning ur ett i det närmsta omöjlig situation.

Minuten efter inträffar något hemskt. Micke Persson-Thornberg får en otrevlig smäll i ansiktet och blir liggande på planen. Återigen får vi uppleva hur man som domare fullständigt negligerar huvudskada. Den minnesgode minns hur vi förlorade matchen mot Tollarp på en sådan domarvidrig insats (Pelle Frids tänder flög all världens väg och hans förföriska colgateleende var plötsligt bara ett minne blott). Inte heller nu blåste domaren av spelet utan vi fick försöka slå ut bollen i stället. Tyvärr visade det sig att Mickes näsa hade fått sig en riktig brottningsmatch och tyvärr fick man ge sig av till sjukhuset omgående. Hur det egentligen ligger till med näsan vet jag i skrivande stund inte, men lovar att återkomma med en fullständig rapport så fort fakta uppkommit i målet.


Glemmingebro reducerar till 1-4 och strax efter ersätter Gunnarsson den nässkadade Micke Persson -Thornberg som ligger utmed sidlinjen.


I 77:e minuten svara så Jesper Arildsson på denna nesliga reducering genom att ge Sebastian Olofsson chansen att göra 5-1 till Åhus. "Basta" går ju som bekant i väntans tider och bara för att kunna genomföra matchen i någorlunda lugn och ro, tog han helt enkelt med sin höggravida sambo och placerade henne under säker uppsikt på Glemmingebro idrottsplats. På så sätt var han säker på att inte missa förlossningen.


I 80:e tycker "Basta" att han är nöjd och ersätts av Stefan Andersson. Då tycker nog Åhus IF att det är färdigspelat. Med sju minuter kvar av matchen reducerar Glemmingebro till först 5-2 och sedan 5-3 och under detta tumult får även Jonas Bladh en varning.

Som tur är stannar siffrorna vid 5-3. En rättvis seger till Åhus IF på en liten, hård och bökig plan på ett vackert Österlen.


Så här har poängen tilldelats denna match:


3 poäng Danne Olsson
Jag påtalade efter förra matchen att Danne hade mer att ge. Det gav han i dagens match. Dessutom gjorde han Hat Tric. Tre mål när vi som bäst behövde dem.  Med de förutsättningar Danne har kan han vara lika bra varje match som han är i denna.
Danne, dock måste du förstår värdet av att du inte hänger med huvudet, aldrig så lite. Varenda sekund du inte är på hugget på planen är en förlorad sekund. Sekunder blir till minuter och då hinner det hända en hel del på en fotbollsplan. Fortsätt vara så bra som du var idag och sluta att ge utlopp för din självkritik genom att hänga med huvudet; bara på "brännet" igen.  Jag ger dig gärna fler poäng i framtiden, inte minst om du visar det som du gjorde i dagens match mot Glemmingebro.


2 poäng Jörgen Johnsson
Jag tror att Jörgen nog är en av lagets mest raffinerade tekniker. Han missar aldrig en nedtagning eller en pass. Han sliter och jobbar, slår inlägg och drar halvtorra skämt i omklädningsrummet, kort sagt han är perfekt för Åhus IF.
Detta var Jörgens första match från start, eftersom han var ganska sjuk vid årets början och inte kunde komma in i försäsongsträningen så som han ville. Penicillin löste problemmet och nu har äntligen Jörgen kunnat visa framfötterna ordentligt. En start med mersmak.
Jörgen debuterar alltså i en hel match i de grön-vita kläderna vid 36 års ålder och jag vill bara ha mer av "ynglingen".


1 poäng Magnus Tillberg
Jag tycker att Magnus blir stabilt bättre och bättre för varje match. Snart får han in något av sina stenhårda charmanta vänsterskott också och då kommer alla att vara frälsta. Han har även jobbat bort några kilo och det gynnar honom. Han verkar lite snabbare, lite hungrigare och mycket bättre. Han är viktig för laget och det uppskattas...


Omnämnande

Det finns tre som skall omnämnas idag. Och om det inte hade rasat på slutet och vi började släppa in onödiga mål hade minst två av dessa tre varit på pallplats. De får ta det som de vill, och jag vet att de kan bättre. Men släpper man in så billiga mål som vi gjorde i slutet blir det inga poäng, men det var väldigt nära och fram till dess var de riktigt bra.


Ola Schnorrenberger

Ola är alltid bra, brukar jag säga. Så även idag, Han hade en nicksituation i slutet av första halvlek som han missade lite, annars är det mycket ovanligt att Ola inte prickar in 100 procent. Men som sagt på slutet blir det lite lojt och vi får se det som ett olyckfall i arbetet. Annars mycket bra.


Peter Aronsson
Peter har varit en viktig kugge i laget sedan den dagen han kom till Åhus IF och så även i dagens match. Tyvärr blir det lite så med duktiga spelare, att förväntningarna höjs. I dag ligger "släppet" på slutet honom i fatet. Vems fel det var osv. vill jag inte gå in på i detalj, (kan inte reda ut det) men jag tycker hela backlinjen var delaktig. Dessutom ser vi fram emot ett vacker "Aronssonmål" på en fast situation snart igen. Det har blivit något man längtar efter...


Fredrik Johansson
Fredrik gör ett par riktigt bra räddningar idag som dessutom är värdefulla för matchens utgång. Fram tills den sista delen av andra halvlek är han lysande. Men sen kommer det omtalade "släppet" och motståndarna gör onödiga mål. Även om inte Fredrik har så mycket att sätta till i detta läge, finns det ändå lite att önska i fråga om hans vaksamhet vid det mer vidlyftiga spelet. Han har tagit steget från en trygg värld på mållinjen till mera regelbundna utflykter även utan GPS. Fullfölj detta 90 minuter av matchen så är nog inte poängen långt borta. Dock en bra insats överlag.

// Tomas Tillberg


Glemmingebro - Åhus IF A 13/5 - 08

Följande spelare är uttagna till matchen. Samling på Åhus IP 16.45.

Fredrik Johansson

Håkan Harrysson

Peter Aronsson

Ola Schnorrenberger

Jonas Bladh

Jörgen Johnsson

Michael Persson-Thornberg

Magnus Tillberg

Daniel Olsson

Sebastian Olofsson

Jesper Arildsson

Rickard Gunnarsson

Stefan Andersson

Peter Tillberg

Joel Holgersson




Tränare Richard Olsson

Lagledare Åke Tillberg

Lagledare/Massör Tomas Tillberg


Huvuddomare Christian Andersson  Ystad

Assisterande Robert Lagerqvist  Ystad

        -:-         Bengt Nilsson  Löderup

Pelle Frid är ju avstängd sedan matchen mot Wä och Fredrik Rosengren är med jobbet i Stockholm. Det är tur att vi har en bred trupp med massor av duktiga fotbollsspelare. Vi hälsar Joel Holgersson välkommen till en trevlig kväll i de södra delarna av Skåne.

/Webred.


Åhus IF åter heta på Bladets fotbollsblogg

Tänk så intressant att Åhus IF, med en medelålder på 36,3 år och en bänk senast mot Wä som var 158 år tillsammans, kan skapa rubriker i princip varje dag.  /Webred

Patrik Perssons inlägg på Fotbollsbloggen 13 maj:

Vem blir vinnare?

Åhus IF-Åhus HBK?
Eller KDFF-Umeå IK?
Vilken match väljer du den 14 juni?
Sandlådekriget i Åhus är i full gång och jag vet inte vem som har fått mest grus i ögonen hittills.
Förklaringarna är i alla fall rätt dåliga.
Finns det ingen lösning?
Det skulle väl vara Jan Eliasson då, men eftersom han är en upptagen man utgår jag från att matchen kommer att spelas 15.00 - alltså samtidigt som KDFF-Umeå IK.
Det känns riktigt onödigt.
Ingen tjänar på det.
Varken Åhusfotbollen eller KDFF.


XXX

Tidigarelägga matchen?
Eller byta dag?
Det är ju alternativen som diskuteras.
Vilket är bäst?
Båda är naturligtvis bättre än det som är aktuellt just nu.
Men jag är inne på Mats Herrmanns linje att tre matcher samma dag blir minst en för mycket.
Hur många har mitt i sommaren tid och ork att se tre matcher, Åhus IF-Åhus HBK, KDFF-Umeå och Sverige-Spanien, inom loppet av åtta timmar?


Webreds notering om Jan Eliasson (som Patrik vill skall medla i konflikten):


Jan Kenneth Eliasson, född 17 september 1940 i Göteborg, är en svensk diplomat och politiker. Han var ordförande i FN:s generalförsamling 2005-2006 och Sveriges utrikesminister mellan 24 april och 6 oktober 2006.


År 1965 anställdes Eliasson vid utrikesdepartementet (UD) och tjänstgjorde utomlands i bland annat Paris, Bonn och Washington.

Åren 1980-86 deltog Eliasson som Olof Palmes rådgivare i FN:s medlaruppdrag i kriget mellan Iran och Irak. Från 9 mars 1988 till 1992 tjänstgjorde han som Sveriges FN-ambassadör i New York, där han bland annat fungerade som generalsekreterarens personliga representant i Iran-Irak-konflikten. Åren 1991-1992 var han vice ordförande i ECOSOC.


Eliasson var 1992-94 undergeneralsekreterare i FN och chef för det nyinrättade kontoret för samordning av humanitär hjälp (UNOCHA), då han bland annat verkade för ökat bistånd till Somalia. I oktober 1994 blev han ordförande i ESK-gruppen för medling mellan Armenien och Azerbajdzjan. Åren 1994-99 var han kabinettsekreterare vid UD och 2000-04 var han Sveriges ambassadör i USA. År 2005 valdes han till ordförande för FN:s generalförsamling på ett mandat som löpte ut den 11 september 2006.


I december 2006 utsågs Eliasson av Kofi Annan till FN:s specielle sändebud i Darfur i Sudan.




Här är en kommentar till Bladets blogg om inlägget.
Kolla vad avundsjuk han är för att han satsat på fel förening:

Hade Tomas tillberg tänkt låna Åhus HBK:s buss den rymmer 8 st+chafför. Nej lägg matchen en annan dag så kan man se alla tre matcherna o visa att ni satsar på tjejerna som ni har sagt nu är det bara löjligt att säga att man satsar på tjejer när det är de gamla gubbarna som det satsas på...




Läs hela Kristianstadsbladets artikel om "strid i Åhus inför derbyt" här.




Kommentar på Bladets fotbollsblogg 12 maj

Att Åhus HBK leder serien är väl ingen större skräll!
Men att det "unga" Åhus IF plockar en poäng från olika lag som har som ambition att nå fyran är desto roligare.
Det blir ännu roligare om de kan hänga på Åhus HBK inför deras möte den 14:e juni.
Då tror jag de gamles rutin kommer att ge utslag.
Men jag hoppas att ÅHUS HBK hänger i nu och vinner serien för att Åhus behöver ett lag högre upp i seriesystemen.

/Åskådare


Några ord från lagkapten Peter Aronsson 12 maj

image17
Peter Aronsson är lagkapten i Åhus IF och ger varje vecka sin syn på 
händelser, uttalande och dråpliga historier på och utanför planen.


Veckans citat:

"Hade det varit meningen Mats, så hade jag inte spelat här." //Fredrik Rosengren.
(Läs mer här nedan) 




Sex nya poäng

Då var ytterligare en vecka avklarad och det blev vinst för både A-laget och B-laget. Hur spelet i B-lagsmatchen såg ut har jag ingen uppfattning om, men en vinst är alltid en vinst. Det uttrycket gäller i högsta grad A-laget, spelet mot Wä var inte mycket att hurra över. Dock starkt att lyckas vinna även när man inte har någon av sina bättre dagar. 


Våra motståndare, Wä IF, var för övrigt en trevlig bekantskap, många yngre killar som har framtiden för sig och får man bara behålla dem så kommer man säkert att kunna avancera i seriesystemet så småningom.


Vi lyckades bjuda publiken på några fina anfall i alla fall. 2-0 målet kom efter att bollen gått som på ett snöre innan Jesper Arildsson lyckades placera in bollen. Undrar om "Rosen" gillade att tappa ledningen i skytteligan?


I övrigt finns där inte så mycket mer att säga om matchen. Vi får en utvisning mot oss i slutet av matchen, så nu får någon av de som varit avbytare kliva in och visa att vi har en bredd trupp, enligt Peter Tillbergs lista 50 man.


Nu väntar en tuff vecka för oss. Match imorgon tisdag borta mot Glemmingebro och sen på fredag väntar det första derbyt på Åhus IP mot Yngsjö IF. Vet inte så mycket om varken Glemmingebro eller Yngsjö, men det blir tuffa matcher bägge två.


Jag hoppas att den större delen av de som var och tittade på matchen i fredags hittar tillbaka till vår fantastiskt vackra idrottsplats på fredag och stöttar oss så skall vi göra vad vi kan för att bjuda på bra fotboll. Annars kan ni alltid trösta er med en korv som "Sotaren" grillat.


Noterat i veckan

Denna veckan har varit hyfsat fri från konstiga uttalanden och händelser både på träningar och matcher. Dock har vi några saker som kan lyftas fram.


Vi har ett problem med att ett av våra nyförvärv har börjat döpa om spelarna i laget. Förra veckan var det Richard Gunnarsson som helt plötsligt hette Göransson och denna veckan var det Nuttes tur att ändra namn till Gnutte. Fortsätter Pelle Frid så här så kan vi nog lura motståndarna rejält.


"Hade det varit meningen Mats, så hade jag inte spelat här."
Rosens kommentar till domaren Mats Olsson när han med väldigt fin känsla lobbat bollen över Wä-spelaren vid ett inkast och fått lite sparkad grus tillbaka som svar. Jag har sett Rosens känsla på träningarna och kan garantera att det var meningen.


Ses på IP på fredag!
Peter Aronsson


Åhus IF - ständigt aktuella på Bladets eminenta Fotbollsblogg.

  

Så här står det att läsa i Patrik Perssons Fotbollsblogg på Kristianstadsbladet hemsida:

Åhus IF går bra i femman.
Men så säger de sig också ha "seriens bästa bänk".
Jag tror i och för sig att Tomas Tillberg menar seriens äldsta bänk.
Mot Wä värmdes sittplatserna av Micke Persson-Thornberg (30+), Jörgen Johnsson (30+), Håkan Harrysson (40+) och Peter Tillberg (40+).
Tillsammans är de här fyra herrarna 158 år.

Det är ju imponerade i sig...

Kommentarer

Det är flera stycken som hört av sig till webbredaktionen och förklarart att man inte fått riktig kläm på hur man svarar på inläggen med kommentarer. Hör fäljer en enkel instruktion:
Under det inlägg som ni vill skriva en trevlig kommentar till, står just ordet kommentarer under med en siffra inom parentes bredvid sig. Siffran betyder hur många kommentarer på inlägget som redan är lämnade och som finns att läsa när man trycker på länken kommentarer.
Väl inne på sidan om kommentare finns det ett par rader att fylla i, Det enda som man egentligen behöver skriva är sitt namn eller en psedonym och sedan längst ner, själva inlägget. Det andra kan man skita i.
Vill man inte skriva sitt rikitiga namn så kan man alltså använda psedonym om man inte vill att det skall framgå vem det är som skriver.
Till exempel: Fredrik Rosengren svarar på ett inlägg och vill inte stoltsera med sitt namn. Istället skriver han "Rosenström" och inte en själ fattar att det är han som skrivit det. Man tänker:

 -Jaha, vem kan det vara som har sådan insyn i föreningen och samtidigt skriver så kloka saker. Hm. Det skulle kunna var Fredrik Rosengren, men nähä det var inte han, det är någon som heter Rosenström. Vem kan det vara?

Då blir det lite spännande samtidigt.

Kommentera på...


/ Webred.


Skytteligan i reservlaget den 11 maj

Tyvärr var ingen på webredaktionen närvarande vid dagens reservlagsmatch mot Bjärlöv som slutade 2-3. Enligt rapport hade Åhus väldigt många målchanser, men bara få fick en lycklig utgång. 2 mål av Joel Holgersson och ett mål av Håkan Harrysson.

Så här är ställningen i skytteligan den 11 maj:

4 mål Joel Holgersson
3 mål  Stefan Andersson 
3 mål Nutte
2 mål Dalle 
2 mål Johan Holgersson
1 mål Ola Olsson (Y)
1 mål Marcus Fridén
1 mål Tero
1 mål Jeppe Holmkvist
1 mål Håkan Harrysson


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 9 maj

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Jeppe Arildsson 3 mål

2. Fredrik Rosengren 2 mål

2. Daniel Olsson 2 mål

3. Martin Bengtsson 1 mål

3. Sebastian Olofsson 1 mål


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 9 maj

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Pelle Frid 7 poäng

2. Sebastian Olofsson 5 poäng

3. Ola Schnorrenberger 4 poäng

4. Peter Aronsson  4 poäng

5. Jonas Bladh 3 poäng

6. Jesper Arildsson 1 poäng


Åhus IF - Wä IF fredagen 9 maj kl. 19.00 4-1 ( 3-1)

Mötet med den anrika fotbollsföreningen från Wä var en laddad historia. Vi mötte ett gäng pigga unga grabbar som verkade kunna trilla boll ganska ordentligt. Vår snöpliga 1-2 förlust borta mot Tollarp hade de tydligen enkelt kunnat förvalta till en 1-0 seger när de mötte Gärd Härads stolthet.
Vi hade satt varandra på prov, så att säga, utan att mött varandra. Dessutom är Wä en välskött förening som varit Åhus IF:s väl mötta motståndare genom historien; utgången av mötet på Åhus Idrottsplats den 9 maj 2008 var absolut inget jag skulle sätta några säkra pengar på i förväg.


Dock kände man kanske några influenser när Wä:s ledarstab var ute och kände på A-planens gräs och kunde konstatera: "En sådan fantastiskt gräsplan kan man faktiskt förlora på, om man nu skall göra det någon gång". Vi är nog bortskämda med faciliteter, men jag har sällan sett Åhus vackra idrottsplats klädd i så vacker skrud som just denna försommarkväll med en publik på drygt 200 personer.  På planen bredvid spelade våra stolta flickor födda 1999 och segrade enkelt med 7-0; laget var mer än lovligt laddade när det började närma sig avspark.


Richard hade ställt upp laget så här:

Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren           Peter Aronsson           Ola Schnorrenberger                Pelle Frid


Jonas Bladh           Magnus Tillberg           Rickard Gunnarsson           Daniel Olsson


Sebastian Olofsson                                  Jesper Arildsson


Martin Bengtsson hade dragit på sig en oturlig ljumskskada och kunde till sin egen och övriga lagets förtret tyvärr inte ställa upp för spel. Som tur var finns det många duktiga spelare i Åhus IF och det finns en hel del att plocka ut för spel.
Sebastian "Basta" Olofsson, som väntar nedkomst med sin käresta vilken dag som helst valde att åter träda in på banan. Och det med besked. Men mer om det senare.


På bänken (seriens bästa?) fanns Micke Persson-Thornberg, tillbaka efter en elak ljumskskada, Jörgen Johnsson, Håkan Harryson (41 år) och Peter Tillberg (44 år)!


Det mest egendomliga under hela matchdagen inträffade när vi skulle gå ut till matchen. Jörgen Johnsson är en förberedelsernas mästare. Vi stod och väntade på Jörgen fast de andra gått ut på planen, hälsat på varandra och dessutom ställt upp för spel. Då hade Jörgen varit på toaletten två (!) gånger, kletat på liniment och gjort diverse andra rituella förberedelser. Trots att han säkert gjort detta ett par gånger under förberedelsetiden.; vi är olika i våra påtvingade ritualer.


Nåväl. Vi kom ut lagom till att matchen hade börjat.


Och vilken början.


Jag har tidigare uttryckt min respekt för Wä som en fin traditionsrik förening med många fina spelare.

Efter fem spelade minuter är det dags för Åhus att plocka in det första målet. Den eminente högerbacken Fredrik Rosengren visar återigen vilken god fotbollsspelare han är genom att via ett enormt förarbete spela upp till Sebastian "Basta" Olofsson som istället för att avsluta själv, valde lagets bästa och spelade tydligt in till en hungrig Jesper "spettet" Arildsson som säkert förvalta förtroendet och placerade årets upplaga av EM-bollen från Adidas mellan motståndarlaget s stolpar.  1-0 till Åhus efter bara fem minuter.


Åhus backlinje är tidigt på hugget, även om det inte går så smärtfritt som man är van vid. Den eminente mittbacken Peter Aronsson styr med järnhand backlinjens agerande och han ställer Wä:s hungriga anfall i offsidens nesliga skugga mer än ett par gånger. Ett anfall där nummer elva i motståndarlaget utmärker sig mer än ett par gånger; han är snabb och skicklig och Fredrik Rosengren önskar kanske att han har något hår att slita när han ger sig i kast med denne "demon". Som tur är verkar "Rosen" övermäktig, även om det kostar på kommer Wä:s nummer elva oftast till korta.


Redan i nionde minuten är det dags igen för hemmalaget. Daniel Olsson vinner bollen, spelar till Magnus Tillberg som vidare smeker bollen exemplarisk i vägg med Sebastian "Basta" Olofsson.
Återigen verkar "Basta" för lagets bästa och väljer bästa vägen. Jeppe "Spettet" Arildsson förvaltar återigen denna smörpassning på bästa sätt och 2-0 är ett faktum. Det var ett så kallat "klapp - klapp spel" som inte funnit sin jämlike annat i de framgångar som det Ryska ishockeylandslaget hade under 1980-talet. Ni vet: spelare med ett utseende som bara en mor kunde älska. Nu ser ju våra Åhusspelare betydligt bättre ut, men "klapp-klapp-spelet" var detsamma....


Jag upplever att alla i Åhus verkligen har förstått att fotboll är ett lagspel och även om Wä är en svår motståndare verkar det inte övermäktigt.

När Åhus gör 2-0 på Wä träder deras coach in i en ny skepnad. Han fullständigt kokar över av ilska och vad gör han?
-Klär sig i en äggvärmare; mössan han tar på huvudet är kanske inte det bästa beslut han tagit. Ärligt: begrav den, den gör verkligen ingen nytta.


Nåväl.


I 25:e minuten visar Wä att de är ett bra lag och trycket på Åhusmålet är ganska tungt. De får på ett skott som den eminenta innerbacken Peter Aronsson lyckas nicka bort på mållinjen. Jag är inte förvånad för jag har redan sett Aronssons kvalitéer. Men hans son, som låg och sov lugnt i barnvagnen, vet kanske inte vilken stor fotbollsspelare hans far är, men jag lovar att se till att den här bloggen sparas för framtiden; då kan han ju botanisera bland sin farsas framgångar. Det var inte den första Aronssonska framgången och absolut inte den sista.
 
Peter, förresten, känner nog ett extra ansvar för att backlinjen skall fungera tillfredställande. I fjol och året innan det spelade han ju siste man; en spelstil som vi förändrat i Åhus IF:s strategi.


Som så kallad "sisteman" har man ju ett tydligare ansvar. Dessutom har han ju lagkaptensbindeln på armen; ett bra val. Detta gjorde att Peter ibland blev lite upprörd över lagets prestationer i dagens match och jag kan nog hålla med honom lite. Ibland var det inte lika lysande som det stundtals varit och säkert kommer att bli. Men det kom att visa sig att det var tillräckligt även idag.


När högerbacken Fredrik Rosengren kommit in i matchen och är så där bra som bara han kan vara, utbrister Micke Persson-Thornberg att: Han spelar ju som en riktigt bra back nu!

Då skall vi ta i beaktning att Micke och Fredrik i princip har spelat tillsammans sedan de var 5 år. I ungefär 32 år har de känt varandra och nu lossnade det för Micke, eller var det för Fredrik det lossnat: det får vi aldrig veta.

I matchens 30:e minut gör målvakten Fredrik Johansson en riktigt bra utrusning och åsidosätter motståndarnas intelligenta anfall, som så när skulle kunna resultera i ett nesligt mål. Johansson adresserar en hälsning till mig när han förklarar att han absolut inte behöver en GPS för att hitta hem igen, vilket jag önskat med adress till honom på den här bloggen.

Skönt att du klarar dig ända hem Fredrik. Ingen är gladare än jag.

Jag har faktiskt gett Fredrik ett omnämnande tidigare i år här på bloggen, men idag behövs det inte; han får för lite att göra - det är bra.

Dock blir det lite tråkigheter när Wä reducerar till 2-1 i 31:a minuten. Jag kan inte säga att det är orättvist eftersom det är ett mycket bra och trevligt lag att möta. Men alla vill väl vinna?


Det vill tydligen hela Åhuslaget också. I den 32.a minuten går Wä på den gamla niten att slappna av direkt när man gjort mål och det utnyttjar Åhus till fullo. Jonas Bladh gör ett enormt förarbete till en passning som når den vänsterfotade ynglingen Daniel Olsson. "Danne" visar på sin välgrundade teknik, vänder runt på Wäförsvaret och trycker tydligt in 3-1 till Åhus.

I 33:e minuten är åter den eminente Jonas Bladh uppe och spelar fram en perfekt boll till "Basta" som får på ett rejält skott. Tyvärr tippar motståndarnas målvakt ut den.


När vi går till halvleksvila står det 3-1 till Åhus vilket verkligen får anses som ett väl förrättat värv.

När halvleksvilan är över provar Magnus Tillberg sin vänsterdoja i 47:e minuten och tyvärr stryker bollen precis utanför Wä:s målstolpe.


I 49:e visar Danne Olsson återigen att han nog kan mer än han alltid visar. Perfekt teknik och målinriktad tanke gör att det sånär blir mål.

Under hela tiden visar "Basta" sin höga klass. Hurra för honom.

Dessutom finns det en likasinnad lite längre ner i banan. Peter Aronsson sliter, springer och skäller; allt till Åhus IF:s bästa.


I 60:e minuten lämnar Danne Olsson planen, hälen är lite öm. In stiger en annan favorit; Jörgen Johnsson gör återigen ett grymt bra inhopp. Jag väntar starkt på att han skall få chansen att komma in i matchen lite mer; kanske längre speltid...

Minuten efter lämnar en hårt arbetande Rickard Gunnarsson planen och släpper in en hungrig Micke Persson-Thornberg. Efter en elak ljumskskada är han åter tillbaka på plan och ingen är gladare än jag. I och för sig är det den mest offensiva defensiva mittfältare som jag någonsin sett, men ändå. Han är en tillgång för laget.

I 67:e minuten slår Jeppe Arildsson ett perfekt inlägg som Jörgen Johnsson sånär hade förädlat. Tyvärr blev det bara som en pollution i burgaveln; värd ett bättre öde.


Under den  70:e minuten är det dags för en av världens bästa avbytare att träda fram. Håkan Harrysson har inte gjort någon besviken. Han ersätter Fredrik Rosengren. Ungefär samtidigt som Håkan och "Rosen" byter plats kommer Jeppe Arildsson ensam med målvakten. Tyvärr räddar målvakten Jeppes försök.
 -Åh, ändå har vi tränat det på träningen i veckan, ljuder de flestas besvikna suckar på bänken.


I 71:a minuten presenterar sig Micke Persson-Thornberg med ett fräsande skott precis utanför stolpen och i 73:e minuten får Jonas Bladh känning på lårets baksida och väljer att gå ut. In träder Peter Tillberg som efter många år gör comeback i division V. Med sina 44 år är han nu övermäktig sin far Åke Tillberg. Under sin aktiva karriär var Åke äldst med sina 43 år i Åhus IF:s A-lags sammanhang.
(Åke har överträffat sig själv och alla andra genom att spela i A- lagssammanhang hela 69 år gammal. Det var i en match mot Gualöv där Åhus vann med 8-0, men det är framme i modern tid och får nog mer ses som kuriosa än som stabil insats. (Dock fanns Åke, nu på sitt 71:a år som vanligt vid sidlinjen under dagens match, hårt arbetande med värdefulla förberedelser och slitsamma efterarbete men ändå  ivrigt påhejande sitt lag.)


I 78:e minuten inträffar så något religiöst på Åhus Idrottsplats. Sebastian "Basta" Olofsson kör en enmansshow utan like. Jag har tidigare berättat hur han ständigt valt lagets bästa genom att alltid placera bollen utan egen vinning där den gör mest nytta. Nu har han plötsligt vunnit en svår motläggsboll ur motståndarnas hungriga sköte och finner sig själ med målvakten.
Även om det är långt till målet, finns det inget annat för lagets bästa än att själv bita i den stora Flintasteken och trampa på mot målstolparna med den enda tanken att placera bollen i maskorna och således tillfoga laget ytterligare ett viktigt mål.

Då visar "Basta" vilken "jävla man" han är (Det är Fritiof Piratens traditionella benämning på en extra ordinär kille; en kille som gör något bra. Spännande, speciellt och bra)

"Basta" fullständigt trollar in 4-1 till Åhus; en ganska oväntad matchställning om man hade frågat mig innan matchen.

I 85:e minuten får Pelle Frid en varning för hårt spel. Samtidigt får Magnus Tillberg kramp i vaden och Fredrik Rosengren, som nog trodde att det var slutspelat för hans del, tar av sig värmeoverallen och kastar sig in i leken igen; återinträde!

I 85:e minuten bestämmer sig Peter Aronsson för att Fredrik Rosengren skall få chansen att försvara sina färger i skytteligan och gör ett fantastiskt förarbete. Passen fram till "Rosen" är exemplarisk och dess vidare äventyrliga bana från "Rosen" fot hade sånär letat sig in mellan Wämålvaktens utensilier, men tyvärr rann den ut till hörna.

I matchens slutminut händer så något konstigt. Domaren Mats Olsson väljer att ge Pelle Frid ytterligare ett gult kort med resultatet att han fick ett rött kort med följande avstängning.
Jag står helt frågande till detta andra gula kort, inte minst eftersom Pelle för bollen framåt samtidigt som han får varningen. Men jag förstår kanske inte bättre...


Matchen slutar 4-1 till Åhus och det är lyckosamt och glädjande, inte minst eftersom Wä är ett bra lag och en fin förening. Dessutom hade de snygga orangea tröjor som inte lämnar någon obemärkt. De är alltid välkomna till Åhus Idrottsplats.
Idag vann vi men vi ser fram emot nya spännande möten.


Så här har poängen tilldelats denna match:


3 poäng Sebastian Olofsson.

Mitt uppe i födslovåndor och spännande utomfotbollska ansvar kommer han in och visar vilket gudabenådad fotbollsspelare han är; osjälvisk, hårdhudad och teknisk. Jag kan inte begära mer i alla fall.
Hoppas att hans sambo har förståelse för att för att vi behöver honom även framöver.  Min egen far slog Åhus IF:s rekord med mest antalet matcher när jag knappt var ett år gammal; 44 matcher på ett år. (alla A- och B-lagsmatcher det året.) ;Vi vill i alla fall ha "Basta" med oss så mycket det går. Idag gjorde han sin bästa match i Åhusdressen hitills.


2 poäng Peter Aronsson
Aronsson blir bara bättre och bättre. De som sett honom i sin ungdom tycker att jag snackar rappakalja, för då var han enligt uppgift fantastiskt bra. Men nu är han ansvarstagande, skicklig och hård; i mina ögon riktigt bra. Sen är han en bra lagkamrat också, det gör sitt till; även om han skällde lite idag - med all rätt. Han tar sitt ansvar som lagkapten på allvar. Jag älskar folk som förstår sin mission.


1 poäng. Jesper "Spettet" Arildsson.
Man kan inte göra två mål mot Wä utan att få poäng. Jeppe drogs med en elak sträckt lårbaksida under hela matchen, men han fixade biffen ändå. Han är en tråkig jäkel att möta om man är motståndare. För oss är det en fröjd att ha Jeppe i laget. Fixa till lårsträckningen så blir du förmodligen ännu bättre...


Omnämnande.

Detta blir faktiskt inte lätt. Det finns många som nästan är på pallplats idag. Magnus Tillberg är värdefull, Rickard Gunnarsson jobbar på, Jonas Bladh är generellt sett värd mer än han får idag och Fredrik Rosengren är pålitlig. Men så här blev det:


Pelle Frid

Även om han inte kom till sin rätt idag är Pelle fortfarande en viktig del i laget. Han har rätt inställning; han kämpar och sliter. Han är helt enkelt förbannat bra.


Ola Schnorrenberger.
Det är  nog otacksamt att spela innerback, framförallt i en sådan match som den idag mot Wä. Men Ola: jag ser allt bra du gör och det du gör är jämnt, stabilt och jävligt bra. Tyvärr var det återigen ingen match där du behövde visa dig på styva linan, vilket jag vet att du klarar perfekt. Den matchen kommer snart igen och då kommer du att kamma hem nya poäng.


Daniel Olsson
Laget yngsta spelare. Idag visade han lite mer av vad han egentligen klarar. Tänk en dag Danne, när du, om tjugo år (då lika gammal som Peter Tillberg är idag), sitter i omklädningsrummet  och tänker tillbaka på den här tiden. Då kanske du tänker så här: Varför gjorde jag inte lite till; använde en ynka liten procent av min stora tillgång. Idag visade du lite mer av vad du kan. Men Danne, jag vet att du kan mycket mer än så här. Släpp handbromsen och gör mig lycklig. Ge mig en anledning att placera dig högst upp på listan. Jag satsar mina sista spänn på dig Danne. Jag blir nog inte besviken.

/ Tomas Tillberg


En del funderingar...

Flera stycken har hört av sig till Webred och undrat om Sebbe blivit pappa ännu. Vad vi kan utröna har nedkomsten ännu inte skett. Därför ser det ut som om han kan vara med vid morgondagens match. Dessutom har Micke Perrson - Thornberg dykt upp på laguppställningen. Är det så att han är frisk i sin ljumskskada som han drog på sig på träningslägret i Barcelona?

Ja det verkar så.

Det kommer nog att jublas över honom på idrottsplatsen i mrogon fredag då matchen mot Wä går av stapeln...

Välkommen tillbaka Micke!

// Webred.

A-laget mot Wä fredag 9 maj kl. 19.00.

OBS! Samling senast 17:45 uppe i klubbrummet!

Följande är uttagna:

Fredrik Johansson

Fredrik Rosengren

Peter Aronsson

Ola Schnorrenberger

Per Frid

Jonas Bladh

Rickard Gunnarsson

Magnus Tillberg

Daniel Olsson
Jesper Arildsson

Martin Bengtsson

Håkan Harrysson

Jörgen Johnsson

Michael Persson-Thornberg

Sebastian Olofsson

Peter Tillberg



Richard Olsson                Tränare

Åke Tillberg                        Lagledare

Tomas Tillberg                  Lagledare/Massör


Hittade ett inlägg på "Robinhosas" blogg

Åhus IF. För två år sen låg de i sjuan (tillsammans med Sönnarslöv faktiskt. Snacka om att man kan gå olika vägar). Tollarp spelade då i trean.

I går möttes de i femman.

Åhus IF var gamla, rutinerade och lite runda om magen. En extremt liten målvakt hade de också.
Tollarp var unga, naiva och inte alls särskilt runda faktiskt. Det höll på att gå åt helvete. För Tollarp alltså.
Åhus ledde med 1-0 i paus, men på tio röda minuter vände Tollarp och vann.
Allt annat hade egentligen varit ett hån. Unga, hungriga och vältränade killar mot runda gubbar med mörk röst.

Åhus IF i all ära. Men det är en damförening med ett A-lag som egentligen inte har några ambitioner. Det ska inte räcka mot en seriefavorit som kämpar för livet för att komma upp ur de senaste årens ruiner.
Det höll på att göra det. Jag ser det som en seger för division V att det inte gjorde det.
Åhus IF i all ära fortfarande alltså.

Läs bloggen här

Skytteligan i reservlaget den 4 maj

3 mål  Stefan Andersson 
3 mål Nutte
2 mål Joel Holgersson
2 mål Dalle 
2 mål Johan Holgersson
1 mål Ola Olsson (Y)
1 mål Marcus Fridén
1 mål Tero
1 mål Jeppe Holmkvist


Några ord från lagkapten Peter Aronsson 5 maj

3 matcher spelade


Tyvärr blev det inget inlägg efter Tollarpsmatchen. Tyvärr blev det ju en lite snöplig förlust i den matchen. Tycker nog att vi var väl så bra som Tollarp, men kanske att vi inte trodde vi skulle orka hänga med deras ungdomliga lag.


Tyvärr har min träningsflit inte varit den bästa de senaste veckorna, så från träningarna finns det inte så mycket att berätta.


Matchen i lördags skulle spelas i Simrishamn kl. 14:00. Bussen med släp stod parkerad vid IP och det var nog en del som undrade om vi skulle tura istället för att åka till Simrishamn för match. Vi lyckades trycka in oss i bussen, ett stort TACK till Håkan Harrysson som körde själv med familjen.


Matchen var den bästa som vi spelat sen jag kom till Åhus IF. En mängd chanser skapades och spelet var stundtals riktigt bra. Var det inte stolpen eller ribban som var i vägen så stod Simrishamns briljante målvakt för den ena räddningen bättre än den andra. Med lite mer flyt i avslutningarna så kunde vi nog gjort 5-6 mål, men de kommer i matcherna längre fram är jag ganska säker på.


Bussresan hem blev något bekvämare då temperaturen i bussen hade sjunkit till 25 grader. Kanske var det därför man fick höra en fin sång i Brösarp och en dålig förklaring på varför någon fick en varning.


Uppsnappat från bussen


"Det var inte meningen att dra honom i tröjan när jag fick varningen. Jag skulle bara ta honom på axeln, men så fastnade jag". Jesper "Sugröret" Arildssons förklaring till varför han fick en varning när han i 3 meter sprang och försökte byta tröja med sin kompis i Simrishamn. Mitt råd är att du väntar tills efter matchen och frågar om ni kan byta då. Glöm inte att fråga Peter Tillberg om det är ok innan du gör det bara.


Jörgen Johnsson klagade konstant på temperaturen i bussen på väg till Simrishamn. Kan det möjligtvis vara så att vår maskot/spelare hade långkallingarna på?


"Ska vi sjunga "En busschaufför" nu"? Jörgen Johnsson vill lätta upp stämningen på hemfärden från sin plats bakom chauffören. Dock kommer inte sången förrän i Brösarp när Jörgen lämnat sin plats bakom chauffören och flyttat långt bak i bussen till sin vapendragare Pelle Frid.


På återseende


Reservlagsmålet som blev bortdömt är bekräftat!

Följande står att läsa på Linderöds hemsida avseende reservlagsmatchen 4 maj...

Ännu en vinst! Segersiffrorna skulle dock varit mycket mer än 2-1.. Undertecknad var en av många som missade rätt solklara lägen!
Det skall också sägas att Åhus hade en boll inne, men domaren valde att inte blåsa mål, o det tackar vi för!
Ju längre matchen led föll vi mer o mer in i deras tempo, vilket inte var högt! Men 3 poäng blev det ialf på en solig söndag och på en fin gräsmatta!

Läs Kristianstadsbladets referat om matchen IFK Simrishamn - Åhus IF

IFK Simrishamn-Åhus IF 0-0

Så gick det till: Åhus IF gjorde en bra match nere i Simrishamn och 0-0 var ett resultat som inte alls speglade matchbilden. Bortalaget var nämligen betydligt vassare och man borde ha fått utdelning på någon av alla sina heta chanser.

- Vi var väldigt överlägsna och dominerade totalt. Jag tror aldrig vi har spelat så här bra, säger Rickard Olsson, tränare i Åhus IF.

Fotboll är inte alltid logiskt, vilket alltså Åhus fick erfara i dagens match. I Åhus ges Peter Aronsson, Magnus Tillberg och Jonas Bladh extra plus.


Inlägget om matchen IFK Simrishamn - Åhus IF på Simrishamns hemsida!

Första A-lagspoängen är bärgad!

A-laget spelade 0-0 hemma mot nya bekantskapen Åhus IF.


Matchen började lite trevande från vår sida, och stundtals så rullade Åhus fin fotboll. I mina ögon var Åhus ett gäng "goa gubbar" med en härlig bollkänsla. Att dom hade en medelålder på 36 år (äldst 44 år o yngst 22) märktes inte förrän de sista 20 min. Skall sanningen fram så vaskade de fram ett tiotal målchanser som de glädjande nog inte förvaltade i mål. En stor anledning till detta kan vi "märka" Peter Kozma!  Alltså han gjorde en stormatch i tisdags mot BW-90 i YA-cupen, men i dag var det ännu grymmare räddningsprocent.  sedan har jag nog inte sett Peter med bättre självförtroende innan. De två senaste säsongerna har jag tyckt att Peters kanske enda svaghet har varit höjdbollar 8-10 m. från mål. Men nu är han ute på 10-12 m. och distingt plockar ner eller boxar bort bollar, och de svettiga "tippningarna"  ända uppe i kryssen ett par gånger, oj oj oj, ja det var hög klass på många räddningar idag.
Vi fick våra lägen också. Ivan hade två riktigt bra lägen, men det var nog i alla fall i det ena fallet orutinen som lyste igenom. Men kom igen Ivan, nästa gång så sätter du dem.


Anton jobbade och slet föredömligt och var på "vippen"  att ge oss ledningen ett par gånger, men idag ville bolluslingen inte in. Med så här någon timmas distans till matchen tycker jag ändå att vi ska vara nöjda med 1 poäng idag, så som matchen artade sig.
På topp idag, Peter i målet, och det var en hög topp, och Anton som trots allehanda krämpor och smärtor, är ett föredömme i att kriga i 90 min. Åhus IF övertygade, och kommer säkert ställa till problem för många lag i serien.

Ingvar Nygren, lagl.


Rättelser i referat!


Jag har fått en hel del påstötningar för referatet från IFK Simrishamnsreferatet från i lördags. Dels var det inte Pelle Frid som fick gult kort utan det var Ola Schnorrenberger. Sen gick faktiskt inte Harryssons nick utanför utan den duktige Simrishamnsmålvakten räddade denna precis...

Ber om ursäkt för fealktigheterna och dessa är nu rättade.

Söndagen den 4 maj visades bloggen 173 gånger, så man kan väl säga att intresset är på topp...


/Webred.


Åhus IF B - Linderöds IF B 4 maj kl. 17.00 1-2 (0-1)

Peter Andersson (MV)
Ola Olsson ( E )
Uffe rosengren
Zoltan Mogor
Johan Holgersson
Stefan Andersson
Jesper Holmqvist
Joel Holgersson
Nutte
Marcus Fridén
Tomas Tillberg
Peter Tillberg
Tero Mäkkinen

Ledare: Richard Olsson & Åke Tillberg

Reservlagsmatchen den 4 maj mot Linderöds IF på hemmaplan blev en medioker historia som egentligen inte är värd att berätta speciellt mycket om. Men om jag skall vara lite saklig så kom Linderöd med ett bra reservlag. Betydligt bättre än de andra vi mött i år.
Åhus var inte heller riktigt på hugget, det var en långhelg och det verkar ha satt sina spår...

Men det värsta var att domaren var så fantastiskt dålig att han faktiskt förstörde hela matchen. Fullständigt absurda domslut som var hlet felaktiga fullständigt haglade över oss hela matchen. Lågvattenmärket var när han dömde bort ett Åhusmål fast att alla, inklusive bortamålvakten, andåg att den var inne. Domaren som hade planterat sig vid mittcirkeln ansåg att han såg det hur bra som helst och dömde alltså inte för mål.

Linderöd gjorde ett mål i första halvlek som späddes på med ytterligare ett tidigt i andra halvlek.

I övrigt var det som sagt inte mycket att berätta, Åhus skapade inte många chanser förrän efter 71:a minuten då Johan Holgersson reducerade Linderöds tvåmålsledninge med ett mål som faktiskt blev godkänt. Då startade Åhuslaget att visa gamla härliga takter och det radades upp en del bra försök. Bland annat Ola Ohlsson ( E ) som tog emot bollen i motståndarnas straffområde, kickade upp bollen och hade så nära tryckt upp den i nättaket, men bollen ville inte Olas väg och slutsiffrorna skrevs till 1-2.

just Ola Ohlsson tillsammans med Uffe rosengren gjorde återigen en bra insats och Peter Andersson som fick hoppa in i målet var stundtals riktit bra.

Dessutom anser jag att Marcus Fridén gjorde enj bra match. Fridén jobbar och sliter riktigt rejält och backar aldrig ur ensituation. Han sliter för laget och påminde stundtals om både sin pappa (Nanne Fridén) och sin farfar Sigge Fridén, två legendariska Åhus IF-spelare. Är det den tredje raka generationen Fridénare som skall frälsa Åhuspubliken?

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Pelle Frid 7 poäng

2. Ola Schnorrenberger 4 poäng

3. Jonas Bladh 3 poäng

4. Sebastian Olofsson 2 poäng

5. Peter Aronsson 2 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Fredrik Rosengren 2 mål

2. Jeppe Arildsson 1 mål

2. Martin Bengtsson 1 mål

2. Daniel Olsson 1 mål


IFK Simrishamn - Åhus IF Lördagen 3 maj kl. 14.00

Den tredje omgångens match gick av stapeln på Korsavads IC i Simrishamn. Det blev en mycket spännande match som verkligen hade allt som en mållös match kan erbjuda; det saknades totalt nio mål för att det skulle slutat rättvist. Det blev alltså inga alls. Dessutom dök det upp ytterligare en spelare i Åhus IF: Göransson. Vilken Göransson är det bara Pelle Frid som vet för ingen annan såg honom, men mer om det längre fram.

Så här tog Richard ut startelvan:

Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren           Peter Aronsson           Ola Schnorrenberger                Pelle Frid


Jonas Bladh           Magnus Tillberg           Rickard Gunnarsson           Daniel Olsson


Martin Bengtsson                                  Jesper Arildsson


Det blev en ganska klassisk start på hela resan. Det var beställt en nittonmannabuss som precis räckte till hela gänget. Dock hade Ola Schnorrenberger fått en helt egen tideräkning. Som enda deltagare av de nitton som skulle till Simrishamn hade han valt att samlas en halvtimme efter alla andra. Nåväl, vi sammanstrålade söder om Degeberga och kunde komma fram i ganska hyfsad tid till Korsavads IC som fullständigt badade i solsken.

Matchen startade ganska dramatiskt genom att Magnus Tillberg redan i fjärde minuten fick till ett ordentligt vänsterskott som Simrishamnsmålvakten precis kunde tippa över ribban och den gick till hörna.
Under matchens gång så kunde man konstatera att Simrihamn har seriens absolut bästa målvakt och han gjorde några fantastiska räddningar och tillsammans med deras nummer tretton på topp var de betydligt mer än halva laget.

Redan tidigt i matchen kallade Pelle Frid ständigt på någon vid namn Göransson. Vid passningar och när han kallade på bollen; ständigt denne Göransson. Jag tittade i laguppställnngen ett par gånger för att se så vi inte hade hittat någon ny förmåga i laget, men inga spår efter någons Göransson.

Detta pågick i princip under hela matchen och någon hade teorier om att Pelle likt alfons Åberg hae en osynlig kompis på planen och vi blev ganska vankelmodiga när vi resonerade om hur domaren skulle döma i ett sådant läge. En spelare för mycket på planen ses inte med blida ögon...

Vi blev med ens ganska lugna på bänken när vi förstod att det hela var ett enkelt missförstånd. Pelle har hela tiden trott att Rickard Gunnarsson hette Rickard Göransson. Jag tror inte att det skadade lagets sammahållning på planen speciellt mycket, dock kanske det kunde blivit något mer race över mittfältet om Gunnarsson bara hade vetat att det var han som Pelle avsåg när han kallade på "Mållgan", förlåt Göransson...

I matchens åttonde minut får Martin Bengtsson en boll som han förvaltar väl rent tekniskt. Han suger åt sig den får kontroll, vänder på en femöring och slår ett kanonfarligt skott på mål och Simrishamnsmålvakten hade nu presenterat sig med råge. Ingen utdelning alltså...

Bengtsson förresten, har under veckan dragits med en elak kramp i vänstervaden och det har utövats viss rehabilitering i omklädningsrummet på Idrottsplatsen i Åhus för att han överhuvudtaget skulle kunna starta i matchen. Det gick vägen, även om Bengtsson var stel och hade viss krampkänning matchen igenom, men han fullföljde utan att verka sätta ner speciellt på farten.

I 17:e minuten är det dags för Bengtsson igen. Han kommer fri och en Simrishamnspelare väljer att överfalla honom. Domaren blåser för straff. Ett litet tumult uppstod naturligtvis och plötsligen tvekade huvuddomaren, som förövrigt gjorde ett utmärkt jobb.
Han sprang ut till sin assisterande domare och konfererade med honom med följd att straffen ändrades till en frispark precis utanför straffområdet. Huruvuda det var straff eller inte är omöjligt för oss på bänken att avgöra eftersom den ägde rum på bortsidan. Men när jag diskuterade händelsen med domaren efter matchen hävdade han å det bestämdaste att han tyckte det var straff, men ändrade sitt domslut när linjemannen var så övertygad om att det var utanför...

I 17:e minuten presenterade sig också Jonas Bladh sig med råge på sin position på högerkanten. Han slår ett snyggt inlägg till Jeppe Arildsson som skjuter på mål, den fenomenale bortamålvakten räddar och bollen rinner ut till Martin Bengtsson som skjuter bollen i stolpen. Typiskt för hela matchen egentligen.

Just Jonas Bladh var utomordentlig hela matchen och den som kommer ihåg mitt referat från Tollarpsmatchen, där Bladh startade på topp eftersom Jeppe Arildsson var och latade sig på konferens utomlands, kommer ihåg hur jag ansåg att Bladh kände sig mer bekväm med att spela på kanten och att han gjorde mer nytta där.

Så var det definitivt i Simrishamn. Bladh slet och jobbade, finlirade och gjorde bra och rejäla uppspel. Det var flera i laget som efter matchen påtalade hur nyttig Bladh hade varit i matchen och det är jag absolut beredd att skriva under på.

I 29:e minuten får Åhus en hörna och Magnus Tillberg väljer specialvarianten som vi nu kommit att kalla Aronsson. Jag skall inte avslöja dess beståndsdelar här, eftersom jag vet att vissa av våra motståndare skaffat sig den trevliga vanan att besöka hemsidan och bloggen. Men hur som helst var Aronssons skott på mål värd ett betydligt bättre öde; den sved ribbans översida.

i 36:e minuten slår Jeppe Arildsson ett snyggt inlägg till Martin Bengtsson som får till ett kanonskott på mål. Men återigen är den store Simrishamsnmålvakten övermäktig och det blir inget resultat.

i 41:a minuten får Jeppe Arildsson gult kort för tufft spel och i 44:e minuten gör Martin Bengtsson en nästan identisk "vända på en femöring-variant" men tyvärr med samma utfall; en fenomenal räddning av bortalagets målvakt.

I halvtid kunde vi konstatera att det skulle kunna vara en hel del mål om vi inte hade haft otur och det är då Pelle Frid bokstavligt talat förpestar hela atmosfären.

Han lägger av en, som han uttrycker det, smygare; som inte smög med sin odör direkt...

I andra halvleks 47:e minut försöker sig Simrishamn på ett skott på mål, men det känns inte speciellt farligt. Sen startar en bra press av Åhus och i 49:e minuten får Ola Schnorrenberger ett gult kort för hårt spel..

I 59:e minuten får Simrishamn till ett farligt skott och det är här som Åhusmålvakten Johansson gör i princip sitt enda ingrepp i matchen. Det gör han bra och han räddar det farliga skottet.

I 65.e minuten gör Ola Schnorrenberger en fenomenal brytning av en Simrishamnsspelares framfart, men domaren tycker den är felaktig och blåser frispark; ett galet domslut.

I 67:e minuten byts Fredrik Rosengren och Rickard Gunnarsson ut mot Jörgen Johnsson och Håkan Harrysson. Bägge dessa gör ett kanonbra inhopp. I samma minut får så Martin Bengtsson på ett nytt skott och världens chans uppenbarar sig, men målvakten räddar..

I 70:e minuten vaknar Daniel Olsson till liv och ställer till med ett fenomenalt väggspel med diverse spelare och detta mynnar ut i att även Danne har världens chans att få till det. Tyvärr blir det ingen utdelning där heller.

I 71:a har så Simrihsamn sin andra riktiga chans i matchen att göra mål, men som tur är för oss rullar bollen förbi målet. Det var en hårsmån ifrån att den skulle gått in...

Efter 75 minuter går Daniel Olsson och Magnus Tillberg ut. och in kommer svärmorsdrömmen Peter Andersson och Tero. Ungefär samtidigt får Håkan Harrysson till en riktigt bra nick som var värd ett mål, men den grymme Linderödsmålvakten räddar den bollen också.
Chanserna för Åhus har verkligen radats upp i matchen och minuten efter är det dags för den eminente huvudspelare Tero Mäkkinen att nicka bollen till Jeppe Arildsson som får på ett skott som går precis över ribban.

En incident inträffar i 78:e minuten där vi anser att Jörgen Johnsson skall ha straff men domaren är av annan åsikt och strax efter svarar Jörgen på detta genom att få till en riktig rökare som precis smeker stolpens utsida.

Matchen slutar alltså 0-0 men efter att ha gått igenom de bägge lagens riktiga chanser så skulle det lika väl kunnat bli 7-2 till Åhus fördel. Det saknades alltså nio mål för att matchen skulle gått till historien som den mest spännande och publikvänliga matchen i division V. Nu fick vi nöja oss med en riktig nagelbitare där inget av lagen fick utdelning på sina chanser, allra minst Åhus IF.

Så här har poängen tilldelats denna matchen:

3 poäng: Jonas Bladh.
Av olika anledningar har inte Bladh fått visa sig fullt ut förrän i denna macthen mot Simrishamn. Det gör han verkligen bra. Han är oerhört nyttig för laget och skall jag vara riktigt ärlig trodde jag inte att Bladh fortfarande kunde vara så bra och jämn. Han höll ribban högt hela matchen och är väl värd tre poäng idag.

2 poäng: Pelle Frid
Jag vet att det kanske kan anses som tråkigt att dela ut poäng till Pelle jämt och ständigt, menjag tycker verkligen han är värd dom. Han jobbar stenhårt i nittio minuter, han tar emot mycket smäll och hårda slag, men fortsätter frenetiskt för lagets bästa. Dessutom har han vekligen förkortat den tid han ligger efter en smäll. Han är snabbt på benen efter ett överfall som nog hade golvat de flesta.

1 poäng: Peter Aronsson
Peter verkar vara helt befriad från sin känning i låret och på Korsavads IC fick vi se en Peter Aronsson i högform. Han styr och ställer i försvaret och har en skön känsla för fotboll som gör honom viktig i laget. Hade han satt sitt skott på hörnkombinationen så hade han nog klättrat uppp ett pinnhål i listan. Han gör en bra match.

Omnämnande:

Ola Schnorrenberger.
Ola är vekrkligen bra i den här matchen också, men han får inte lika mycket att göra, eftersom Simrishamns spelstil i mångt och mycket gick ut på "tjonga" bollar och då gärna ut i ingenstans. De ingripande Schnorrenberger gör är bra och han är gjuten på den ansvarsfulla platsen han skaffat sig i Åhusförsvaret.

Magnus Tillberg
Jag tycker att Magnus inte varit lika bra i de två första seriematcherna på året som han var i sin absolut bästa match borta i Everöd tidigare i vår. Tyvärr var det bara en träningsmatch och utgör inget underlag för poängbedömning. Även om han inte kommer upp i riktigt samma höga klass i Simrishamnsmatchen är han verkligen en bra bit på väg. Han jobbar för laget och får till det mycket bättre än i de föregående två matcherna. Han är kanske på väg att pricka formen och det bådar gott inför de kommande matcherna. Dessutom har han ju ett skott på mål redan i matchens fjärde minut och hade det "ringt" då, hade matchen sett annorlunda ut och jag hade haft det ordentligt svårt att dela ut poängen; Magnus hade absolut varit en kandidat.

Martin Bengtsson
Det är lätt att ge höga poäng till forwards som gör mål. Hade bara Bengtsson fått in ett enda av alla de chanser han hade i Simrishamn hade listan återigen sett annorlunda ut. Men jag har nämnt det tidigare, vi skulle i princip kunnat göra sju baljor, varav Bengtsson nog hade stått för minst fyra-fem av dessa. När det väl lossnar för Bengtsson (Det vet jag att det gör ganska snart) kommer han att ta oss med storm. Än så länge får denne utmärkte fotbollsspelare finna sig i att hänga på låset till listans högre höjder. Vi ser fram emot mer utdelning på Åhus målchanser i allmänhet och Martin Bengtssons chanser i synnerhet.


Veckans inlägg!

Vi får en del kommentarer på inläggen och det är alltid lika roligt. Varje vecka skall vi på webredaktionen försöka utse veckans "kommentar". Denna veckan var det enkelt. Det var inlägget på artikeln om veckans laguttagning och det om Peter Anderssons skada.
Här kommer inlägget:


Peter Anderssons skador är jag rädd är bestående för alltid/svärmor.


Reservlaget hemma mot Linderöd 4 maj 17.00

Det är samling kl. 16.00 och Richard har tagit ut följande spelare:

Lars Dahl
Ola Olsson ( Y )
Ola Olsson ( E )
Uffe rosengren
Zoltan Mogor (fyllde 42 på Valborg)
Johan Holgersson
Stefan Andersson
Jesper Holmqvist
Joel Holgersson
Nutte
Marcus Fridén
Tomas Tillberg
Peter Tillberg

Ledare: richard Olsson & Åke Tillberg


RSS 2.0