Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 28 juni

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 8 mål

2. Daniel Olsson 7 mål

3. Jeppe Arildsson 6 mål

4. Martin Bengtsson 5 mål

5. Peter Aronsson 3 mål

6. Fredrik Rosengren 2 mål

7. Peter Andersson 1 mål

7. Micke Persson-Thornberg 1 mål


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 28 juni

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 17 poäng

2. Sebastian Olofsson 15 poäng

3. Pelle Frid 7 poäng

3. Magnus Tillberg 7 poäng

4. Jonas Bladh 6 poäng

4. Ola Schnorrenberger 6 poäng

4. Danne Olsson 6 poäng

5. Martin Bengtsson 4 poäng

6. Jesper Arildsson  3 poäng

7. Jörgen Johnsson 2 poäng

7. Håkan Harrysson 2 poäng

8. Uffe Rosengren 1 poäng

8. Peter Andersson 1 poäng


Linderöds IF - Åhus IF 28 juni 14.00 2-2 (1-1)

Eftersom jag hade fyllt jämnt fick jag ett brev dagen innan dagens match om att jag skulle bli "kidnappad" för en heldag i glada vänners lag. Det var med blandade känslor jag läste brevet eftersom jag förstod att jag skulle missa en A-lagsmatch och det hör inte till något jag gillar eller brukar göra.


Den ytterst eminente Uffe Åkesson nappade på uppdraget att filma hela matchen så att jag kunde se den i efterhand och dela ut poängen i Torstens Jönsons Minnespris. Det var en annan känsla att se det på TV-skärmen och dessutom med vetskapen om utgången av matchen (Det gick naturligtvis heta sms till mig under dagen som avslöjade vad om hände...)

Men inget får stoppa mig från att dela ut poängen och inte heller denna gången:


Så här ställde Richard upp laget:

Fredrik Johansson


Håkan Harrysson Peter Aronsson Ola Schnorrenberger Per Frid


Jonas Bladh   Micke Persson-Thornberg   Magnus Tillberg   Daniel Olsson


Sebastian Olofsson Jesper Arildsson

Rickard Gunnarsson
Uffe Rosengren
Peter Tillberg




De första fem-sex minuterna är det väldigt avvaktande spel från bägge lagen. I samma stund som Linderöd försöker ta sig genom så avvärjer Åhusförsvaret deras försök och vänder bollen. Tyvärr blir det inget av försöken eftersom vi återigen har hamnat på en smal plan som inte passar oss speciellt bra. Vi är vana vid stora planer. Det ser man inte minst på uppspelen från våra backar som återigen har en tendens att bli lite för långa.


I 7:e minuten lyckas dock Linderödsanfallet komma igenom. Fredrik Johansson i Åhusmålet går ut snyggt och räddar skottet med benen. Det blir en farlig retur och lyckligtvis tar den på en Linderödsspelare inan den rinner ut till det hungriga anfallet - därför väljer domaren att döma offside.


Efter det följer åter att alldeles för långt uppspel från vår sida rakt i famnen på deras målvakt.

Åhus backlinje verkar dock väldigt disciplinerade och många av Linderöds anfallsförsök blir till Åhusmålvaktens boll eller offside. Bakåt ser det stundtals riktigt ljust ut. Framåt har det efter 10minuter inte hänt speciellt mycket.


I 12:e minuten har Åhus ett anfallsförsök som avstyrs och bollen rinner ut till en ensam Linderödsmittfältare som snyggt slår ut bollen på vänsterkanten. Den snabbe Linderödsyttern förvaltar bollen väl, skär in snyggt och sätter siffrorna till 1-0 för Linderöds räkning.


Men Åhuslaget verkar inte hänga med huvudet. Tvärtom verkar Danne Olsson vakna vid liv. Minuten efter blir ett anfallsförsök från Åhus en hörna och bollen finner sin väg lite fram och tillbaka på Linderöds planhalva tills Pelle Frid, med det avgörande målet från träningen sist i färskt minne, kliver upp i banan och försöker få på ett skott, tyvärr blir det flipperspelsliknande rörelser på bollen mellan Linderödsförsvararnas ben.

Men Åhus får en frispark på målfarligt avstånd och det är andmäktigt tyst på Linderöds Idrottsplats när den saluterade frisparksviritousen Peter Aronsson kliver fram och lägger bollen tillrätta. Skall han återigen frälsa Åhus och kvittera? Det verkar precis som om tiden står stilla. Till och med domaren känner påtagligt av det spännande i situation och han tar upp bollen och kontrollerar den efter påpekande från spelarna att den skulle vara fattig på luft.
Det är faktiskt förvånansvärt vad ofta som det fallerar med just luft i bollarna när vi är på bortaplan. Jag kan inte förstå det. Just luft är ´snart det enda som är gratis här i världen och ändå lyckas man inte få i tillräckligt i bollarna. Det är väl en självklarhet att bollen skall vara perfekt uppfylld inför en match eller träning? Är det lättja eller kanske dåliga bollar som inte håller kvar luften? Jag vet inte. Oavsett vad är det katastrof.


Tillbaka till matchen. Aronsson får tillbaka bollen från domaren och lägger ånyo den tillrätta medan domaren rättar till avståndet på den köttmur som Linderöd ställt upp med avsikt att försöka avvärja Aronsson numera världsberömda frisparkar. Får han bara träff på bollen så är det antingen mål, eller så får någon i muren väldigt ont - det är bara att välja.


Aronsson får iväg ett stenhårt skott som avvärjs av att en Linderödsspelare slår bort den med handen. Aronsson protesterar ljudligt men domaren bryr sig inte om dt. Normalt hade man kanske inte kunnat avgöra den situation så bergsäkert som jag gör nu, men eftersom jag ser incidenten på videofilm kan jag spola tillbaka och se reprisen om och om igen (som vilken EM-match som helst) Därför kan jag med 100% säkerhet säga att Aronsson hade rätt och domaren fel. Det var hands.


Men alltså ingen åtgärd för det utan det blir Åhushörna istället.


Hörnan rinner ner till det väntande Åhusförsvaret och Peter Aronsson som skyndat hemåt förvaltar bollen väl och slår ett sagolikt bra uppspel till en sugen Danne Olsson. Tyvärr får Danne bollen olyckligt på handen och i denna situationen står Domaren bättre till och dömer omedelbart hands och frispark åt Linderöd.


Det är en lite annan känsla att referera matchen utifrån en inspelning. Man uppfattar lite andra saker och man kan som sagt spola tillbaka för att kontrollera en situation om och om igen. Det som jag reflekterar på - och om jag brukar återkomma till - är hur bra backlinjen arbetar under Peter Aronssons ledning. Så här på videobandet hör man tydligt hur Aronsson styr och ställer och man ser också vilken nytta det gör. Här ser man också hur Ola Schnorrenberger alltid står rätt placerad och verkligen spelar klok fotboll.


Danne Olsson verkar också vara på hugget och med hjälp av Aronssons rutinerade instruktioner är han med även bakåt och ser för stunden ut som en ganska komplett yttermittfältare.


I 24:e minuten får Linderögd - som egentligen inte haft mycket på långt tid - en farlig frispark. Den är snyggt slagen och en farlig nick glider som tur är utanför.


Sekunderna efter är det Åhus tur att vara farliga. Danne Olsson slår ett snyggt inlägg som tyvärr rinner ut till inspark.

Nu böljar spelet fram och tillbaka utan att någon egentligen får till något värt att skriva hem om.


I 28:e minuten bryter Åhus ett Linderödsanfall högt upp i banan Basta och Jeppe Arildsson gör förarbetet utomordentligt bra och inlägget hittar in i mitten till en målfarlig Danne Olsson. Danne verkar ha tagit åt sig av det jag tidigare skrivit om honom och de uppmaningar han fått för det fullkomligt glänser om honom. Det blir inte sämre av att han säkert nickar in ett kvitteringsmål och siffrorna på den digitala anslagstavlan lyser 1-1 med stora röda siffror.

Nu ser spelet lite bättre ut även framåt för Åhuslaget och det spelas faktiskt lite roligare fotboll i slutet av första halvlek än i början.


I 37:e minuten gör Danne ett kanonjobb och slår en crossboll i EM-klass till Sebastian Olofsson som provar skott. Tyvärr går bollen över.


När Linderödsbacken skall slå insparken visar Jeppe Arildsson prov på den frenesi och påhittaranda som vi saknat de senaste matcherna. Han pressar på den mottagande högerbacken på ett okonventionellt sätt och det blir kamp om bollen man mot man i Linderöds straffområde. Jeppe sliter stenhårt och Linderödsbacken ser ingen annan utväg än att helt enkelt fälla Jeppe i straffområdet. Alla väntar på domarens signal som förkunnar att det är straff, men den uteblir.

Istället visar han tecken på att spelet skall fortsätta till Linderöds fördel. Skandal. Jag spolar tillbaka om och om igen och samma scenario utspelar sig om och om igen. Straff till Åhus. Men när jag trycker på play ser jag återigen hur domaren låter spelet fortsätta...

Istället får Linderöd en billig frispark i situationen strax efter.


Det är naturligtvis inte lätt att döma en match "Live". Men hade domaren sett det jag såg på bandet hade han garanterat dömt annorlunda än vad som var fallet.

Nåväl.


I 40:e minuten sätter Jeppe, kanske till följd av frustrationen av uteblivna domslut, till en Linderödsspelare så att han vrider sig i plågor på planen. Jeppe är framme och gentlemannamässigt försöker kontrollera hur det är med den sargad spelare, men det verkar inte hjälpa. Sjukvårdare kallas in och till slut linkar Linderödskillen från planen och som tur är verkar det inte vara något större fel på honom. Dock var tacklingen inte ojuste och det blev "bara" en frispark till följd.


I slutet av första halvlek trycker Linderödsanfallet på och Ola Schnorrenberger visar prov på hur bra han är. Hansliter och jobbar och avstyr ett par bra anfallsförsök från motståndarlaget. Även Danne Olsson fortsätter jobba på bra, vi går till halvleksvila med 1-1 på resultattavlan.


Det känns lite tomt och tråkigt att inte vara med i omklädningsrummet i anslutning till matchen. Därför kan jag inte ge någon ögonblicksbild av stämningen där. Det överlåter jag till lagkapten Aronsson i sina reflektioner som han brukar ge under rubriken "Lagkapten Aronsson har ordet..."


Dock kan jag konstatera att någon typ av diskussion fortgick när kameran var avstängd för i samma ögonblick som den sätts igång ser man hur Janne Rosengren går förbi kameran efter en diskussion med Uffe Åkeson. Uffe avslutar med orden: -Vi lär väl få höra domen när Tomas tittat på filmen...


Vad det handlade om vet jag inte, men en "dom" kommer, var så säker...


Andra halvlek börjar med att Åhus pressar på bra och Magnus Tillberg provar att skjuta. Det tycker vi om.


I 49:eminuten jobbar Jeppe på bra Han skulle haft hörna men istället blir det inspark och ett anfall från Linderögd som Schnorrenberger säkert avstyr.


I 51:a minuten gör Ola Schnorrenberger åter ett jättejobb på mitten och kämpar åt sig bollen. Han spelar snyggt fram till Daniel Olsson som verkligen är het. Inspirerad av Europeisk fotboll glider han fram längst vänsterkanten och lobbar läckert bollen över den utrusande Linderödsmålvakten och siffrorna på resultattavlan lyser för första gången i matchen till Åhus fördel: 1-2.


Nu trycker Åhus på ordentligt och man har ett par skott mot mål. Dock kommer det inte många bollar över det arbetslösa mittfältet. Vi spelar inte den fotbollen som vi skall göra, utan vi faller enkelt in i det andefattiga "tjongandet" som präglar Linderöds insats.


Detta straffar sig och i 55:e minuten hittar Linderöd ut med en boll på sin högerkant. Bollen spelas in framför mål och ställningen är ganska orättvist 2-2.


Åhus jobbar på och är nära att åter ta ledningen redan minuten efter.


I 57:e minuten visar linjedomaren på den sidan där lagen finns att han har någon form av agg till Åhuslaget. "Basta" får en fin boll på högerkanten och döm om min förvåning när han vinkar att den är ute. Jag spolar tillbaka och fryser bilden. Inget snack om saken. Bollen är inne hela tiden. Den assisterande domaren kan inte heller skylla på att han inte ser för han står bara några meter därifrån i en perfekt vinkel. Om det inte är så att han är blind (Vilket vi vid Gud inte får hoppas) så är det så nära ett justitiemord man kan komma i Svensk fotboll. Skäms.


Detta gör "Basta" frustrerad i situationen efter ger han allt, men blir tyvärr liggande själv efter att ha fått en armbåge i magtrakten vid en nicksituation. Det döms frispark till Linderödslaget...


Åhus ligger på bra och Danne visar prov på att han inte tänker ge sig så lätt.


I 61:a minuten är det frisparksläge för Aronsson igen . Han får bra träff, men tyvärr går den strax utanför till Linderödspublikens stora lättnad.


Flera gånger är det farligt framför Linderöds mål och det mest rättvisa vore att Åhuslaget hade fått göra ett mål. De gånger som Linderöd får till ett anfall så är Ola Schnorrenberger och Peter Aronsson där och enkelt avstyr det hela.


Dock fortsäter man tyvärr att "tjonga" från bägge lagen och det gör ingen människa glad. Mittfältarna Magnus Tillberg och Micke Persson-Thornberg är ständigt arbetslösa; inte en enda boll når deras fötter.


I 70:e minuten får Pelle Frid en otäck tryckae i ryggen och domaren kallar på sjukvårdshjälp. Det rycker i kroppen, men jag får besinna mig och inse att det redan varit; jag ser på bandupptagningen hur Peter Tillberg rusar in på planen för att bistå Pelle som vrider sig i smärtor.


Peter Tillberg, förresten, fick en efterkonstruerad varning efter förra matchen mot Tollarp. Det var linjedomaren som anmält Peter för att han skulle ha ropat okvädesord till domaren. I sin rapport skriver han att han tyvärr inte kunde dela ut en varning till Peter för att man hittade inte honom på idrottsplatsen.


Det måste vara det mest bisarra jag har hört. Förutom att Peter fanns vid sidan av planen under hela matchen eftersom han var uppsatt som spelare, så var han den siste, som vanligt, att lämna IP efter att han låst och släckt. Dessutom är det Peter som utverkar domarravodet eftermatchen och det såg han till att dom fick.

Nej, alltihopa är en efterkonstruktion och hade man haft det minsta lilla förkärlek till konspirationsteorier så hade man tydligt sett ett mönster.


Har ni hört talas om att en domare inte kan varna en spelare för att han inte hittar honom?

Det finns inte så många gropar att gömma sig i på en fotbollsplan. Inte på vår egen i alla fall...


Själv har jag äntligen fått svart på vitt att jag nickat ironiskt till domaren. Den kommer ut på Bloggen vad det lider. Jag skall bara svara Skåneboll först, för även dom undrar naturligtvis vad det är som händer; man hittar plötsligt inte en spelare som står rakt framför en, eller att man nickat ironiskt till svar....


Det kostar på att heta Tillberg i efternamn och dessutom spela i Åhus IF.


Nu har vi begärt hemliga domarkontrollanter på matcherna för att komma till rätta med de ofördelaktiga domsluten mot Åhuslaget. Fortsättning följer...


Nåväl, tillbaka till matchen mot Linderöd.


Pelle reser sig till slut och kan fortsätta med oförminskad frenesi.


I 71:a minuten har Danne chansen igen men det blir inkast. Trycket mot Linderöd fortsätter och det slutar med att målvakten boxar ut bollen.


Med kvarten kvar av matchen är allt spel i princip på Linderöds planhalva ih motståndarna verkar stundtals skärrade. Man slår ut bollen till inkast och drar på sig onödiga frisparkar. De få försöken man har avstyr och de luktar verkligen mål till Åhus fördel.


I 77:e minuten försöker Pelle frid återigen med att dribbla igenom och gå på skott. Han lyckas nästan och med lite tur hade ha kunna ge Åhus ledningen.

Linderöd verkar vara nöjda med oavgjort så de backar hem och bildar en köttmur i det egna straffområdet.


I 80:e minuten blir "Basta" ordentligt nedsågad strax utanför Linderöds straffområde . Peter Aronsson och Ola Schnorrenberger ställer upp bak bollen på Italienskt "ingen-skall-veta-i-förväg-vem-som-skall-skjuta" manér och detta är tydligen effektivt; Linderödsmålvakten verkar har huvudbry hur ha skall ställa upp muren.


Till slut skjuter Aronsson och målvakten får boxa ut bollen.


Pressen från Åhus fortsätter och i minuten efter är det frispark igen Denna gången tar målvakten Aronssons skott rakt i "skopan".


I: 83:e minuten går Micke Persson-Thornberg ut och in kommer Rickard Gunnarsson.

Åhus hörnor avlöser varandra, men tyvärr lyckas man inte få till det ordentligt.


De sista fem minuterna spelas det inte speciellt bra fotboll från något av lagen. Det presteras inte mycket och Linderöds defensiva spel gör att det stundtals blir riktigt tråkigt att titta på matchen.


I slutminuterna rinner Linderöd dock igenom på att förvalta en miss från Åhus och som tur är finns Ola Scnorrenberger där och avstyr alltihop.


Så har poängen delat ut:


Danne Olsson 3 poäng.

Danne har visat en liten del av vilken fantastisk fotbollsspelare han egentligen är. Två snygga mål i dagen match och ett bra jobb både offensivt och defensivt. Mycket bra insats, men jag säger som jag sagt tidigare där finns mer att ge. Jag håller på dig Danne. Eftersom du slutat att hänga med huvudet kan du blicka framåt på ett annat sätt och där framme finns ära och berömmelse. Bara lägg på tt extra kol så är du en vinnare. Det har du bevisat i dagen match.


Ola Schnorrenberger 2 poäng
Ola är en trygghet att ha längst bak. Idagens match mot Linderöd skulle det kunna bli förslut om vi hade haft otur istället för "Schnorren". Han står rätt och jobbar bra. Dessutom har han kylan att kunna lösa allaehanda problem på ett bra och säkert sätt. Jag gör "svallvågen" för Ola.


Peter Aronsson 1 poäng

Det fanns faktiskt inte så många poängkandidater förutom Danne och Ola idag. Men jag tycker trots allt att Aronsson är jämn och bra matchen igenom. Tyvärr blev det lite mycket "tjongande" och Aronsson föll in i detta också, precis som de flesta andra på planen. Peter Aronsson har dock ett stort ansvar och han håller huvudet kallt i alla situationer och styr upp försvarsspelet på ett proffsigt sätt. Han förstår säkert också att en enda utdelning på någon av frisparkarna hade gett bättre utdelning. Vi håller tummarna.


Omnämnande:


Jeppe Arildsson

Vi har ju saknat Jeppe de senaste två matcherna och nu var han tillbaka. Tyvärr kom han inte in i det som han brukar, men det lilla som glimmrade till bådar gott. Jag tycker Jeppe har en hel del trevliga egenheter som gör det roligt att se honom på planen. Bland annat det okonventionella jobbet med att pressa måvaten eller den insparksskjutande backen är sådant vi behöver i laget. Välkommnen tillbaka Jeppe. Ta nu en välbehövlig vila i sommar sen är höstsäsongen din.


Sebastian Olofsson

"Basta" kom inte heller till sin rätt idag, men jag tror att det hade kunnat ge utdelning om inte linjedomaren så snöpligt hade dömt bort hans andfall på högerkanten. Dessutom är "Basta" en bra lagspelare och jobbar hårt. När man ser matchen så här på videos kan man konstatera hur bra han springer på mång bollar - ofta i onödan, för han får inte passen. Trots detta fortsätter han träget att springa och till slut kommer det att ge utdelning.


Fredrik Johansson
Jag B-tycker faktiskt att Johansson blir bättre och bättre, jumer han rör på sig. Han har ju fått kritik för att han ofta står på mållinjen, men jag tycker att han börjat röra på sig på senare tid, vilket är positivt. Han är bra idagns match och ingt av målen är egentligen något han kunnat gära något åt. Dessutom gör han ett par kanonräddningar. Speciellt närskoten är hans specialitet. Kan han nu komplettera med ett rörligare spel så är han verkligen på plussidan.

/ Tomas Tillberg


Utagna spelare mot Linderöd 28 juni

Samling Åhus IP 12.15 för gemensam färd i bilar.


1.Fredrik Johansson

2.Daniel Olsson

4.Peter Aronsson

5.Jonas Bladh

7.Peter Tillberg

9.Per Frid

11.Ola Schnorrenberger

12.Sebastian Olofsson

14.Rickard Gunnarsson

15.Jesper Arildsson

16.Ulf Rosengren

17.Magnus Tillberg

19.Michael Persson-Thornberg

20.Håkan Harrysson



Tränare   Richard Olsson

Lagledare Åke Tillberg


Huvuddomare   Daniel Starnäs

Assisterande 1 Alex Harrison

Assisterande 2 Kurt Matsson


Jörgen och Pelle?



Många har hört av sig efter gårdagens festliga TV-kväll i klubbrummet och anser sig se flera likheter mellan de två gubbarna i Mupparna och Jörgen Johnsson och Pelle Frid.
Vem som, i så fall, skulle vara vem är ju självklart, jag tycker mig t.o.m se lite strimmor i håret på mannen till höger. Men det kanske bara är fantasin som skenar iväg.
Dessutom satt de precis bredvid varandra och fyllde i varandras meningar. Precis som förebilderna på TV.
Stackars Peter Aronsson gick i halvtid eftersom han kände sig alltför angripen.
-Synd att inte "Spettet" är här, då hade jag sluppit att få all osämja av dessa bägge herrar, väste Aronsson fram i mungipan innan han slank ut genom dörren.

Vad tycker ni, finns det någon likhet?


/Webredaktionen.

Zoltan var sååå nära!

I gårdagens "betting" om utgången av EM-semifinalen mellan Tyskland och Turkiet hade de flesta tippat uppåt väggarna. Men när 2-2 målet gjordes väntade Zoltan med vånda fram till 89:e minuten innan han tände en stor segercigarr och lugnt lutade sig tillbaka i tron om att han hade kammat hem potten.
Strulande utsändningar, tillfälliga avbrott (Vilket Schnorrenberger per SMS meddelande sig antog  vara terroristattacker) och annat tjafs gjorde att det blev extra nervpirrande.
Men tyvärr var det bara att släcka cigarren igen för stackars Zoltan.

I 90:e minuten, efter ett snöpligt 3-2 mål från det Germanska riket, stod plötsligt Åke Tillberg som segrare. Åke blev först inte speciellt glad, han tyckte mest synd om Zoltan.
(Men vi har fått klart för oss i dag på morgonen att Zoltan reder sig veckan ut  ändå...)

Extra taskigt tyckte Åke det var eftersom Zoltan hade visat sig vänlig nog att bjuda alla på gulfärgad dryck till korven, efter träningen.

Korven förresten. Inte en enda av Kristianstadsbladets sportjournalister dök upp trots en helt oironiskt menad inbjudan här på bloggen igår. Men erbjudandet står kvar och vi är flera som kan intyga att korven var alldeles utomordentlig - varm och god.

Avslutande träning med EM-semifinal!

Ikväll (25 juni) är det avslutande träning för herrseniorerna. (Vi har som bekant en match kvar innan sommaruppehållet, på lördag borta mot Linderöd). Men efter det är det träningsuppehåll för den gemensamma träningen.

Efter träningen ikväll blir det en riktigt grillad och varm fotbollskorv. (Alla sportjournalister på Kristianstadsbladet är ärligen (utan ironi) hjärtligt välkomna, eftersom ingen av dessa verkligen har smakat korven som det snackats så mycket om).
Därefter blir det EM-semifinal på Fjernsynet som Norrmännen säger.
Medtag dryck.
Lättare betting om 20:- kommer att ske på slutresultatet.

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 24 juni

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 16 poäng

2. Sebastian Olofsson 15 poäng

3. Pelle Frid 7 poäng

3. Magnus Tillberg 7 poäng

4. Jonas Bladh 6 poäng

5. Ola Schnorrenberger 4 poäng

5. Martin Bengtsson 4 poäng

6. Danne Olsson 3 poäng

6. Jesper Arildsson  3 poäng

7. Jörgen Johnsson 2 poäng

7. Håkan Harrysson 2 poäng

8. Uffe Rosengren 1 poäng

8. Peter Andersson 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 24 juni

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 8 mål

2. Jeppe Arildsson 6 mål

3. Daniel Olsson 5 mål

3. Martin Bengtsson 5 mål

4. Peter Aronsson 3 mål

5. Fredrik Rosengren 2 mål

6. Peter Andersson 1 mål

6. Micke Persson-Thornberg 1 mål


Åhus IF - Tollarps IF 24 juni 19.00 1-1 (1-1)

När vi mötte Tollarp tidigare i våras förlorade vi snöpligt på bortaplan. Idag var det dags för revansch. Dock var Tollarpslaget minst lika suget på att vinna som vi var. De hade två förluster på rad och hade inte gjort ett enda mål på 180 minuter.

Med den tämligen dåliga insatsen, trots vinst, mot Borrby i tankarna var det en ganska sammanbiten samling i klubbrummet. Vi hade ju tyvärr dessutom en del avbräck på manskapslistan inför dagens match:
Martin Bengtsson har ju som bekant skadat knäet, Jörgen Johnsson har problem med ljumsken, Jonas Bladh har en bristning i baksidan av låret, Fredrik Rosengren är på resa utomlands och Jesper Arildsson var tvångskommenderad till Stockholm med jobbet.  
Fredrik Johansson i målet var dock tillbaka efter en utlandssemester. Men ärligt talat så fungerade Jimmie utmärkt som inhoppare i de två föregående matcherna, så den skillnaden var inte så stor.


Fredrik förresten var med om en spännande väg till flygplatsen. Ett par mil innan flygplatsen visade det sig att Fredrik hade glömt att tanka, så soppatorsken kom lägligt...
Med andan i halsen fick man tag på en taxi. Man baxade in familj och resväskor och bad taxichauffören trampa på gasen ganska ordentligt. När de anlände till flygplatsen och Fredrik skulle betala upptäckte han att plånboken med hela semesterkassan låg kvar i bilen som lämnats längst vägen. Snacka om panik. Han fick taxichauffören att vända och ge sig tillbaka efter plånboken. Jag tror inte den färden var laglig enligt hastighetsbegränsningarna, men de kom med flyget i alla fall.


Men nu var han tillbaka i "Homman" igen.


Så här ställde Richard upp laget:


Fredrik Johansson


Håkan Harrysson    Peter Aronsson      Ola Schnorrenberger     Per Frid


Uffe Rosengren     Peter Andersson  Magnus Tillberg       Daniel Olsson


Sebastian Olofsson   Micke Persson-Thornberg

Rickard Gunnarsson
Stefan Andersson
Peter Tillberg

Det var ganska bra väder på Åhus Idrottsplats, om man bortsåg från den stadiga blåst som höll igång flaggor, träd och vindflöjlar längst Västra Löparegatan. Vi ville ha medvind i första halvlek men tyvärr förlorade vi slantsinglingen och fick jobba i både motvind och med solen i ögonen hela första halvleken. Trots det var vi igång ganska omgående med en chans efter bara två minuter. Sebastian "Basta" Olofsson presenterade sig med en ordentlig målchans som tyvärr målvakten räddade.


Jag annonserade redan efter Åhus HBK-matchen att man kanske borde prova Micke Persson-Thornberg (Micke PT) på topp eftersom både Martin Bengtsson och Jesper Arildsson var borta och Tränaren tyckte tydligen likadant inför dagens match. En spännande chans för Micke.

Dessutom läser nog Micke bloggen, eller kanske kommit till insikt själv; det stundom negativa snacket var som bortblåst och det lilla jag hörde var positivt och trevligt. Bra.


Vi kan tidigt sammanfatta ett par minuter med ganska bra jobb från Åhus sida. Magnus Tillberg visade tidigt på att han var på hugget. Hans positiva insats från Borrbymatchen har fortsatt och Magnus visade tidigt en hungrig inställning. Ett par rejäla träffar i 11:e minuten hade varit värda ett bättre öde. Nu blev det både ryggskott på en Tollarpsspelare och en ordentlig smäll i ryggslutet på domaren.


I 15:e minuten fortsätter det positiva spelet från Åhus sida. Micke PT gör ett bra jobb och slår ett kanoninlägg till Uffe Rosengren. Även Peter Andersson visar prov på hårt slit på innemittfälten. Tollarpsspelarna visar öppet sin besvikelse att de inte kan ta bollen ifrån Andersson. Det är inte bara det att bollen är klistrad vid fötterna på honom. Han täcker bollen så skickligt att man stundtals inte ser något annat val från motståndarna än att helt enkelt sparka ner honom. Det är också här domartrion visar prov på att man inte riktigt har läget under kontroll. Konstiga domslut, eller rättare sagt avsaknaden av domslut gjorde både hemma- och bortalaget frustrerade.


I 19:e minuten kommer Tollarpsanfallet igenom på högersidan och 0-1 är ett faktum. Det skreks på offside, men det har jag ingen uppfattning om. Däremot tog vinden i lite mer än vanligt och en utspark fick en lite annan riktning än vad som var tänkt. Detta utnyttjade alltså Tollarpsanfallet till fullo.

Tollarps mål ger dem luft under vingarna och man pressar på ganska rejält.

I 22:a minuten visar Magnus Tillberg återigen prov på att han vill vinna. Han trycker sig igenom Tollarpsförsvaret, får på ett ordentligt skott som målvakten tippar ut. Där finns en lika hungrig Sebastian "Basta" Olofsson jobbar och sliter med ett lyckat resultat: 1-1 och matchen lever i allra högsta grad.


Två minuter senare är det Åhuschans igen. Det är Basta som är framme och nästan får till det igen. Bollen far som ett flipperspel på diverse Tollarpsben innan någon till slut räddar på mållinjen.

Strax efter är det omvända förhållande och Tollarpsanfallet får på ett ordentligt skott som Fredrik Johansson får händerna på och gör en riktigt bra räddning.


I 29:e minuten ser en ny spännande frisparksvariant dagens ljus. Det är Magnus Tillberg som slår frisparken till Peter Andersson som får på någon sorts volleyhistoria och en ordentlig rökare svider stolpens utsida.

Sen följer en stunds ställningskrig ända fram till 38:e minuten då Magnus Tillberg återigen visar prov på ett vackert framspel till "Basta" som tyvärr slår bollen precis utanför stolpen.


När vi går till halvleksvila kan man konstatera att första halvlek kännetecknats av i princip två saker: Tollarp har slagit alldeles för långa bollar i den hårda vinden. (Vissa bollar fick hämtas långt uppe på backen) samt det faktum att Glenn "Glitter" Göransson, vår eminente speaker, hade blivit av med mikrofonen. Eller rättare sagt han och Uffe Åkesson hade inte letat ordentligt. Den låg där den skulle, men den hade ramlat under några sladdar. Som tur är hittade man den lagom till halvtid och vi fick höra hans sköna stämma...


I halvlek kändes det som om det ändå skulle kunna gå vägen. Alla i startelvan verkade hela och såg ut att kunna gå för full maskin de resterande 45 minuterna.


Det var precis innan andra halvleks avspark som vi konstaterade att där inte hade slagits en enda hörna i första halvlek för något av lagen, Där hade inte heller delats ut något någon varning och ännu mindre någon utvisning. Rickard Gunnarsson hade en idé om att domaren hade glömt kortleken i omklädningsrummet i första halvlek och med tanke på en hel del förvirrade domslut och konstiga varningar i andra halvlek verkar det som om Gunnarsson nog skulle kunna ha rätt i alla fall.


Men redan 38 sekunder in i andra halvlek kom den första hörnan och det var till Tollarp. Som tur är gav den ingen utdelning. Men tvärtom var det nära att den skulle kunna skapa ett mål till Åhus. Micke PT, som hade fått instruktionen att jobba ner på deras hörnor, sög åt sig bollen och gjorde ett uppspel till "Basta" enligt regelboken. Det var väldigt nära att det hade blivit mål, men tyvärr smet den precis utanför.


I 48:e minuten får vi en frispark på målchansavstånd. Peter Aronsson kliver fram. Vi som sett denne mittbackslegend förvalta frisparkar tidigare vet att han har en gudomlig förmåga att skjuta hårt och rakt och oftast mynnar det ut i mål. Tyvärr skiljer det ett par centimeter denna gången.


Ändå har vi införskaffat fem snygga frisparksgubbar så det är bara att öva på. Redan tre minuter senare i 51:a minuten är det ett närmast identiskt frisparksläge. Denna går däremot på målvakten som blir tvingad att tippa ut den. Tyvärr jobbar ingen på bollen och den ligger länge helt stilla i deras straffområde och borde fått en enda liten ynklig Åhusstortå på sig, men tyvärr. Till slut får Tollarpsförsvaret kontroll på bollen och kan avstyra anfallet.


Ola Schnorrenberger som på grund av de långa och höga och till synes meningslösa Tollarpsskotten varit ganska osynlig i första halvlek, fick röra desto mer boll under det andra fyrtiofemminuterspasset. I 58:e minuten är det Schnorrenbergers enmansshow för hela slanten. Det dribblas och fintas och trixas och Ola snurrar upp hela Tollarpsmittfältet och lirkar upp försvaret för att läckert lämna över bollen till "Basta" som skarvar bollen visare till Peter Anderssons som tyvärr får bollen lite högt i den starka vinden.


I 62:a minuten är det dags för Magnus Tillberg igen. Han jobbar sig igenom försvaret och spelar vackert fram till "Basta" som tyvärr inte får till det ordentligt. Dock är vi flera stycken vid sidan som tycker att Magnus nog kunde prova att skjuta lite mer själv.

-Hade det varit träning hade han vågat prova och då hade det varit mål, som någon på bänken nog så riktigt uttryckte det.


Det finns en gammal sekvens från 1972 då den evige Åhus IF-supporterna Nisse Sandal stod på Åhus Idrottsplats, ungefär på en plats mitt emellan avbytarbåsen. Han skrek till Åke Tillberg, då forward i de grön-vita: -Skjut!
Åke sköt och det blev mål.
Idag, 36 år senare, stod Nisse Sandahl på exakt samma plats och skrek: -Skjut, till Magnus Tillberg. Tyvärr hörde inte Mange, men vi får se det som ett positivt omen inför resterande matcher under säsongen där vi gärna skulle vilja se mer av Nisse rop och Manges tydliga vänsterslägga...


Minuten efter ligger en Åhusspelare och vi väljer att spela ut bollen. Döm om vår förvåning när Tollarpsspelarna helt omoraliskt väljer att inte spela tillbaka bollen till oss, utan startar ett regelrätt anfall. Åhusspelarna blir tagna på sängen, men som tur är lyckas inte Tollarp fullt ut med sin oerhört fula kupp...


I 67:e minuten accelererar domarens underliga domslut. Peter Andersson och en Tollarpsspelare får vars ett gult kort och det är här som domaren tappar greppet om matchen. Ärligt talat håller det på att gå över styr. I 70:e minuten jobbar
Ola Schnorrenberger för ett nytt anfall, men tyvärr får vi inte riktigt till det. Återigen bra jobb av Ola.


I: 73:e minuten får Micke PT till ett bra inlägg, men på något sätt lyckas vi inte få till något riktigt farligt av våra chanser.


En minut senare är det frisparksläge igen men inte heller denna gången får Aronsson till det. Bra träff, bra riktning, men precis utanför och det räknas som bekant inte som mål...


I 75:e minuten verkar det som om Magnus Tillberg ändå har snappat upp lite av det vi sagt från sidan och han provar att skjuta själv. Dock får han ingen riktigt träff och målvakten räddar.


Minuten efter får Micke PT på en bra crossboll till "Basta" som målvakten blir tvungen att tippa ut.


Uffe Rosengren går ut och Rickard Gunnarsson kommer in. Rickard hade ju varit riktigt farligt i B-lagssammahang på söndagen och lyckats att göra mål. Skulle han kunna frälsa Åhuspubliken?


När det i 81:a minuten högg till ordentligt i Peter Anderssons baksida är det dags för Stefan Andersson, även han målgörare i söndagens B-lagsmatch. Dock räcker inte tiden till för att skapa något mera än Danne Olssons försök med skott på mål i matchen sista skälvande minut.


Oavgjort får ändå ses som ett fall framåt med tanke på den förlust vi hade med oss mot Tollarp i våromgången.


Jag tycker att dagens Tollarpslag inte var närmelsevis så bra som i våras, eller var det kanske så att vi var bättre och säkrare med ett par bra matcher i bagaget?


Nåväl, så här har poängen fördelats.


3 poäng Sebastian "Basta" Olofsson
Jag har verkligen haft svårt att välja vem som skulle ha trepoängaren idag. Det har funnits matcher då det varit betydligt enklare, men det beror inte på att där inte var någon som skulle ha tre poäng, det var snarare jämt i toppen. Men jag har valt att "Basta" skulle ha poängen idag. Detta beror på att han gör ett viktigt mål även i dagens match. Han sliter och jobbar utan att gnälla eller skälla. Han är positiv och glad. Dessutom har han en fin teknik och ett krigarhjärta som verkligen behövs om vi skall hävda oss i toppstriden en av femman, där vi trots allt befinner oss befinner oss just nu.


2 poäng Peter Aronsson
Jag har nämnt det innan, men Aronsson har också ett stort hjärta för fotboll och hans blir mer och mer grönt och vitt.  Han jobbar på i alla situationer och det känns ganska tryggt att ha honom där bak. Dessutom visade han på lite spännande upptåg idag när han var på regelrätta utflykter upp i banan utan att äventyra försvarsspelet. Kul och bra insats under HELA matchen Aron!


1 poäng Magnus Tillberg
Magnus fick pris som bäste spelare av en jury idag på Åhus Idrottsplats. Det var nog ett bra val. Dock saknar jag som sagt att Mange provar att skjuta själv emellanåt. Han är faktiskt värd ett eget mål idag, dock banar han fin väg för det som "Basta" gör. Men jag vet att det kommer. Ta bara med dig Nisse Sandahls instruktioner så skall du se att det blir utdelning i målprotokollet förr eller senare.


Omnämnande:


Ola Schnorrenberger.

Ola var som sagt lite anonym i första halvlek, medan han gick från klarhet till klarhet under den andra. Han gör inte ett enda misstag och hade nog hamnat på pallplats om Tollarps bollar i första halvleks inte bara hade slagits ut till inkast och inspark, så att han hade fått visa vad han går för.


Peter Andersson
Peter var ganska anonym mot Borrby, men idag var han plötsligt ett namn på mångas läppar. Han slet och jobbade och fick verkligen ta emot mycket stryk idag. Tollarpsspelarna blev lite frustrerade över att de inte kunde ta bollen ifrån honom. Dessutom skulle Peter haft ett par domslut med sig, men det var dömt att misslyckas.


Micke Persson-Thornberg
Micke i backlinjen i förra matchen - nu var han forward. Det fungerar precis lika bra var han än spelar. Dock fick han inte så många bra bollar att jobba på, men han gjorde verkligen vad han kunde och slet bra. Dessutom jobbade han snyggt ut på kanterna och slog ett par riktigt fräsande inlägg. Men det viktigaste är nog den positiva sidan som kom fram i dagens match. Trevligt lch roligt. Får du bara en chans till på topp så kommer resultaten Micke, jag lovar. Se dagens match som en uppvärmning.


Uttagna spelare mot Tollarps IF 24 juni 19.00

1.Fredrik Johansson

2.Daniel Olsson

4.Peter Aronsson

7.Peter Tillberg

9.Per Frid

10.Peter Andersson

11.Ola Schnorrenberger

12.Sebastian Olofsson

14.Rickard Gunnarsson

16.Ulf Rosengren

17.Magnus Tillberg

18.Stefan Andersson

19.Michael Persson-Thornberg

20.Håkan Harrysson


Tränare  Richard Olsson

Lagledare  Åke Tillberg

Lagl/Massör  Tomas Tillberg


Samling Klubbrummet kl. 17.30


Huvuddomare: Jonas Åström

Assisterande 1: Markus Jeddi

Assisterande 2: Goran Byllbas


Skytteligan i Reservlaget 23 juni

12 mål Joel Holgersson
7 mål  Stefan Andersson 
6 mål Nutte
4 mål Johan Holgersson
4 mål Rickard Gunnarsson
4 mål Marcus Fridén
3 mål Dalle 
2 mål Ola Olsson (Y)
1 mål Tero
1 mål Jeppe Holmkvist
1 mål Håkan Harrysson
1 mål Tomas Tillberg
1 mål Linus Sjöberg
1 mål Micke Persson Thornberg
1 mål Uffe Rosengren


Vanneberga IF B - Åhus IF B 1-3 (0-2)

Eftersom den som normalt är utsänd för att referera matcherna var på semester lät vi den klarsynte Rickard Gunnarsson hålla i pennan denna gången:

Vanneberga - Åhus reservlag söndagen den 22 juni stod det i almanackan.

Vi begav oss till Vanneberga med en trupp som endast bestod av 11 spelare.

Väl på plats kunde vi snabbt konstatera att vaktmästaren i Vanneberga tagit ut sin semester tidigt detta året då planen, som vanligtvis är en av Sveriges finaste, nu var långhårig som en oklippt "Carles Poyul". Detta skulle givetvis 11 intelligenta spelare från Åhus komma att utnyttja eftersom det gällde att hålla nere tempot och spara på krafterna.


Tränaren valde att ställa upp manskapet på följande vis:

                                     

Andreas Svensson


Zoltan Mogor      Ola (E) Olsson      Markus Davidsson      Nutte Bergström


Johan Holgersson       Peter Tillberg        Rickard Gunnarsson      Macke Fridén


Joel Holgersson        Stefan Andersson



Matchen inleddes med att Vanneberga kontrollerade spelet de första 5 minuterna.

Därifrån genomförde vi en match helt enligt ritningarna. Visst motståndarna var inte ofarliga men det kändes som att vi kontrollerade matchen.


Stefan Andersson fick bollen på ett uppspel från mittfältet, vände, la över bollen på vänsterfoten!!! och knorrade in 0-1.

En stund senare spelade Stefan in bollen centralt till Rickard G som noga uppmärksammat hur Stefan gjorde och kopierade förfarandet med en vänster inknorrad i samma hörna av målet, 0-2.

Visst Vanneberga var inte ofarliga, men längst bak stod Andreas och storspelade, han parerade deras kontringar på ett bländande sätt.


I andra halvlek börjar hemmalaget liksom första med att rulla boll och det gav också utdelning, reducerat till 1-2, men här missar domaren en solklar hands på en Vanneberga spelare.

Efter det trycker dom tillbaka oss lite, men det känns liksom aldrig riktigt farligt. Utan istället kan vi rulla upp ett snyggt anfall där bollen kommer i djupled till vår egen "tanks", Mackan Fridén, som stenhårt skickar bollen förbi en utrusande

Vanneberga keeper, 1-3 och slutresultatet var fastställt. Men vi måste lägga till 4-5 riktigt bra chanser därtill under den andra halvan av matchen utan att bolluslingen ville leta sig in fler gånger.


Idag var det en riktig fröjd att spela fotboll, omringad av 10 intelligenta spelare så är fotboll inte mycket roligare än var det var idag.


Tack
/ Rickard Gunnarsson



Målskyttar

0-1 Stefan Andersson

0-2 Rickard Gunnarsson

1-3 Markus Fridén


Ändrad träningstid i morgon 23 juni

I morgon måndag är det träning 17.00 för herrseniorerna.

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 19 juni

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 7 mål

2. Jeppe Arildsson 6 mål

3. Daniel Olsson 5 mål

3. Martin Bengtsson 5 mål

4. Peter Aronsson 3 mål

5. Fredrik Rosengren 2 mål

6. Peter Andersson 1 mål

6. Micke Persson-Thornberg 1 mål


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 19 juni


Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 14 poäng

2. Sebastian Olofsson 12 poäng

3. Pelle Frid 7 poäng

4. Jonas Bladh 6 poäng

4. Magnus Tillberg 6 poäng

5. Ola Schnorrenberger 4 poäng

5. Martin Bengtsson 4 poäng

6. Danne Olsson 3 poäng

6. Jesper Arildsson  3 poäng

7. Jörgen Johnsson 2 poäng

7. Håkan Harrysson 2 poäng

8. Uffe Rosengren 1 poäng

8. Peter Andersson 1 poäng


Borrby IF - Åhus IF 19 juni 1-3 (0-1)

Det var med skräckblandad förtjusning som vi ställde kosan söderut i vårsäsongens sista match innan serien vänder. Dessutom mot seriens bottenlag. Det kan för en oinvigd ses som en enkel match, men det är just det som är problemet i fotboll. Enkla matcher kan lätt bli svåra och vetskapen om att man bör vinna - och vinna stort - kan få det starkaste lag på fall.


Dessutom visade sig Borrbys plan vara både smal och hård, något vi inte gillar. Men missförstå mig inte; klubben är trevlig och idrottsplatsen ligger vackert inbäddad i den vackra österlenska naturen.

Det finns en gammal svensk svensktoppsplåga som innehåller textraden: "när jag dör vill jag inte till himlen - jag vill hellre till Österlen. "

Det var just med sådana sanningar i bagage som vi störtade ner till Borrby, mellan Simrishamn och Tomelilla. Störtade är kanske inte rätt ord, flög är kanske bättre, för taxibussen med "super-Allan" bak ratten var nere på plats före utsatt tid. Dessutom fick vi behålla den medhavda kassen denna gång och det var trevligt. Som ett extra plus bjöd Taxi 24 på extra förfriskning när vi plöjde hemåt i den regnfuktiga kvällen.


Det hade spekulerats friskt hur Richard skulle ställa upp laget eftersom både Jeppe Arildsson och Ola Schnorrenberger var avstängda efter sina respektive tre varningar som bägge kom i matchen mot Åhus HBK.  Dessutom hade anfallslegenden Martin Bengtsson olyckligtvis trasat sönder sitt knä och kunde inte delta i dagens match.


Så här ställde Richard upp laget:


Jimmie Andersson


Håkan Harrysson    Peter Aronsson      Micke Persson - Thornberg        Per Frid


Jörgen Johnsson      Jonas Bladh  Magnus Tillberg       Daniel Olsson


Sebastian Olofsson   Peter Andersson

Uffe Rosengren
Joel Holgersson
Peter Tillberg


Redan efter 15 sekunder var Danne Olsson på hugget får ett skott på mål. Tyvärr räddar målvakten och det ser ut som om det skall bli en bra match, men det kommer att visa sig att jag misstar mig lite där.


Efter 4 minuter får Borrby på ett skott som lyckligtvis tar i ribban och minuten efter är det dags igen, Borrbyanfallaren skjuter och vår målvakt Jimmie tippar skickligt ut den och vi börjar bli lite skärrade. Detta smittar av sig till laget i övrigt och redan efter fem minuter förstår vi att vi inte presterar så som vi skall.  Dessutom finns det tidigt en viss frustration över att där inte finns några "bollkallar" eller "bollflickor" som vi kallar det hemma.  Jimmie har förövrigt bra utsparkar och redan i 11:e minuten har Sebastian "Basta" Olofsson en bra chans på en sådan utspark och det är nära att det hade blivit mål.


Men i 12:e minuten får Borrby en ny chans och drar på ett skott som smiter över ribban. Ärligt talat är inte Borrby speciellt bra, men vårt dåliga spel gör att dom blir bättre än dom är på papperet. Vi bjuder in dem i matchen genom att själva slå med den lätta hammaren, vilket aldrig har lönat sig när det gäller fotboll.

Sen liknar det mest en rödgrön röra (Borrby spelar i rött) fram till den 27:e minuten då vi får vår första hörna och vi testar "specialen" som vi kallar Aronsson. Nämnde Peter Aronsson får på ett av sina berömda skott och bollen smiter precis utanför stolpen. Det är så nära att den hade gått in och troligtvis ändrat matchbilden.


I 30:e minuten jobbar Daniel Olsson på bra och levererar en kanonchans till Basta som är värd ett bättre öde. Basta visar att han är i fin form när han har fått ta steget upp i anfallet på riktigt. Tyvärr får han inte full utdelning på sina chanser.


I 32:a minuten får Magnus Tillberg på ett av sina kanonskott och målvakten finner ingen annan utväg än att göra en gammaldags Gordon Banks-boxning; med bägge händerna och armarna 90 grader ut från kroppen. 

(Gordon Banks är född den 20 december 1937 i Sheffield, England och är en av tidernas bästa målvakter, världsmästare med England år 1966. Han gjorde "Århundradets räddning" under VM i Mexiko 1970 när han räddade en nick av Pelé. Han gjorde 73 landskamper för England och höll nollan 35 gånger. Blev blind på ena ögat efter en bilolycka, men blev trots detta utsedd till "Ligans mest värdefulla spelare" under två säsonger i USA.)


Alla andra jämförelser mellan Gordon Banks och Borrbys målvakt är rena villfarelser.


I 42:a minuten är det dags för Magnus Tillberg igen. Ett bra och tydligt inlägg med sin säkra vänster hittar Danne Olsson i huvudhöjd och en distinkt nick som tyvärr glider utanför.


Redan i minuten efter är det dags för hörna till Åhus. Peter Anderssons känsliga högerfot levererar en läcker höjdboll till en hungrig Micke Persson - Thornberg som säkert sätter skallen till och skriver siffrorna till 0-1.; allt till Åhus fördel.  Här markerar Jörgen Johnsson att han fått känning i ljumsken och Uffe Rosengren går in istället.

När domaren blåser för halvtidsvila känns det ganska rättvist att Åhus leder med 1-0.


OBS! Det som jag skriver nu är ingen Deja Vu. Ingen felskrivning. Tyvärr inget omedvetet fel som smugit sig in. Ni som följt bloggen vet hur jag har varnat för detta:

Vi leder med 1-0. Vi går ut i andra halvlek och slappnar av. Efter en minut spelad av andra halvlek reducerar Borrby till 1-1. Det är helt vansinnigt, men samtidigt tjusningen med fotboll; alt kan hända.


I 51:a minuten får Pelle Frid på ett ordentligt skott ganska långt utifrån men målvakten räddar.

Två minuter senare är det Pelle igen. Bra skott men ingen utdelning.


I 56:e minuten får Uffe rosengren på ett bra skott, som inte heller det finner sin väg in emellan stolparna.


I 57:e minuten nickskarvar Magnus Tillberg till "Basta" som kommer igenom Borrbyförsvaret och så nära gör mål. Han blir abrupt avbruten och jag tror att det är fler än jag som ropar på frilägesutvisning; domaren är av annan åsikt.


I 60:e minuten är det hörna till Åhus och Håkan Harrysson får till en nick som hade varit otagbar. Tyvärr glider den precis över ribban och ställningen är fortfarande 1-1.


I 62:a minuten är det frisparksläge och Peter Aronsson får på en bra träff, men inget vill gå vår väg idag. Även denna otagbara boll glider utanför.


I 74:e minuten går Håkan Harrysson ut och in kommer Joel Holgersson. Han får följande instruktion av tränaren:
- Gå in och spring på allt, Joel. Gå på allt. Skjut på allt. Slå in allt.

Tydliga instruktioner till Joel som ägnad det senaste dygnet med att tvätta sina träningskläder efter fadäsen med att berätta sina innersta knep för träningskamraterna på onsdagsträningen. (Läs tidigare blogginlägg).


I 68:e minuten ger Richards instruktioner utdelning. Joel slå ett inlägg som hittar "Basta" och han serverar bollen rakt upp i krysset. Snyggt! 1-2.


Jonas Bladh har lite svårt för att planen är så smal. Vissa bollar blir lite långa, vilket han frustreras över mest själv. Jörgen Johnsson får en idé:
-Vi kanske kan hyra ut Jonas Bladh till Svenska Fotbollsförbundet som bollkanon?


Ingen svarade.


Ett par minuter senare är det dags igen. Peter Andersson leverar bollen snyggt  till Uffe Rosengren som via en intelligent touch av Jonas Bladh når den hungrige "Basta" som enkelt gör sitt andra mål för dagen och skriver siffrorna till 1-3 (till Åhus fördel).
I 80:e minuten går Bladh ut, efter känning i låret och in kommer Peter Tillberg, född samma år som gruppen The Beatles får sitt genombrott i ED Sullivan Show i USA, och han gör inget dåligt inhopp denne "yngling"; han har mer att ge.


Förutom några bra nickskarvar, ett uppspel med "fel" fot anser jag att han avstyr en farlig målchans från Borrby i matchens slutskede. Följande inträffar, och detta är ett konstigt domslut:


Det luktar Åhusfrispark i eget målområde. Fast domaren är nog av en annan uppfattning. Jimmie målvakt håller bollen i sina händer och är beredd att göra utspark. Då blåser domaren och börjar medla med både den ene och den andre i Åhus straffområde. Men inget kort delas ut och ingen frispark tilldöms något av lagen. Då tar han bollen och dömer UPPKAST! I vårt straffområde.


Vår intelligente mittback Peter Aronsson frågar motståndaren om han kommer att överlämna bollen till oss (som man bör), men då svara han:
 -Det vet man aldrig.


Istället blir det kamp om bollen och Peter Tillberg, tillsammans med andra i Åhuslaget, förstår det målfarliga i sammanhanget och väljer att jobba hårt i försvaret. Till slut får vi bort bollen, men Borrbys osportsliga uppträdande i den sekvensen är utom all kritik. Som avslutning får Borrby på ett bra skott i ribban, men slutsiffrorna skrivs trots allt till 1-3 och tre nya poäng till Åhus som innebär att vi återigen går upp på andra plats i Division V Östra Skåne.


Efter matchen vill Jörgen Johnsson frisera referatet genom att tillföra följande mening till mina anteckningar:

Peter Tillberg visade könsorganet för domaren, undkom med gult kort.


Jag behöver väl inte förklara att det bara hände i Jörgens fantasi...


Jörgen förresten skall fira midsommar tillsammans med Pelle Frid och sina familjer i Big Bengts småländska High Chapparall. De skyller på att barnen vill dit, men jag tror de längtar mest själva; bägge satt och sjöng "Pang Pang Lucky Luke" och andra "cowboysarlåtar" på vägen hem...


Så här har poängen fördelats:


3 poäng Sebastian Olofsson
"Basta" brukar alltid vara bra. Han kämpar och sliter och är en gemytlig lagkamrat och fotbollsspelare. Idag gör han det han skall med råge. Två viktiga mål gör honom till ett givet trepoängsval.


2 poäng Magnus Tillberg
Det hade varit enklare för mig om inte Magnus hade fått poäng, för då hade jag sluppit att någon skulle tro att jag ger poäng till min egen bror just därför att han är min bror. Jag kan börja med att lova er att så är inte fallet - tvärtom. Dessutom tror jag att alla som såg matchen kan instämma i att Magnus jobbade för lagets bästa och dessutom slog bra passningar och jobbade hårt både framåt och hemåt. Till och med tränaren, som inte brukar ge utlåtande så enkelt, påtalade för oss på bänken att Magnus var viktig för laget.


1 poäng Peter Aronsson
Peter kände nog sig lite ensam utan sin parhäst Ola Schnorrenberger. Men jag tycker att Micke Persson-Thornberg gjorde ett bra jobb (mer om det nedan). Men trots allt var Peter skitbra idag igen. Han har ett stort hjärta och i det hjärtat har Åhus IF tagit större och större plats. Det ser man på hans sätt att jobba för laget. Idag tyckte han inte det var speciellt kul, men ändå gav han järnet.


Omnämnande:


Micke Persson-Thornberg
Jag föreslog i förra matchens referat i bloggen att jag tänkte mig att Micke skulle kunna spela på topp. Nu blev det tvärtom och det tyckte jag var OK. Dessutom gjorde han ett snyggt mål. Dock hade han lite problem med att spela i rak backlinje, vilket han berättade innan matchen. Ändå var han alltså bra. Det som drar ner betyget lite är att Micke har en tendens att bli lite negativ i sitt snack på planen. Vänd den kraften till positivt och upplyftande snack istället så är du en klar kandidat till både ett, två och kanske tre poäng.


Uffe Rosengren
Jag tycker att Uffe är en kanonkille på och utanför planen och oftast är han riktigt bra i sitt spel. Ibland kan han ha svackor, men det hade han verkligen inte idag. Han gjorde ett bra och piggt inhopp och jag anser att han verkligen skall känna sig delaktig i vinsten. Bra jobbat Uffe.


Danne Olsson
Danne är en duktig fotbollsspelare, men jag upplever det som om han inte brukar allvar i alla lägen. Idag gjorde han en av sina bättre matcher och är värd ett omnämnande. Dessutom hade han ljumskproblem, men höll ändå humöret - och farten uppe.  Men Danne. Du kan mycket bättre. Med dina förutsättningar, bollkänsla och fart skulle du stått överst på prispallen. Gör mig lycklig - och dig själv rättvisa. Ta steget fullt ut och dominera - för det kan du.


Ola kan!

Ola Ohlsson (E) har blivit pappa för tredje gången. Vi har hört att det blev en pojke (tredje pojken!) och att allt gick bra. Vi återkommer när vi vet mer.


/Webred.

Uttagna spelare torsdag 19/6-08 Borrby - Åhus IF .

Samling på Åhus IP 16.40

Gemensam avfärd i Buss kl. 16.50

Matchstart på Borresvall kl. 19.00



1. Jimmie Andersson

2. Daniel Olsson

4. Peter Aronsson

5. Jonas Bladh

6. Jörgen Johnsson

7. Peter Tillberg

9. Per Frid

10.Peter Andersson

12.Sebastian Olofsson

13.Joel Holgersson

16.Ulf Rosengren

17.Magnus Tillberg

19.Michael Persson-Thornberg

20.Håkan Harrysson


Tränare: Richard Olsson

Lagledare: Åke Tillberg

Lagl/Massör: Tomas Tillberg



Huvuddomare: Kemal Zaimovic

Assisterande: Robert Lagerqvist

Assisterande: Frank Straubel


Varför ingen tacklar Joel!

Många har knorrat över att det är svårt att alltid ha rätt träningskläder rena till träningarna.
Nutte, till exempel, ligger risigt till att få en skriftlig varning för illa klädd träning.

Vi har ett avtal som skall följas och för det mesta är det nästan 100% rätt.
Men för de som har lite svårt att få ihop det, kom Joel med ett kanontips idag innan träningen.

-Gör som jag, jag har inte tvättat träningskläderna på fyra veckor, sa han.

Nu förstod plötsligt de flesta varför ingen vill tackla honom, eller ens gå in i närkamp...

// webredaktionen

Några ord från lagkapten Aronsson 17 juni

image17


"...åtminstone verkade det så på Peter Tillberg som nästan joggade runt i omklädningsrummet av nervositet."
Läs mer nedan...

Förlust i derbyt

Tyvärr blev det inget referat efter matchen i Sövestad då jag var tvungen att åka på "hälsoresa" till Österrike efter matchen. Man kan väl kort och gott säga att vi inte gjorde någon av våra bättre matcher och tappade två poäng i matchens slutsekunder på en straff.


Efter det så väntade då matchen som alla i laget såg framemot. Den mot Åhus HBK. Efter diverse PR för matchen i såväl radio (hoppas jag inte skrämde bort alltför många åskådare) som tidning så kom det ca 600 personer till ett soligt men blåsigt IP.


Matchen har som alla säkert vet kantats av lite hets mellan lagen om speldatum och speltid och nu väntade man sig att det skulle smälla rejält mellan spelarna på planen. Det blev dock inte så mycket av denna varan då det i mitt tycke var en ganska snäll match förutom några få situationer som kunde renderat i både gula och röda kort för bägge lagen.


Bortalaget lyckades ta ledningen två gånger i första halvlek, men bägge gångerna lyfter sig "gubbalaget" och kämpar in kvitteringar. Starkt jobbat då ungdomarna säkert trodde på en enkel match efter sitt tidiga ledningsmål.


I pausen kändes det som att vi skulle kunna ordna tre poäng, åtminstone verkade det så på Peter Tillberg som nästan joggade runt i omklädningsrummet av nervositet.


I början på andra halvlek kommer dock en kalldusch då en HBK-anfallare lyckas glida igenom och slå in det avgörande målet. Vi kämpar på hela andra halvlek, men lyckas inte skapa mer än några halvchanser.


En tung förlust, men jag tycker ändå vi gör en bra match och bjuder på mer motstånd än vad ungtupparna hade tänkt sig. Fortsätter vi så här kommer vi att vara med på den övre halvan även under hösten.


Nu väntar match mot Borrby dagen innan midsommarafton. Det är bara att ladda om och sikta på tre poäng så vi kommer in på segerns väg igen.


I övrigt:

Till nästa derby har vi diskuterat att öka träningsdosen till 3 ggr/vecka. Denna ökning kommer i så fall bara att gälla samma vecka som matchen spelas.


En Krya på dig hälsning till Martin Bengtsson som trasade sönder sitt knä i matchens inledning.


På återseende...


Nostalgifoto från Fjälkinge IF!

Veckans tävling. Här hittar du två av Åhus IF:s just nu mer färgstarka spelare.
Är det någon som ser vilka dom är?
Är det kanske någon som vet vad alla heter?

Vi tackar Fjälkinge IF för lånet av bilden!

Allsvensk fotboll på Åhus IP!

Nu är det klart att Trelleborgs FF möter Kalmar FF kl 18.00 på måndag 23 juni på Åhus IP.

De allsvenska lagen står i kö för att komma och spela på den vackra gröna planen mitt inne i Åhus.

Nu har alltså turen kommit till serieledaren Kalmar FF att möta Trelleborgs FF.

Trelleborg kommer att värma upp med ett par träningspass på söndagen och måndagen på IP för den som är intresserad.

/ Webredaktionen.

Jörgen Bengtssons utvisning!

Många har hört av sig och undrat hur det gick för Jörgen Bengtsson, målvakten i Nosaby. Han behövde ju en tredje varning för att bli avstängd lagom till en resa. Bengtsson var som bloggläsarna vet uppe på webredaktionen och försökte lära sig hur man nickade ironiskt av Tomas Tillberg (som blivit avstängd just för att nicka ironiskt mot domaren).


Bengtsson övade, men fick nog inte till det riktigt.

I lördagens bortamatch mot Kalmar AIK var det dags. Bengtsson lär ha nickat ironiskt mot domaren nästan hela matchen utan resultat.

Bengtsson blir lite stressad och försöker grövre metoder; svordomarna haglar.
Domaren ignorerar; han vet att Bengtsson försöker fiska varning.


Nosaby är överlägsna. När de gör 8-0 med bara minuter kvar väljer Bengtsson följande taktik:
Bengtsson rusar som en galning 70-80 meter fram till domaren, Där sliter han av sig sin målvaktströja och snurrar den i luften ovanför huvudet och utför en segerdans.

Till slut fick Bengtsson sitt gula kort.


Nosaby vann med hela 9-0. Grattis.

_______________________________

Det får mig att tänka på den gamle legendariske Skepparslövsmålvakten Martin "Märta" Svensson, tryckaren från Tollarp ni vet, som numera driver GL-tryck. Denne långe rödhårige enormt snälla människan behövde också en varning vid ett tillfälle för ganska många år sedan.

Han försökte hela tiden att få domaren att tappa fattningen, men "Märta" är ju så vänlig att det inte blev ett enda ont ord som kom över hans läppar.

Han försökte maska, men eftersom "Märtas" lag låg under var det ingen som ens reflekterade på att han försökte vinna tid, och till vilken nytta?

När det bara var några sekunder kvar och "Märta" inte hade fått ens en tillsägning, gled desperationen över i handling. "Märta" rusar fram till domaren vid en självklar frispark och skulle börja protestera, men han insåg att en protest i detta läget nog inte hade blivit mer än tillsägelse. "Märta" hade ju inte hjärta att dra till med någon svordom framför domaren.

Till slut tog han mod till sig och vrålade den värsta försmädelse han kunde tänka sig till domaren, så att hela idrottsplatsen hörde:

-Domaren, är det sant? skrek han.

Det var dödstyst. Domaren tittade upp lite förvånad, och undrade:.

-Vadå?

Jo , sa "Märta": -Är det sant, att du är en elefant?

Domaren kunde inte blåsa igång spelet på flera minuter, eftersom alla inklusive domaren själv, vred sig av skratt.

Det var bara "Märta" som kunde hålla sig, han fick ingen varning...

//webred.


Stort intresse för bloggen!

Igår (söndag 15/6) var där 171 unika besökare på vår blogg. Fantastiskt intresse.

/webredaktionen.

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 14 juni

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 13 poäng

2. Sebastian Olofsson 9 poäng

3. Pelle Frid 7 poäng

4. Jonas Bladh 6 poäng

5. Ola Schnorrenberger 4 poäng

5. Martin Bengtsson 4 poäng

5. Magnus Tillberg 4 poäng

6. Danne Olsson 3 poäng

6. Jesper Arildsson  3 poäng

7. Jörgen Johnsson 2 poäng

7. Håkan Harrysson 2 poäng

8. Uffe Rosengren 1 poäng

8. Peter Andersson 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 14 juni

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

Jeppe Arildsson 6 mål

2. Daniel Olsson 5 mål

2. Sebastian Olofsson 5 mål

2. Martin Bengtsson 5 mål

3. Peter Aronsson 3 mål

4. Fredrik Rosengren 2 mål

5. Peter Andersson 1 mål


Åhus IF - Åhus HBK 14 juni 2-3 (2-2)

Så var den äntligen här, derbymatchen som alla talat om så länge. Att Åhus Horna Bollklubb (nedan kallat Horna) skulle vinna matchen förstod vi nog alla (fattas bara annat - när Åhus IF startade för fem år sedan låg vi i reservlagsserien, ungefär division VIII, och Horna låg i division II sen har det gått uppför, respektive utför) och nu möttes vi alltså i ett färgsprakande derby. Men jag hade faktiskt väntat mig en betydligt bättre insats av både gästande spelare och ledare.

Spelarna så tillvida att de egentligen bara presterade i ungefär 30 % av matchen och att ledarna - i alla fall en - betedde sig illa 100 % av matchen och även efteråt. När det gäller ledarna skall jag lämna det därhän och hålla tyst; jag är inte mycket bättre själv, men ärligt talat det var så att jag själv rodnade över den plumpa framtoningen. Men som sagt, jag låter det vara därhän...

Matchen var föranledd av skriverier och spännande spekulationer. De som sköter Åhus IF:s bloggkommentarer har känt sig illa till mods, eftersom de har varit tvungna att sila bort ganska många anonyma insändare som varit rena påhopp på personer i Åhus IF.  Som tur är har vi valt att välja en modell vid skötseln av hemsidan där man varit tvungen att godkänna varje kommentar som skall läggas ut i bloggen för att vara på den säkra sidan att inget kränkande eller ofördelaktig blivit publicerat. Det finns inget som skapat så mycket tråkiga kommentarer som inför matchen mellan Åhus IF och Åhus HBK. Förväntningarna var alltså höga.


Det var en vacker sommardag och matchen gick av stapeln kl. 15.00. Diskussionerna om att flytta matchen eftersom den inte skulle krocka med KDFF-UMEÅ IK hade svalnat eftersom det visade sig att Marta blivit utvisad i Umeås match mot Malmö tidigare i veckan och således var hon avstängd.


Vi kunde räkna in en publik på 620 personer och det är verkligen inte fy skam när det gäller division V. Dagen till ära hade vi lånat in en duktig målvakt i Jimmie Andersson, eftersom vår egen Fredrik Johansson var på en onödig "mitt i säsongensemester".


Så här ställde Richard upp laget:


Jimmie Andersson


Håkan Harrysson    Peter Aronsson      Ola Schnorrenberger         Per Frid


Jonas Bladh      Sebastian Olofsson  Magnus Tillberg       Daniel Olsson


Martin Bengtsson                     Jeppe Arildsson


Peter Andersson
Fredrik Rosengren
Micke Persson-Thornberg
Jörgen Johnsson
Rickard Gunnarsson


Spekulationerna hade gått heta under veckan inom föreningen om Martin Bengtsson skulle kunna starta i dagens match. Han fick ju en översträckning i knäet. Hans stackars revisorsben har ju fått utstå en hel del och inför dagens match hade ett knäskydd provats ut och dessutom hade Jonas Bladh läst på ordentligt hur knäet skulle tejpas, vilket också gjordes.


Innan matchen fick också Jörgen Johnsson tillbaka lite av sitt gamla "jag" och bjöd upp till en fantastisk dans i omklädningsrummet, allt till Åke Tillbergs stora förtjusning. Dessutom hade Ola Schnorrenberger dammat av sin gammal Bo Ohlssonkasse igen. Förra matchen mot Sövestad hade Ola bytt bort den framgångsrika kassen mot en grön Adidasväska, men eftersom det inte blev vinst i Sövestad 1-1 (0-0) så menade Ola att det skulle betyda tur att åter använda vinnarkassen.


När matchen blåstes igång var det hårt spel från första sekunden. Redan efter 2 minuter fick en Hornaspelare gult kort för filmning, vilket vi från bänken inte uppfattade. Från vårt håll såg det ut som om det skulle bli straff till motståndarna, men domaren Mikael Ekdahl stod rätt placerad och kunde alltså göra bedömningen att det var filmning.

Efter 3 minuter får Magnus Tillberg på ett kanonskott med vänstran som så när hade gått in mellan stolparna.


Men redan minuten efter gör Horna 1-0 och Ola Schnorrenberger ifrågasätter ett domslut och får sin tredje varning och blir således avstängd nästa match. Därefter blir det skakigt lir från bägge lagen ett tag. Martin Bengtsson vill mer än hans knä orkar och han blir tyvärr tvungen att ledas av planen.


In kommer en spelsugen Peter Andersson. Han är extra uppladdad eftersom hans favoritspelare Zlatan Ibrahimovic tillsammans med det Svenska Landslaget skall ta sig an Spanien i EM.


I nionde minuten slår Danne Olsson ett tänkt inlägg som får hjälp av vinden och träffar ribban. Det var  så nära att det blivit ett välkommet och vackert mål.


Mange Tillberg jobbar på bra på mittfältet och vi har lite problem hur vi skall använda våra innermittfältare och anfallare i de defensiva situationerna. Sebbe får olika kommando om att flytta ner och flytta upp underhand; allt för att försöka ge Horna ett så tufft motstånd som möjligt.


I 19:e minuten har Horna ett bra skott på mål och dom visar sig vara snabba och duktiga lirare. Dom unga killarna har mycket spring i benen och de är också bra skolade med bra löpningar utan boll och en medvetenhet att alltid täcka upp för varandra. Tufft motstånd alltså.


I 23:e minuten vänder det över ganska rejält åt Åhus IF:s håll och Peter Andersson visar prov på vilken under bar fotbollsspelare han är. I 26:e minuten kröner mittfältskungen Peter Andersson sig själv genom att kvittera. Det var en hörna som Pelle Frid tar ner och passar Jonas Bladh som med kroppen vänder ner bollen till Andersson och 1-1 var ett faktum. Snyggt!


I 30:e minuten är Jonas Bladh nära att göra mål och under en tid ser det ut som om Åhus IF skulle kunna fixa det hela. Magnus Tillberg fortsätter att jobba frenetiskt och Danen Olsson visar sig också vara bra genom tuffa löpningar och stabilt arbete hemåt. I 32:a minuten är det Danne Olssons tur att få ett gult kort för filmning. Det verkar vara populärt för dagen hos domaren att dela ut gula kort för filmning och det kanske var en kompensation för det tidigare utdelade filmningskortet? Men det har jag inget belägg för, jag kan inte avgöra någon av situationerna från där jag sitter. Dock gör domaren en bra insats och han hade säkert på fötter när han tyckte att Danne Olsson skulle ta fler kurser på Dramaten innan han kastade sig överdrivet nästa gång...


I 35:e minuten får Horna en hörna. En ganska konstig nick med nacken gjorde att man kunde skriva siffrorna till 1-2.

Redan minuten efter kommer Jeppe Arildsson i närkontakt med motståndarnas målvakt. Målvakten tyckte att Jeppe kom sent in i kollisionen och därför rinner det över får målvakten. Han smäller helt sonika till Jeppe. Här väljer domaren att fria bägge istället, vilket jag tyckte var konstigt. Det finns väl ingen situation i fotboll där man kan slå till någon på planen utan att bli utvisad? Sen klan man tycka att Jeppe skulle ha gult kort och det är möjligt, men min uppfattning är att han gick på bollen, men som sagt jag såg det inte perfekt därifrån jag satt.


Nu följer en period där vi har dåligt flyt i vårt försvarsspel. I kombination med de snabba anfallarna så har Horna flera chanser att öka på ledningen. Men som tur är så har vi, som jag sagt tidigare, seriens bästa innerbackar, Peter Aronsson och Ola Schnorrenberger, och tack vare deras hårda arbete kunde de flesta anfallen avvärjas. I 43:e minuten blir Jeppe ordentligt klämd mellan två Hornaspelare och det är en solklar frispark. På motståndarbänken protesterar man ljudligt, vilket jag inte förstår. Men det var kanske en ond aning. För när Peter Aronsson lägger upp bollen kände i alla fall jag att det luktade mål på Åhus Idrottsplats. Mycket riktigt . Jag har tidigare berättat om Aronssons enorma klipp i dojan på just frisparkssituationer och nu var det äntligen dags för utdelning. En minut innan halvlek kunde siffrorna skrivas till 2-2.

I en intervju efter matchen berättar Aronsson att han inte fick riktig träff på bollen, vilket undertecknad har svårt att förstå. Om det är som han säger så hade en ordentlig träff gjort att vi hade fått laga nätmaskor på målet... Nu blev det i alla fall ett viktigt mål.


Direkt i andra halvlek gör vi samma fel som vi brukar göra och som vi ändå varnat för så många gånger. Vi slappnar av och en Hornaanfallare går enkelt igenom vår backlinje. Ola Schnorrenberger gör ett jättejobb och hinner ifatt honom. För en sekund ser det ut som om Ola skulle fixa det, men tyvärr får funktionärerna sätta upp 2-3 på resultattavlan.


I 49:e minuten slår Magnus Tillberg ett bra inlägg till Jeppe Arildsson som slår den precis utanför...

Jeppe gör en riktigt bra match och det är en fröjd att se "spettet" i högform. Synd bara att han inte fick riktig utdelning på sina chanser.


I 51:a minuten är det dags för frispark igen och Aronsson lägger bollen tillrätta precis som i första halvlek. Dock smiter den precis utanför stolpen och det var sååå nära en reducering.

Minuten efter gör Jimmie en riktigt bra räddning som räddar oss från ytterligare ett mål i nacken.


I 56:e minuten räddar den pigge och Colgateleende Per Frid bollen på mållinjen och ser till att hålla oss kvar i matchen.


I 64:e minuten gör Danne Olsson ett bra arbete som leder fram till ett inspel till Mange Tillberg som får på ett kanonskott som är nära mål.


Två minuter efter det får Bladh på ett bra skott som tyvärr går utanför. Nu har Åhus IF spelat riktigt bra under ganska långt tid och det känns som om vi var värda ett mål. I 69:e går Håkan Harrysson ut tillsammans med Danne Olsson och in kommer Micke Persson-Thornberg och Jörgen Johnsson.  


I 72:a minuten får Magnus Tillberg på ytterligare ett skott som målvakten blir tvungen att tippa ut till hörna. Både Jörgen och Micke gör riktigt bra inhopp .


I 80:minuten går en slutkörd Magnus Tillberg och ersätts av Rickard Gunnarsson.  Och tre minuter efter går Pelle Frid ut och ersätts av Fredrik Rosengren.  Även om vi jobbar på bra de sista tio minuterna räcker det inte till och matchen slutar 3-2. Jag är faktiskt inte jättemissnöjd, för jag tycker vi gör en bra match och Åhus HBK är ett mycket ungt och bra lag. Dock vill man alltid vinna. Men i alla fall oavgjort, hade varit ett trevligt slutresultat.


Efter matchen följde ju ett nesligt resultat för Sveriges landslag mot Spanien i EM, men samtidigt hade vi en trevlig fest i klubbstugan som höll på långt in på morgonkvisten. En av de som stannade längst var Peter Andersson, klädd i sin älskade Zlatantröja. Slutligen sågs Peter Andersson dansa med sig själv, vilket får mig att tänka på Billy Idols gamla hit "Dancing with myself".


Det var också trevligt att se ett par Åhus HBK-spelare sluta upp till festen i den sena timmen. Trevliga killar som förstod att här finns trevlig gemenskap och gemytliga stämning. Ni är välkomna till Åhus IF när som helst. Ni kommer att sänka medelålder i laget rejält, men det kan kanske behövas...


Så här har poängen fördelats.


3 poäng Peter Aronsson.
Återigen får Peter full pott av mig. Han är en bra lagkamrat både på och utanför planen och i matchen mot Åhus HBK håller han hög moral och visar på en riktig kämparanda. Dessutom gör han ett av sina, numera världsberömda frisparksmål, och det var så nära att det blivit två. Peter var oantastligt bäst i matchen. Dessutom fick han pris som bäste spelare av en annan oberoende jury och det var ett utmärkt val.


2 poäng Peter Andersson.
Peter Andersson är en mittfältsklippa som gör ett kanonbra jobb. Dessutom är det omöjligt att ta bollen ifrån honom. Han slår gigantiskt bra passar och har en grym känsla för spelet. Dessutom gör han ett snyggt mål som var viktig för att matchen skulle fortsätta leva. Kanonbra match.


1 poäng Magnus Tillberg
Magnus får det verkligen svettigt på mitten och han gör det riktigt bra. Han springer betydligt mer än vad han normalt gör och han har ett par bra chanser på att göra mål. Dessutom har han blivit tuffare och hårdare i närkamperna vilket är viktigt när man möter en sådan bra motståndare som Åhus HBK.


Omnämnande:


Jeppe Arildsson.
Jeppe sliter på bra och är uppfinningsrik, vilket publiken tycker om. Tyvärr gör Jeppe en onödig sågning i andra halvlek, vilket gör att han får ett onödigt gult kort, som leder till avstängning i nästa match. Detta drar ner betyget något, från pallplats till den dock hedervärda omnämnandeplatsen.


Ola Schnorrenberger.
Ola gör nästan aldrig en dålig match. Han gör en bra match idag också. Dock blir det ett onödigt tjabbande på domaren efter Åhus HBK:S första mål vilket föranleder ett gult kort, det tredje. Detta gör att Ola Schnorrenberger också är avstängd i nästa match. Vi måste lära oss att inte ta gula kort på annat än hårda matchsituationer. Om man bortser från det var Ola alltså som vanligt jättebra.


Sebastian Olofsson.

Sebbe får en svår uppgift i dagens match. Han flyttas upp och ner i banan och han har svårt att hitta sin roll. Dock jobbar han, som alltid, för laget och han är grymt stark på huvudet. Nästa gång vill jag nog se Sebbe på topp från början. Kanske tillsammans med Micke Persson-Thornberg, nu när vi saknar både Jeppe Arildsson och Martin Bengtsson.


Hela Åhus laddar...


Kolla in den den duktige Kristianstadsbladetfotografen Tommy Svenssons eminenta foto av Ola Schnorrenberger.
Låt den bli en härlig inledning på "derbydagen".
Läs hela Kristianstadsbladets artikel.

Vi tackar Tommy Svensson för att vi får publicera bilden på vår hemsida!

Uttagna spelare till Derbyt mot Åhus HBK på Åhus IP lördag 14 juni kl. 15.00

Samling klubbrummet kl. 13.30


1. Jimmie Andersson

2. Daniel Olsson

3. Fredrik Rosengren

4. Peter Aronsson

5. Jonas Bladh

6. Jörgen Johnsson

8. Martin Bengtsson

9. Per Frid

10.Peter Andersson

11.Ola Schnorrenberger

12.Sebastian Olofsson

14.Rickard Gunnarsson

15.Jesper Arildsson

17.Magnus Tillberg

19.Michael Persson-Thornberg

20.Håkan Harrysson


Tränare Richard Olsson

Lagledare Åke Tillberg

Massör Tomas Tillberg


Huvuddomare Mikael Ekdahl

Assisterande 1  Mats Olsson

Assisterande 2  Neven Ozegovic


Skytteligan i Reservlaget 26 maj

12 mål Joel Holgersson
6 mål Nutte
6 mål  Stefan Andersson 
4 mål Johan Holgersson
3 mål Rickard Gunnarsson
3 mål Dalle 
3 mål Marcus Fridén
2 mål Ola Olsson (Y)
1 mål Tero
1 mål Jeppe Holmkvist
1 mål Håkan Harrysson
1 mål Tomas Tillberg
1 mål Linus Sjöberg
1 mål Micke Persson Thornberg
1 mål Uffe Rosengren


Åhus B - Rinkaby B 8-3 (1-2)

Mötet med Rinkaby B på hemmaplan blev den sjätte raka vinsten för B-laget. Första halvlek var ganska medioker medan andra halvlek verkligen var till Åhus fördel.
Rinkaby kom bara med 11 man och i andra halvlek var en av deras spelare tvungen att sticka för att passa barn och då rann det naturligtvis till ordentligt. Sådant kan bara hända i B-svängen, men det var ända en rolig match.

Dessa gjorde målen:
Rickard Gunnarsson 2
Joel Holgersson 2
Stefan Andersson 1
Nutte 1
Mikael Persson-Thornberg 1
Ulf Rosengren 1

/ Webred.

Marta tyvärr avstängd

Vi kanske kan räkna med lite mer folk på den spännande derbymatchen på lördag mot Åhus HBK. Marta blev nämligen tyvärr utvisad i kvällens 2-2 match mot Malmö.

Det innebär att hon tyvärr inte spelar på lördag mot KDFF.

Vi önskar KDFF lycka till i matchen, och hälsar publiken välkommen till ett soligt och glatt Åhus.

// Webred.

Vi presenterar Elton!

Den eminente bolltrixaren Mackan Davidssons familj har fått tillökning den 9 juni. Säg hej till Elton!



Elton Davidsson

Tid:  16.26

Vikt: 4255

Längd: 52 cm


Rejäl påg!

Vi önskar Mackan och och Jenny lycka till med familjen!

/ Webred.


Åhus IF B - Rinkaby B

Samling IP 18.00  Match 19.00


Andreas Svensson

Fredrik Rosengren

Ola Ohlsson (E)

Ulf Rosengren

Peter Tillberg

Johan Holgersson

Stefan Andersson

Michael Persson-Thornberg

Rickard Gunnarsson

Tero Mäkinen

Joel Holgersson

Zoltan Mogor

Daniel Bergström

Markus Fridén

Tomas Tillberg

Jimmi Gustavsson


Tränare Richard Olsson

Lagledare Åke Tillberg



Domare  David Olsson


Demonmålvakten har kommit!

Fredrik Johansson är ju bortrest några veckor och vi har fått möjlheteten att låna in en demonmålvakt från de högre serierna. Så kom han i eftermiddags och körde första träningspasset nu i kväll. Det såg riktigt bra ut.

Nu har han ett specialprogram för att komma in i gänget socialt (två pass om dan fram till fredag), då det är vila fredagkväll och matchuppladdning på lördag förmiddag.

Det ser som sagt riktig bra ut.


/Webred.

Årets Match på Åhus Idrottsplats!


Klockan i Sövestad!

image56

Flera har hört av sig och undrar hur klockan i Sövestad egentligen var placerad.
-Det låter väldigt konstigt att placera ett matchur i marknivå, var en av många röster i dagens skörd.

Vi har lyckats att komma över en bild av matchuret sedd från planen så kan ni själva bedöma om placeringen var hundraprocentig eller inte....

//Webred.

Bilder från matchen Sövestads IF - Åhus IF

image54
Peter Aronsson "in action" på Sövestads IP. Bild från www.forzaosterlen.se. Foto: Ronney Lantz.
Se fler bilder från den spännande matchen här:
Bilder från Sövestads IF - Åhus IF.

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 4 juni

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

Jeppe Arildsson 6 mål

2. Daniel Olsson 5 mål

2. Sebastian Olofsson 5 mål

2. Martin Bengtsson 5 mål

3. Fredrik Rosengren 2 mål

3. Peter Aronsson 2 mål


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 4 juni

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 10 poäng

2. Sebastian Olofsson 9 poäng

3. Pelle Frid 7 poäng

4. Jonas Bladh 6 poäng

5. Ola Schnorrenberger 4 poäng

5. Martin Bengtsson 4 poäng

6. Danne Olsson 3 poäng

6. Jesper Arildsson  3 poäng

6.  Magnus Tillberg 3 poäng

7. Jörgen Johnsson 2 poäng

7. Håkan Harrysson 2 poäng

8. Uffe Rosengren 1 poäng


Sövestads IF - Åhus IF 4 juni 19.00 1-1 (0-0)

Det har nog inte undgått någon som läst denna bloggen (och Kristianstadsbladets fotbollsblogg) att jag var tvungen att se matchen mot Sövestad bland publiken.
-Det är för jäkligt att du blev utskickad för att du hade blinkat erotiskt, berättade Janne Rosengren när jag kom till Sövestads idrottsplats. Jag försökte berätta att domaren hade påstått att jag hade nickat ironiskt, men Janne ville inte lyssna på det örat.


Peter Tillberg körde förresten tydligen förbi Sövestads Idrottsplats i tron att det var en handelsträdgård, men kom ganska snart rätt igen. I övrigt kom alla helskinnade fram och ingen behövde använda Tränarens knep med att använda brevduvor för att komma rätt. Snacket i omklädningsrummet hörde jag som man förstår inget av eftersom man inte får ha kontakt med laget 90 minuter innan, under eller 90 minuter efter matchen (Det  fick jag lära mig när jag kontaktade Skåneboll i frågan; allt för att inte göra fel). Dessutom fick jag inte vistas i närheten av laget under matchen, så det blev att sitta bland motståndarlagets publik, vilket var en stark upplevelse i sig.


Jag är van vid att ha Åke Tillberg som sekundsäker sekond när jag behöver skriva ned exakta tidpunkter för olika scenario i matchen. Men nu fick jag förlita mig till Sövestads matchur. Det måste var det matchur i hela Sverige som är allra sämst placerat. Det stod ända nere vid marken, bak korvkön.


När de startade uret och domaren blåste till spel hade Richard satt upp laget så här:


Fredrik Johansson


Håkan Harrysson    Peter Aronsson      Ola Schnorrenberger         Per Frid


Jonas Bladh      Sebastian Olofsson  Magnus Tillberg       Daniel Olsson


Martin Bengtsson                     Jeppe Arildsson


Peter Andersson

Jörgen Johnsson

Rickard Gunnarsson

Peter Tillberg

Fredrik Rosengren


Den som har skarpa ögon ser att Fredrik Rosengren inte bara frisknat till, han var till och med uttagen till matchen. Det var väldigt positivt att se honom frisk och på hugget igen.

Åhus börjar bra och på den smala planen i den österlenska kvällssolen dröjer det inte mer än tre minuter innan Åhus har sitt första skott på mål. Men Sövestad är av hårt virke och biter ifrån bra, dessutom är det på hemmaplan vilket nog gör de mer starka och självsäkra.

Sebastian "Basta" Olofsson visar tidigt hård arbetsvilja och Jeppe Arildsson har ett par bra försök, bland annat ett i 12:e minuten där han lurar deras högerback ganska rejält och Sövestadsförsvararen fann ingen annan utväg än att peta ut den till hörna.


Jeppe slår hörnan och Magnus Tillberg som kämpar i straffområdet får plötsligt en inlevelse och "Guds hand" uppenbarade sig på den österlenska slätten. Detta mynnade ut i ett gult kort för Magnus.

("Guds hand" blev känt 1986 i VM-kvartsfinalen mellan Argentina och England när Diego Maradona boxade in bollen i mål i samband med en duell med den engelske målvakten Peter Shilton, vilket betydde 1-0 för Argentina. Efteråt fick Maradona frågor om målet  och svarade att det var "Guds hand" som hjälpt honom. Argentina vann guldet och det var i samma match som Maradona dessutom gjorde den numera odödliga soloprestationen från halva planen som fortfarande många människor anser vara det vackraste VM-målet i historien)


Riktigt så starka minnen som Maradonas soloprestation skall vi inte bära med oss hem från Sövestads idrottsplats, men Håkan Harrysons snygga klackfint i 16:e minuten var riktigt vacker och motståndaren blev så frustrerad att han puttade på Håkan, vilket inte bet på honom, men tyvärr inte på domaren heller, vilken lämnade Sövestadsanfallarens påhopp utan åtgärd.


Under en period böljar spelet fram och tillbaka ganska rejält. Dock verkar Sövestadsanfallet ha ganska mycket tilldömda offside, vilket beror på att Åhusförsvarets knivskarpa fyrbackslinje inte lämnade något över för motståndarna att springa på. Återigen beröm till Åhusförsvararna alltså. I matchens 19:e minut får Sövestad åter en chans som rinner ut till inspark.


I 25:e minuten är det så vår vänsterfotade unghingst som får chansen i motståndarnas straffområde. Danne Olsson dribblar på sätt som vi inte sett sedan Konna Pettersson kom till inneträningen med sina nyinköpta gröna inneskor. Dannes dribbling var värd ett bättre öde, tyvärr fick en Sövestadsspelare med oerhörd tur stortån på bollen och med ett par millimeter missade Danne chansen att ge Åhus ledningen.

Minuten efter är det dags för Jeppe Arildsson att nästan göra mål. Den duktige Sövestadsmålvakten får precis handen på bollen och tippar över den. Tydligen var skottet så pass hårt att han fick be domaren pausa spelet och sjukvårdare tillkallades.
Som tur är var det inget allvarligt och spelet kunde genas återupptas.


I matchens 30:e minut gör Martin Bengtsson ett kanonbra arbete på högerkanten som mynnar ut i ett snyggt inlägg till Jeppe Arildsson som enkelt placerar den mellan stolparna. Tyvärr har den assisterande domaren vinkat offside och det var inga högljudda protester så det kan kanske stämma.


I 32:a minuten blir Ola Schnorrenberger ordentligt stämplad av en argsint motståndare vid en Åhushörna. När Ola försöker ta sig ur detta nesliga påhopp ser tyvärr domaren bara Åhusspelarens rörelser och blåser av spelet med en frispark som följd. Dock hade Ola kanske tur, för det skulle kanske till och med kunnat bli gult kort; domaren var lite inkonsekvent i utdelandet av dessa.

På mittfältet jobbar Magnus Tillberg och Basta bra och stundtals lyser det  om denna eminenta duo som tagit många Åhussupporters hjärta med storm.


I matchens 38:e minut sker en incident som jag har dålig koll på, men Danne Olsson tar en ordentlig pratstund med domaren där Danne försöker förklara det som hänt. Uppenbart är Daniel missnöjd med något domslut, men jag kan inte riktigt förstå vad han menar.


I de sista skälvande sekunderna av första halvlek har Sövestad flera försök till frambrytningar och pressar på ganska bra och när bollen rullar ut till inkast utbrister Janne Rosengren: "Blås av skiten!" och det gör domaren också.


I halvlek kan jag inte lyssna till taktiksnacket i omklädningsrummet, utan jag tar tillfället i akt att provar en varm korv i halvlek. Naturligtvis inte lika bra som våra fempoängskorvar hemma i Åhus, men fullt godkända. Dock saknades det stark skånsk senap, vilket drar ner betyget något.


I 51:a minuten tar "Basta" chansen och kommer igen, men den suktige Sövestadmålvakten räddar. Minuten efter får Pelle Frid på ett skott som målvakten blir tvungen att tippa ut.

När Magnus Tillberg skulle lägga hörnan var där en vit Golden Retriever som låg i vägen, så Mange hade inget annat val än att flytta hunden för att kunna slå hörnan. Samtidigt hörde jag någon i backlinjen gnola på Hasse Anderssons gamla slagdänga "Änglahund". Jag tror det var Ola Schnorrenberger, men jag är inte säker...


I 56:e minuten gör Fredrik Johansson en bra räddning som verkligen avstyr ett farligt målförsök från Sövestads hungriga anfallare.  I 65:e minuten (tror jag) gör Jeppe Arildsson ett riktigt bra jobb på en boll som faller Martin Bengtsson på läppen och 1-0 till Åhus är ett faktum.

Publiken runt mig buar och pustar och när jag vänder mig om och försöker se vad matchuret visar så ser jag inte riktigt och ber de som står för klockan om de kanske kunde flytta sig lite. Jag påtalar lite försynt att klockan kanske kunde varit lite bättre placerad. Dä vände sig en äldre herre av lantbrukartyp med Lantmännenkeps och tofflor och säger: - Du kan inte få allt. Du får nöja dig med att ni fick ett mål. Så jag tror det var 65:e minuten plus/minus en minut som 1-0 målet gjordes.


Efter målet jobbar Åhus på riktigt bra under en lång period och många i laget visar verkligen att de vill vara med och spela fotboll.

I 73:e minuten får Marting Bengtsson något vajsing med sitt knä och är tvungen att byta. In kommer en hungrig Jörgen Johnsson som gör ett bra inhopp. I minuten efter kan jag konstatera att Peter Aronsson återigen är riktigt bra, som så många gånger i matchen.


I 75:e minuten får Sövestad på ett skott mot mål som går utanför och matchen är faktiskt spännande, tack vare att Sövestad spelar bra och är en hård motståndare.

Minuten efter är det nära för Åhus igen. Jeppe gör ett bra jobb och får in bollen till Jonas Bladh som försöker med vänstran och tyvärr inte får till det riktigt.


I 78:e minuten går Bladh ut och ersätts av Rickard Gunnarsson som även han gör ett starkt intryck när han får chansen. 

I 80:e minuten signalerar Magnus Tillberg att han behöver byta och in kommer Fredrik Rosengren.  Med fem minuter kvar får Jeppe Arildsson en jättechans där han är ensam med målvakten, men än en gång blir den duktige Sövestadskeepern övermäktig och det står fortfarande 1-0 till Åhus.  Strax efter går Daniel Olsson ut och ersätts av blott 43-årige Peter Tillberg som går in på topp.  Här får även Jörgen Johnsson en chans att stifta närmare bekantskap med målvakten på tu man hand, men "målisen" lägger till sist händerna på bollen...


I matchens näst sista minut lyckas Rickard Gunnarsson nicka bort en farlig målchans för Sövestadsanfallet och det ser ut som om vi skall kunna åka hem med tre poäng i kofferten.


Men så i matchen sista skälvande sekunder bryter Pelle Frid en Sövestadsanfallares avancerade försök till avancemang. Tyvärr är det innanför straffområdet och domaren väljer att döma straff. Denna förvaltar man bra och det står plötsligt 1-1. Eftersom det inte är mer än några sekunder kvar, hinner det inte hända mycket mer än avspark och det oavgjorda resultatet är nog rättvist, men det känns naturligtvis lite snöpligt.


Så här har poängen fördelats:


3 poäng Peter Aronsson.
Vår lagkapten brukar vara väldigt duktig på plan. I dag var han fenomenal. Han tar sitt ansvar som stabil mittback, samtidigt som han är överallt och kämpar frenetisk. I dagens match var han lysande på huvudet och sprang verkligen rätt på varenda boll.


2 poäng . Sebastian Olofsson.

"Basta" är kanonbra nästan vilken position han än spelar. Han är en enorm tillgång på huvudet och han har en fin teknik. Men det viktigaste som han tillför laget är att han aldrig ger upp. Han jobbar på i alla läge alltid. Hade han satt sin målchans hade jag haft svårt att välja mellan honom och Peter Aronsson som dagens trepoängare.


1 poäng Martin Bengtsson.
 Bengtsson dras med diverse åkommor i sina stackars revisorsben, men han skulle aldrig få för sig att hålla igen en enda sekund. Dessutom har han börjat göra mål på sina chanser nu och det blir naturligtvis poäng.


Omnämnande:


Fredrik Johansson.
Fredrik har varit ganska svårbedömd emellanåt eftersom många av matcherna inte avgjorts i vårt straffområde. Men idag gjorde Fredrik inga misstag och dessutom någon riktig kanonräddning som verkligen hindrade motståndarna från att göra mål.


Magnus Tillberg.
Magnus är verkligen på solsidan av sin prestationskurva. Han är en teknisk slitvarg som är både fysisk och finurlig, vilket är ett viktigt plus i sådana matcher som den idag mot Sövestad.


Jesper Arildsson.
Jeppe var på hugget dag. Han har ju varit på en onödig "mitt i säsongensemester" och han behöver nog ytterligare en träning innan de franska godsakerna helt försvunnit från kroppen. Men detta till trots var han stundtals riktigt vass idag. Hade han satt någon av sina tydliga chanser hade han klättrat upp på poängplats.


// Tomas Tillberg


Jörgen Bengtsson från Nosaby hörde av sig till T.Tillberg för råd och tips...

image53
Jörgen Bengtsson försöker nicka ironiskt, men verkar inte lyckas!


-Tillberg, jag behöver ett gult kort i nästa match. Men jag är ju en lugn och stabil person som inte vill göra något dumt eller säga något ofördelaktigt. Kan inte du lära mig att nicka ironiskt, det verkar vara ett säkert sätt att få varning, frågade målvaktslegenden Jörgen Bengtsson Tomas Tillberg nyss när Bengtsson kom upprusande på redaktionen...

Tomas försökte visa Jörgen inför ögonen på delar av Webredaktionen, men det finns inte det minsta tillstymmelse till ironi i Tillbergs nickningar nu för tiden....


/Webredaktionen.

Tvättkorgar och ironi

Fotbollsbloggaren på Kristianstadsbladet, Patrik Persson, är en vaken man. Han har full koll på vad som händer ute på fotbollsplanerna runt om i världen. Idag (4 juni) har han ett inlägg om ironi och för små tvättkorgar:

Läs Fotbollsbloggens inlägg här!

Hör Aronssons debut som reklamröst!

Här hör du reklamjingeln.

Reklamen kommer att börja sändas den 11 juni i Radio Rix.

Micke Nilssons uppladning i Kristianstad.

Webredaktionen fick en trevlig liten pratstund med EM-aktuelle Micke Nilsson i eftermiddags (3 juni) på Duvanders Conditori i Kristianstad.
Han hade full koll på serietabellen i Div V och spekulerade i utgången av derbymötet mellan Åhus IF och Åhus HBK och vi lovade att han skulle få resultatet i god tid innan EM-avsparken mot Spanien samma kväll.
Micke fick även frågan om han kunde hänga med till Sövestad i morgon onsdag för ett inhopp i den prestigefyllda matchen mot Österlenlaget, men han var inte säker på att landslagsledningen hade godkänt det, även om han hade platsat...

Micke är en oerhört trevlig kille och vi önskar honom all lycka i det stundande Europamästerskapet.

Dessutom har han fått vara med och komponera en egen EM macka...

Läs om Mickes Macka!

Succé för bloggen!

Idag (3 juni) är det tionde dagen i rad som där är fler än 100 unika besökare på Åhus IF-bloggen per dag. Intresset för fotboll är stort i allmänhet och - tydligen - Åhus IF i synnerhet!

Kommentar om matchen på Skillinge IF:s hemsida.

Följande referat om matchen Åhus IF - Skillinge IF finns på Skillinges hemsida...

Åhus IF - Skillinge IF 3-2 

En riktigt tung förlust denna varma lördagseftermiddag på Åhus idrottsplats.

Åhus kom till matchen med 4 raka vinster och det var nog inte många som trodde att SIF skulle ha någon chans att få med sig någon poäng hem från den här matchen. SIF gjorde en riktigt bra första halvlek och man tog ledningen genom Stefan Pettersson. Åhus fick en straff i slutet av första och kvitteringen var ett faktum.


I andra halvlek så fixade samme Pettersson straff för Skillinge som han själv satte till 2-1. Men det tekniska och rutinerade Åhus kom tillbaka och pressade Skillinge, utan att skapa något riktigt bra läge förrän det var 5 minuter kvar, så rann Åhus igenom och kvitterade. Två minuter senare så var det dags igen, ett långskott utifrån sänkte Skillinge denna gång.


Tycker ändå att Skillinge spelar bra och vi visar att vi kan slå vilket lag som helst i den här serien.

Kristoffer Backe gjorde comeback i Skillinge, efter en utflykt i IFK Simrishamn, och han visar att han kommer att bli ett tillskott för startelvan.


Plus idag till tvåmålsskytten Stefan Pettersson, den duktige mittbacken Tobias Ekdahl och till högerback Linus Jenssen.


Tygkassen är åter!

Idag kom en taxi och lämnade tillbaka tygkassen som försvann vid Brösarpsmatchen i orört skick till den rättmätige ägaren. Den ansvarsfulle chefen för taxirörelsen har inte haft en lugn stund sedan det gick upp för honom att kassen med det värdefulla innehållet var borta.
Till slut lyckades han alltså skaka fram den och leverarade den ograverat till ägaren.

Ägaren i sin tur lovar att återuppta ceremonin där den så abrupt avslutades, (på grund av tygkassens ofrivilliga frånfälle), nästa gång tillfälle ges...


Webredaktionen är glada över att den oroväckande händelsen fick ett lyckligt slut.

A-truppen mot Sövestad

Samling på IP 16.50 . Avfärd kl. 17.00 i bilar.


Följande 16 st är uttagna i nummerföljd:


1.    Fredrik Johansson

2.    Daniel Olsson

3.    Fredrik Rosengren

4.    Peter Aronsson

5.    Jonas Bladh

6.    Jörgen Johnsson

7.    Peter Tillberg

8.    Martin Bengtsson

9.    Per Frid

10.   Peter Andersson

11.   Ola Schnorrenberger

12.   Sebastian Olofsson

14.   Rickard Gunnarsson

15.   Jesper Arildsson

17.   Magnus Tillberg

20.   Håkan Harrysson


Tränare     Richard Olsson

Lagledare  Åke Tillberg

Lagl/Mass Tomas Tillberg


Huvuddomare    Kent Gustafsson

Assisterande    Zlatan Fazlagic

Assisterande    Senad Repesa


Några ord från lagkapten Peter Aronsson 3 juni

image17
"Nu går jag också" - sa Åke Tillberg
 Åkes sympatier visar inga gränser.  Läs mer nedan...

Succeinhopp avgjorde...

Matchen mot Skillinge spelades i lördags i ett härligt sommarväder, var nog tur att det fläktade lite annars hade det varit för varmt för fotboll. Skillinge som var en trevlig bekantskap som verkligen försökte spela fotboll och inte bara tjongade som en del motståndare som vi mött på sistone gjort.


Tyckte nog att vi hade bra koll på det i första halvlek fram tills att de får ett tveksamt ledningsmål, jag tyckte det var offside men jag är kanske inte den mest neutrale betraktaren av fallet. Dock lyckades vi kvittera på en straffspark innan vi gick till halvtidsvila. Under pausen verkade de flesta ganska säkra på att vi skulle fixa detta och ta hem ytterligare en trepoängare.


Kanske var det därför som vi inte var riktigt på tårna i början av andra halvlek och det dröjde inte länge innan Skillinge på nytt tog ledningen efter en straffspark. Efter det så körde vi ofta fast och fick inte till något ordnat spel och koncentrationen var kanske inte riktigt på rätt saker både på bänken och på planen.


Efter ett succébyte från Tränar-Richard, där Jörgen Johnsson kom in istället för Uffe Rosengren, så lyckades Martin Bengtsson slå in kvitteringen i tom bur med endast fem minuter kvar. Med bara några minuter kvar så satsar vi på seger och fortsätter med 3 man i försvaret och detta skulle löna sig då Martin Bengtsson återigen håller sig framme och dundrar in segermålet sekunder innan domaren skall blåsa för full tid.


Vi visar en härlig kämpaglöd och vi ger inte upp förrän domaren blåser av. De poäng som vi tar på detta sättet kommer vi att ha stor nytta av under hösten.


På onsdag väntar en tuff bortamatch mot Sövestad som ligger precis efter oss i tabellen. Känner inte till något om laget, men vi får vara inställda på en tuff match. Visar vi bara samma inställning som senast som blir det förhoppningsvis tre nya poäng.


I övrigt:


Vet inte om Jörgens inhopp hade så mycket med målen att göra, men vi låter honom tro det, så stiger hans självförtroende. Till nästa match ska du nog försöka komma till samlingen, för annars får du köra efter tränarens ritade kartor och då vet du aldrig var du hamnar.


Fick förresten uppdraget att rita kartor till onsdagens bortamatch mot Sövestad, men har bestämt mig för att hoppa över det då vissa som kör låter dem ligga i bagaget och kör på känsla...


T. Tillberg fick lämna bänken i matchens slutskede utan att ha sagt ett enda ord, vilket är väldigt ovanligt för att vara honom.
-"Han nickade ironisk till svar när jag sa till att dom skulle lugna sig på bänken" skrev domaren i rapporten.
-"Nu går jag också" , sa Åke Tillberg  och vinkade artigt till domaren när han visade sympati för att sonen Tomas blivit bortkörd från bänken efter sin ironiska nickning.


/ Peter Aronsson

Brevduvan visar vägen?

image52
Det är dags för ny bortamatch på Österlen.  Det diskuteras frenetisk huruvida tränaren skall hitta till Sövestad eller det blir en liknande incident som den mot Glemmingebro. Den som följt bloggen eller var med på resan minns hur det missades en del avfarter och vips var hela följet nästan i Ystad, fast att GPS:erna i följebilarna hela tiden ropade ut att "rutten fick räknas om".

Nu viskas det om att den GPS-fientlige tränaren har varit nere i Sövestad och köpt på sig ett par brevduvor som han skall släppa lagom till avfärd och följa dessa, för att säkert komma rätt.

-Det gick ju bra att använda brevduvor som vägvisare under andra världskriget, så då skall det väl fungera för tränaren också, utbrast Pelle Frid på träningen nu ikväll (måndag).

Andra var lite mer skeptiska om tränaren överhuvudtaget skulle få köra först.
- Han har verkligen vårt förtroende när det gäller fotboll, men det där med att hitta, njae jag vet inte riktigt, sa någon som vill vara anonym.

Tränaren själv hävdar att han aldrig körde fel, han valde bara en bättre väg...


/ Webredaktionen.

Manges mobilfodral!

image50

Vi har blivit fullständigt överösta med frågor om Magnus Tillbergs mobilfodral (det som Peter Andersson trodde var ett par stringtrosor).
Äntligen har vi lyckats lägga vantarna på det foto som togs på fodralet i lördags när det låg i värdeväskan. Vid närmare undersökning visade det sig att Magnus i sin tur har fått det i present av sin brorsdotter.

Annorlunda men vackert var någon kommentar. Vad tycker ni?

Hur är det med Rickard Gunnarsson?

image49


Många har hört av sig till webredaktionen och frågar hur det är med Rickard Gunnarsson. Det är många supportrar som saknat honom på matcherna den senaste tiden. Vi har hört att en elak ryggskada har legat till grund för frånvaron.

Vi fick tag i Rickard Gunnarsson och frågade hur läget är:


Nu kan jag meddela att ryggskottet som tvingade hustrun att hjälpa mig med  påklädning, nu är helt borta.

Efter tre dagar nere i Spanien (playa flamenca) lyckades vi få bort det med en runda massage om dagen.


Så du är helt "fit for fight "?

Jag kommer att dyka upp på träningen ikväll och se om löpningarna i de Spanska bergen har gjort någon nytta.

/ Webredaktionen.


Skytteligan i Reservlaget 26 maj

10 mål Joel Holgersson
5 mål Nutte
5 mål  Stefan Andersson 
4 mål Johan Holgersson
3 mål Dalle 
2 mål Ola Olsson (Y)
3 mål Marcus Fridén
1 mål Tero
1 mål Jeppe Holmkvist
1 mål Håkan Harrysson
1 mål Rickard Gunnarsson
1 mål Tomas Tillberg
1 mål Linus Sjöberg


Huaröd B - Åhus IF B 1 juni 17.00 0-6 (0-3)

I reservlagsseriens åttonde omgång packade vi in oss i bilarna och begav oss till den motståndare i serien som ligger längst iväg. Huaröds idrottsplats ligegr vackert inbäddad i blandskog och det var speciellt vackert idag eftersom solen sken från en klarblå sommarhimmel och det var i princip vindstilla.

Den ordinarie målvakten, Andreas, hade fått ryggskott på gamla dar (han är 17 år) och den gamle försvarslegenden Jimmy Gustafsson ringdes in för att försöka hålla nollan.

De 12 som ställdes klara för spel var:

Jimmy Gustafsson
Zoltan
Ola Ohlsson (E)
Mackan Davidsson
Nutte
Stefan Andersson
Thomas Holm
Tomas Tillberg
Macke Fridén
Jeppe Holmkvist
och bröderna Djup:
Joel och Johan Holgersson.

Ledare Richard Olsson och Åke Tillberg.

Innan matchen samlades vi för genomgång i skuggan och då tog Macke Fridén bladet från munnen.
-Jag är ju egentligen inte bra på någonting alls. Men just framför mål är jag helt värdelös. Vad skall jag göra när jag är där framför?

Det blev alldeles tyst på Huraöds Idrottsplats. Man kunde höra hur korna andades 300 meter iväg och ingen vågade titta upp.


Efter en stund klev Åke Tillberg helt enkelt in och sa:
-Du skall bara försöka få in bollen i mål.
-Ok då vet jag sa Macke och domaren blåste för spel.

Två mål blev det för Macke som följde Åkes instruktioner till punkt och pricka. Det gjorde Nutte också.

3 minuter innan halvtid fick Nutte bollen på halva planen och då kom nästa tydliga instruktion från Åke T:
-Nutte, skjut!

För en gångs skull gjorde Nutte som han blivit tillsagd och han sköt verkligen. Årets snyggaste mål hitills och det var helt i klass med Magnus Tillbergs drömmål på Rinkaby Idrottsplats förra året.

Åhus genomförde matchen i en annan division än det mycket unga motståndet och Jimmy i målet höll som utlovat nollan.

Målgörarna var:
5:e minuten 0-1 Joel Holgersson
10:e minuten 0-2 Macke Fridén
42:a minuten 0-3 Nutte
55:e minuten 0-4 Stefan Andersson
63:e minuten 0-5 Macke Fridén
65:e minuten 0-6 Stefan Andersson, vilket också blev slutsiffrorna.

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 31 maj

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Pelle Frid 7 poäng

1. Sebastian Olofsson 7 poäng

1. Peter Aronsson  7 poäng

2. Jonas Bladh 6 poäng

3. Ola Schnorrenberger 4 poäng

4. Danne Olsson 3 poäng

4. Jesper Arildsson  3 poäng

4.  Magnus Tillberg 3 poäng

4. Martin Bengtsson 3 poäng

5. Jörgen Johnsson 2 poäng

5. Håkan Harrysson 2 poäng

6. Uffe Rosengren 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 31 maj

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

Jeppe Arildsson 6 mål

2. Daniel Olsson 5 mål

3. Sebastian Olofsson 5 mål

4. Martin Bengtsson 4 mål

4. Fredrik Rosengren 2 mål

5. Peter Aronsson 2 mål


Åhus IF - Skillinge IF 31 maj 15.00 3-2 (1-1)

Så var det dags att ta sig an en ny bekantskap från Österlenhållet. I årets serie finns där flera trevliga bekantskaper från södern och Skillinge är en sådan. Vi hade fått förhandsinformation om att de spelade trevlig fotboll med sofistikerat passningsspel, gärna över mitten, detta till skillnad från andra Österlenlag vi mött som gärna slår lite längre bollar och spelar mer fysisk fotboll. Dessutom hade Skillinge, enligt förhandsinformationen, en snabb forward som tränaren ringade in i nationalitet som "halvryss". Så med information om en spelskicklig triangel på mitten och en illersnabb "halvryss" på topp var det dags för avspark.

Redan innan matchen kändes det ganska bra i magtrakten och det var kanske ett positivt järtecken att Fredrik Rosengren var på benen och dessutom såg riktigt fräsch ut. Vi är många som hoppas att han snart är på benen och tillbaka i gammal fin form. En annan favorit som dök upp i omklädningsrummet var Magnus Tillbergs mobiltelefonfodral. Peter Andersson trodde först att det var ett par stringtrosor med ett lejonhuvud på, men som sagt så var det ett mobilfodral som tydligen kan se ut hur som helst.


Läget i Åhuslaget präglades av folk som var borta på semester (Pelle Frid, Jeppe Arildsson och Rickard Gunnarsson) och sjukdom (Fredrik Rosengren, Micke Persson-Thornberg och Danne Olsson). Som vi berättat har vi en bred och rutinerad trupp och det är lyckosamt.

Så här valde Richard att ställa upp laget:


Fredrik Johansson


Uffe Rosengren     Peter Aronsson       Ola Schnorrenberger             Håkan Harrysson


Jonas Bladh      Peter Andersson  Magnus Tillberg       Joel Holgersson


Martin Bengtsson                     Sebastian Olofsson

Stefan Andersson

Peter Tillberg

Jörgen Johnsson


Redan i matchens inledande sekunder visade Magnus Tillberg att en veckas semester på Kreta tydligen hade gjort honom gott. Han serverade en snygg långpassning till Jonas Bladh på högerkanten som höll på att bli riktigt farlig för Skillingeförsvararna.

Jag vet inte om det var nervositet eller dålig kunskap som gjorde att flera av Skillinges inkast, framförallt i första halvlek, utfördes felaktigt. Vid ett par tillfälle fick bollen istället lämnas över till Åhuslaget som fick kasta inkastet. Ganska illa av ett lag i division V att inte kunna förmå ett riktigt inkast.


I matchens sjunde minut är det så oerhört nära att Skillinge gör mål. Bollen studsar både i stolpen och ribban och jag är ganska säker på att Åhuskeepern Fredrik Johansson inte riktigt visste var bollen var. Johanssons förresten; enligt Peter Andersson uppvisar Fredrik den mest talanglösa tejpningen av ett par benskydd som någonsin ägt rum i ett omklädningsrum. Jag lyckades inte föreviga det med kameran, men jag kan nog (efter att noga ha begrundat detta) även jag tycka att den tejpningen inte håller speciellt hög klass.


I nionde minuten får Sebastian Olofsson läge och bryter sig en bana med riktning mot Skillingemålet. Tyvärr sågas han ned fullständigt ett par meter utanför deras straffområde. Magnus Tillberg lägger frisparken och försöker lyfta in bollen över deras mur. Men bollen rinner tillbaka och Magnus Tillberg får på ett skott som målvakten precis lyckas rädda.


Under första halvlek är det hugget som stucket vem som skulle kunna ta ledningen och det visade sig att Skillinge var ett bra och välspelande lag och ett deras snabbe forward verkligen var snabb. Vilken nationalitet han egentligen har fick vi aldrig reda på.


Dock gjorde Åhusförsvaret som vanligt en mycket stabil insats. Peter Aronsson och Ola Schnorrenberger torde nog vara seriens bästa innerbackar.  Idag var inte Uffe Rosengren lika bra som matchen mot Brösarp då han var fullständigt lysande, men han lyckades ända bra med det som han företog sig.

Lysande bra var däremot Håkan Harrysson. Denna försvarsgigant hade putsat bort det mesta av sin ringrostighet som han präglats av från och till under våren och i dagens match lös han som en nytänd stjärna och hans rörelsemönster förde snarare tankarna till en yster kalv på grönbete än den "gamle gubbe" som motståndarnas supportrar ville göra gällande från sin plats uppe på kullen. "Spring ifrån honom, han är ju gammal och trött. Han måste vara minst 58 år gammal", skrek en av supportrarna så det ekande över idrottsplatsen. Men han tystnade ganska snart när den blott 41 årige Håkan Harrysson via en graciös och makabert säker tvåfotsdribbling lurade deras högeryttermittfältare så till den milda grad att han för en ovetande åskådare närmast såg ut som om han var på väg upp till kiosken för att köpa korv.


I 21:a minuten skapade Åhus ett kanonanfall. Jonas Bladh slår en säker crossboll till Håkan som väggar med Peter Andersson och därefter läcker lägger ut bollen till Joel Holgersson som lyfter in den till Magnus Tillberg som nickar ner bollen till Sebastian "Basta" Olofsson som på volley trycker bollen precis utanför.


Det fina jobbet fortsätter under flera minuter och i 27:e minuten betalar "Basta" tillbaka med en snygg passning till Magnus Tillberg som får på en rejäl träff, men tyvärr går den utanför.


I matchens 34 minut får Skillinges högeryttermittfältare en passning som är solklar offside. Dock är den så nära den assisterande domaren att denne inte är kapabel att göra ett riktigt domslut. Åhusförsvaret stannar av lite i väntan på offsidedömningen, men anfallaren löper på och tyvärr är strax därefter 0-1 ett faktum.


Detta skapar lite frustration i Åhus, men strax efter får Joel Holgersson till en rejäl vänsterfotspassning som hittar Martin Bengtsson. Skillingeförsvaret ser Bengtsson som övermäktig och väljer helt sonika att fälla honom inne i straffområdet vilket mynnar ut i en straff till Åhus och plötsligt står det 1-1 tack vare Peter Aronssons säkra högerfot.


I 43:e minute har Martin Bengtsson åter vaknat till liv och gör ett kanonjobb som tyvärr målvakten räddar. I första halvlek förde Martin Bengtsson ett ganska tillbakadraget liv, eftersom han direkt inte fick några bollar att springa på och det är ju som bejkant svårt för en forward att skapa något utan boll. Men detta skulle rätta till sig med råge i andra halvlek, men först var det halvtidsvila.


Direkt i andra halvlek har Åhus en ordentlig chans igen för at sekunderna efter mota bort ett avancerat anfall från motståndarna.  Det böljar fram och tillbaka när det i matchens 50:e minut blåses till straff i Åhus straffområde. Var den annars så eminente domaren hittar den straffen är det ingen som kan förklara. Det är inte säkert att han själv kunde det, men har man bestämt sig för att man skall kompensera så blir det lätt så här. Tråkig och ointelligent dömning. Fredrik Johansson i Åhusmålet var chanslös och det stod 1-2 till gästerna.


I matchens 65:e minut väljer Joel Holgersson att gå av och ersätts av Stefan Andersson.


Strax därefter inträffar något mycket mystiskt. Vi på bänken regerar på domaren mycket tvetydiga domslut genom att lite onödigt ropa att det är frispark. Det visade sig att domaren hade blåst för frispark till Åhus fördel, men han signaler är så tysta och ynkliga att man inte hörde de ens när han var i närheten. Nåväl. Han hade väntat hela matchen på att ge mig en åthutning och fick plötsligt fart. Med raska steg sprang han bort till Åhusbänken och pekade med hela handen på mig att jag skulle lugna ner mig. Jag satt ner och nickade jakande till svar. Då flög fan i domaren som gärna hade sett att jag gjort ett grövre utfall så han kunde straffa mig ordentligt. Han visade helt enkelt ut mig från bänken med förklaringen att jag hade "nickat ironiskt till svar" stod det i rappporten.

Jag har stått framför spegeln hela morgonen och försökt få till stånd ett ironiskt nickande. Men jag kan inte ens i de mest halsbrytande försök få till en nickning som är ens lite ironisk. (Hur man vet att en nickning är ironisk vet ingen jag talat med, så jag skulle bra gärna vilja veta det, jag kanske har en ny talang på uppseglande...)


Från sidan fick jag se en Martin Bengtsson i fullständig högform. Det var nästan som om fadäsen med den ironiska nickningen och utvisningen som följd gav en injektion till laget.

I 74:e minuten hade Uffe Rosengren känningar som gjorde att han gick av och in kom Jörgen Johnsson direkt från ett barnkalas med fiskedammar och godispåsar. Uppfylld av detta gör han ett riktigt bra inhopp och han far rundor på planen som en yster jaguar. Det halsonda som han dragits med hela veckan hade nu läkt och efter måndagsträningen kommer nog Jörgen att vara redo för en hel match igen.


När det hade gått 86 minuter av matchen stod det fortfarande 1-2 till gästerna men Martin Bengtsson såg till att det plötsligt stod 2-2 efter ett snyggt mål där Bengtsson fullständigt klädde av målvakten. Det var match igen.


Efter 90 minuter visade domarens klocka på två minuters tillägg. Detta var två värdefulla minuter för Åhus IF. Hela laget ger sitt yttersta och den grandiose Martin Bengtsson lyckades att i matchens sista skällvande sekunder trycka in ett segermål.

Jag kände mig redan nöjd med 2-2 och en poäng, men man är ju inte sämre än att man gärna skriver in tre poäng och 3-2 som slutresultatet istället.


Så här har poängen fördelats:


3 poäng Martin Bengtsson

Jag har väntat på att det skulle lossna för Martin Bengtsson i år. I matchen mot Skillinge lossnade det ordentligt. Matchvinnaren Bengtsson fick ett förhandstips av mig när jag masserade hans vader att han skulle göra två mål och så blev det.  Bengtsson kom dock inte igång riktigt i första halvlek för han hade glömt sin allergimedicin hemma (åter igen!) och innan den kunde budas ner till IP så var han inte riktigt i slag. Men efter ett par inandningar så var han åter testosteronfylld, het och på hugget!


2 poäng Magnus Tillberg

Magnus gjorde en lysande insats i matchen mot Skillinge. Redan i matchens första sejkunder visade han var skåpet skulle stå och bredvid den passningssäkre mittfältsstrategen Peter Andersson trivdes han som fisken i vattnet. Magnus börjar närma sig den formtopp han försökt styra in lagom till hemmamötet mot Åhus HBK.


1 poäng Håkan Harrysson

Håkan går från klarhet till klarhet och hans ringrostighet efter femton år i vila är som bortblåst. Han är stark och teknisk. Hans vackra tvåfotsdribblingar har redan skrivit in sig i historien och det är en tillgång för Åhus IF att ha en sådan "yngling" att stoppa in på ömsom höger och ömsom vänsterbacken. Det enda som gör att Håkan inte får ännu högre poäng är att han har en tendens att ibland bli överspelad. Han jobbar i och för sig bra tillbaka och löser oftast situationen bra. Men fallet med Skillinges straff (som inte var straff) är en sådan situation. Om du bara är uppmärksam på det och startar din defensiva omdisponering lite tidigare genom att läsa spelet ännu tydligare så ser jag inga hinder att det blir ännu högre poäng framöver.


Omnämnande:


Sebastian Olofsson.
Basta är ju fantastiskt bra. Idag kom han inte igenom riktigt och lyckades göra mål, men han jobbar stenhårt och stöttade Martin Bengtsson kanonbra på sin defilering fram till tre poäng. Hade jag varit som Bengtsson hade jag nog skänkt en tanke till "Basta" och tackat för hjälpen. Men det är ju det som är tjusningen med lagsporter, att alla är delaktiga i lagets med och motgångar.


Peter Aronsson
Peter är en stjärna i Åhus IF som lyser klart och jämnt hela tiden. Dessutom förvaltar han straffen på ett utmärkt sätt. Peter är viktig i lagets stomme och hans kompetens på och utanför planen är viktiga ingredeienser i framgångarna.


Ola Schnorrenberger
Det som jag skrivit omPeter Aronsson kan passa in precis lika bra på Ola Schnorrenberger. Dessa två är fotbollsvärldens svar på Lennon/McCartney. De komponerar ett stabilt försvar till de sköna tonerna som uppstår när trepoängsutdelningen klingar vackert i tabellen.  Åhus IF har de två innerbackar som vi förtjänar, seriens bästa!

Dessutom lyckats Ola hålla liv i sin papperskasse från Bo Ohlsson, bara det är egentligen värd en poäng...


Tomas Tillberg


RSS 2.0