Klanen Tillberg växer...




Siri har fått en syster.
En prinsessa av september!

Föräldrar: Maria Holmqvist och Magnus Tillberg
Datum: 2009-09-22
Tid: 02.03
Vikt: 2925 g
Längd: 49 cm

Mange tog sitt tredje gula kort i exakt rätt tid.

Grattis och lycka till!

Storförlust på Kivik

Det blev faktiskt en milstolpe, om än tråkig, i Åhus IFs moderna karriär, när vi mötte Kivik på bortaplan. Så många mål har vi aldrig släppt in i seriesammanhang.

Vi kom till matchen med en knapp handfull av de "ordinarie" spelarna.  Ett tidigt misstag som kostade ett baklängesmål redan i första minuten, gjorde att matchen utvecklades till en tråkig och oinspirerad historia. Det blev 6-1 i matchen och var inte något alls värt att berätta om.

Det var däremot annat att rapportera hem om. Joel Holgersson stod på parkeringen på Åhus Idrottsplats när han fick reda på att det slog lågor ur en katrull på hans spis därhemma i Kristianstad och Joel var den enda som hade nyckar dit. Han for på andra hållet och vi åkte söderut. (Han kom precis i tid till matchstart och kastrullen hade han med sig, för den behövde svalna och han ville inte lämna den utan uppsikt - dock gick allt bra och han svedde bara av det ena ögonbrynet. Vilken dramatik)

Vi hade fått väcka liv i Daniel Karlsson - Brödkungen. Hans oefterhärmliga retorik hördes hela vägen ner till Kivik och in i omklädningsrummet.

Han hann med att såga någon för att denne aldrig, enligt Daniel, varit med om att ta upp ett lag någon serie. Någon annan fick sig en omgång för dennes tid i Linderöd (Där förövrigt Daniel Karlsson också spelat), mm. Dessutom berömde Daniel sig själv för hans enorma muskelmassa och sin oerhörda teknik.

Det fanns bara en som överträffade Daniel Karlsson i snack, och det var Kiviks speaker. Han snackade så mycket - och vi spelade så dåligt - så innan han hade pratat färdigt i inledningen av matchen stod det 3-0 till Kivik. Då fortsatte han att jubla för målgörarna, så det höll på att aldrig ta slut.

Men till slut tog det alltså slut och snöpliga 6-1 var inte vad varken vi eller Kivik hade väntat sig.

Men något skulle vi ha med oss hem, så det fick bli till att palla äpple i äppleodlingen bak planen över bäcken. Goda var dom.


3 poäng Ola Ohlsson (äldre)
Ola var egentligen den enda behållningen i matchen (Vi hade tre Ola i backlinjen) men med utgångspunkt av gamle Olas nuvarande status i träning, ålder och förberedelsetid innan match så var han bäst på plan. Kämpade på riktigt bra in i det sista.

2 poäng Peter Tillberg
Peter försökte in i det sista undvika att bli inbytt i denna tragiska match och det var ett klokt försök. Men till slut blev han intvingad på planen och var faktiskt felfri den tiden han var på planen. Dessutom slog han några bra passningar och gjorde en regelrätt glidtackling, inte illa för en 45-åring.

1 poäng Ken Bjuvegård.
Ken var minst dålig av de andra på planen. Men han lyckades inte få till det där sista som ger mål. Han hade ett par riktigt farliga lägen som alla snöpligt rann utanför på något vis. Men han sliter på bra och var det farligaste vi kunde visa upp i matchen. Men han kan mycket bättre och snart är det ny match och då jäklar...

Några omnämnande blir det inte, vi på webbredaktion vill helst glömma den här matchen så snabbt som möjligt.


Dock kan vi slutligen rapportera om den mest minnesvärda kommentaren vi på webredaktionen någonsin hört från en domare. Den kom i andra halvlek i Kiviksmatchen när Ken blev neddragen i deras straffområde och alla yrkade på straff.

Huvuddomaren såg inte situationen, så han frågade den assisterande domaren om råd, men denne friade. Då frågade man från Åhusbänken om varför det inte var straff. Då följde följande kommentar från den assisterande domaren:

- Nej, han blev inte fälld. I första läget drog Kiviksspelaren honom (Ken) i tröjan så han tappade balansen.

Den förklaringen lämnar vi utan kommentarer.

/ webbred.

Åhus IF Hörby FF 1-1 (1-0)

Snöpligt...

referat är på gång.

/Webbredaktion

RSS 2.0