NYHET! HYR - KÖP!



En film om känslor och rosévin i Barcelona!

LYSANDE RECENSIONER!

 FEM GETINGAR I EXPRESSEN "DETTA ÄR EN ÄKTA KÄRLEKSFILM"

 FEM PLUS I AFTONBLADET: "KÄRLEK, OMSORG, KÄNSLOR I EN OCH SAMMA FILM"

 FEM SOLAR I TV4 MORGON: "MAN KAN TA PÅ DEN ÖMSINTA STÄMNINGEN I ÅRETS FILM"



Farväl till Katalonien...

-Såsom barn i Barcelona...


Musiken strömmade ur Fredrik Rosengrens Ipod den sista kvällen, när vi tog farväl till Katalonien. Vinet var inköpt på vingården vid fotbollsplanen och tränaren såg nästan rörd ut när han sa:
-Vi är här, dricker vinet och lyssnar på sången...


Vi hade avslutat fem dagar i Katalonien och hur många träningsläger man än varit på i sitt liv och hur många man än deltager på i framtiden kommer de fem dagarna i Barcelona 2009 för alltid att sätta sina spår i den positiva delen av minnet.

Det höll på att sluta redan när det började. Vi förstod nog inte själva hur allvarligt det var när piloten fick, med sekunders marginal, ge planet full gas igen för att undvika en kollision.


Det var nog först när vi förstod att incidenten var huvudnyhet på Svensk text-TV som vi begrep hur nära vi var att ta farväl av alltihopa.

Tornet gav klartecken till piloten att landa, men bilen på landningsbanan hade inte hört, eller inte förstått. Anledningen kan kvitta, resultatet hade varit desto tydligare...

Men som tränaren sa:

-Nu fick vi göra två inflygningar på en dag; inte alla förunnat...


Andra landningen gick bättre och efter det så förstod vi att vi inte bara kommer att få ett fantastiskt träningsläger, utan vi kommer också att vinna alla årets matcher. Kanske inte på poäng, men med glädje och starka positiva känslor.


Att det inte var ett vanligt träningsläger förstod vi redan första dagen. Den spanska fotbollsklubbens president hälsade oss välkomna med en oförglömlig måltid:

Grillad "riktig" korv, hembakat bröd och de godaste tomater jag någonsin ätit. Inga beska syror här inte. Perfekt mogna och med en härlig sötma som bara äkta närproducerade produkter kan redovisa.

Till detta: rött och vitt vin.

Just vinet emottogs med lite skepsis, vi var ju här för att träna fotboll, herregud; vin till lunch - mellan träningarna.

El Presidento såg vår skepsis men missuppfattade nog det hela. Han trodde att vi inte godtog de egenhändigt trampade vinerna. Han for upp som en projektil och spände ögonen i mig och sa:


-Cava?


-Que? Sa jag, inspirerad av Manuel i Fawlty Towers.

Jag letade i minnet och kom fram till att denne lille spjuveraktige portieren nog var från Barcelona.
Visst var det väl Barcelona?


Johan Holgersson stärkte mina funderingar genom att nicka jakande.


Nu är kanske inte Johan Holgersson den mest motsträviga kombattant man kan ha när det gäller människors nationalitet, men långt senare - väl hemkommen - googlade jag på honom (Manuel, inte Johan Holgersson) och fann att det verkligen var Barcelona som denne fiktive person härstammade från.


Nåväl.


Stärkt av Johan uppmuntran fortsatte jag med det andra spanska ordet som jag kan:


-Si.


-Cava? Presidenten frågade igen.


-Si. Jag svarade instinktivt men förstod först nu vad han hade menat; det var försent att backa ur.


-Pang. Korkarna small och den spanska champagnen luftades för det grönvita laget från Åhus.


Fredrik rosengren var snabb med kameran och ögonblicket förevigades. Då hade nog alla glömt att Jeppe Holmqvist två timmar innan hade presenterat sina nyköpta skor. Cirka en till två sekunder efter att han visat upp dessa kunde han själv konstatera att det var två högerskor. En väldigt spännande men dum kombination om man dessutom är så pass vänsterfotad som han är.

-"Piss" var hans enda, men ack så graverande, kommentar.

Kvällen innan hade vi checkat in på "Park Hotel" mitt inne i Sitges, denna gamla stad som är så fantastiskt vacker. De gamla romerska vägarna finns fortfarande kvar och de hålls efter med största omsorg.

Man lägger plattor utomhus som vi lägger klinker inomhus och de läggs i torrcement, sedan vattnas de på plats.

Väldigt omständligt och dumt om man skall lägga om något, men väldigt starkt och rejält om de bara får ligga kvar som man en gång lagt dem.


Hur skickliga plattsättarna än var hindrade det inte Peter Andersson att luta sig över avspärrningarna och på redigt Kristianstadsmål, dock tydligt, säga:

-Pågar: var inte rädda för att fråga om det är något ni undrar över.


De plattsättande Spanjorerna tittade upp på Andersson och nickade till svar och ett litet "si" rann över deras läppar, ordet trängdes med en handrullad cigarett. Det verkade precis som om de verkligen förstod varandra - en fackman till en annan.

Robert Wannstadius tittade lite under lugg, vilket i och för sig han har svårt för (det enda han egentligen har svårt för, denne multitalangfulle atlet) och menade nog att han också ville vara med i diskussionen, fackmän emellan.


Vi lämnade plattsättningsspanjorerna för tillfället, men vi skulle stöta på dessa varje dag när vi gick till bussen som tog oss till träningsplanen.


Träningsplanen förresten. Den låg vackert inbäddad i ett nyansat vinfält. De urgamla vinstockarna stod i givakt medan Åke Tillberg och Naken-Janne Rosengren letade bollar i den Katalanska solhettan.
Men in bakom vingården gick de fan ta mig inte.

En tysk Schäferhund vaktade reviret - en kvarleva från Francotiden då de tyska fascisterna fortfarande hade intresse kvar; övervintrade från det Spanska inbördeskriget.

Vissa påstår att hunden hette Mussolini, men det har vi aldrig fått bekräftat. Dock kostade det oss en EM-boll för 999:- innan Janne och Åke vände skutan och skottträningen lades åt andra hållet, där vinstockarna var den enda publiken.


När lördagen hade flutit på bra var det dags för: frikväll.

Alla jagade upp sig och skulle ge sig ut i den Katalanska natten. Men det slutade som vanligt på någons rum med musiktävling och inget starkare än vinet från "vår" vingård.
Grymt bra Reserva för 5,5 Euro flaskan. Inga svenska skatter här, inte...


Mackan Davidsson körde sitt gamla partytrick - att försvinna ut genom en balkong eller fönster, för att dyka upp någon helt annanstans i en helt annan tid. Allt till tränarens oefterhärmliga förtjusning.


Jag tror tränaren kände sig lite som Joe Labero själv när han drog för de kraftiga ljusinsläpssgardinerna på balkongen för att sekunden efter svepa undan dessa och konstatera att Mackan var borta.

Innan vi visste ordet av var denne Mackan tillbaka, men då steg han in genom dörren. Tränaren klappade allra högst och vi föll in i ovationerna.


Magnus Tillberg var sur hela lördagen för att han inte hade fått vara med i det vinnande orangea laget. Därför intog han en väldigt passande klädsel i det "gayfriendly Sitges": en orange Adidasväst - inget annat. Snyggt.


Natten förflöt stilla. De flesta sov lugnt.


I och för sig skrämde Mackan "fasadklättraren" Davidsson sju spanska poliser till tystnad, men det är en annan historia.


Söndagen var fridag och den startade ganska tidigt med en tågresa in till Barcelona med uteserveringar, sightseeingbussar och Paellor. Kvällen kröntes med en match mellan FC Barcelona och Malaga, där Malaga inte fick låna bollen överhuvudtaget. 6-0 till hemmalaget och en religiös stund tillsammans med Messi, Xavi, Henry, Etò o, Alves och grabbarna.


Efter att ha jagat taxi en över en timme kom vi tillbaka till hotellet och en efterlängtad sänggång.  

Själv bodde jag med en ICA-profil och en polack. Sämre kan man ju ha det. Dock blev det aldrig någon kärlek på rummet, hur "gayfriendly" det än var...

Alla sov som små barn så fort huvudet landat på kudden. Det var bara grabbarna i rummet bredvid som envisades med att spela punklåtar och sjunga med, fast än timmen var sen.

En av lagets mer färgstarka spelare sjöng med i låten, högt och ljudligt. När vi, dagen efter, försökte pumpa honom på vilken låt det var som han hade skrålat - för den var faktiskt bra - vill han inte minnas, så det blir skrivet i stjärnorna.


Efter måndagens två hårda pass i den varma solen var det dags för vinprovning på måndagskvällen. Vingårdens ägare tog emot oss och vi fick prova gårdens alla goda drycker. Men eftersom alla är seriösa idrottsmän spottades de goda dryckerna ut i de vita plastskålar som ställts fram på bordet. 

Fredrik Johansson kved lite först, men även han fick spotta ut druvdryckerna; lite senare på kvällen mottog han ett fantastiskt fint pris: en Armaniklocka från Söderbergs ur, (levererad av den fantastiske Uffe Åkesson) som vinstbevis i en tekniktävling. Denna tävling vann Fredrik till slut, med hårt motstånd av både Polski-Raffe, Wannstadius, Schnorren och tränaren själv.

Musik- och kunskapstävlingen vann naturligtvis jag (Tomas), Polski, Peter Tillberg och Plattsättar-Andersson.


Det var då, på kvällen som Tränaren konstaterade:

-"Vi är här, dricker vinet och lyssnar på sången":  "Farväl till Katalonien" med Dan Hylander.


Dagen efter - på förmiddagen -  blev det både strandfotboll och en fotboll- och volleybollkombination, bredvid de fantastiska sandslotten på playan.
Under lunchen den sista dagen blev Joel Holgersson både Wild and Crazy och köpte en hatt som påminner om någonting som både Inspector Gadget och Jason Mraz skulle kunna ha på sig, men nu var det alltså en av bröderna Lagerståhl, förlåt Holgersson, som bar denna fantastiska skapelse. Foto efterlyses!

Hemresan gick lugnt och städat till och vinner vi nu mot förmodan inte serien, så har vi i alla fall haft ett fantastiskt fint och välorganiserat träningsläger att minnas.


Minnesvärda citat från resan:


"Ah va fan. Två högerskor, piss..."
Jeppe Holmkvist har köpt nya skor på Stadium och kollade inte tillräckligt noga i lådan innan han åkte iväg.


"Man or Mouse, Holmqvist? Man eller Mus? pip, pip, pip"

Peter Andersson försöker få Jeppe Holmqvist att kicka en ny omgång under kickningstävlingen. (Om man började om, suddades den första omgången automatisk ut och den sista gällde; obarmhärtigt).


"Gör det inte, gör det inte!"
Magnus Tillberg försöker hindra sin svåger Jeppe Holmqvist att försöka kicka en ny omgång efter att "bara" ha kickat typ trettio kickningar.


"Helvete!"
Jeppe efter att ha kickat ensiffrigt i andra omgången.


"Vill ni ha rött eller vitt vin till lunchen? Eller kanske vår egenodlade cava?"  (översatt från spanska)
Den lokala fotbollsklubbens president bjuder på lite småvarmt med dryck mellan träningarna.


"Nu är dagens träning snart slut, det är bara en övning kvar. Ni som vill kan börja småplocka med ölen så länge".
Tränaren ger tydliga instruktioner samtidigt som den spanske vaktmästaren hämtar ut 25 iskalla cervezas ur kylen.


"Jag har spelat fotboll i snart trettio år och den instruktionen har jag aldrig fått av en tränare."
Magnus Tillberg reflekterar över tränarens tydliga instruktioner om ölen.


"Var det ett samtal från jobbet?"
Johan "Lagerståhl" Holgersson ställer frågan när Fredrik Rosengren avslutar samtalet med: "kan du pussa Carl från mig."


"I have long legs.",
Johan "Lagerståhl" Holgersson (igen) försöker skaffa extra benutrymme på flyget.


"I denna övning skall man slå tre passningar på rad. Ni kan väl se till att klara en i alla fall."
Tränaren satte inte ribban för högt under den första dagens träningspass.


"We have to sit upstairs, we are afraid , have rädsla, for breathing in and out if inside, phu, phu, problems med andningen,  we need to get upstairs - uppe. Sitta..."
Peter Tillberg förklarar för den officiella turistvärdinnan i Barcelona varför hon skall hitta 25 tomma platser på andra våningen, utan tak, på sightseeingdubbeldäckaren.




/Tomas Tillberg tillsammans med webredaktionen


Kvadraten i Katalonien!


Här är den första uppvärmningen i Barcelona. Detta är innan Fredrik Johansson till slut står som totalsegrare i tekniktävlingen och vann en Armaniklocka från Söderbergs ur. Det kan man inte riktigt tänka sig när man ser honom här.
Eller...?


Filatelist från grannklubben!

Tävling!

Gissa vilken spelare från en fin grannklubb i regionen som sitter och pysslar med sin favorithobby: frimärke.
Här har han lagt ifrån sig handskarna och ångar märken för glatta livet!

Rätt svar vinner ett paket tuggummi!



/Webredaktionen

Tut i luren på Camp Nou!

Många har hört av sig nu på eftermiddagen efter att ha sett en film på Youtube och undrat:
Inte sitter väl Aronsson och tutar i en lur på Camp Nou?

Vi vet att det låter oroväckande och konstigt, men stämningen var så tät och magisk att till och med Aronsson kastade sig hän i ovationerna till det fantastiska Katalonska ligalaget. Vi har kommit över klippet. Titta och njut.

Observera hur han lovar att skänka tutan till Ronny & Ragge.

Vi på webredaktionen rekommenderar att han tar sig en extra funderare på det, med tanke på vilken enorm kraft där är i signalen, helt utan tryckluft....



/webredaktionen

Här finns målen från Camp Nou

Här hittar du de sex vackra målen som vi fick se live på Camp Nou.


Efterlysning.

Vi på webredaktionen har fått in en efterlysning som vi nu alltså går ut med:

Jag söker dig som har två stycken vänsterskor av märket Adidas Predator, vita.

Svar till: "Sugen ÅIF-yngling med två högerskor, tycke kan kanske uppstå..."

Vårt omtalade målvaktsnyförvärv!

Nu börjar vintern släppa sitt grepp även i Norge och vår man i fjordarnas land börjar planera för sin hemresa.
Han lär ha gjort tre obekräftade pass i veckan med Norska Sandefjord som håller till i Norska Tippeligan till vardags.

Men Fredrik hör ju till Åhus IF så några matcher har det inte varit tal om, även om Sandefjords coach tydligen hade hört av sig till tränaren och ville låna Fredrik till en match i B-svängen.  Tränaren hörde fel på "Tippeligan" och "Pytteligan" som är Norges motsvarighet till svenska korpen.

Så det blev blankt nej från tränaren, med något mumlande om att skaderisken var för stor osv...
Har jag nu fått som jag ville, så skall det fortsätta så under säsongen. Vi är den enda föreningen i regionen som har två så pass bra målvakter och bägge heter Fredrik...

Så här är han: Välkommen till Åhus IF, Fredrik:



Namn:
Fredrik Arvidsson


Ålder: 20


Familj: Ja!


Bor: Åhus (sommaren) Norge (vintern)


Moderklubb: Åhus HBK


Klubbar jag spelat i efter det: Tosteberga/Nymölla IF


Vilken position spelar helst på: Målvakt


Favoritspelare i laget (ej du själv): Peter Andersson


Favoritspelare i världen (ej du själv): Martin Arvidsson (Åhus Handboll)


Detta vill jag ha ut av säsongen i Åhus IF 2009: Att göra en bra säsong!


Varför jag spelar i Åhus IF: För att de är kul och nära hem!


Åhus IF:s placering i serien 2009: Vej ej!


Vem vinner skytteligan i Åhus IF s 2009: Arildsson!


Vem kommer att träna flest gånger 2009: Fredrik Arvidsson!


Vem kommer att spela flest minuter 2009: Peter Aronsson


Varför vinner Åhus IF serien 2009: För att de ser bra ut!


Premiär för tränaren har ordet.

I fortsättningen hittar ni all info inför träningar, matcher och tränarens egna reflektioner i vår nya "hörna", tränaren har ordet.
Länken hittar du här till vänster och den är orange och grann och svår att missa.


/webredaktionen



Här skulle egentligen in en bild på tränaren, men av någon anledning kom denna bilden upp när vi sökte på tränare, grusplan i vårt stora arkiv. Vi på webredaktionen förstår inte det...

Träningsmatch: Kristianstads Bois - Åhus IF

Plats: Konstgräs - Kristianstad

När: Söndag 8 mars  11.00

Samling: Åhus IP  9.40  alt.  Kristianstad  10.00


Följande är uttagna:


Fredrik Johansson

Jesper Arildsson

Peter Aronsson

Ken Bjuvegård

Rafael Fisch

Per Frid

Rickard Gunnarsson

Håkan Harrysson

Tony Jonsson

Fredrik Rosengren

Ola Schnorrenberger

Peter Tillberg

Magnus Tillberg

Robert Wanstadius



/ Richard Tränare!


Nytt nyttigt nyförvärv!


Här presenterar vi vårt senaste nyförvärv!
Välkommen till klubben Stoffe, hoppas att du kommer att trivas hos oss:

Namn: Christoffer Ekberg


Ålder: 26


Familj: Mamma & Pappa samt två brödrar Emil & Nils


Bor: På Espet i Åhus


Moderklubb: Åhus HBK


Klubbar man spelat i efter det: Yngsjö, KFF, KBI, Yngsjö


Vilken position spelar helst på: Anfallare


Favoritspelare i laget (ej du själv): Svår fråga. tycker alla har "något" på respektive position i laget. Men jag vill se mer av Jens Svensson.


Favoritspelare i världen (ej du själv): En bladning mellan Tim Cahill/Jimmy Bullard/Thierry Henry


Detta vill jag ha ut av säsongen i Åhus IF 2009: Hjälpa laget att nå en toppplacering i div 5, vilket jag tycker är fullt rimligt & på det personliga planet som anfallare, självklart göra mål alt assistera till mål.


Varför jag spelar i Åhus IF: En stabil förening med oerhört trevliga människor. Men framförallt duktiga & kloka fotbollsspelare som lagkamrater.


Åhus IF:s placering i serien 2009: Med tanke på truppens bredd så är en topplacering det enda alternativet, no 1 i vår div!


Vem vinner skytteligan i Åhus IF s 2009: Jesper Arildsson


Vem kommer att träna flest gånger 2009: Fredrik Johansson alt. Peter Aronsson


Vem kommer att spela flest minuter 2009: Ola Schnorrenberger


Varför vinner Åhus IF serien 2009: Bredden på truppen i kombination med antal vinnarskallar är lika med serieseger


Första bilderna på nya matchstället!




Vi på webredaktionen är väldigt glada över att vi har kommit över några smygtagna skissbilder på det som kommer att bli Åhus IFs nya matchställ både på dam- och herrsidan.
Att döma av bilderna är det en våglig och spännande kreation och för tankarna till en postmodernistisk Uefa Cupfinalsoutfit.

Matchstället är vad webredaktionen erfar specialdesignat av en designgrupp som tagits fram enbart för detta tillfället, samt Adidas specialavdelning för nya material. Det var den gruppen som för några år sedan tog fram CliMate-systemet som sedemera blev en världssuccé.

Anledningen till att Åhus IF fått den här enorma möjligheten vet vi idagsläget inte, men vi har kunnat leda kopplingen till Stadium i Kristianstad.
-Stadium och Åhus IF har ett väldigt fint samarbete, berättar en källa som vill vara anonym till webredaktionen.

Samma källa berättar att även damerna i Åhus IF kommer att bli utrustade med ett identiskt matchställ eftersom Åhus IF är en i alllra högsta grad jämlik förening.


Ingen av de ansvariga i designgruppen eller i Adidas specialavdelning går att nå för en kommentar.

Från ledningen i Åhus bekräftar man att man sagt OK till ett specialdesignat matchställ, och man är väldigt nöjda med hur det hela har skötts av Stadium och Adidas, mer vill man inte säga.



/webredaktionen,


RSS 2.0