Åhus IF - Wä IF 4-0 (2-0)

Vårt TV-Team var tyvärr bortresta inför matchen mot Wä IF.

Tyvärr får man säga, inte minst för att årets mål gjordes i den här matchen. Mer om det senare.

Inför laguttagningen till matchen var det fler än webredaktionens personal som var mer än lite förbryllade, men vi ställer ju upp för varandra och kämpar på och det skulle, som tur är, visa sig att gå bra...

Vi i Åhus IF har alltid gillat Wä IF. Det är en genuin och trevlig förening och ledarna, med Jocke Welander i spetsen, har egentligen bara ett enda fel; de skulle vara med oss i stället. Men vi köper att de valt det näst bästa alternativet...

Åhus och Wä har alltid, historiskt sett, varit antagonister - det är själva huvudsyftet med fotbollsmatcher.

Så kallade "derby" är den bästa kryddan i den genuint kulinariska anrättningen som kallas lokal fotboll.

Nisse Sandahl och hans charmanta hustru, Inga, var på plats. "Sotaren" och Ingvar hade hetsat upp glödbädden på grillen. Domaren blåste för avspark. Vad kan man mer begära?

Man kan tycka vad man vill om väder i allmänhet. Men om man inte tyckte om vädret denna onsdagskväll i slutet av april skall man överhuvudtaget inte vistas utomhus.

Den gräslöksgröna planen och de kritvita linjerna i kombination med den prippsblåa himlen gör nog varenda besökare religiös. Inte minst webredaktionens utsända, som sög in varenda minut av den laddade matchen.

Åhus började bra och fortsatte så igenom hela matchen.

Efter 17 minuter dröjer sig Micke Persson-Thornberg kvar i de främre regionerna och får fart på Uffe Åkesson.

Uffe har nämligen fått äran att sköta fjärrkontrollen till den nya digitala matchtavlan.

Men det går inte många hundradels sekunder innan Uffe får fart på knapparna och ungefär samtidigt kungör vår begåvade speaker Glenn "Glitter" Göransson:
 
-Det står 1-0 till Åhus.

Framåt är vi förbannat bra. Mathias "Rossi" Rosén gör ett bra jobb, men allra mest skiner nog Magnus Tillberg på vänsterkanten.

Magnus har haft en ganska knagglig inledning, om man bortser från förra matchen, då han satte avtryck.

I den första matchen mot Tollarp till exempel, var han lite avig till sin "nya" position på vänsterkanten.

Men nu tvivlar ingen på att "Tränaren" satt rätt man på rätt plats. De inläggen som Magnus gjorde i matchen mot Wä räknades av sekretariatet till 100%.

Samtliga inlägg var av högsta klass. Det var bara en målchans som brändes, men mer om den senare.

På högerkanten kämpade den annars så förträfflige Jeppe "Spettet" Arildsson. Men vissa av hans lagkamrater hade förstört honom under helgen.

Jeppe skall gifta sig snart och helgens svensexa gjorde mer skada än nytta. Än en gång är det bevisat att sprit och idrott inte hör ihop.

Men Jeppe kommer igen i gammal god stil, det är jag säker på...

Bakåt var det däremot fullständigt lysande i alla avseende. Tony Jonsson, Fredrik Rosengren och Pelle Frid var helt kanon. Pelle förresten, gjorde ett inlägg som Mathias "Rossi" Rosén nickade i mål på ett jävla finurligt sätt.

-Det är min själ inget enkelt mål han gör, tyckte Magnus Tillberg efteråt. Det är på riktigt.

Likaså "Arons".

Vi bjöds på totalt fyra mål, varav två av dessa alltså var av TV-klass.

Om de tre nämnda i backlinjen var bra, så var lagkapten Peter Aronsson fullständigt lysande.

Men innan det, lossnade det för den hårt arbetande "Duracellkaninen" Robert Wannstadius som gjorde 3-0 i 70:e minuten,

Men så då: årets mål.

Frispark.

Peter Aronsson hade "misslyckats" i den förra frisparken, genom att få en dålig träff.

Men nu, i 78:e minuten. 35 meter från mål.

Fy för jävern!

Peter Aronsson får en drömträff och bollen går i mål med risk för att fördärva maskorna i målet.

Fredrik Arvidsson, den nyanlända målvakten, sitter i avbytarbåset och ser ut att lida medan vi andra kramar om varandra i glädje.

Han får frågan:

-Fredrik, vad är det?

-Det är en jävla mardröm att få ett sådant skott på sig som målvakt, berättar han med allvar i blicken. Ingen räddar ett sådant. Jag svettas fast att jag sitter här vid sidan, erkänner han.

Vi på webredaktionen svettades inte det minsta när vi delade ut dagens poäng.

Peter Aronsson 3 poäng.
Peters bästa match i Åhusdräkten. (Vi på webredaktionen har sett alla!) Killen blir bara bättre och bättre.
Det finns inte mer att säga i den här matchen. Bästa uppspelen vi sett honom göra. Snyggaste målet vi sett honom göra och hans galna offensiva rusningar är så väl avvägda, att även Hasse Sheike hade blivit religiös.
Mycket bra Peter!

Magnus Tillberg 2 poäng
Ja vad skall man säga. Vi på webredaktionen hade gärna sett att vi hade delat ut poängen till någon annan för att undvika påhopp för svågerpolitisk kärlek, men Magnus är alldeles underbar som vänstermotor. Han är hundraprocentig, utom i målchansen som han får av Stoffe Ekberg, men hade han satt den, hade han konkurrerat med Aronsson om högsta poängen. Nu får han vara stolt över sina två poäng. Eller som Glenn "Glitter" - speakern - sa efter matchen:
-Hade jag fått bestämma hade du fått blommorna från Dennis Blommor som bevis på matchens lirare, Magnus.
Nu fick ju Aronsson dessa och det skriver vi ju under på från webbredaktionens sida.

Mathias Rosén 1 poäng
"Rossis" nickmål platsar på en allsvensk plan - minst. Killen är förbannat trevlig och jäkligt duktig fotbollsspelare. Man vill se mer av "Rossi"; lagkamraterna gillar honom, publiken gillar honom, webredaktionen gillar honom och motståndarna avskyr honom. Bättre kan det inte bli.

Omnämnande:

Rafael Fisch
Raffe har fått konstiga förtroende i laguttagningen, men ändå hänger han inte med huvudet. Han flyger in på planen med stolt hållning och han gör det förbannat bra. Dessutom har han en fin teknik. Egentligen borde man ta mer vara på en sådan kille. Men det är trångt i toppen - jag är säker på att Raffe tar en plats där.

Tony Jonsson
Han är redan en legend bland Åhuspubliken. Han var egentligen inte sämre än tidigare matcher, det är bara det att han gör alla andra bättre. Det får man finna sig i ibland när man är en föregångare. Idag var Peter Aronsson vid Tonys sida så fenomenal att allt annat bleknar, även Tony, men det betyder inte att Tony var dålig - tvärtom, Wä hade ingen - säger ingen - målchans, och detta var Tony mer än lovligt delaktig i. Bra jobb.

Robban Wanstadius
Denne atlet gör ett mål. Han borde gjort två. Han är väldigt nyttig för laget. Men man tycker nog att han borde få en lite annan position. Hade vi på webredaktionen fått styra hade han varit en ren innermittfältare av klass. Som släpande anfallare gör han ett bra jobb, men han är alltför ansvarskännande och är ibland lika mycket nere i försvaret som i släpande anfallssituation. Om man vill ligga på framåt är det kanske inte bästa medicinen. Men som fotbollsspelare, tekniker, lagkamrat och kompis utanför planen är han helt fantastisk. Vad skall man säga; han hade sprungit skiten av minst hälften av dagens allsvenska spelare och det redan i första halvlek. -Heja Robban.


Kommentarer att minnas:

-Helvetes jävlar. Fan också!
Peter Aronsson, när han efter matchen inser att TV-Teamet är utomlands på jobb.

-Jag skiter i intervjun, jag ville se målet från sidan.
Peter Aronsson igen, när han konstaterar varför han blev besviken.

-Öhh, Peter - ta i nästa gång.
Ronny och Ragge (Hejaklacken) precis efter att Peter Aronsson gjort årets snyggaste (och hårdaste) mål från 35 meter rakt upp i nätmaskorna.

-Han är liten smal och tunn som en rögad ål.
Ändå lyckas han att göra mål
-
Robban, Robban, Robban!
Ronny och Ragge (igen), när Robban Wanstadius gjort ett viktigt mål i matchen.

/Webbredaktionen


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 26 april


1. Robert Wannstadius 3 mål

2. Rafael Fisch 1 mål

2. Jesper Arildsson 1 mål

2. Fredrik Rosengren 1 mål

2. Mathias "Rossi" Rosén 1 mål 

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 26 April



1. Tony Jonsson 6 poäng

2. Robert Wannstadius 3 poäng

3. Ola Schnorrenberger 2 poäng

3. Jens Svensson 2 poäng

3. Fredrik Rosengren 2 poäng

4. Rafael Fisch 1 poäng

4. Fidde Johansson 1 poäng

4. Magnus Tillberg 1 poäng


Åhus IF - Viby IF 3-0 (1-0)

Inför matchen mot Viby IF, mönstrade Åhus en av de starkaste laguppställningarna på väldigt länge. Man får söka sig tillbaka till storhetstiden i början av 1980-talet för att hitta en lika färgstark och rutinerad trupp. Dock var Ola Schnorrenberger tvungen att kasat in handduken ett par timmar innan match på grund av en jäkligt otäck förkylning. Även Danne Olsson låg klubbad i sjukdom. Så in kallades det 45-åriga spänstfenomenet Peter Tillberg som höll på att bli historisk med sitt kanonskott, men mer om det senare.


Mathias "Rossi" Rosén var uttagen till matchen efter många rejäla träningar och var redo att presentera sig för Åhuspubliken. Dock började han på bänken och det körde ihop sig för "Rossi" redan från början. Dels tyckte han att de formgjutna stolarna i avbytarbåset inte var så sköna som han ville att de skulle vara.  Efter hans framgångsrika proffskarriär är han van vid stoppade skinnstolar, vilket inte finns ännu på Åhus Idrottsplats. Dock löste det sig så till vida att han la sig ner bekvämt med ena stolan som huvudkudde och att vi fick lova att skaffa ett Fjällräven liggunderlag - sen var "Rossi" nöjd.  Då for han plötsligt upp som en stucken gris och konstaterade: Var är min matchtröja, var är mina benskydd?


Det blev helt enkelt för "Rossi" att ge sig tillbaka in i omklädningsrummet och leta reda på sina attiraljer, mitt under pågående match.


Väl tillbaka på plats, ondgjorde han sig över att Sotaren och Ingvar grillar så fantastiskt bra; korvdoften spred sig över planen och in i "Rossis" näsborrar. Det var nära att han reste sig en gång till  - denna gången för att köpa sig en korv. Men han fick snällt vänta till efter matchen.


Även om det kändes som vi hade koll på matchen mot Viby, var de ändå på hugget ordentligt. I alla fall till en början och det är inte helt enkelt för oss att få till det så som vi vill.

Förstamålet kom dock redan efter 9 minuter. Det ar den utmärkte högerbacken Fredrik Rosengren som tog tillvara på en förlupen boll och enkelt chippade den över målvakten.


Vi var många som undrade vad "Rosen" egentligen gjorde så långt upp i banan. Det har i efterhand spekulerats i om: Han också blev sugen på korv och egentligen var på väg av för att stilla sin hunger, eller att han skulle ut och säga hej till sina svärföräldrar som han upptäckte hade kommit för att titta på matchen. Hur som helst blev det ett snyggt mål, som var nog så viktigt, för man kan utan underdrift påstå att vi inte satte alla de chanser vi hade. Inte ens en tredjedel av dessa.


De gick utanför, vid sidan och rakt på målvakten. Exempelvis hade Fredrik Rosengren ytterligare ett kanonläge i matchens 32 andra minut på ett snyggt inlägg av Magnus Tillberg, men den sved precis utanför, som de allra flesta chanserna gjorde.

Den utmärkte innermittfältaren Jens Svensson hade flera snygga stickare fram till både Stoffe Ekberg och Robban Wannstadius, men det blev inte utdelning på dessa snygga framspelningar förrän i matchens 57:e minut då Robban Wannstadius klätrade ytterligare ett pinnhål upp i målgörarstatistiken. Men innan det blev en Vibyspelare utvisad efter att under matchen fått två gula kort.


-Fasen vad tråkigt, jag känner verkligen med honom, var Fredriks Rosengrens kommentar och vi var flera som nog tyckte så. Kanske lite hårt.


När "Rossi" kom in direkt i andra halvlek såg man att han verkligen har en del att ge på planen, måhända han var lite ringrostig till en början, men ganska snabbt kom han igång och i 82:a minuten fick han även komma in i målgörarstatistiken. Det var efter ett mycket snyggt inlägg av Magnus Tillberg, som "Rossi" nickade in 3-0 och slog spiken i kistan.


En rolig grej var när Peter Tillberg och Ken Bjuvegård byttes in samtidigt och det var lagets äldste och lagets yngste spelare. Peter är precis dubbelt så gammal som Ken.


Det var då Peter Tillberg höll på att bli historisk. Han fick till ett oerhört bra skott från nästan halva planen och den tog kanonhårt i ribbans undersida. Tyvärr gick inte bollen in, utan precis utanför.


Om den hade gått in hade det inte bara varit årets snyggaste mål, Peter hade blivit den äldste målgöraren i A-lags sammanhang i Åhus IF:s historia. Nu fick han nöja sig med tre poäng och ett hyggligt inhopp.

I slutminuterna fick Ken Bjuvegård ett otrevligt knä i ryggen och fick bäras av planen. Det var nog inte meningen från Vibyspelarens sida, men det gör så förbannat ont.


Dock gjorde det inte ont med en vinst, även om vi borde sätta betydligt fler målchanser än vi gjorde. Men det blir ändring på det. Redan på onsdag är det dags igen mot Wä. Då skall vi sätta ALLA chanser.


Så här har poängen fördelats.


3 poäng. Tony Jonsson
Tony har verkligen kommit in i gänget både på och utanför planen. Han spelare en hård men rättvis fotboll och han ger sig inte en millimeter i sin roll som innerback bredvid Peter Aronsson. Ola Schnorrenberger har ju tagit ett lyckat steg upp i banan, de senaste matcherna och då har Tony skött sin uppgift med bravur. Så var det även i matchen mot Viby. Mycket bra.


2 poäng Fredrik Rosengren
"Rosen" har aldrig varit bättre än han är nu, verkar det som. Ha hane ju som bekant en liten "downperiod" i fjol, innan läkarna fick ordning på hans diabetes, men nu är matpåsen ett lika vanligt inslag som skopåsen på bänken och Fredrik tar sig en banan, då och då. Detta verkar ha fått fart på Fredrik och i matchen mot Viby var han riktigt bra. Ett mål och ett par målchanser, samtidigt som han tog sitt defensiva ansvar och genomförde en minst sagt bra match.


1 Poäng Magnus Tillberg
Nu börjar men mer och mer känna igen "Mange". Han har acklimatiserat sig på vänsterkanten och vi fick se många fina inlägg i matchen mot Viby. Hade vi bara kunnat förvalta dessa bättre hade "Mange"  stått för mer än en assist. Nu blev det ett vackert inlägg till "Rossi", men som sagt, "Mange" var i princip felfri i sina farliga inlägg. Bra.


Omnämnande:


Mathias "Rossi" Rosén
"Rossi" visade vilken fin fotbollsspelare han är, han hade lite fina klackar, snygga framspel och ett ansvarstagande slit. Dessutom lyckades han att göra ett mål i sin premiärmatch i Åhusdressen. Sådant ger mersmak. Vi lovade "Rossi" att han skulle få ett liggunderlag så han kan sitta skönt i avbytarbåset, men det lär nog inte behövas, vi lär få se mer av Mathias Rosén på planen framöver.


Robert Wannstadius
Robban fick inte till det så som han var värd i matchen. Han gjorde ett snyggt mål, men skulle kunna göra betydligt fler. Han springer och sliter i 90 minuter och är fenomenal emellanåt. Men snart då lossnar målgörandet ordentligt för Robban och han klättrar med all sannolikhet uppåt i poängtabellen...


Jens Svensson

Jens hade problem med hälsenan i dagens match och det lade lite sordin på hans insats. Men ändå är Jens en viktig kugge i maskineriet och han ligger också bakom Robbans mål i 57:e minuten. Han fick gå av i 65:e minuten, men han lyckades ändå med flera viktiga insatser i matchen.  Det bådar gott, bara han fixar till hälsenan.

Studio Åhus IF presenterar: Åhus IF - Viby IF 24/4 2009


Hoppet är det sista som överger någon...

Cykelexperten Nisse Sandahl, en oehört legendarisk åskådare till Åhus IF:s matcher (jag tror han sett alla Åhus IF-matcher som går att se), född samma år som Åhus IF föddes, dvs 1923, var på matchen mot Viby IF den 24 april 2009 (och alla andra Åhus IF-matcher) 

Vid sin sida har han som vanligt frun Inga, hon är betydligt yngre (Född ett år senare.)

Nisse står som vanligt på den norra sidan, där han alltid stått.

Där stod han exempelvis 1975 när han skrek till Åke Tillberg: -Skjut.

Åke Sköt.

Mål; Åke avgjorde matchen.

Idag - 34 år senare skrek Nisse igen från samma plats.

Men nu var det Peter Tillberg (45 år i år) - Åkes son - som sköt. ( Han har skrikit liknande på Åkes andra son - Magnus - också, från samma plats - historien upprepar sig gång på gång...)

Tyvärr tog Peters skott i ribbans undersida och ut.

Nisse Sandahl, snart 86,  blir lite frustrerad; han vill se mål.

Då kliver han fram till mig.

-Tomas, det här går inte. Vi måste få in den. Gå in och byt om!

Jag stod länge kvar och sög på den karamellen...

Jag ville inte fördärva den oerhört trevlige Nisse Sandahls världsbild som tydligen bestod av att jag skulle kunna göra mer än Jens Svenson, "Rossi", Peter Andersson, Peter Aronsson, Robert Wanstadius, "Raffe" eller ens Ken Bjuvegård kan.

Men jag blev ändå glad över att man aldrig någonsin ger upp hoppet - hoppet om att någon kan kliva in på planen och göra underverk.

Ungefär som Jesus.

Fotboll är religion - inte minst för Nisse Sandahl.

Så: Nisse och Inga - välkommen till våra matcher. Så länge ni kommer, skall vi kämpa för seger.

Om det till och med skall gå så långt att jag behöver byta om och ge mig in i division V-spelet.

PS. Vi vann med 3-0, men resultatet betyder ingenting, såvida det är så att man skulle kunna göra fler mål. Vi  måste få in den. Om och om igen: DS.

/ Tomas Tillberg.

5 000 unika visningar för Hooligans...

 

Idag skrevs det nytt rekord för Åhus IF Hooligans Fan-video på Youtube.
5 000 unika visningar hitills. Det är riktigt bra. 5 000 olika människor (eller olika IP nummer - olika datorer) har surfat in och kollat på "Ronny och Ragge" när de penetrerar Åhus IF:s spel på planen i Åhus.
Fotbollskanalen - släng er i väggen. Detta är en riktig analys av fotboll...

Grattis!

/ Webredaktionen.

Åhus IF - Viby IF 3-0 (1-0)

Vinst ikväll mot Viby IF hemma. Rapporter, Studio Åhus IF och poängbedömning är under arbete.

Vi återkommer.

/Webredaktionen.

Lika som bär?

Det kom ett mail om att Mats Gren spelade i Åhus IF eller att Rafael Fisch var på väg till Danmark som tränare i Velje Boldklubb i högsta Danska ligan.

Men vi kan lugna er med att så inte är fallet. Mats Gren och Rafael Fisch är två helt skilda personer och är inte ett dugg lika.

Avgör själv:


Läget i laget!


Rossi har varit het på träningen och han är också uttagen till matchen mot Viby den 24 april klockan 18.30 på Åhus IP.
Observera att han ännu inte fått sitt träningställ och tränar i felaktig klädsel, men det är inte hans fel. Nästa vecka skall detta förhoppningsvis vara avhjälpt.




Läget i laget ser riktigt bra ut inför fredagens hemmamatch mot Viby 18.30.

Man får söka sig ganska långt bak i Åhus IF:s historia för att hitta ett så namnstarkt och rutinerat lag som det som är uttaget till matchen mot Viby, trots att Jeppe är avstängd och Danne Olsson är på turné:


Fredrik Johansson
Peter Andersson
Peter Aronsson
Ken Bjuvegård
Christoffer Ekberg
Rafael Fisch
Per Frid
Tony Jonsson
Michael Persson-Thornberg
Mathias Rosén
Fredrik Rosengren
Ola Schnorrenberger
Jens Svensson
Magnus Tillberg
Robert Wanstadius

Hur Richard kommer att ställa upp startelvan vet vi inte förrän en och en halvtimme innan matchen, men här finns ju en hel del att plocka av.

Mer info om samling osv. finns under fliken, tränaren har ordet.

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 22 April



1. Tony Jonsson 3 poäng

1. Robert Wannstadius 3 poäng

2. Ola Schnorrenberger 2 poäng

2. Jens Svensson 2 poäng

3. Rafael Fisch 1 poäng

3. Fidde Johansson 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 22 april



1. Robert Wannstadius 2 mål

2. Rafael Fisch 1 mål

3. Jesper Arildsson 1 mål

Åhus IF - Önnestad BoIF 3-3 (2-1)

Matchen mot Önnestad blev en riktig nagelbitare, även om det inte verkade så efter 7 minuter. Då stod det nämligen 2-0 till Åhus. (1-0 redan efter 40 sekunder). Målgörare i bägge de fallen var den illersnabbe "Duracellkaninen" Robban Wannstadius. Han är snabb, bollskicklig och dessutom jävligt trevlig - en perfekt spelare i Åhus IF-gänget.

Första målet, som nog är det snabbaste i Åhus IF:s historia (tror jag - har ännu inte hittat något som pekar på annat) var en lite konstig situation. Plötsligt var han fri med målvakten (Jag hann inte se hur det gick till) och kunde lätta in bollen.
I det andra målet som kom drygt sex minuter senare var det Jesper "Spettet" Arildsson som slog ett snyggt inlägg till Robban.

Jeppe var ju borta förra matchen och han kommer att vara borta nästa match också. Dock av olika anledningar. Mer om detta senare.
Efter dessa två snabba mål borde vi avsluta hela affären med att trycka in ett tredje mål, men si så enkelt gick det inte. Önnestad är ett duktigt och snabbt spelande lag som man inte får dit man vill hur som helst. De flesta i laget är bollskickliga och det blev en tuff match ända in i det sista.

Efter de två målen tryckte Önnestad på riktigt ordentligt och ärligt talat, hade det inte varit för Fidde "Målvakt" Johanssons enormt fina närkampsräddningar hade reduceringen kommit tidigare. Nu dröjde det  till den 16:e minuten innan det stod 2-1 på den nya fina digitala resultattavlan.

Det som därefter genomsyrade Åhus spel var att vi inte kunde få in bollen. Där var många fina möjligheter av både Stoffe Ekberg, Pelle Fridh, Magnus Tillberg och Robban Wanstadisu, men ingen lyckades få bollen innanför ramen.

En tråkig sak i matchen var att sidlinjesdomaren, som annars är en mycket trevlig kille,  hade lyssnat för mycket på sina kollegor och var på sin vakt mot Åhusbänken. Detta visste vi och har lärt oss att hålla tyst.

Men det fungerar inte så i domarvärlden, för då skall man ge sig på Åhusbänken i alla läge - oavsett om man är oskyldig eller inte. Så linjedomaren gav oss ett par rejäla tillrättavisningar. 

Ingen hade sagt något, varken före eller efter det.

Linjedomare skrek åt oss att vara tysta. Det var bara det att någon hade råkat att hosta till i den massiva tystnaden.

När detta hände så han sin chans och gav sig på oss med åthutningar.

När han förstod sin fadäs blev han skamsen och lätt rödfärgad i nunan gick han fram och bad om ursäkt för sitt misstag.

Tur att han inte hade en laddad pistol i fickan - det hade nog brunnit av ett vådaskott av ren rädsla.

Men vi godtog naturligtvis ursäkten, det var fint gjort!

Alla på bänken hade situationen i fjol i färskt minne då dagens huvuddomaren rusade ut och varnade en av Åhusledarna för att han hade nickat ironiskt, men något sådant spektakel blev det inte idag, tvärtom så skötte domarna sig väldigt bra, bortsett från ett litet missförstånd i slutet. (Den minnsegode kan redogöra för att varningen av Åhusledaren inte gillades av Fotbollsförbundet, utan ledaren friades...)

I andra halvlek var det verkligen bra chanser från bägge håll och spelaet böljade fram och tillbaka.
Efter 6 minuter in i andra halvlek reducerade Önnestad till 2-2 .

Och i 67:e minuten var det dags för Önnestad att ta ledningen till 2-3.

När Åhus kvitterar i 87:e minuten till 3-3 sker det samtidigt som två utvisningar kommer inom loppet av någon minut. Först är det en Önnestadsspelare som åker ut för att han tydligen har skallat Pelle Frid i ansiktet.

Att fallet är så råder inget tvivel om eftersom delar av Webbredaktionen fick rusa ut på planen och hjälpa Pelle eftersom blodet forsade ner för hans ansikte.
 Rött kort var självklart i det här fallet.

Strax efter råkar Jeppe Arildsson sätta upp foten för att ta ner en boll och han gör det så olyckligt att han får sitt andra gula kort och blir utvisad och missar däremd nästa match.

Det är också här jag tycker att domaren gör sin enda egentliga tabbe. Jeppes fot i luften var inte varning, i det läget att det var hans andra gula kort. Det fanns många fler incidenter som borde varit gult kort, men som inte blev någonting alls.


Matchen slutade 3-3 och med facit i hand kan man nog se den som rättvis, även om vi boprde punkterat matchen långt tidigare. Men Önnestad var ett bra och starkt lag att möta som nog kommer att plocka bra med poäng i serien.


Poängen har tilldelats:


Robert Wannstadius 3 poäng
När det gått 10 minuter av matchen trodde jag att det hela var över. Hande Vi fortsatt att förvalta våra chanser hade det nog blivit så. Men Robban förvaltade sina två chanser i början av matchen ordentlig i alla fall och det är värt högsta poäng.

Jens Svensson 2 poäng
Jens har kommit in i Åhus spelstil lite mer nu än i förra matchen och man börjar skönja vilken tillgång den mannen är. Hans passningar börjar komma rätt och då händer det saker. Dessutom är han lugn och trygg på och utanför planen, vilket kan behövas ibland. Just i sådana här uppskruvade matcher är det viktig att stå med bägge fötterna på jorden. Bra jobbat!

Fidde Johansson 1 poäng
Det finns nog ingen målvakt i hela serien som slår Fidde Johansson på fingrarna när det gäller närräddningarna. I matchen mot Önnestad räddar han poäng genom sina fotparader och orädda närspel.

Omnämnande.

Ola Schnorrenberger
Ola har ju flyttat upp ett steg i banan och han är minst lika bra som innermittfältare som han varit som mittback. Ola är klok och strategisk och har fin teknik. Dock var försvarspelet lite skakigt, så Ola kunde inte riktigt blomma ut i sin offensiva del av uppdraget, utan det fick bli ansvarstagande bakåt, vilket dock behövdes. Vi kommer att få se mer av Ola här i poängtabellen.

Peter Aronsson
Peter är en trygg utpost i ett annars lite flaxigt försvar. Men som sagt Önnestad var ett svårt lag att anfalla. Peter är dock den ansvarstagande lagkapten han är och när Jeppe Arildsson blev lite överhettad, var Det Peter som vågade ryta till och få lite lugn i laget igen. Bra jobbat Peter.

Magnus Tillberg
Magnus har i år blivit utflyttad på vänsterkanten. Det kan verka lite konstigt eftersom han spelade varje minut på mitten i fjol och gjorde bra ifrån sig. Men tränaren har säkert sina tankar och idéer. Dock är ju Magnus en utmärkt vänsterspelare och nu börjar han acklimatisera sig ordentligt. Det ser man inte minst på de fina inlägg som han slår. Nu skall vi bara lära oss att trycka in dessa i mål från forwardshåll. Jag vet inte hur många chanser som slogs in till våra anfallare och som gled precis över eller precis utanför, men det är bara att bita ihop och komma igen. Fler fina inlägg från "Mange" han har ju fin "löd i vänsterdojan" och fler rejäla avslut som ger resultat...


Under rubriken "lögner som går hem."

Domaren blåser av Jeppe Arildsson, men Jeppe "hör" inte signalen utan fortsätter spela vidare.
Alla börjar skälla på Jeppe och då försvara Peter Tillberg Jeppe från sidlinjen:
-Skäll inte på honom, han hör ju väldigt illa.
Det är tyst en stund. Sen kommer tränare fram bredvid Peter och säger på fullt allvar.
-Det visste jag inte - att Jeppe hörde så pass illa.

Inte vi heller :-)


/Webredaktionen

Klipp från Åhus Önnestad!

Här ett litet klipp från matchen Åhus IF - Önnestad BoIF 3-3 (2-1)
Referat och poängbedömning är på väg.




Film av Henrik "Honken" Thomasson.

Tollarps IF - Åhus IF 2-1

Premiären 2009 mot Tollarps IF blev en rättvis historia om man frågar Tollarpsspelarna, men alla andra som såg matchen är rörande överens om att resultatet inte riktigt speglade liret.

Men alla älskar ju att vinna och framförallt över Åhus IF, så vi får bjuda på det. Det är ju faktiskt inte Tollarps fel, som tog vara på chanserna och lyckades göra två mål.

Om man sätter det mot Åhus enda mål så räcker faktiskt det och i princip så var matchen en exakt kopia mot den förra året, med den enda skillnaden att Tollarp spelade mycket bättre fotboll förra året.

Det som är tråkigt är att det låg ett par riktigt felaktiga domslut bakom Tollarps möjligheter att göra mål, men det får man ALDRIG tycka, då är man en gnällspik, så det lämnar vi därhän.

I övrigt tyckte jag att vi hade ett bra spel och vi spelade faktiskt så som vi hade bestämt rent strategiskt och det får ses som ett fall framåt, även om vi alltså gärna hade sett en annan utgång resultatmässigt.

Stämningen i truppen är bättre än någonsin och det finns mycket positivt att se fram emot.

Pelle Frid tyckte dock att Robert Wannstadius inte fått igång sin "Duracellmotor" riktigt, men nog sprang han alltid. Kanske kom "Robban" inte upp i sin normala standard; kanske tagen av studens allvar att spela på sin gamla moderarena, men det kan man ju förstå.

Förövrigt är Toillarp en mycket fin och välskött klubb och vi blev emottagna på det allra bästa sätt. Med blommor, bananer och läsk i backen. Dessutom hade man skärpt till mycket av den kritik jag lämnade ifjol. Nu hade man duktiga och alerta bollkallar, de allra finaste matchbollar som finns och både matchprogram och speaker var kanon.

Matchen ägdes av Åhus i första halvlek medan andra halvlek var en mer medioker historia inte minst för de uteblivna domsluten.

Men vi kommer igen i nästa match och det är redan nu på fredag.

Så här har poängen fördelats:

Tony Jonsson 3 poäng
Tony är en av de många nyförvärv som skrev på inför säsongen och ärligt talat hade jag inte speciellt stora förväntningar på honom. Att han var en duktig hockeyspelare det visste jag och efterhand förstod jag att det var en förbannat trevlig kille. Jag hade faktiskt svårt att tänka mig att han skulle kunna platsa från start, med tanke på den oerhört kompetenta backlinje vi redan hade i laget. Men Tony visade fan i mej var skåpet skulle stå i matchen mot Tollarp. Han har en skön förmåga att balansera på gränsen och det kännetecknar en bra spelare. Jag hopppas att detta ger ännu mer bränsle på elden och att vi får se mer av Tony Jonssons hårda och sköna attityd.

Ola Schnorrenberger 2 poäng
Ola blev uppflyttad ett snäpp i banan i den nya och lite annorlunda uppställningen, men det påverkade inte vår egen musiktävlingsmästare. Han är återigen formidabel och gör inga misstag. Dessutom spelar han EXAKT som tränare har stöällt upp den taktiska iden med press åt ena eller andra hållet. Ola är en riktigt bra tillgång för laget och hade det inte varit för att jag har så stora förväntningar på honom hade han fått en poäng till,men den fick Tony idag, för att han överraskade. Det gjord inte Ola och det - mina vänner - det är ett bra betyg. För om Ola skall överraska mig så är det genom att vara dålig, för det verkar han aldrig vara.

Rafael Fisch 1 poäng.
Raffe gjorde målet och det var snyggt efter ett grandiost inlägg av Magnus Tillberg. Men Raffe hade fler chanser som hade kunnat resultera i mål. Hade han tryckt in något av dessa så hade han nog letat sig längre upp i poängstegen. Inför matchen flyttades han ut på kanten, men han hängde inte med huvudet för den sakens skull. Han slet och sprang och spelade positiv fotboll. Mycket bra insats.

Omnämnande:

Magnus Tillberg
Det dröjde en stund innan Magnus fick ordning på vänsterdojan. Han skyller på att det var nya strumpor i kombination med nya skor och jag trodde inte honom, men Jens Svensson vidimerade det hela: Den kombinationen gör att det bara blir halt. Men när han väl hade balanserat den historien kom de riktiga Mange-inläggen och det resulterade i att Raffe nickade in 1-0. Det fanns flera inlägg av Mange som var riktigt bra och efterhand som matchen led kom han in i liret och känner jag honom rätt så är han på topp på fredag. Hemmaplan, hemmapublik och gammelsvärfar Sotarens korv efter matchen: då är Mange som bäst.

Jens Svensson
Jens var den mest meriterade spelare på planen i matchen mot Tollarp: Mjällby AIF 89-93, GIF Sundsvall -94, Östers IF 95-99, Trelleborgs FF 00-02, PAO Aigalio Athen -02, Kristianstads FF 02-04, KBI -05, KFF-07. Det märktes emellanåt. Snabba fina passningar,men ibland lite FÖR snabba. Dock ser man potentialen att även han skulle kunna plocka åt sig en och annan poäng i ligan...
Men jag måste nog se lite mer av vår världsartist innan jag ger ett riktigt omdöme.

Peter Aronsson
Lagkapten Aronsson behöver lite mer match i kroppen innan han toppar ligan, för det kommer han stundtals att göra. Hans kraft i frisparkarna finns där, men han behöver skjuta in sig lite mer. Men han är strategiskt rätt hela tiden och det bådar gott. Jag vet att Peter har mer att ge och nu när han spelat en helö match utan att bli påmind av sina efterhängsna baksidor trot jag på stordåd redan på fredag. Ett frisparksmål skulle frälsa mig igen; jag är kräsen. Men jag håller på dig.

Till sist vill jag ge en eloge till TV-teamschefen "Honken" Thomasson som gjorde ett fantastiskt jobb med vår första sändning i "Studio Åhus IF". Han stod och vänta länge på målgöraren i Tollarps IF, till slut var vi tvungna att åka.

Men vi glömmer det och ser fram emot fredagens match och hoppas att där inte är någon målgörare i motståndarlaget att intervjua, men då kan i alla fall tränaren i Önnestad redan nu förbereda sig på en pratstund med vår egen Larry King.

Här kommer den, första jungfrusändningen av Studio Åhus IF, signerad Henrik "Honken" Thomasson.



Vill ni se större och bättre bild, dubbetryck på bilden och tryck på HQ.
/ Webbredaktionen

En bild säger mer än tusen ord...




Det var en fantastiskt fin insats av alla som var med under långfredagen och jobbade och slet med att få fint på vår idrottsplats. Webbredaktionen lyckades ta en del fina bilder som visade på hur man la ner sin själ i projektet.

Här är en bild på en hårt arbetande herrseniortränare som tillsammans med en del av Åhus IF Hooligans (Hejarklacken) jobbade frenetiskt. Rapporter säger att bägge hade svårt att röra sig smärtfritt dagen efter.

Kanonbra jobbat, sida vid sida...

/Webbredaktionen

Referat är på väg...

Referat från Tollarpsmatchen är på väg.

Det blev en orättvis förlust med 2-1. Med mål av Raffe Fisch på ett snyggt inlägg av Magnus Tillberg.

Vi håller på att jobba med det tekniska eftersom det blir lite annorlunda referat från matcherna i år. Det kommer en kort sammanfattning från matchen samt en del filmat material signerat  "Studio Åhus IF".

Vår TV-teamschef "Honken" Thomasson håller på att redigera materialet från matchen. Dessutom kommer Tomas Tillberg att dela ut poäng i minnesprisligan mm.

Tråkigt är att målgöraren i Tollarp vägrade ställa upp på en intervju (Detta har Chrille, tränaren i Tollarp, ring och bett om ursäkt för, den godtar vi gärna Chrille!).

Men trots allt faller ju vår grej lite när man spelar "viktig" i division V och vägrar ställa upp för en intervju i media...

Vem tror man att man är?

Men som sagt material är på väg, nu får vi en massa extrajobb på grund av intervjuavhoppet, men vår TV-teamschef fixar nog det.

/Webbredaktionen


Ystads Allehanda tippar...

Sportredaktionen på Ystads Allehanda har tippat serien:

Så här ser deras tips ut:


1. Åhus IF
2. Wä IF
3. Tollarps IF
4. Vanneberga IF
5. Brösarps IF
6. Önnestads BI
7. Kiviks AIF
8. Kristianstad BoIS
9. Hörby FF
10. Åsums BK
11. Ovesholms IF
12. Viby IF

Vad skådar mitt norra öga?



Webredaktionen har blivit fullständigt överösta med mail och sms om vad som har inträffat på träningen den senaste veckan,

Vem är mannen som joggar så graciöst bredvid Peter Aronsson?
Är det verkligen sant?

Jo det är sant.

Två träningar på en en vecka.

Han ringde tränaren och sa:
-Be alla ta på sig benskydd för nu kommer jag.

Mina damer och herrar Mange "Kula" is back in town
Det är ju härligt med spelare som drar ner medelåldern.

Välkommen tillbaka "Kula". Om inget annat så blir ju "Naken-Janne" Rosengren glad.

Med "Kula" var det 24 stycken startelvaämnen och tränade igår. 


/Webredaktionen

Äldsta laget skall ju ha den äldste lagledaren...



Det är förmodligen så att Åhus IF:s lagledare Åke Tillberg är äldst (fyller 72 år i juni!).
Men han är förmodligen den som är bäst i trim också. (Inberäknat 20-åringarna?)

Här står han och övervakar träningen i Barcelona...

OBS: Svar Ja. Det är ett par Adidas solglasögon...


/Webredaktionen


Ber om speltid...



Läget har aldrig sett bättre ut i "Gubbalaget". Äldsta medelåldern i serien, men det betyder automatisk inte att man är sämre spelare för det.

Åhus IF får gå tillbaka till mitten av 1980-talet för att hitta förutsättningar som dagens lag utgör.
Så många alternativ att välja mellan i varje lagdel har aldrig skådats i modern tid. (Läs: 2000-talet).

Det är kanske därför Danne Olsson stilla knäpper sina händer och sluter ögonen i den värmande katalanska solen, där på stranden utanför Barcelona och ber om att han skall få ordentligt med speltid under årets heta säsong i superfemman.

För övrigt ser dom andra också ganska allvarliga ut.

Det kommer att bli en fantastiskt spännande serie och vi ber ödmjukt om att alla får vara hela och friska.

/webredaktionen

Bladets blogg uppmärksammar Åhus IF

Läs om "Äldsta laget i serien" här.

Sommarförstärkningen klar!

JO! DETTA VAR ETT APRILSKÄMT!
Men vi tar det inte som ett skämt om en sådan duktig fotbollsspelare som Johan skulle vilja lufta sina dobbaskor med oss.
Han är väldigt välkommen till oss - precis som alla andra...


Peter Aronsson och Johan Mjällby (foto:Privat)


Idag blev det klart med förstärkningen i herrseniorerna. Det är den välmeriterade Johan Mjällby, som kommer att bo i sin sommarstuga i Yngsjötrakten och förstärker oss under maj-augusti, berättar Richard Tränaren. 

Det är många som kanske trodde att Johan hade lagt skorna på hyllan, men själv har han blivit inspirerad av Åhuslagets framgångar:
-Jag är ju född 1971 och det är flera i laget som är äldre än vad jag är och fortfarande är igång, så därför blev jag sugen. Jag umgås ju en hel del med Peter (Aronsson) och hans familj och när frågan kom upp på en fest för några veckor sedan, sa jag först nej, men senare ändrade jag mig, framförallt när jag hörde att Peter Tillberg som ändå är sju år äldre än mig spelade en halvlek nu nyligen med gott resultat, förstod jag att det fanns med och hämta.

Så när hans lillebrorsa (Tomas Tillberg) kom med papperna, var det ett enkelt val att rita på. Dessutom är det ju kul att spela i en klubb där man vet att ingen har några pengar, det blir mycket roligare då.

Det ä ju faktiskt bara under sommaren som det är aktuellt, när vi är i stugan.

Dessutom är det ju inte några långa transporter, så det skall bli skitkul, berättar Johan Mjällby som har gjort 49 A-landskamper, varit med om VM-slutspel 2002, EM-slutspel 2000 och 2004 samt vunnit SM-guld med AIK 1992 och 1998.

Det blir en fin förstärkning till ett redan bra lag. Som det ser ut nu kan vi kanske ta någon extra "sommarpoäng", annars är vi ju som bäst på höstkanten, avslutar Richard Tränaren. 


/ Åhus 1 april.
Webredaktionen

RSS 2.0