Hörby IF - Åhus IF 0-3 (0-2)

Efter två raka matcher med poängbortfall satte vi oss i bilarna för att ge oss av till en ny bekantskap. Färden satte av västerut och målet var Hörby. Eller horby som är det officiella namnet i cyberrymden, i alla fall om man får tro Hörby kommun som man alltså hittar på http://www.horby.se/.


Några lättfotade kvinnor hittade vi inte där och ingen verkar ha sett några där heller, däremot var den vackra idrottsplatsen, med sin nyanlagda konstgräsplan, en trevlig bekantskap. Även naturgräsplanen, där vår match skulle utspela sig, var i fint skick. Omklädningsrummen var lätta att få grepp på omedelbart, om man säger så. Ingen gick i alla fall vilse där.


Vi samsades om utrymmet så gott det gick och vi har sett ännu mindre omklädningsrum, tror jag(?)
 
Jag vet inte på rak arm och ingen annan heller verkade komma på något.
 
Men vi funderar på det...


Fredrik Rosengren drog sig till minnes att Djurröds omklädningsrum var mindre, men det visade sig sedan, när vi gick hans story på djupet, att han hade bytt om i en liten städskrubb, och det räknas inte.


 På vägen till matchen åkte tränaren i samma bil som Rafael Fisch.

"Raffe" är ju direktör för ett multinationellt företag i stenbranschen och man kan inte sluta jobba för att man åker bil till en match; allra helst inte när den polska lastbillschauffören, som lastat 20 ton sten kör på fel håll.
 
Istället för att köra söderut ner på kontinenten så befann han sig någonstans i trakten av Halmstad när "Raffe" fick tag i honom.


När det gällde matchen så hade tränaren gudskelov ställt om till en 4-4-2-uppställning och det gjorde susen . Även om Peter Aronsson var lite ringrostig i början - han har ju inte slagit de långa behövliga uppspelen på länge, kom han sedan in i god form.

Tidigare, i 4-5-1-tjafset så fanns det inte stora möjligheter att emellan åt slå långa uppspel med någon utdelning.

Då togs de bollarna hand om av motståndarnas försvarare och det blev inget av med anfallet.

Nu fanns det två hungriga anfallare som i sämsta fall kunde nicka ner bollen till innermittfältet och de kunde lägga ut bollen på kanterna och vi skapade farliga anfallssituationer inne framför mål med tydliga inlägg av Magnus Tillberg eller "Raffe" Fisch.


Mathias "Rossi" Rosén markerade tydligt till webredaktionen att han hade både matchtröja och benskydd med sig ut på planen, allt hopsnurrat med en egenhändigt virkad grön och vit rem av något slag.


I 12:e  minuten gör Ken ett fantastiskt vackert inlägg på just en sdan boll och det är bara millimeter från att Jeppe Arildsson gör årets snyggaste mål. Men tyvärr millimetrarna var inte på vår sida där.


I 19:de minuten är det dags att visa att det är Åhus IF som bestämmer på Hörby Idrottsplats i den varma kvällssolen. Det är stökigt framför Hörbymålet och bollen slås ut i en ganska vid båge mot Micke Persson-Thornberg som gör årets l-ä-n-g-s-t-a mål.

Inte längst ifrån målet, utan längst i tid.

Han nickar en lobbnick som var så fantastiskt hög att domaren höll på att blåsa av för passivt spel.

Alla stod och tittade och väntade på vad som skulle hända, däribland var deras målvakt som alltså fick se sig övernickad helt enkelt.

1-0 till Åhus alltså.


Därefter har Fredrik Rosengren - bra insats som vanligt - ett farligt skott om precis svider ribbans översida.


Sedan lyckas vi göra ett sådant mål som vi inte kunnat göra tidigare, eftersom vi saknat styrka framåt. Ett perfekt uppspel av Peter Aronsson som glider ut till Magnus Tillberg.

Ett snyggt framspel till "Raffe" som vidarebefordrar bollen till Jeppe Arildsson som skriver 2-0 till Åhus.


För den som undrar hur varmt det var i omklädningsrummet under halvtidsvilan kan jag meddela att: vi vet inte exakt, men den benskyddstejp som vi hade lämnat kvar hade smält ned till oigenkännlighet.


Lite luft tack; andra halvlek var igång.


Under matchen hade Tony Jonsson ett eget hopsnickrat uppdrag. Det gjorde inget (om man säger så) om han fick en lindrig varning för att sanera sina redan två, i samband med en resa.


Men Tony är ju alldeles för snäll kille för att kunna skapa det på egen hand.


Men skam den som ger sig.

I 49:e minuten ger han sig ut på turné. Den slutar i motståndarnas straffområde(!).

Där försöker han skapa någon form av otrivsel bland motståndarna.

Men Tony lyckas inte ens reta upp en bålgeting.
 
Men på något vis blir han istället nedsparkad av nummer fem i Hörby. Detta medan Tony har bollen i deras straffområde.
Så istället för att försöka bli varnad blev istället nummer fem i Hörby helt riktigt utvisad och vi får en straff som Peter Aronsson enkelt förvaltar för att skriva siffrorna till 3-0.

Till slut får Tony sin varning, en helt ofarlig insats med en stillaliggande boll...


Under andra halvlek får vi även bevittna hur Magnus Tillberg har ett långt utvecklingssamtal med domaren.

I flera minuter står de alldeles nära varandra och verkar diskutera något. Dock slutar det med ett gult kort åt Magnus.

Dock var det inte för något han sagt, utan han försökte snacka sig ur situationen tidigare, vilket inte verkade fungera.


Domaren var mycket bra i nästan hela matchen, men i slutet tappade han verkligen fokus och varnade Pelle Frid för en incident som han inte ens var i närheten av. (Han tog fel på Pelle och Ken(!) 

För säkerhets skull gav han Pelle en varning ytterligare i nästa moment och därpå följde det röda kortet.

Helt horribelt.


Peter Tillberg, snart 45, hoppade in i matchens 75:e minut och hade en ordentlig målchans. Vi väntar fortfarande på att han skall bli seriens äldste målgörare.


Dock 3-0 till Åhus, och vi hade gott om plats för att ta trepoängaren med oss hem i bilarna.


Efter matchen åt vi en mycket god grillad korv och stiftade bekantskap med de trevliga funktionärerna på Hörby Idrottsplats. Mycket trevliga människor!


Så här har poängen delats ut:


Jeppe Arildsson. 3 poäng.
Jeppe gör en bra match och dessutom mål, men det som han får tre poäng för är ganska mycket för hans positiva inställning. Det är oerhört viktigt att en så pass färgstark spelare som Jeppe visar positiv kämparglädje hela matchen igenom. När han bli utbytt, för att senare bli inbytt igen, har han verkligen förstått hur vi tänker och ser det verkligen på ett positivt sätt. Det är viktigt för honom, men oerhört viktigt för laget.


Rafael Fisch. 2 poäng.

"Raffe" har en första halvlek som är hans bästa i Åhusdressen. I andra halvlek tappar han något, men det gör i gengäld hela laget. "Raffe" kanske ser sig själv som en innermittfältare, men jag anser att han gör ett minst lika bra jobb på högerkanten.


Fredrik Johansson 1 poäng.

Nu var det slut på semestern. Nyligen hemkommen från varmare breddgrader blev han genast inkastad i hetluften och han gör det på ett bra sätt. Han har koll på bollen i de flesta lägena. Även om han inte har så många ingripande i dagens match gör han samtliga med bravur. Det han kan tänka på är att han skall snacka lite mer med sina medspelare i ALLA lägen. Det är aldrig fel att en målvakt upplyser sin omgivning om vad som händer - när han dessutom gör ingripande bra - ibland riktigt bra.


Omnämnande:


Micke Persson-Thornberg

Micke gör en riktigt bra insats i dagens match mot Hörby. Dessutom gör han ett viktigt mål. Micke var länge en kandidat till höga poäng. Men sedan blir han utbytt i matchens senare del. Då använde Micke en retorik som vi på webredaktionen inte tycker hör hemma här. Det är skrämmande att man ger sig på de egna leden med sådan kraftutryck. En hög poäng försvann i samband med det vredesutbrottet och det är något man bör ta tag i, framförallt i ett gäng som vill ha kul.


Peter Aronsson

4-5-1 passar inte Peter Aronsson, varken offensivt eller defensivt. Nu kände han sig mer hemma idag med 4-4-2 och sätter dessutom straffen. Bra uppspel och bra "fighting spirit". Ett frisparksmål på detta och han är i topp.


Ken Bjuvegård

Ken fick starta i dagens match och han visade verkligen att han ville. Han skapade flera farliga chanser och vi på webredaktionen tror att - om han bara får chansen igen - att det kommer att lossna ytterligare för den kvickfotade ynglingen. Bra insats.  


Minnesvärda citat:


Gör det något om jag byter till Polska?

Rafael Fisch visar respekt för Tränaren som sitter bredvid honom i bilen.


Nej för helvete, jag sa Jelenia Góra INTE Göteborg. Vänd nu bilafan och ge dig av i rätt väderstreck.
(Översatt från Polska)
"Raffe" ger tydliga instruktioner till chauffören som tagit fel på väderstreck och land.


Jag vet inte vad han sa, men han verkade riktigt förbannad.

Tränaren ger sin ögonvittnesskildring av vad som hände i bilen.


Det är ingen 90-minuterstränare det!

Fredrik Rosengren kommenterade Hörbys tränare som gick ner på knä strax efter vi gjort 1-0 och sen stannade han på knä hela matchen.


Du kan ju tigga skjuts av Åhus IF, så kan de samtidigt lära dig hur man spelar fotboll.

Ett tips från en av de trevliga  funktionärerna till sin son, som han inte hade inte tid att skjutsa hem. (Sonen hade spelat i matchen).


Hur är det med Rickard Gunnarssons baksidor, håller de nu för tiden?

Någon av Hörbyfunktionärerna hade tydligen full koll på vår egen Gunnarsson.


Nä, de verkar smälla avigt och rätt, synd. Hade han varit hel hade ni inte kommit undan så lätt.

Fredrik Rosengren förklarar hur det ligger till.


Va fan? Är inte filmteamet här nu heller? Det är ju för fan borta varenda gång jag gör mål!

Peter Aronsson visar sin besvikelse över att Studio Åhus IF inte finns på plats.


Tar ni det med Åke?

Materialgeneralen Åke Tillberg var ovanligt nog inte på plats i Hörby, samtidigt som "Rossi" sparkade en förlupen boll. Det bar sig inte bättre än att bollen slog sönder en vattenflaska. "Rossi" var lite orolig, men det löste sig. Åke gillar "Rossi" och då var det plötsligt fabrikationsfel på vattenflaskorna...

Vad pratade ni om?
Fredrik Rosengren frågar Magnus Tillberg vad han och domaren pratade om så pass länge.

Jag försökte bara förklara för honom vilken fin kille jag är.
Magnus förklarar för "Rosen".

Ah, för helvete, det är väl ingen som går på det!
Ola Schnorrenberger lägger locket på hela diskussionen...

/Webredaktionen


Åhus IF - Brösarps IF 2-3 (0-1)

Det blev en ganska svängig historia i mötet mot Brösarp på hemmaplan. Det ville sig inte riktigt och återigen ser vi våra problem med avsluten. Vi tycker att det är dags att göra något radikalt i spelsystemet. Vi har påstått ända sedan matchen mot Yngsjö i fjol, som vi vände i andra halvlek, genom att det flyttades runt lite och återgick till en traditionell 4-4-2 uppställning ,att det är egentligen den enda uppställningen som vi kan spela i med någon reda.

Med den uppställningen som vi försökt spela med i år hittills saknar vi tyvärr kraft framåt.
Om man inte pressar på tillräckligt mycket framåt och möter ett så duktigt lag som Brösarp som enkelt ställer om på två röda sekunder på varje förlupen boll, så får backlinjen det svårt.

Det visade sig också där Brösarp ganska tidigt tog ledningen med 1-0.
Den ledningen står sig halvleken ut.
Nio mnuter in i andra halvlek gör Jeppe Arildsson ett riktigt "Johan Holgerssoninlägg" som går rakt i mål. Alla utom Jeppe hävdar att det inte riktigt var meningen.

Men redan två minuter senare tog ett hungrigt Brösarp åter ledningen.

Då gör Åhus ett par strategiska byten, in kommer Peter Andersson, Micke Persson-Thornberg och Ken.

I 76:e minuten är det frisparksläge och Peter Aronsson är så nära att få in bollen på sitt gamla vassa frisaprksmanér, men det rör sig om millimeter och bollen tar i ribban och ut.
I 82:a minuten är det dags för Jeppe Arildssons andra mål.

Nu blir det tyvärr en repris då efter exakt två minuter tar Brösarp ledningen igen och skriver 2-3 till brösarps fördel. Siffror som står sig matchen ut.

Brösarp krigar ju i topp tillsammans med Ovesholm och det var verkligen ett taggat lag som kom till Åhus.
Som vanligt tycker vi på webredaktionen aldrig att en förslust är rättvis, men vi hade nog kunnat tycka det om slutsiffrorna hade skrivits till oavgjort. Men så är det i fotbollens värld.

Så här har poängen delats ut.

Jesper Arildson 3 poäng.
Ingen kom upp till sion normala standard och Jeppe var inte heller värd tre poäng egentligen, Men han har varit rejält rumphuggen de senaste matcherna och han var bättre i denna mactehn än i någon av de tre senaste. Dessutom gör han två mål så det får bli hans försvar för tre poäng.

Ola Schnorrenberger 2 poäng
Ola gör ett slitjobb på mitten. Vår spelidé i denna macthe verkade vara att försöka slå långbollar utan adress och det gjorde att Ola fick det slitigt på mitten, med att försöka vinna tillbaka boll från motståndarna. Han gör det på ett bra sätt och han är bra för laget.

Magnus Tillberg 1 poäng.
Magnus går felfritt i matcherna nu förtiden. Idag fick han inte riktigt utdelning på de inlägg han slår med precision och kraft. Flera stycken riktigt bra inspel från kanten, utan att vi kunde ta emot dessa och göra något av dom. (Mer kraft och mer folk framåt behövs...)

Omnämnande

Tony Johnsson
Egentligen skulle Tony ha poäng, eftersom han är bra i matchen (som vanligt). Dessutom fick han blommorna för bäste spelare. Men vi får två alltför billiga baklängsmål för att någon i backlinjen skall få poäng.

Rafael Fisch
raffe fick flytta in på innermittfältet i denna matchen och det är inte lätt att plötsligt komma tillbaka in i mitten igen utan förvarning. Men Raffe fixar det bra. Han sliter för laget och han jobbar bra både framåt och bakåt.

Ken Bjuvegård
Ken gjorde ett inhopp i mitten av andra halvlek. Han visar stor entusiasm och en löpstark inställning. Dessutom ligger han bakom det hårda förarbetet till 2-2-målet. Jag vill se mer av Ken.


Minnesvärda citat:

Äh Robban du är för fan inte trött. Har du inte sprungit tillräckligt? Skall vi lägga om plattorna nu i halvlek?
Rony & Ragge hade synpunkter på Robban Wanstadius. Dessutom arbetade de så bra ihop för några helger sedan när det lades plattor på innegården. Detta hade Ronny & Ragge i friskt minne och verkade vilja uppleva lite av det samarbetet igen.

Ni har glömt att sätta upp min strut i A-svängen, det är för jävla dåligt.
Micke PerssonThornberg gav rak feedback till webredaktionen och vi var snabba att be om ursäkt att vi hade glömt Mickes mål. Men nu är statistiken upprättad.

Vad är det för jävla hemmagjorda regler?
Ola Schnorrenberger blev lite stött i kanten när Magnus Tillberg plötsligt tog över spakarna och styrde över musiktävlingen på den efterföljande spontanfesten i klubbstugan.



Dolly!



Så här mellan matcherna vill vi hylla vår egen Ola Schnorrenberger genom att bjuda på hans favoritartist.

Vi minns alla hur han ifjol gav fasen i att åka och se Dolly Parton live, trots att han hade köpt biljetter till konserten

Dessa kastade han senare, helt oanvända, i papperskorgen.

Det var matchen mot Åhus HBK som stod för dörren och då fann Ola inget annat patriotiskt beteende än att ge sig in i kampen  - som vanligt!

Så här gav vi Ola omdömet i den matchen sommaren 2008:

Ola Schnorrenberger.

Ola gör nästan aldrig en dålig match. Han gör en bra match idag också. Dock blir det ett onödigt tjabbande på domaren efter Åhus HBK:S första mål vilket föranleder ett gult kort, det tredje. Detta gör att Ola Schnorrenberger också är avstängd i nästa match. Vi måste lära oss att inte ta gula kort på annat än hårda matchsituationer. Om man bortser från det var Ola alltså som vanligt jättebra.
 
Fotboll framför allt, sen kommer Dolly Parton.

Här i en fantastisk version av Kris Kristoffersons "Me an Bobby McGee",.

Är det fler än vi på webbredaktionen som får gåshud när vi lyssnar till detta?

Lägg märke till hur det verkligen är den riktige Kris Kristofferson som körar och lägger stämma på Dollys sång i slutet av låten...

Tyvärr finns det ingen live-videoupptagning av framförandet av låten. Vi får nöja oss med detta collage av bilder.

På fredag är det dags för match igen. Tills dess njut av Dolly.

På fredag får vi njuta av Ola...

/Webbredaktionen.

Vanneberga IF - Åhus IF 0-0

Det fanns bara en enda trevlig sak med bortamatchen mot Vanneberga. Deras alltid så uppfriskande hejarklack vrålade redan i inledningen:
-Ingen permanent på nummer tre, Ingen permanent på nummer tre.

Fredrik Rosengren som hade nummer tre på ryggen kan nog skriva under på att det var lika roligt som sant.

Det bjuder vi på.

I övrigt var det en särdeles medioker insats från bägge lagen.

Domartrion, däremot, var faktiskt riktigt bra. Bra betyg till domarna alltså, som höll matchen på en bra och jämn nivå och dessutom hade de ett trevligt sätt. Det är ovanligt. Guldstjärna till Mats Olsson & co.

Vi på webredaktionen har dock aldrig sett så många felpass på en enda match någonsin och det gör ju ingen människa glad; allra minst en fotbollspublik.

Det fanns faktiskt bara en spelare som sken igenom mer än de andra idag och han brukar inte vara på pallplats, så det får vi se som en rolig bekantskap. Sen fanns det ju (om man anstränger sig lite) några små glimtar, men annars var det alltså nattsvart.

Normalt antecknar vi flera A4-sidor när vi på webbredaktionen bevakar en match, men idag fyllde våra anteckningar inte ens en fjärdedels sida och det var mest streckgubbar, som en sorts terapi under vissa uttråkande partier.

Idag kunde inte TV-personalen medverka, de var inkallade för ett jobb i mellansverige. Det visade sig vara en jäkla tur. Ingen skulle vilja se det virrvarr av tjongande och felpassningar från bägge lagen en enda gång.

Dessutom blev det ju inga segerintervjuer heller, vilket var väldigt länge sedan. Vi kan knappt minnas när Åhus spelade en mållös match senast.

Åhhh. vad tråkig fotboll.

Inte ens Åhus Hooligans var på plats på Blekevallen, vilket hade lättat upp stämningen...

Dock kan vi konstatera att planen är jättefin. (Hela Vannebergas anläggning är jättefin och välskött) och vi kan inte annat än dra på smilbanden när vi rekapitulerar hur bonden -  som en gång ägde marken - plöjde upp den mitt framför ögonen på fotbollsklubbens medlemmar.

Det är kanske ett ödets nyck, eller bara en rolig grej från högre makter, att just samma bonde står ute i sädesfältet och tittar på oss när vi kommer körande in till Blekevallen, nu 41 år senare. 

Trots mediokert spel och graverande felpassningar, kommer vi igen till nästa match.

Tills dess får vi nöja oss med poängutdelningen.

Fredrik Johansson 3 poäng
Fredrik var helt felfri idag. Dessutom gör han flera närräddningar (vilket är hans signum) och räddar poäng. Fredrik var förbannat bra idag. Till och med Peter Andersson berömde Johansson när vi kom in i omklädningsrummet, vilket är ett jävla bra betyg.

Jens Svensson 2 poäng
Jens är en fantastisk bolltrollare. Men även han hade någon medioker passning idag. Dock skiner han igenom, även i ett sådant sömnpiller som dagens match. Vi gillar Jens både på och utanför planen. Utanför planen behöver han inte bevisa mer, där är det högsta betyg. På planen glimrade han till ett par gånger idag och vi vill verkligen se mer av Jens i en mer stimulerande miljö. Han har en fantastisk teknik samt kloka och precisa passningar. Han är värd en balja och då blir det ännu högre poäng.

Rafael Fisch 1 poäng
En av webbredaktionens medlemmar delade rum med Raffe under Barcelonatiden och då förstod man vilken fantastisk kille det är. Trevlig och noggrann. Dessutom har han ett stort hjärta. I det ryms det mycket fotboll och det fotbollshjärtat pumpar runt blodet i hans ådror ganska ordentligt. Idag kämpar han riktigt bra och visar även prov på skön teknik och laganda. Tyvärr får inte han heller till det så mycket som han är värd - eller borde, men ändå bådar hans "fighting spirit" gott för laget.

Omnämnande:

Tony Jonsson
Denne innerback har funnnit sin plats i laget riktigt bra. Inte minst för hans enormt utvecklade sociala förmåga. Hans tekniska och strategiska kunnande inom fotboll är också en fjäder i hatten för honom. Idag är han dock inte riktigt felfri. Han går bort sig någon liten gång och det gör att han inte hamnar på pallplats. Men Tony är stundtals riktigt bra och vi är glada att ha honom i laget. Han är snabb, stark, och ibland lite extra finurlig, vilket är ett rejält plus.

Ola Schnorrenberger
Vi har ju tidigare berättat att Ola är en av de mest förnäma spelare vi haft i Åhus IF genom tiderna. Idag sliter han på bra, men till och med han har någon felpass, även om dom är sällsynta. I andra halvlek får han någon form av cellskräck och vill vistas ute i de fria ytorna. På mittfältet är det mer än lovligt trångt, så Ola provar sina vingar och kastar sig upp i banan. Hans sinne är inställt på offensiv fotboll. Jag håller med Ola om att vi kanske inte satsade tillräckligt med kraft framåt, men nu var beslutet sådant. Hade Ola lyckats och gjort en målgivande passning, eller till och med gjort ett mål själv (som i förra matchen), då hade alla burit ut honom i gullstol. Hade han misslyckats och Vanneberga lyckats att ta tillvara på hans utflykt, hade man kastat ruttna ägg på honom. Nu blev det ju inget av dessa alternativ, men vi hyllar ändå Olas våglighet. Vi på webredaktionen är kanske lite fega själva, därför blir det inte mer än ett positivt omdöme, för trots allt var Ola bra i dagens match, eller rättare sagt, en av de minst dåliga.

Peter Tillberg
Peter är ju äldst i laget. Han fyller 45 år i november. Idag var han återigen med på bänken utan att bli inbytt. Det gör honom till något av en statistisk hjälte. Tack vare att han inte blev inbytt var han också den ende som inte lyckade göra en felpassning. Det är inte fy skam det...
Nu är ju Peter betydligt mer värdefull för laget än så, det kan nog alla skriva under på, men trots allt; Fan vet om han inte hade kunnat tillföra något i dagens mycket mediokra match.

Minnesvärda citat:

Så går det när man köper fotbollsskor på Maxi!
Vannebergaklacken till Fredrik Rosengren när han, liksom alla andra, slog en passning som var "sådär".

Åke, går det bra att jag tar dessa?
Tony Jonsson är vis av erfarenhet och ser till att ha på fötterna innan han förskansar sig ett par strumpor i omklädningsrummet.

Vill ni ha något till era fotbollstjejer att kasta ut innan matchen? Här har ni lite starköl som ni kan kasta ut till Vannebergas hejarklack!
En storsponsor kommer med "giveaways", vilka tjejerna som gick in med laget, skulle kasta ut innan matchen. Detta med starkölen stoppades i sista stund av Åhus IF:s styrelse, som inte tyckte att det passade.

Är det inte förbjudet med fågeljakt vid denna tiden på året?
Daniel Olsson är lite orolig över alla "ballongskott" som vi lyckas att få till både avigt och rätt under matchen.

Det är bollarna, de  har 0,3 bar för mycket luft i sig, det hör man på ljudet vid träff. Det är dåligt att domarna inte kollat det. Det är en Adidas Europass modell 2008 och den är extra känslig om man "döpumpar" den, har dom ingen kontrollutrustning?
Peter Tillberg skulle kunna ställa upp i 10.000 kronorsfrågan när det gäller fotbollsutrustning av märket Adidas i allmänhet och Adidasbollar i synnerhet.

Hur fan kan du spela med Nikeskor? Det är ju inte konstigt att det går åt helvete!
Peter Tillberg (igen) till sin lillebror Magnus som köpt ett par Nikedojjor, signatur Ronaldinho, för 1995 kronor.

Det är tydligen bara att kasta dessa!
Magnus går ut med ett par Nikeskor i storlek 42, använda en gång, som får sin sista vila bland soporna i soptunnan på Vanneberga idrottplats.


/Webredaktionen

Lite kuriosa inför fredagens bortamatch!

1968 fick fotbollsplanen i Vanneberga under några veckor större nationella rubriker i radio, tidningar och TV än vad det pågående Vietnamnkriget fick.

I princip var det också ett krig som pågick i lilla Vanneberga...

Se inslaget om Vannerbergas fotbollsplan!


/Webredaktionen

Åhus IF - Åsums BK 4-1 (1-0)


______

Inför dagens match var det verkligen tumult i leden. Det var en sådan uppståndelse vid samlingen så att det var nästan likställt med kalabaliken i Bender.

Ja ni vet; Karl XII i Poltava, på gränsen till nervsammanbrott.


Nu var det inte så enkelt vid samlingen att man kunde likna det vid något så banalt som ett världsomfattande krig. Det var betydligt värre.

Någon hade, inför matchen, förskansat sig ett par strumpor av den lilla storleken. (Specialstorleken till våra spelare med lite mindre fötter)


Räkenskapen stämde inte...


Rikslarm utgick och det stora sökarljuset tändes upp över Åhus.


Åke Tillberg var förbannad.


Ingen, säger ingen, rör någon materiel utan grönt ljus från honom.


Plötsligt blev en begåvad mittback flammande röd långt ner på halsen.


-Det var jag, erkände han - mitt under samlingen.


Lugnet lade sig. Åke har skapat tilltro till detta "nyförvärv" och det gjorde att han kunde smälta historien på ett någorlunda enkelt sätt. Men det är inget som bör upprepas...


När det gäller matchen var det den första matchen i år som man från ledningen kunde konstatera att det inte var katastrof om man förlorade. Åsums BK är ett fantastiskt fint gäng och de spelar riktigt bra fotboll. Vi känner oss jämställda med denna fina förening och deras goda fotbollsspelare.


OK. Där finns några avarter på planen, men i ledning och organisation är de alltjämt duktiga och begåvade.


Inför matchen hade Tränaren brottats med vilka som skulle starta matchen. Ärligt talat: ingen av oss på webbredaktionen skulle vilja byta med honom. Det enda som vi inte förstår (men det kanske handlar om bristande intelligens från vår sida) är varför man som spelare tvunget måste starta matchen från början.

Varför kan man inte se sig själv som ett trumfkort.

I kortspel går det alldeles utmärkt att vara joker eller sista kort.

I festligare sammanhang, tycker man oftast att efterfesten ger bäst resultat.

Men i fotboll - då skall man vara med från start, även om man själv går av en kvart senare...


Vi på webbredaktionen har aldrig fatta den ekvationen. Vi anser att det bästa laget är de som har den bästa "bänken".

Det laget vinner som har flest begåvade spelare att tillgå när orken/viljan/kroppen tryter.

Alla lag vill ha en stark och begåvad "bänk", men ingen verkar vilja sitta där.


Idag vann vi på att vi hade den starkaste och mest begåvade "bänken" i Åhus IF:s historia. Det har aldrig funnits en så pass bollskicklig bänk någonsin på Åhus idrottsplats, oavsett vilken division man spelat i.


Det är väl inte antalet minuter man spelat som är det viktiga? Det är väl VAD man presterar där som är det som räknas.

Plötsligt skulle ett hundrameterslopp bli värdelöst för att det är bra insats under kort tid. Eller ett höjdhopp?


Åter till matchen. Åsum är ett bra lag, även om de sköt lite väl många "mörsare" dvs långskott utan egentligt mål.

Men det kan kanske bero på att deras närhet till det gamla anrika artilleriregementet i norra Åsum som gett resultat.


Dock skall man inte negligera vår respekt för detta lag, som givit eko i spalterna, vad gäller spelskicklighet och resultat; det skulle visa sig att de inte hade mycket att hämta i "downtown" Åhus...


Till en början blev matchen ett ställningskrig och det dröjde ända till 36:e minuten innan Magnus Tillberg visade sin oerhört höga klass. Han förädlade en mycket begåvad passning av Jens Svensson och Magnus tangerade Aronssons vackra mål från förra matchen, både vad gäller kraft och precision.

Dock håller vi på webbredaktionen fortfarande Aronsson mål högre, Men Magnus mål var verkligen inte fy skam.


När vi går ut i halvlek vaknar den oroväckande känslan hos webbredaktionen att inledningen av andra halvlek aldrig är någon rolig läsning på Åhus Idrottsplats. Mycket riktigt...


1-1 efter tre minuter in i andra halvlek. De spelskickliga lirarna från Åsum ser till att hyfsa siffrorna.


Åsum pressar på, men Åhus får en chans att prova sin hörnvariant. Magnus Tillberg till Peter Aronsson och det är så nära att det blir utdelning.


Aronsson förresten. Denne gemytlige mittbacksvirtuos som alltså fortfarande innehar epitetet för "årets mål" hade flera chanser att försöka återupprepa bragden.

Åhus IF:s sponsormotor Uffe Åkesson hade till och med spelat in olika jinglar för att jaga upp Aronsson inför de fasta situationerna, som blivit något av hans signum, men inte ens det vackra jinglarna kunde förmå Aronsson att upprepa sin bragd från förra matchen.


Alltså 1-1 och vi kommer in i 50:e minuten.

Nu börjar bytena ta form.

In kommer efterhand: Håkan Harrysson, Jesper Arildsson, Peter Andersson, Micke Persson Thornberg och Ken Bjuvegård.

Vilken division V-tränare som helst hade varit grön av avund inför blotta tanken att kunna starta matchen med ett sådant gäng, men Tränaren vet hur man fördelar gracerna i den utklassning som sedan följde.

2-1 ett självmål av Åsum med Robban Wanstadius som pådrivare och tilldelad målgörare.

3-1 av Ola Schnorrenberger, som gjorde en förbannat bra match, och slutligen 4-1 av Robert Wanstadius (igen), denna gången var det riktigt snyggt.


Matchen slutade 4-1 och det enda som huvuddomaren gjorde som man kan fundera över, var att han blåste lite väl sent i de allra flesta situationer och att han varnade lite väl friskt för division V, oavsett till vems fördel det var.

I övrigt var han en ny och trevlig bekantskap som gjorde sitt jobb med beröm godkänt.


Så här har poängen fördelats:


Magnus Tillberg 3 poäng.
Vi på webbredaktionen har våndats över detta scenario; att Magnus skulle vara bäst på planen och att vi skulle dela ut poängen.  Vi vill ju inte bli beskyllda för att gynna någon otillbörligt. Men de som såg matchen vet att vi nog tänkt ganska rätt. Nu fick han ju också dessutom blommorna som bevis på planens bäste spelare från en helt oberoende jury; ett parallellt bevis på detta. Dock står vi ju mer än väl för vårt beslut om betyget. "Mange" sliter bra, slår fantastiska inlägg och dessutom gör han ett snyggt och viktigt mål.


Ola Schnorrenberger
2 poäng
Ola är en av de absolut bästa fotbollsspelare som spelat i Åhus IF. Han är säker, lugn, teknisk och trygg. Dessutom slår han in "spiken i kistan" med sitt, smått kaotiska, 3-1mål. Men han gör det så jäkla bra. Hurra för Ola.


Robert Wanstadius
1 poäng.
Egentligen skulle kanske "Robban" ha högre poäng, för han är viktig för laget, men han skulle också satt den målchans han ytterligare hade. "Robban" är snabb, vältränad, teknisk och - snudd på perfekt. Förväntningarna är alltför höga på honom (kanske?). Men när han infriar dessa förväntningar (det kommer snart) då delar vi på webbredaktionen mer än gärna ut alla poäng i hela skalan till honom - blixten från Tollarp; vår "Robban".


Omnämnande


Christoffer Ekberg
Vi på webbredaktionen skulle inte vilja möta en anfallande "Stoffe" som försvarare. Han är stor och begåvad. Det är en jäkla bra kombination på fotbollsplanen. Det enda han saknar just nu är tur. Vi på webbredaktionen skulle vilja påstå att han faktiskt har otur. Låt pågen ha lite tur och göra de tre-fyra mål per match som han egentligen är berättigad till. Stoffe gör allt rätt och nu kommer det snart att lossna - det vet  vi. Ge inte upp "Stoffe", tvärtom. Träna på att möta bollen lite mer och att våga avsluta brutalt - så är saken biff. Resten har du - med råge!


Jeppe Arildsson
Jeppe är en riktigt bra fotbollsspelare. Men på senare tid har det sociala livet tagit överhand. Husrenovering och giftermål på samma gång. Vi kunde till och med konstatera några gråa hår på den annars så mörkhuvade "spettet".
Jeppe, vi vet hur det är!
Men Jeppes kanske allra starkaste tillgång just i den här matchen var att han uppförde sig mer än lovligt exemplarisk som "bänkkamrat". Han spridde sämja och välmående runt sig. Och när han fick chansen att komma in på planen, gjorde hand det med stolthet och precision. Hurra för duktiga fotbollsspelare som tål att bli bänkade och som sedan ställer upp för laget och ger allt när de kommer i spel. Hurra för Jeppe.


Jens Svensson

Jens är en mycket begåvad och rutinerad spelare. Alla verkar glada över att ha honom med i laget. Han är en grym mittfältsmotor och ibland får man som en sådan finna sig i att inte få de högsta betygen, fast man egentligen förtjänat dessa. Jens jobbar i det tysta. Han kanske största tillgång är hans felmarginal. Den är snart nog noll. Han gör allt rätt. Alla kanske inte ser det, men vi som älskar fotboll ser att Jens är viktig för laget. Snart, kanske riktigt snart, börjar han klättra på poänglistorna här på bloggen. Men Jens är inte ute efter det, han har ett mycket högre och viktigare mål: allt för laget. Det kanske är värt alla poäng i hela världen...



Citat att minnas:

Vem fan har tagit ett par strumpor?
Peter Tillberg bryter samlingen inför matchen, utsänd av materialgeneralen Åke Tillberg.

Jo, men rätt spelare skall ha rätt utrustning - här behandlas alla lika, så jävla enkelt är det!
Åke Tillberg lämnar inget åt slumpen och möter alla spelares behov med samma entusiasm och noggranhet. Åke har spelat 520 matcher i Åhus IF och oss veterligen på webbredaktion har ingen någonsin lagt fram så mycket som ett skosnöre till honom innan match.

Förlåt, det skall aldrig upprepas.
Tony Jonsson ber Åke om ursäkt för att han var snabbt framme och tog strumpor i "rätt" storlek.

Ingen fara.
Åke förlåter gärna en av sina favoritspelare.

Hur stavas mörsare?
Peter Tillberg, med massor av högskoleutbildning, är fascinerad av A3-gängets fallande bomber utanför linjerna.

Är det med två s eller med sh?
Peter igen, tydligen omskakad över händelserna på planen.

Skit i det.
Jeppe Arildsson läger locket på stavningsspörsmålet.

Var är Mange?
Uffe Åkesson, när han med en fin blomsterbukett från Dennis Blommor ville gratulera matchens lirare?

Han är vid grillen, han äter sin tredje korv.
En okänd ur publiken som visade vägen för Uffe.



/ webredaktionen

Ola Svärd i Fotbollskanalen!

I vår omtyckta grannklubb Nosaby IF finns en eldsjäl som heter Ola Svärd. Han kallas också "Kotten". En av ÅIF-bloggens trognaste läsare uppmärksammade oss på att Ola Svärd numera ingår i Fotbollskanalens expertpanel. Det är Ola i mitten i röd tröja. Vi på webbredaktionen gratulerar Ola till en rask marsch i mediavärlden!


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 6 Maj



 

1. Tony Jonsson 6 poäng


2. Robert Wannstadius 3 poäng


2. Peter Aronsson 3 poäng


2. Magnus Tillberg 3 poäng


3. Ola Schnorrenberger 2 poäng


3. Jens Svensson 2 poäng


3. Fredrik Rosengren 2 poäng


4. Rafael Fisch 1 poäng


4. Fidde Johansson 1 poäng


4. Mathias Rosén 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 6 maj



1. Robert Wannstadius 4 mål

2. Mathias "Rossi" Rosén 2 mål 

3. Rafael Fisch 1 mål

3. Jesper Arildsson 1 mål

3. Fredrik Rosengren 1 mål

3. Peter Aronsson 1 mål

RSS 2.0