Önnestad - Åhus IF 0-1 (0-0)




Referat är på väg...


Åhus IF - Tollarps IF 1-1 (1-1)

 

Inslaget presenteras av:

Taxi dygnet runt, sju dagar i veckan.
044-24 24 24



Att skriva en blogg om det som händer i vår lilla förening kan kanske anses som en liten och ganska blygsam företeelse. Vi skriver lite om vad som händer med utgångspunkt av vår förening och vårt lag. Men si, så enkelt är det inte.

För vad vi än skriver, vad vi än tycker eller vad vi än skojar om så får vi inte det.


Nej, det går inte.


Då kastar man sig över oss och kallar oss, än det ena, än det andra.


Nu har vi gudskelov rensat bort de allra värsta påhoppen, eftersom de är osignerad och således bara skrivna av korkade dummerjönsar. Men ändå...


Vi på webbredaktionen tål nog det mesta, men ni behöver ju inte kasta skit på olika spelare och ledare utan att ha belägg för det; dessutom anonymt.


Men till er andra, som verkar uppskatta bloggen och det vi skriver där: här kommer referatet från den hårda matchen mot Tollarps IF - ett bra lag som det nog kommer att gå riktigt bra för i serien.


Inför dagens match så var Jeppe Arildsson bortrest på smekmånad. Han är ju som bekant nygift och begav sig med sin nyblivna hustru till de så kallade Mamma Mia-öarna. Fiction fast i verkligheten.


Nu bar det sig inte bättre än att Jeppe, som Tränaren uttryckte det:  -Sitter och smyger  i huset.


-Men jag har precis kommit hem från semestern i Grekland, bedyrade Jeppe.


-Ja , men du får va med på bänken, tyckte Tränaren och så blev det.


Tränaren förresten. Han hade så många underbara bloggcitat på samlingen i klubbrummet att vi på webbredaktionen inte hanm med att anteckna hälften ens.
 

Det mest kluriga var det som han sa till Peter Aronsson, när han kom in lite sent till samlingen. (Detta var naturligtvis meddelat från Aronsson i god tid, att han var lite sen).

När Aronsson stiger in i salen så utbrister Tränaren (och detta är ordagrant):


-Du kommer lite sent ja. Bra. Du snackade om sex och lite så.


Observera att detta inte föranledes av ett enda ord av Peter Aronsson, eller någon annan. Och denna kluriga mening lämnades helt utan kommentarer från någon.


Såhär i efterhand kan man fundera på vad han egentligen menade. Men strunt i det och till matchen.


Jens hade fått en byggställning i huvudet och låg nedbäddad med hjärnskakning.


Fredrik Rosengren var nere i Spanien och tittade till sin vinodling. Men han lät meddela via sms att han skulle ha den enda druvfria kvällen på onsdagen om det var så att Åhus förlorade.


Han satt alltså nere i Andalusien och suktade efter tre saker: vinst, vin och att få spela.


-Men jag lyssnar givetvis på Dan Hylanders eminenta "Förväl till Katalonien", meddelade "Rosen" per sms samtidigt som detta skrivs.


Sin vackra hustru var det inte tal om att sakna - hon fanns vid hans sida - bägge likna sugna på vinst?


(och vin?)


I övrigt var det som vanligt många goda spelare att tillgå och det fanns egentligen inga orosmoln på den klarblåa himlen, förutom att Tollarp alltså är ett bra lag och det skulle bli en hård kamp.


Tollarp skötte sig dessutom alldeles utmärkt när det gällde behandlingen av uppvärmningsbollarna och det är ju ett extra plus.


Till en början så var det lite trevande från bägge lagen. Man kände nog från bägge håll att det inte var en enkel match man hade framför sig.


Bägge lagen låg på med ganska hårt tryck och det var inte alldeles självklart att det skulle vara Åhus som gjorde första målet (i 18:e minuten), men det kändes naturligtvis skönt. Dessutom tror jag att det var alldeles extra skönt för målgöraren. Den utomordentlige Stoffe Ekberg har ju varit sååå nära flera gånger under våren, men nu fick han alltså trycka in sitt första mål i Åhusdressen och det känns verkligen som om det lossnade för honom nu.


Dessutom var målet förbannat snyggt . Ett verkligen TV-mässigt inlägg från den alltid perfekte Mathias Rosén. Sen var det, som Stoffe själv sa i den efterföljande intervjun att det bara är att trycka in den.


Men det skall göras och inte bara snackas om det.


Det gjorde Stoffe. Grattis.


När sedan Tollarp reducerade en stund efter, var det inte mycket att säga egentligen. Någon i Åhuslaget tappade sin markering och Robin Jönssons mål var förbannat snyggt och med en sådan stringens och kraft att man var tvungen att bli lite imponerad även om det inte alls


Det som också skall nämnas, som aldrig brukar komma med i statistiken, är att Fidde i målet gjorde många bra räddningar och räddade poäng till Åhus. Lika vilse som han kan vara ibland när han stannar likt "Linus på linjen" i situationer han egentligen borde gå ut, lika jävla fantastisk kan han vara när han räddar bollar som verkar vara helt omöjliga.


Vid slutsignalen stod det alltjämt 1-1 och det får nog anses som rättvist. Dock ansåg många att vi skulle ha en straff och en utvisning på en Tollarpspelare, men det är sådant tyckande som hör till. Det är trots allt slutsiffrorna som räknas.


Förresten gjorde den assisterande domaren bort sig ordentligt när han försökte provocera fram något negativt från Åhusbänken. Med sina krumsprång och ointelligenta utfall ville han mer än gärna att man skulle säga något negativt eller göra något annat dumdristigt så att han fick varna någon - eller ännu hellre: ge ett rött kort.


Men vi har genomskådat de tafatta försöken.


Så vårt råd är: lägg av. Koncentrera er på att göra en rättvis bedömning av spelet istället, för det lyckades ni inte speciellt bra med.


N lyckas uppenbart inte heller att provocera fram något från ledarstaben - längre; ni borde skämmas att uppträdas på det viset.


Så här har poängen fördelats:


Tony Jonsson 3 poäng

Tony är verkligen årets överraskning. Han bli bara bättre och bättre. Efter dagens match var han ordentligt trött. Han gör verkligen sitt jobb och han gör det bra. Ibland är det på gränsen till vad domaren tycker är OK. Men så länge man är på rätt sida om den gränsen är man en lysande fotbollsspelare. Det är Tony - fullständigt lysande.


Fredrik Johansson 2 poäng

När Fredrik kom till matchen var hans fot lite si så där. Därför fick den andre målvakten - Fredrik Arvidsson - köra 20 mil för att sitta på bänken som back-up. Det gjorde Arvidsson bra. Men Johanssons var ännu bättre. Stundtals riktigt bra. Han gör flera spännande räddningar och någon som blir lite onödigt farlig. Men överlag så räddar han faktiskt poäng. Tollarps mål är inte mycket att göra åt. Det är en kanonpärla som känns svår att ta. Eventuellt skulle kanske Buffon, Ceasar, Cech eller den gamle legenden Gordon Banks kunnat lägga en hand på den. Men i den klassen är inte Johansson riktigt, men han är en jävla bra målvakt i division V, och det är inte fy skam.


Peter Aronsson 1 poäng

Peter har ju inte börjat riktigt lika bra i år som de tidigare två åren. Men han har ju familj, hus och annat för sig på fritiden nu. Dock tycker jag att han var riktigt bra i matchen mot Tollarp. Han har dock inte lyckats göra något riktigt snyggt frisparksmål på ett par matcher nu och det är kanske dags för det. I så fall klättrar han snabbt upp i poängligan - om han bara är så bra som han var mot Tollarp. Hårt arbetande och ansvarskännande. Dessutom försvarade han Pelle Frid mot Christian Carlsson obefogade påhopp under matchen. En sann lagkapten.


Omnämnande:


Stoffe Ekberg

Stoffe gjorde ju sitt första mål i Åhusdressen och det var välkommet. Det var dessutom ett snyggt mål med läckert förarbete av Mathias Rosén.  Nu lossnar det alldeles säkert för Stoffe och då kommer han in på poänglistan, det är nog alldeles självklart; han har kvalitéerna för att bli en topplirare i både femman och fyran.


Mathias Rosén

Denne spelskicklige och trevligelagkamrat har mer än en gång visat sina fina kvalitéer på och utanför planen. Idag saknade vi ett mål ifrån honom, då hade en pallplats varit självklar. Nu får han nöja sig med ett härligt hedersomnämnande och det är inte fy skam. Vi vill se mer av Rossi. Ta chansen ännu mer - du om någon klarar det.


Ken Bjuvegård

Ken är en snabb och spelskicklig lirare som har framtiden för sig. Han gör egentligen bara ett enda fel i dagens match och det är att han står offside lite för mycket. Det behövs inte. Ken, du kan starta fem meter bakom backlinjen och ända hinna före dom till bollen. Våga ta ett steg ner och var lite cool. När du sen startar att springa så kommer du att inse att ingen hinner ifatt dig ändå.


Minesvärda citat:


Jag tänkte ringa och fråga Chrille hur dom skall ställa upp i dagens match, men det hade han nog inte svarat på.
Tränare har bra kontakt med Tollarps tränare, men även den kontakten har sina begränsningar.


Jeppe, du är Åhus "stekare".

Fredrik Arvidsson försöker ställa sig in hos Jeppe Arildsson.


Tillberg, har du filmen från Kristianstads Bois-matchen, när jag stod? Jag skulle vilja gå igenom den och se på mitt målvaktsspel.

Fredrik Arvidsson, igen.


Är det något att se på?

Tillberg undrar om det är lönt att ens ödsla tid å det.


Jeppe, du måste skita pengar.
Någon undrar, inför en samlad trupp, hur Jeppe Arildsson har lyckats få 2009 att gå ihop hittills; som inneburit: total husrenovering, södra Sveriges mest påkostade bröllop och diverse resor, bland annat till den grekiska övärlden, med påkostade Ouzofester, dyra taxiresor och casinospel utan limit.


Han har nog banken i ryggen.

Tränaren förklarar  hur det fungerar..


Jaha, nu blir väl Åke förbannad på mig igen.

Tony Jonsson kom på att han fortfarande hade matchbyxorna på sig, när alla andra hade gått hem och Åke Tillberg hade samlat in all utrustningen.


Jag gömmer den här och smyger in den i tvätthögen.

Peter Tillberg ställer upp för sin lagkamrat.


/webbredaktionen

Åhus IF - Ovesholms IF 1-4 (0-0)


 

Inslaget Presenteras av: TAXI 24
TAXI 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan!
044-24 24 24



Inför dagens match hade Åhus en obruten segersvit på tre matcher sedan vi gick tillbaka till den gamla härliga uppställningen som så poetiskt kallas 4-4-2.

Dock var det med stor respekt som vi tog emot serioeledaren Ovesholm på vackra Åhus Idottsplats och redan på uppvärmningen var det som vanligt; det vill säga gästerna sparkade bort uppvärnmningsbollarna så långt som de bara kunde, över staketet, för att sedan helt strunta i att hämta in dom. Maken till respektlöshet har jag inte sett. I år verkar de flesta gästande lagen satt i system att försöka göra av med några, eller i alla fall någon, av uppvärmningsbollarna.


Men tack vare en stark organisation lyckades vi hitta bollarna innan den första halvleken var till ända. Nu kommer vi att hålla ögonen på Tollarp, som är nästa gästande lag, om de kommer att agera på liknande vis, i så fall är konspirationsteorierna inte långt borta...


Inför dagens match var det som vanligt en del avbräck i starttruppen: Raffe, Jeppe, Håkan och Stoffe var av olika anledningar inte tillgängliga, men som tur är har vi ju många fina spelare att sätta in. Dock blev det lite av årets skräll när tränaren hade kallat in den smått legendariske Magnus "Kula " Karlsson.  "Kula" hade en del förklaringar till att han nu gjorde comeback. En skulle vara att han utvecklats som spelare den sista tiden, men detta var enligt honom själv, så det skulle bli kul att se om det stämde.


Allra gladast för denna återkomst var definitivt "Naken-Janne" Rosengren. Han är en av "Kulas" allra största och mest hängivna supporters och glädjen var obeskrivlig när Janne kom ner på idrottsplatsen och såg att "Kula" värmde upp.


-Äntligen någon jävla ordning, lär Janne ha utbrustit och fortsatte med hög röst:

-Får ni medvind i första halvlek så måste "Kula" vara med från start.


Nu blev det inte så att "Kula" startade, trots medvinden i första halvlek, men den vinden gjorde att Fredrik Johanssons utsparkar var så oerhört långa att motståndarna plötsligt högljutt konstaterade att planen var kort.


-Det är en kort plan, se upp upprepade man.


Det är fantastiskt hur man får för sig att en av Sveriges största fotbollsplaner är kort! Dessutom håller den ju samma mått som den mera välbesökta Camp Nou i Barcelona.


Men Ovesholmarna är kanske varna vid mer rejäla grejor. Dock skall tilläggas att hade den bara varit någon meter längre så är den inte tillåten för landskamper, för då hade den varit för lång. Allt enligt Fifas regelverk. Den är cirka 30 meter längre än minimilängden.


Då begriper man hur långa "Fiddes" utsparkar var i första halvlek.


Efter 3 minuter är det nära att Åhus gör mål. Det blir en snabb frispark från Magnus Tillberg till Robert Wanstadius och som sagt mycket nära.


När vi går till halvtidsvila står det 0-0 och stämningen är ganska spänd i omklädningsrummet.

Andra halvlek startar som första halvlek slutade - böljandes fram och tillbaka med massor av "tjongande" från bägge lagen.


Men så efter 18 minuter in i andra halvlek får vi på webredaktionen en deja vu.


Vi var där, livs levande, så vi vet.


Stadium Puskás Ferenc.


År 2005.


VM-kval.


Då var det på övertid, förutom att scenariot var exakt detsamma. Ur en fullständigt omöjlig vinkel på anfallande lagets högra sida får Zlatan Ibrahimovic bollenoch trycker upp den i måltaket och siffrorna skrivs till 1-0.


Här var det som sagt exakt likadant och lika vackert, fast nu hette målskytten Mathias "Rossi" Rosén.


Skillnaden är att "Rossi" blivit utvikt i Aktuellt Rapport och det har Zlatan inte blivit.


1-0   till Åhus.


Sen ångar Åhus på i 75 minuter av matchen utan att Ovesholm har den minsta lilla chans. Men i 76:e minuten är allt som förbytt. Åhus slutar att spela fotboll och Ovesholm gör 1-1, 1-2, 1-3 och 1-4 i en rasande fart.


Det är väl inte mycket att säga om det, mer än att vi rasade ihop fullständigt. Dock är 1-3-målet på straff en helt felaktig historia. Den assisterande domaren dömer bort en Ovesholmspelare för offside. Detta uppfattar huvuddomaren som att det skulle vara straff och dömer - till ALLAS förvåning straff. Motståndarna var lika förbryllade som vi.


I övrigt hade vi gärna önskat Ovesholm lycka till i framtiden om det inte var för att de sköt bort uppvärmningsbollarna med vilje.

Vi kommer att göra likadant när vi kommer på besök till er.

Dessutom kommer vi att vinna den matchen.

Då är vi kvitt.


Så här har poängen fördelats


Ola Schnorrenberger 3 poäng
Ola var riktigt lysande under hela första halvleken och han var den minst bleka i slutet av andra halvlek. Han går hela vägen in i "kaklet"  i alla situationer och hade alla gjort det under 90 minuter i dagens match hade vi inte rasdat ihop som ett korthus. Ola var bäst i matchen. Dessutom fick Ola blommor som bäste spelare. Det är inte alltid att det sammanfaller med vår betygsättning, menidag gjorde det definitivt så.


Mathias Rosén 2 poäng
"Rossi" gör årets mål på Åhus IP. Tyvärr så slaknar även han nämnvärt i slutet av andra halvlek och han lever inte upp till sin normala standard efter att det fantastiska målet är gjort. Dock räcker det mer än väl till två poäng. Hade han löpt hela linan ut så hade han varit en given trea, men jag tycker att Ola har en bättre helhet. Men som sagt ett fantastiskt fint mål av "Rossi".


Jens Svensson 1 poäng
Jensa gör ett bra inhopp, även om han också är lite blek i sin insats. Men det är verkligen kul att han är igång igen. Hans precisa passningar är guld värda och han är säkert igång ordentligt till nästa match. Tack vare att de andra gör en väldigt medioker insats så får han en poäng idag. Han var en av de som var minst sämst.


Omnämnande:

Tony Johnsson
Tony var utomordentligt bra fram till matchens 75:e minut. Så även om han borde fått poäng kan jag inte belöna någon i backlinjen efter en sådan ihopklappning som vi var med om. Men det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi hade lätt kunnat vinna matchen idag om vi bara hade hållit ihop laget under HELA matchen. Man skall inte tro att man vunnit en match förrän domaren blåser.


Pelle Frid
Pelle är en trygghet på vänsterkanten, även om det som sagt fanns mer att önska i de sista 15 minuterna. Men han är en pina att ha emot sig, så vi är glada att ha honom med oss.


Ken Bjuvegård
Inte heller Ken lös igenom speciellt bra idag, men han är positiv och vill mycket. Det bådar gott inför återväxten i Åhus. Dessutom har det visat sig att han är riktigt bra på bägge fötterna, något han dolt tidigare. Blir en värdefull lirare i Åhus framöver. Han är ju bara hälften så gammal som Håkan Harrysson. Eller se det så här: När Håkan Harrysson var lika gammal som Ken var Ken inte född. Han har framtiden för sig...


Minnesvärda citat:


-Jag har mognat som fotbollsspelare.

Mange "Kula" är full av självinsikt.


-Dom måste se dåligt!

Den assisterande domaren kommenterar Ovesholms påstående om att planen är kort.

Kul för dig att du kunde stå nära och se ett sådant vackert mål.
"Rossi" är lite ödmjuk och tar en pratstund med den assisterande domaren som stod perfekt för att se "Rossi" när han gjorde årets mål på Åhus IP.


Han har ändå koll på bollarna den lille spjuvern.

Tränaren berömmer Fidde i målet. Detta var när det fortfarande stod 1-0.


-Äntligen.

"Naken-Janne" Rosengren sken upp när "Kula" var ombytt för spel.

/webredaktionen


Kristianstad Bois - Åhus IF 1-3 (1-2)

 



Ännu en skön trepoängare kom idag mot Kristianstad Bois. Men det var inte helt enkelt eftersom KBois har många duktiga fotbollsspelare. Men det saknas tyvärr lite laganda och kompiskap på planen. Dessutom visade de sig ha en målvakt som får en neanderthalare att framstå som intelligent och begåvad typ A-varelse. Dock skall vi idag välja att inte kommentera dennes fruktansvärda utspel efter slutsignalen; allt av respekt för ledarna i KBois, som är värda ett bättre öde.


Det har blivit ganska fint på Björkvallen med den nya klubbstugan, boulebanor och annan gemyt. Dock känns deras omklädningsrum nästan mindre än de i Hörby, trots att de är större. Hmm, märkligt.

KBois har ju inte riktigt kommit upp till den standard som många förutspådde inför seriestarten. De gick riktigt bra i träningsmatcherna, sen blev det kräftgång när väl serien var igång. Dock har laget många spelskickliga lirare, men det räcker inte i lagidrotter.


Till dagens match var Pelle Frid och Tony Johnsson tillbaka och den gudomliga backlinjen var intakt. Målis-Johansson var iväg med jobbet på någon onödigt vis och nästa Fredrik - Arvidsson - tog plats mellan stolparna. Idag hade han kommit in i spelet lite bättre än när han var med senast och stundtals var han riktigt bra.

Han lyssnade på kritiken att han skulle prata mer med spelarna på planen och ge tydliga instruktioner. Det gjorde han och var som sagt en trevlig upplevelse.


Inför dagens match brottades tränaren (som vanligt) om vem som skulle starta och valet föll på, förutom rosen, Tony, Aronsson och Pelle Frid i backlinjen, Ola Schnorrenberger och Micke Persson Thornberg som innermittfältare, Magnus Tillberg och Raffe Fisch som vänster- respektive högeryttermittfältare och på topp fanns "Rossi" och Robert Wanstadius.


Vi satte igång matchen på bästa sätt och det var kanske den bästa starten vi gjort i år. Full fart från början och redan i 22:a minuten kunde siffrorna skrivas till 0-1 till Åhus fördel.


 Man kan säga att Ken var orsaken till att Magnus Tillberg slog en snygg hörna som Tony Johnsson så vackert nickade in.


Den skarpögde kan då reflektera över två saker:


1. Åhus IF gör alltså mål på hörna igen. Den andra för året och två matcher i rad. Vad är det som händer?


2. Vad gjorde Ken på planen? Han startade ju inte och här har inte refererats några byten.


När det gäller det faktum att vi gör mål på hörna, är det en ny företeelse som gärna får bli en vana. Vi slår betydligt bättre hörnor nu, än någonsin tidigare. Dessutom har vi en idé om hur vi skall agera på hörnorna och det ger utdelning.

När det gäller Ken så var det faktiskt så att Robban Wanstadius var tvungen att komma ut ett par minuter bara för att fixa till någon trasig kroppsdel.

Redan då förstod man att detta skulle bli Kens match. Jag har ju propagerat för honom tidigare och denne illersnabbe, sylvasse yngling är precis den vitamininjektion som vi behöver i laget.


Nu var han bara inne en liten stund för att Robban skulle kurera sig. Då for Ken på det stackars KBoisarförsvaret så de inte riktigt visste in eller ut. Med en kirurgs skicklighet och en galnings övertygelse körde han alltså på ordentligt och skapade en hörna som Magnus Tillberg slog in till Tony Johnssons panna och 1-0 till Åhus.


Fjorton minuter senare lyckades KBoisarna reducera efter ett Åhusmisstag uppe i banan.


Det var självaste hövding Svan som lyckades näta.


Efter 41 minuter var det dags att ställa ordningen till rätta och Micke Persson-Thornberg nickade in 2-1 till Åhus. Dock blev det lite oroligt precis efter målet, för den assisterande domaren hade höjt sin flagga och medels viftningar visat att han hade något att berätta för huvuddomaren.  Dock visade det sig att det inte var något att orda om och det dömdes mål.


Under halvleksvilan peppades det ordentligt och man beslutade sig för att helt enkel vinna matchen.

I andra halvlek kommer så Ken in (igen) i den 59 minuten och visar att han är en påläggskalv i Åhus IF. Han gör flera riktigt bra grejor och är både felfri och riktigt farlig varenda sekund han är inne på planen. Han slår fina inlägg och springer på löpbollar och står i. Detta positiva beteende höjer hela laget och det ångar på riktigt bra.


På övertid visar så Ken varför han är värd tre poäng idag och snurrar upp den otrevlige målvakten så att han kanske fortfarande irrar runt i Björket på jakt efter omklädningsrummen. Det var lännge sedan man såg någon bli så lurad som den mediokre målvakten i Kristianstad Bois. 3-1 till Åhus och som tur var fick vi plats med tre sköna poäng i bagaget att ta oss med hem.


När vi kom hem till Åhus Idrottsplats stod "Sotaren" i bara strumplästen på gatan och stoppade bilen för att höra resultatet. Han blev naturligtvis glad och ser nu fram emot den spännande matchen på lördag mot Ovesholm.


Så här har poängen fördelats:


Ken Bjuvegård 3 poäng

Ken har visat sig på styva linan varenda gång han fått chansen. Idag tog han den mer än lovligt bra och slet från den första sekunden till den sista. Dessutom avslutade han med att slå spiken i kistan. 3-1 målet var på övertid och det var riktigt snygg. Han lurade alltså skjortan av målvakten och slog vackert in målet - lugnt och behärskat.


Tony Johnsson 2 poäng

Tony tillbaka med fart och fläkt. Det är en viktig ingrediens. Han sliter bra och har en fantastisk speed. Dessutom ett mål idag. Bra Tony.


Pelle Frid 1 poäng

Pelle är, också han, tillbaka i dagens match och han är en riktigt fin tillgång för laget. Han ger sig in med dödsförakt i de allra flesta situationer och har han tur kommer han levande därifrån. Det är oerhört viktigt för laget att ha en sådan som Pelle Frid i backlinjen.


Omnämnande:


Micke Persson-Thornberg

Micke fungerar bättre och bättre. Dessutom har en förmåga att fixa ett mål allt som oftast. Det är en bra egenskap när det gäller fotboll. Kanske bara slipa bort vissa invanda fraser till lagkompisarna i heta situationer så är det stundtals riktigt bra.


Richard Olsson

Tränaren är värd ett omnämnande eftersom han tar kritiken på allvar och coachar förbannat bra i matchen mot Kristianstad Bois. Dessutom har han gått tillbaka till 4-4-2 och där är vi hittills obesegrade.


"Rossi"

Han står alltid rätt, han har ett fantastiskt tillslag med bägge fötterna, han har fin teknik, han är trevlig och han kämpar med ett stort hjärta. Kort sagt: en perfekt lagspelare i Åhus IF.


Minnesvärda citat:


Vem brukar ha sex?

Peter Tillberg delar ut tröjnummer innan matchen.


Ibland, men min fjälla jobbar mycket så det blir inte så ofta.

Någon svarar ganska snabbt på frågan, utan att riktigt fundera på vad som egentligen menas.


Det här omklädningsrummet är mycket större än de i Hörby, ändå får man mindre plats här - hur fasen kan det vara så?

Ola Schnorrenberger funderar på hur omklädningsrummen på Björkvallen är beskaffade.


Han viftade bara bort lite mygg. Dom är jäkliga så här års i björket.

Peter Tillberg förklarar den assisterande domarens viftande vid Åhus 2-1 mål.


Nu får vi fortsätta att köra på, när vi kommit så här långt.

En röst från duschrummet under halvtidsvilan ger en positiv "push" till laget.


Hur långt menar du? En halvlek, man brukar spela två halvlekar.

Peter Tillberg analyserar uttalandet.


Alltså hur långt menar du egentligen?

Peter Tillberg ger sig inte och analyserar sönder uttalandet.


Du ditt j*vla svin, du är helt dum i huvudet. Alla ni från Åhus är helt sjuka i huvudet. Kom hit skall du få på flabben din j*vla idiot.

Målvakten i Kristianstad Bois har en ganska annorlunda sätt att tacka för matchen.


Åhus IF - Kiviks AIF 4-2 (2-2)

Det blev en vacker lärdom av dagen match: räkna ALDRIG ut din motståndare i fotboll. Läs inte tabellen som fan läser bibeln. Tro inte att matchen är vunnen innan den är spelad. Klyschorna är många men det är verkligen sanningar ristade i sten. Som tur är trodde vi nog inte att matchen var över innan den hade börjat, annars hade vi inte lyckats bärga någon seger.


Det visade sig nämligen att Kiviks AIF inte alls är så dåliga som tabellläget säger - tvärtom, de var förbannat bra på många plan och det var ABSOLUT ingen enkel seger. Dock - faktiskt - förbannat skön.

Inför dagens match hade Studio Åhus IF återigen strul med tekniken, därför blev det ingen film idag heller. Vi har satt vår marknadschef , Uffe Åkesson, på att skriva ett nytt avtal med någon av alla de hårdvarujättar på audio/videosidan som står i kö att sponsra vår TV-verskamhet. Sponsorbakgrunden hade anlänt, men det får dröja ända tills måndag innan vi får se den i sändning.


Ni få nöja er med webredaktionens referat så länge.


Åhus IF var kraftigt decimerat efter matchen mot Hörby.  Inför matchen saknade vi bland annat: Jens Svensson, Pelle Frid, Tony Jonsson och Stoffe Ekberg. Men vår trupp är bred och det gynnar naturligtvis oss i längden.

Vi börjar nästan inledningsvis med en bra frispark av Peter Aronsson som Kiviksmålvakten är tvungen att boxa ut för att få styr på.


I minuten efter kommer Kivikanfallet fria mot Fidde Johansson och återigen visar Åhusmålvakten prov på sin fina närräddningsteknik. Seriens bästa (?).


I sjätte minuten får Kivik igång ett anfall igen och denna gången tar skottet i ribban så att det sjunger mellan väggarna, på idrottsplatsen..

I minuten efter, matchens sjunde, gör Robban Wanstadius ett snyggt framspel som Jeppe Arildsson förädlar på bästa sätt och Uffe Åkesson får med snabba fingrar på fjärrkontrollen fram 1-0 på matchtavlan. Dock dröjer det inte mer än fyra minuter förrän han får trycka igen, den här gången tyvärr för en kvittering. 1-1. Kivik är allt annat än ofarliga, och jag kan nog erkänna att vi kanske räknat ut dem alldeles för tidigt.


Mathias "Rossi" Rosén visar sig från sin allra bästa sida i dagens match och redan efter tretton minuter har han kommit in i matchen och gör sin bästa match hittills i Åhusdräkten. Han vänder upp som på en femöring och får till ett skott som träffar ribban med minst samma tryck som det från Kiviksanfallet. Men inte heller" Rossis" skott går i mål.


I 21:a minuten är "Rossi" på gång igen. Han klackar vackert till Ola Schnorrenberger som hittar till Magnus Tillberg. Magnus förvaltar bollen på bästa sätt och gör nån jäkla konstig lobbsparkshistoria som går över den hjälplösa målvakten och det står plötsligt 2-1 till Åhus.


Två minuter senare kommer Jeppe Arildsson fri med målvakten som utövar någon form av asiatisk kamsport på stackars Jeppe som blir liggande alldeles stilla.


-Jaha, nu går det åt helvete med bröllop och hela skiten, muttrade någon bland publiken, som stod bak avbytarbåset. Malena kommer att bli förbannad.


Det är nämligen så att Jeppe skall gifta sig på lördag, och det finns ju trevligare brudgummar än de som går på kryckor.


Straffen som kom på frilägesutvisningen...




 ...kom inte.




Domaren valde helt enkelt att ignorera hela situationen. Jeppe fick hämta sitt mellangärde ute bland publiken. Som tur är kom han på fötter igen och det var alltså bara att spela vidare.


Därefter visar "Rossi" återigen prov på sin fina teknik och han använder höger och vänster fot med samma bravur. Dock schabblar vi i försvaret och sju minuter innan halvtid kvitterar Kivik till 2-2.


I 57:e minuten händer någonting som är nytt för i år. Vi gör mål på hörna. Magnus Tillberg slår en perfekt skruvad hörna som Robert Wanstadius nickar in med en perfekt panna i det vackra kvällsljuset.


Under matchen visar också Raffe prov på sin fina kämparglöd och sitt stora fotbollshjärta.


Under andra halvlek pågår också en ny "match i matchen".

Jeppe Arildsson skall ju iväg på bröllopsresa till Mamma Mia-öarna i den grekiska arkipelagen.

Där skall han dansa och sjunga natten lång, som någons sorts manligt svar på Meryl Streep.

Därför skulle han också se till att städa undan sina två varningar med en lättsam tredje.

Dock går det inte så bra för Jeppe.

Han försöker stöka till det lite.

Sparka undan bollen, flytta den fast det är motståndarnas frispark.

Tjabba med domaren.

Men inget verkar bita.

Eller rättare sagt, domaren verkar inte märka honom överhuvudtaget.


Till slut blev det en solklar frispark åt Kivik som Jeppe högljutt började att  protestera mot och äntligen fick han sitt gula kort och valde dessutom snart därefter att bli utbytt. Vi hade en MYCKET rolig stund från sidan där Jeppe försökte att, med alla medel, bli upptäckt av domaren.


I 72:a minuten skriker Fidde i målet på keps. Den nedåtgående kvällssolen hade blivit för skarp och Peter Tillberg fick rusa till omklädningsrummet för att leta upp skärmmössan.

Ta med den nästa gång Fredrik: Efter regn kommer solsken, det vet du väl?


När Jeppe går ut går Ken in och han visar sig från sin allra bästa sida.

Dessutom signalerar Robert Wanstadius att han behöver byta och Markus Davidsson går årets debut i A-lagssammanhang. Kul.


Men åter till Ken. Han löper på som en riktig gasell och dessutom lyckas han att bemästra bollen på ett mycket bra sätt.

Det bådar gott inför de kommande matcherna att ha en sån "projektil" att stoppa in när vi har bortfall.

Dessutom visade sig att Ken äntligen fick utdelning för sitt slit.

I 94:e minuten får Ken en fin boll framspelad av Micke Persson-Thornberg och Ken sätter slutligen spiken i kistan med
slutsiffrorna 4-2.

Vi på webredaktionen tycker det känns rättvist såtillvida att vi älskar att vinna, men det var verkligen ingen lätt nöt att knäcka Kivik och de är betydligt bättre än vad tabellläget visar.

Det skall bli en riktigt spännande utmaning att komma på besök till den oerhört vackert belägna idrottsplatsen i Kivik, precis vid Hanöbuktens rand där till havets brus och toner, som Ålafiskaren Hånsa så vackert en gång skaldat.


Så här har poängen fördelats:


Mathias "Rossi" Rosén 3 poäng.
Idag gör Rossi sin absolut bästa match i åhusdräkten. Han står alltid spelbar, han slår passningar med en kuslig precision och han skjuter stenhårt med bägge fötterna. Måhända att han slaknar lite i slutet av andra halvlek, men hans positiva insats väger mer än väl upp det. Hurra för "Rossi".


Ken Bjuvegård 2 poäng
Ken får egentligen för lite speltid, mot vad han är värd. Men idag förvaltar han varenda sekund på allra bästa sätt. Han sliter, springer och är riktigt på hugget. Dessutom surar han inte en enda sekund för hur laget tas ut, eller hur han blir inbytt, tvärtom, han är positiv och glad och förstår verkligen det här med att ställa upp för laget. Dessutom gör han ett snyggt mål och slår spiken i kistan på dagens match. Mer av Ken, tack.


Micke Persson-Thornberg 1 poäng
Micke fick lite kritik av webredaktionen i matchen mor Hörby, och det verkar som om den kritiken mottog på ett utvecklande sätt. Där fanns inga negativa tendenser i dagens match. Dock är Micke lite för offensiv för att vara ett stadigt kort i backlinjen så här i andra halvlek av sin fotbollskarriär. Dock tycker jag att han kämpar på bra och sliter på ett positivt sätt för laget. Dessutom ligger han bland annat bakom Kens 4-2-mål, där han gör en kanonfin framspelning.


Omnämnande:


Robert Wanstadius

Robban fick en lite ny roll, som renodlad innermittfältare. Jag tycker den rollen passar honom bättre än den konstgjorda släpandeforwardrollen som han haft tidigare under säsogen. Dessutom gör han ett snyggt nickmål på Magnus Tillbergs välslagna hörna. Idag är där många bra spelare på planen som är värdefulla. Robban är en av dessa.


Magnus Tillberg
Det är verkligen nära att Magnus får poäng idag igen. Han gör det mesta helt rätt, han slår både hörnor och inlägg med bravur. Dessutom gör han ett snyggt och viktigt mål. Hade vi haft fler poäng att dela ut, hade Mange verkligen varit en kandidat till dessa. Men vi sätter några spänn på att han är tillbaka på pallplats i nästa match - om han fortsätter vara lika bra som i dagens match.


Jesper Arilsson
Vi fick verligen ett gott skratt idag när Jeppe jagade varning, Men vi blev minst lika upprymda när han gjorde 1-0 målet. Jeppe har kommit tillbaka i gammal fin form, tyvärr kommer han alltså att försvinna till den grekiska övärlden. Tur att vi har flera stycken bra alternativ - men det finns bara en "Spettet". Lycka till med giftermål och "smekmånad". Välkommen tillbaka.


Minnesvärda citat.


-Nu har de nog gjort av med en boll. Jag ser inte alla just nu.
Åke Tillberg håller noggrann koll när motståndarna värmer upp på den bortre planhalvan. Mycket riktigt, det saknades en boll.


Det är ju jävligt konstigt att jag skall behöva leta upp bollen åt dom.

Åke hittade bollen till slut.


-Himla tur han hade kläder på sig. Annars hade det nog blivit våldtäkt.

Någon ur publiken hade synpunkter på när målvakten i Kivik överföll Jeppe Arildsson i deras straffområde.


-Sa du hårspray, men Fredrik, det tror jag inte din frisyr behöver?

Peter Tillberg undrar vad Fredrik Rosengren skall med hårspray till, mitt under matchen.


Jasså, kylspray.

Peter fick klart för sig vad "Rosen" egentligen behövde.


-Nä nu skall vi in i omklädningsrummet och sjunga!

Lennart "Tolvis", "Feslöv" Gustafsson är en trogen Åhus IF-supporter, inte minst när det är vinst.


/webredaktionen


RSS 2.0