Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 20 september

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 11 mål

2. Daniel Olsson 8 mål

3. Jeppe Arildsson 7 mål

4. Martin Bengtsson 5 mål

5. Peter Aronsson 3 mål

5. Micke Persson-Thornberg 3 mål

6. Fredrik Rosengren 2 mål

6. Magnus Tillberg 2 mål

6. Pelle Frid 2 mål

7. Peter Andersson 1 mål

7. Rickard Gunnarsson 1 mål

7. Håkan Harrysson 1 mål.


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 20 september

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Sebastian Olofsson 26 poäng

2. Peter Aronsson 21 poäng

3. Ola Schnorrenberger 13 poäng

4. Pelle Frid 11 poäng

5. Danne Olsson 10 poäng

6. Magnus Tillberg 9 poäng

7. Jonas Bladh 6 poäng

7. Jesper Arildsson  6 poäng

8. Martin Bengtsson 4 poäng

8. Peter Andersson 4 poäng

8. Fredrik Johansson 4 poäng

8. Micke Persson Thornberg 4 poäng

9. Jörgen Johnsson 2 poäng

9. Håkan Harrysson 2 poäng

9. Rickard Gunnarsson 2 poäng

10. Uffe Rosengren 1 poäng


Åhus HBK - Åhus IF 4-0 (2-0)

Det finns nog få derbymatcher i världen som verkligen är så pass derby som de mellan Åhus IF och Åhus HBK.

Dels med tanke på föreningarnas historia (Läs mer i boken "Grönt och vitt i hjärtat mitt, historien om Åhus IF") men inte minst med tanke på den geografiska skillnaden mellan respektive lags "arenor".

Flera spelare i Åhus IF har närmare till motståndarnas idrottsplats än vår egen. Därför är ju matcherna mellan de bägge lagen både historiska och intressanta. Dock har det ju stått klart ganska tidigt att Åhus HBK var seriefavoriter och det höll hela vägen.

Ett par matcher innan serien var slut stod de som värdiga vinnare, medan 7-8 andra lag kommer att slåss in i det sista om de två kvalplatserna som finns närmast under vinnarna. Snacka om jämnt och spännande...

Det finns alltså inte så mycket att referera från resan till matchen eftersom samlingen var på plats på Furehov.

Ett par timmar innan matchen blev jag uppringd av hejarklacken "Åhus IF-Hooligans" president Lasse alias Ronny och Ragge. Han var laddad till tänderna inför matchen. Hans kompisar hade laddat på ett annat sätt, så just då vilade de sig lite grann. Men Lasse var pigg och på hugget inför drabbningen senare på eftermiddagen.

-Vi har förbeställt taxi för flera dagar sedan, berättade han. Sen har min fjälla gjort en ny fana till oss. Den skall vaja högt över Furehov och visa vilka som är kungarna i byn, fortsatte han.


-Dessutom har vi  skrivit en ny kampsång som vi skall använda speciellt idag, vid sidan av vår redan inkörda "Vi är gröna - vi är vita".


-Jaså, sa jag intresserat. Det kan vara kul att få höra den.


-Håll i telefonen då, sa Lasse. Nu kommer den:


Han gick nästan upp i falsett, fast hade kvar sin djupa basröst på något konstigt sätt, när han brast ut i sång. Det var en mäktig och spännande stund.


-Grönt och vitt i hjärtat mitt. Rött och vitt ni luktar svitt!


Jag förstod efter en stund att det där med rött och vitt avsåg Åhus HBK och så här i efterhand kan jag nog tycka att det redan är en klassiker.


När Åhus IF-Hooligans kom till Furehov med deras president i spetsen fick jag för första gången se deras nya fana. Det var en fantastisk skapelse bestående av ett grönt lakan där man med guldtext förkunnade hejarklackens namn - snygg.


Inför matchen hade Daniel Olsson känning i sina ljumskar, Håkan Harrysson var bortrest och Daniel Karlsson spelar tydligen inte bortamatcher (han bor en minut från Furehov - dock är det bortaplan, Daniel Karlsson är mycket principfast).


Så här ställde Richard upp laget:


 

         Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren      Peter Aronsson    Ola Schnorrenberger    Jonas Bladh


Uffe Rosengren             Magnus Tillberg       Sebastian Olofsson        Pelle Frid        


                Micke Persson Thornberg                          Jesper Arildsson   


Peter Tillberg
Joel Holgersson
Stefan Andersson
Marcus Davidsson


Även om Furehovs plan tydligen var lite hård, är det den finaste planen som vi spelat på om vi bortser från vår egen som naturligtvis lyser allra klarast på fotbollsplanernas egen himmel.

Det kändes nästan som om den alldeles utmärkte, framlidne, grönyteexperten Tore Nilsson (1938-2000) var tillbaka. Han stod verkligen i en klass för sig själv när det gällde att sköta en fotbollsplan. Dess like kommer vi nog aldrig att få se.


Att Åhus IF har något litet kilo mer på kroppen än de som Åhus HBK normalt möter kändes inte minst i det enorma svaj som var i avbytarbåsets bänk. När man satte sig på den så sviktade den ända ner i marken - och då stod jag ändå upp fortfarande. Det går att lösa genom att spika till ett extra ben på mitten. Men nu skall man upp i division IV nästa år och där är alla fjäderlätta, så det kanske är bortkastat.


Efter att lagkapten Aronsson gratulerat Åhus Horna Bollklubb, eller Horna som de kommer att kallas hädanefter i referatet, till seriesegern med en blomsterbukett satte spelet igång.


Det kommer inte att finnas så mycket händelser i själva matchen att referera om. För i första halvlek försökte vi spela boll som vi ville, men Horna visade vilka värdiga seriesegrare dom är genom att spela bra och intelligent fotboll.

I 11:e minuten gör Fredrik Johansson i Åhusmålet en kanonräddning på nära håll och räddar med nöd och näppe kvar siffrorna till att fortfarande vara 0-0. En av få ljuspunkter kommer i minuten efter då Sebastian "Basta" Olofsson är sååå nära att göra mål, men istället går den precis över ribban. Där jag satt var jag helt övertygad om att den var inne, men tyvärr...


Det dröjer inte mer än ytterligare en minut så har Horna gjort 1-0. Det positiva är att vi inte hänger med huvudet för det, tvärtom så lyfter sig alla något och stundtals biter vi ifrån ganska bra och Fredrik Rosengrens fina crossbollar, Bastas fina huvudspel och Magnus Tillbergs sätt att ta hand om bollen gör att det för en stund ser ut som om vi skulle kunna reducera.


Dock grusas detta i 35:e minuten då Horna spär på sin ledning till 2-0.


Ett stort problem för Åhus är att vi slår bort ganska mycket av våra bollar genom dåliga och framförallt för korta passningar. Det har man inte råd med om man skall bita ifrån i en sådan här match.


Även om vi ställer om försvarsspelet en del inför andra halvlek och att vi spelar betydligt bättre fotboll räcker inte detta.

Redan en kvart in i andra halvlek gör Horna 3-0.


I matchens 67:e minut går Uffe Rosengren och Fredrik Rosengren ut och in kommer Stefan Andersson och Marcus Davidsson. Vi har berättat här på bloggen tidigare om Marcus Davidssons uttagning till dagens match. Hans förra A-lagsmatch var hans enda hittills och den var 1989. Ett inhopp mot Yngsjö. Nu var det debut i division V och mot Åhus HBK dessutom. Men som någon sa, killen är ju bara 36 år, han har framtiden för sig.


I 40:e minuten slår Horna spiken i kistan genom att slå in 4-0 och det är då Peter Tillberg konstaterar att vi är nog det enda lag som har en hejarklack som skäller på oss.
Istället för att försöka höja oss i matchen skällde dom mest på oss. I slutet av matchen var det bara hejarklackspresidenten som satt ståndaktigt kvar och sjöng: -Grönt och vitt i hjärtat mitt - rött och vitt, ni luktar svitt...


De flesta hade somnat och det säger jag inte om, det var inte världens bästa match från Åhuslagets sida.


Så här har poängen fördelats:


Sebastian "Basta" Olofsson 3 poäng
Han är stark på planen, tuff i närkamperna och trevlig utanför planen. Det är värt tre poäng bara det. Dessutom jobbar han hela matchen igenom. Han sliter och springer som en hårt arbetande slitvarg,. Men när han får bollen hanterar han den som den vassaste tekniker. Jag tycker att Basta är en mycket värdefull spelare.


Jeppe Arildsson 2 poäng
Jeppe är inte uppe i sin gamla klass riktigt, men han är trots allt viktig för Åhus IF:s spelstil. Han är snabb och pigg och hittar på spännande irrationella saker på planen som gynnar spelet. Dessutom har han mognat ordentligt. När han fick chansen att göra om sin bravad från Ovesholmsmatchen för några år sedan, att försöka göra mål när han istället skulle göra en gentlemannapassning tillbaka till motståndarna som slagit ut bollen vid skada, valde han istället att göra som han skulle. När han pliktskyldigt spelade tillbaka bollen var vi flera som höll andan, för Jeppe hade öppet mål. Men som sagt Jeppe har mognat även på den sista punkten. (Dock hade det nog satt fart på matchen om han gjort tvärtom, men det får vi lämna till vår fantasi)


Magnus Tillberg 1 poäng.
Magnus fick inte så mycket boll som han borde. Men när han hade tag i bollen i matchen så behandlade han den förnuftigt. Dessutom gjorde han sitt jobb genom att hämta boll i situationer där vi slog bort den och i de fall han själv gjorde så, fullföljde han sitt ansvar hela vägen och tog tillbaka bollen eller i sämsta fall avstyrde problemet.


Omnämnande:


Ola schnorrenberger

Jag kan inte ge backlinjen poäng i en match där vi förlorar med 4-0, men omnämnande går bra för jag tycker verkligen att vår backlinje oftast är bra. Men det känns som om luften gått ur lite så här i slutet av säsongen. Hoppas bara att man kan hitta gnistan till den sista matchen mot Borrby. Ola gör många bra saker i matchen och han är nästan hundraprocentig. Ibland känner jag för att flytta upp Ola ett steg och utnyttja hans bollbegåvning ännu mer, kanske på innermittfält.


Peter Aronsson
Det som jag skrivit om Ola här ovan passar faktiskt in på Peter, med den skillnaden att jag inte kan se någon annan på hans plats, för det är som gjuten för honom. Även om gnistan falnat lite i slutet av säsongen så vill han mycket och han blir till och med lite upprörd under matchen och manar på laget att de alla skall höja sig och det är viktigt att vara hängiven, speciellt om man är lagkapten, vilket också är en roll som är skräddarsydd för honom.


Fredrik Rosengren
Fredrik har blivit bättre och bättre nu i höst tycker jag. I matchen mot Horna var han stundtals briljant. Hans uppspel, framförallt crossbollarna har varit omtalade tidigare och det är värt att betala inträde bara för att se hur han smeker upp bollarna rakt framför fötterna på forwardsen. Idag räckte det inte till, men ingen skugga över Fredrik, de bollarna satt på läppen...


ÅHUS IF OPEN...

  

Den årlig golftävlingen i klubbens regi vanns i år av:

  

Jesper Arildsson

  

Den 21 september på Åhus Östra, KGK genomfördes, under hårda förhållanden, denna magiska runda !
Jesper sänkte en chip från 40 meter på 18:e hålet för vinst!


Resultat, poängbogey, 18 hål

  

  

Namn                                  Exakt hcp        Erhållna slag                      Poäng

  

  1. Jesper Arildsson            7,0                      7                                        31

  2. Martin Andersson         16,2                   17                                        30

  3. Lotta Åhlander               24,7                   27                                        30

  4. Mats Åhlander                 5,6                      5                                        29

  5. Thomas Holck-Cla        17,7                    18                                        29

  6. Johan Möllerstedt         22,2                   23                                        29

  7. Fredrik Åfeldt                 22,5                   24                                        29

  8. Christian Carlsson         3,7                       3                                        27

  9. Pär Jönsson                   16,5                    17                                       25

10. Ulf Rosengren              17,6                      18                                       23

11. Fredrik Sigurdsson     18,6                      19                                       21

12. Bengt Rosengren         23,7                      25                                       21


Webredaktionen gratulerar Jesper Arildsson!


Åhus HBK - ÅHUS IF 4-0...

Referat är på väg...

Nygammal stjärna...

Webredaktionen är fullständigt bombaderad med frågor om Markus Davidsson som är uttagen till matchen mot Åhus HBK. Vem är denne snabbe yngling? Varför har han inte synts på TV och liknande media? Hur har en sådan begåvning kunnat hamna i Åhus IF? osv..

Så här ligger det till:

Markus Davidsson är en Åhus IF-produkt från början till slut. Markus gjorde sin A-lagsdebut 1989. ett inhopp i en derbymatch mot Yngsjö IF.

Matchen mot Åhus HBK är Markus andra A-lagsmatch genom tiderna.

-Men killen är ju bara 36 år, han har ju framtiden för sig, sa en supporter som webredaktionen talade med tidigare idag.

Markus har ju värmt i B-laget under året och verkligen visat sig från sin bästa sida.
-Det finns ingen som kan trasa sönder ett anfall som den försvararen, sa den rutinerade ledaren Åke Tillberg tidigt under säsongen när han fick ögonen på bollbegåvningen som är född och uppvuxen på Orm/Snokvägen i Åhus.

Under B-lagsmatchen mot Rinkaby häromkvällen var Markus ständigt på Åkes läppar: Jag skulle vilja se honom i matchen mot HBK. Då får dom stora problem, kryste han fram över sina läppar.

Markus har som sagt ett förflutet i Åhus IF och hans pappa, den framlidne Henry Davidsson var en uppskattad ungdomsledare för bland annat de grön-vita 68:orna med bland annat Tomas Tillberg som misslyckad ytterforward. Andra namn som var aktiva i den konstellationen var Korva-Leif, Chrille Carlsson och Martin Sterner. Inlånade talanger från de yngre spelarna var bland andra Fredrik Åfeldt och Mats Hermann (riktiga talanger redan då).

Men Markus är som sagt betydligt yngre, han föddes  inte förrän i början av 1970-talet och nu är han alltså uttagen till matchen mot Åhus HBK.

Någon mer än vi på webredaktionen som är spända på hur den matchen skall gå?

Vi kan nästan lova att det blir en riktig publikare...


/Webredaktionen

Uttagna spelare mot Åhus HBK Lördag 20/9 - 08 kl. 15.30

Samling på Furehov  kl. 14.20


1 .  Fredrik Johansson

3 .  Fredrik Rosengren

4 .  Peter Aronsson

5 .  Jonas Bladh

7 .  Peter Tillberg

9 .  Per Frid

11. Ola Schnorrenberger

12. Sebastian Olofsson

13. Joel Holgersson

15. Jesper Arildsson

16. Ulf Rosengren

17. Magnus Tillberg

18. Stefan Andersson

19. Michael Persson-Thornberg

21. Markus Davidsson



Tränare          Richard Olsson

Lagledare      Åke Tillberg

Lagl/Mass     Tomas Tillberg



Huvuddomare                    Jonas Åström

Assisterande 1                    Olle Hermansson

Assisterande 2                    Ola Peters


Tollarp fick behålla sina poäng...

Enligt dagens Kristiantadsblad fick alltså Tollarp behålla sina vinstpoäng mot Linderöd, trots att en avstängd spelare agerat ledare vid nästkommande match.

När vi kontaktade Skåneboll INNAN vi skulle göra samma sak, dvs låta en avstängd spelare vara ledare, fick vi MYCKET tydliga instruktioner på att så INTE gick att göra.

Undrar om det finns under säsongen förändliga regler på Skåneboll eller det handlar om vem som frågar...

Vi på webredaktion eftersöker nu den EXAKTA lagtexten så att man en gång för alla vet vad som gäller för det verkar vara en virrig djungel av regler just i det ärendet.

En annan fråga på samma tema: Får en avstängd LEDARE stå uppställd som SPELARE?

Vi återkommer...



/ Webredaktionen.

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 14 september

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Sebastian Olofsson 23 poäng

2. Peter Aronsson 21 poäng

3. Ola Schnorrenberger 13 poäng

4. Pelle Frid 11 poäng

5. Danne Olsson 10 poäng

6. Magnus Tillberg 8 poäng

7. Jonas Bladh 6 poäng

8. Martin Bengtsson 4 poäng

8. Peter Andersson 4 poäng

8. Fredrik Johansson 4 poäng

8. Jesper Arildsson  4 poäng

8. Micke Persson Thornberg 4 poäng

9. Jörgen Johnsson 2 poäng

9. Håkan Harrysson 2 poäng

9. Rickard Gunnarsson 2 poäng

10. Uffe Rosengren 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 14 september

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 11 mål

2. Daniel Olsson 8 mål

3. Jeppe Arildsson 7 mål

4. Martin Bengtsson 5 mål

5. Peter Aronsson 3 mål

5. Micke Persson-Thornberg 3 mål

6. Fredrik Rosengren 2 mål

6. Magnus Tillberg 2 mål

6. Pelle Frid 2 mål

7. Peter Andersson 1 mål

7. Rickard Gunnarsson 1 mål

7. Håkan Harrysson 1 mål.


Åhus IF - Sövestads IF 14 september 14.00 2-1 (2-1)

Den som följt kvalplatskriget I division V Ö vet att det är tätt mellan lagen och snålt mellan poängen. Man har redan börjat titta på målskillnader även om det är två omgångar kvar och det spekuleras nu hejvilt om vilka två lag som kommer att få chansen att kvala upp till division IV. Ett av lagen som är kandidater till den platsen är Sövetsad som låg på andra plats i tabellen när det blåstes till spel på Åhus Idrottsplats mot Åhus IF som för tillfället låg på femte plats.


Det var årets första söndagsmatch och dessutom en tidigare match än normalt (två gånger tidigare har vi spelat 14.00 mot IF Simrishamn borta och mot Linderöd borta, bägge slutade oavgjort). Det var avspark redan 14.00 och en stund innan match lättade de regntyngda molnen undan och fram glittrade en strålande sol.

När vi mötte Åhus HBK hemma i juni ville vi flytta matchen till 13.00 vilket Åhus HBK inte gick med på, eftersom det var för tidigt. Förra lördagen mötte Åhus HBK Yngsjö klockan 12.30. (!)


Nåväl. Inför matchen mot Sövestad var Jesper Arildsson tillbaka i truppen medan Peter Aronsson var avstängd efter tre varningar och Peter Andersson var bortrest. Bara Peter Tillberg kvar i Peter-ligan alltså, medan vi plötsligt hade två Daniel.

Daniel Karlsson kunde tänka sig att ställa upp igen och man förstod varför. Direkt efter matchen var han framme hos de duktiga korvgrillarna och fick sig en riktig fotbollskorv. Daniel Karlsson lär ha sagt att han bara spelar om han vet att han kan få en riktigt god grillad korv direkt efter matchen, men jag vet inte riktigt om det stämmer för jag har inte själv hört det. Däremot har jag åtskilliga gånger sett hur han kastar sig över korvståndet och det är kanske bevis nog.

En annan Daniel är Daniel Olsson. Denne kvicke vänsterfotade yngling har tyvärr dragits med elak förkylning och feber och blivit tyck-synd-om-mig-sängliggande med mors våtvarma omslag över pannan och Kalle Anka-tidningar i en hög vid sängen. Nu var han tillbaka och fick gå in och stötta upp Ola Schnorrenberger på backposition.

Ola som normalt bildar seriens vassaste innerbackspar med Peter Aronsson, verkade först lite ensam utan sin mittbackskollega, men det dröjde inte långt tid förrän han tog steget fram och visade att: visst saknar jag Aronsson, men jag skall stå upp för oss bägge två och ge järnet. Det dröjde cirka tjugo minuter in i första halvleken innan Daniel Olsson förstod vad det handlade om, sedan tog han också det tunga ansvaret på sina axlar och låste igen försvaret och slängde bort nyckeln.


Eftersom Peter Aronsson var avstäng så skulle lagkaptensbindeln tillfälligt gå till någon annan och det spekulerades friskt om vem det kunde vara. Själv hade jag lagt min röst på Ola Schnorrenberger men vid samlingen visade det sig att Richard hade valt ut Magnus Tillberg till tillfällig kapten och det var verkligen ingen som protesterade mot det valet. Jag tittade lite extra på Magnus strax efter utnämningen men han visade inga tendenser på att gå över styr med nya kommandon till sina underhuggare eller andra tecken på storhetsvansinne. Han tog det med ro och genomförde uppgiften med beröm godkänt.


Det är alltid lite roligare att skriva referatet när man vunnit och det har vi inte gjort sedan mötet med Wä för fem matcher sedan. (Oavgjort har det däremot blivit, men det är ingen vinst, inte heller förlust. Man bara eliminerar en poäng som försvinner ut i tomma intet, trodde jag; jag hade en lång diskussion med en spelare om var den poängen tar vägen som försvinner vid oavgjort och han var övertygad om att de gick till bättre behövande lag i någon Afrikansk liga som inte hade så många poäng att dela ut i sin serie...


Förr, när vinst bara gav två poäng och oavgjort ända gav ett poäng till vartdera laget som spelat lika, fanns det ju inget poäng som kunde försvinna till Afrika. Då var den afrikanska fotbollen ganska undernärd, menade spelare. Men i lagom takt att vi införde det nya systemet med tre poäng vid vinst så utvecklades den afrikanska fotbollen. En som hängde på och förstod fenomenet var den duktige Bosse Nilsson i Helsingborgs IF. Efter det har han koll på en massa duktiga afrikanska fotbollsspelare och det kan man tacka vårt poängsystem för, berättade spelaren.


Ja vad skall man säga. Det är i alla fall fantastiskt att det finns en himmelsk organisation som står över Skånes Fotbollsförbund och kan lösa sådant. )


Nåväl.

Så här hade Richard ställt upp laget:


                                                   Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren      Daniel Olsson    Ola Schnorrenberger    Jonas Bladh


Rickard Gunnarsson             Magnus Tillberg       Sebastian Olofsson        Pelle Frid        


                Micke Persson Thornberg                          Jesper Arildsson   



Uffe Rosengren
Daniel Karlsson
Peter Tillberg


I matchens inledning så tryckte Sövestad på ganska bra och höll pressen uppe mot Åhuslaget. Efter åtta spelade minuter är man uppe och nickar på en hörna och bollen tar i Åhusmålets ribba och det är ganska nära att motståndarlaget tar ledningen. Sen får Åhus lite luft under vingarna och den duktige Sebastian "Basta" Olofsson ligger i ordentligt och slår en bra boll som hittar Pelle Frid på vänsterkanten, Pelle skär in och får till ett skott som tyvärr inte blir tillräckligt farligt. Två minuter senare är Pelle igång igen. Denna gången på en boll från Jeppe Arildsson, men denna gången är det tillräckligt tryck på lädret, men tyvärr går den precis utanför.


I 20:e minuten tar Sövestad tillvara på en förlupen Åhuschans och ställer om spelet och lyckas med att göra matchens första mål. Siffrorna på matchtavlan lyser illavarslande 0-1.

i 23:e minuten gör Fredrik Rosengren ett av sina många vackra uppspel som hittar Pelle Frid, men han är inte riktigt inskjuten ännu och även denna vackra målchans får ett tråkigt slut genom att passera precis över Sövestadsribban.

Fredrik Rosengrens uppspel har blivit vassare och vassare under säsongen och i dagens match gör han flera stycken som håller riktigt hög klass. Det är viktigt och värdefullt att ytterbackarna kan göra den typen av omställningsarbete, framförallt när motståndarlaget har en tendens att flytta upp det mesta av sitt lag vid anfall, men lämna någon icke ouppmärksam back kvar som upphäver offsiden, eftersom han tycker det är lugnt när bollen ändå finns hos motståndarlagets ytterback. Det kan straffa sig om de långa uppspelen till en hungrig forward sitter som en smäck.


Nu blev det inga mål på sådana omställningar eftersom den annars utmärkte domaren hade en tendens att blåsa många frisparkar och gärna i det egna lagets straffområde. Det innebar att matchen tappade tempo. Hade man varit kritisk så hade man kunnat påstå att han blåste isönder spelet, men går inte alls på den bogen, utan jag tycker det fungerade utmärkt. Det gjorde dock inte Sövestadsbänken som fick en skarp åthutning av den assisterande domaren.

Sövetsadsbänken förresten. Innan match kom man och domderade om att de ville ha fler sittplatser i avbytarbåset.

-Detta räcker inte, klagade man om till våra funktionärer. Så det blev till att bära in en extrabänk så att alla kunde sitta. Det är ju naturligtvis bra att ta med sig i planeringen inför matcherna, så vi göra det bästa möjliga för våra gäster.

Men Sövestad själva borde kanske fundera i de banorna också. Där fanns inte sittplatser för alla i deras bås, deras omklädningsrum är så små att man får byta om i olika skift, de har inga "Bollkallar" vilket det är bestämt av förbundet att det skall vara och deras klocka sitter så lågt att man får göra en arkeologisk utgrävning varje gång man skall se hur lång tid det har gått av matchen. Den som har sämst förutsättningar själv, gnäller också gärna helst på andra.


I 30:e minuten lägger Magnus Tillberg en av sina många bra hörnor i matchen. Bollen rinner ut tillbaka till Mange och han får på en kanonträff med sin vänsterdoja. Tyvärr går även den över och det står alltjämt 0-1. Dock har Ola Schnorrenberger sett till att man stängt igen kiosken på Åhussidan och det känns faktiskt ganska tryggt bakåt.


I mina anteckningar skriver jag ofta små noteringar om mina känslor om vad som händer på planen för att i efterhand använda de för att rekapitulera känslan av vad som är bra eller dåligt på planen. Normalt brukar jag exempelvis skriva "Basta bra på huvudet" eller "Bra närräddning av Fidde (Fredrik Johansson". Sen minns jag när jag skriver att det hände något som var bra (eller dåligt) utan att utveckla det i ett större sammanhang. I dagens anteckningar skrev jag: "Ola S bra", Ola S säker brytning" "Ola S tar bollen från anfallande Sövestadsforward" osv. Sju riktigt positiva anteckningar på Ola Schnorrenberger och ingen negativ. Ett misstag gör han, men där jobbar han ifatt bollen igen och ser själv till att avhjälpa problemet han skapat, vilket är nästan mer positivt ibland än att bara göra rätt hela tiden, för då visar man också sina lagkamrater en hög moral, vilket taggar igång laget.


Det säkra försvarsspelet och den positiva andan i laget, trots underläge, gör att det blir utdelning i den 37:e minuten. "Basta" spelar "Jeppe" som spelar Micke Persson-Thornberg som ställer saker och ting tillrätta genom att se till att det skrivs 1-1 på resultattavlan.


Två minuter senare är Micke PT nära att göra mål igen, denna gången på en snyggt slagen hörna av Magnus Tillberg. Tyvärr går bollen precis över.


I 40:e minuten Spelar Jonas Bladh fram till Jesper Arildsson som skjuter ett snyggt skott, som tyvärr målvakten får händerna på.


I 41:e minuten är den hårt arbetande Pelle Frid igång igen. Han jobbar sig fram längst vänsterkanten, bryter in i banan och trycker på ett härligt skott som målvakten tippar över.


När första halvlek nästan precis är tillända så blir det en incident som alla tror skall bli en varning av en Sövestadspelare. Men eftersom Åhus har bollen till fördel så övergår det i att alla tror att det är en avvaktande varning.

Men det blir lite virrigt i Sövestadsförsvaret till följd av detta. Jeppe Arildsson ser möjligheter i den uppkomna situationen och ger sig av mot Sövestadsmålet med bara sekunder kvar av halvleken. Han kommer närmare och närmare målvakten och Sövestadsförsvararna gör allt som står i deras makt att försöka få stopp på den snabbe Arildsson. När han är nästan framme vid målet och alla tror att han skall slå till bollen med en sträckt vrist tar han fram sitt allra farligaste vapen.

Med en så kallad "tåfjutt" ser han till att ge Åhus ledningen med 2-1 inför andra halvlek.


(Den som kan sin fotbollshistoria känner till Nobby Tåfjutt från tidningen Buster. Väl insatta källor berättade för mig efter matchen att nämnde Nobby är Jeppes husgud hemma på Fädriften och han läser gärna Buster i allmänhet och Nobby Tåfjut i synnerhet för att vagga sig själv till sömn efter en tuff dag i läkemedelsbranschen. Nu finns ju inte Buster i tidskriftshyllan längre (nedlagt 2005) så därför sägs det att Jeppe ständigt surfar runt på Tradera och Blocket för att hitta antikvariska exemplar av denna serietidning som ursprungligen kommer från England och där Buster ursprungligen var Tuffa Viktors son (därav kepsen).  Från början var Buster enbart inspirerad från England med serier som Nobby Tåfjut, Benny Guldfot, Super-Mac, Greppet direkt och Johnny Puma. Men efter en tid så blev den svenska utgåvan "svenskifierad" och den mest kända serien med svenska förtecken borde nog vara Åshöjdens BK där många av karaktärerna direkt kan överföras på spelare och ledare i Åhus IF, men det är en annan historia...)


Under halvtidsvilan kändes det positivt och trevligt och det verkade på de flesta i laget att man kände sig trygga med en 2-1 ledning.


Andra halvlek rullade på ganska säkert i många avseende. Dock är där något läge där Fredrik Johansson i Åhusmålet räddar oss kvar genom sina fenomenala närräddningar. Denne närskottsgigant kan säkert få en lång och fin karriär som handbollsmålvakt den dagen han lägger fotbollen på hyllan. I 51:a minuten är det nära att Jesper Arildsson sätter punkt för matchen. Han kommer fri med målvakten och skall bara lägga in bollen i målet (med en tåfjutt?). Men istället väljer han att försöka imponera på Åhuspubliken genom en lobb över målvakten.


Det står fortfarande 2-1.


Daniel Olsson som succesivt vaknat till liv i sin roll som innerback visar framfötterna rejält och lyfter sig själv upp ett par snäpp. Kul att se.


I 50:e minuten gör Fredrik Rosengren ett hårt jobb hemmåt och avstyr ett anfallsförsök från Sövestad genom att göra en perfekt brytning.


Detta tycker inte domaren och Sövestad får en farlig frispark bara någon meter utanför straffområdet. Situationen är farlig och Sövestad får till en bra frispark som tar i ribban på Åhusmålet. "Basta" jobbar på bra i den efterföljande situationen och ser till att det inte blir någon farlig retur.
Sen böljar spelat på och det finns ett lugn och en trygghet i Åhuslaget som väl förankrar ledningen i den skånska myllan.
Det händer inte väldigt mycket målfarligt under en period i andra halvlek, men Åhus spelar säkert och tryggt och det känns som om man har bra koll på situationen.

I 76:e minuten går Rickard Gunnarsson ut och in kommer en spelsugen Uffe Rosengren.

Två minuter senare Kommer Micke PT ut. Han fick ju en tuff smäll i foten i matchen mot Skillinge och efter att Nosabytränaren Anders Svan (!) tejpat honom var han "fit for fight", men det tar naturligtvis på krafterna att inte vara helt frisk i skånken.

In kommer Daniel Karlsson som är sugen på att komma tillbaka i gamma fin matchform.

I 81:a minuten spelar Uffe Rosengren fram till Daniel Karlsson och bollen går i mål, men tyvärr tycker den assisterande domaren att det är offside och det är omöjligt för oss att se det från vår vinkel. Det är säkert rätt, för domartrion har gjort en bra match.


I matchens sista minut fortsätter Åhus att pressa på och Jeppe Arildsson spelar fram till Pelle Frid som får till ett bra skott, men tyvärr slinker det utanför.


När matchen är slut får Pelle Frid blommor som kännetecknar att han är matchens bäste lirare och det gratulerar jag honom för!


Så här har poängen fördelats:


Ola Schnorrenberger 3 poäng
Från början var jag lite orolig att Peter Aronsson var borta från dagens laguppställning. Han har ju gjort en bra säsong och är en viktig kugge i Åhus IF:s försvarsmaskineri. Men dels gjorde Daniel Olsson en bra match som innerback, framförallt i andra halvlek, men den stora behållningen är Ola Schnorrenberger. Han är säker på sin sak, och kämpar på bra, även i den situationen där han gör en liten miss, då tar han sitt ansvar och plockar fram lite extra krafter och ställer allting till rätta. Denna gång ställer jag mig längst fram i ledet, lyfter på hatten och gratulerar Ola till de tre poängen.

Sebastian Olofsson 2 poäng
Sebbe har en bländande teknik. Han behandlar bollen på ett ytterst klokt sätt och han slår aldrig bort en passning. Hans starka huvudspel har jag berömt många gånger och han gör mig inte besviken i den här matchen heller. Dessutom har han en förmåga att jobba hårt och tufft på innemittfältet som är hans egentliga plats. Han har varit på vift ännu längre upp i banan men på innermittfältet tillsammans med Magnus Tillberg känns som hans absolut bästa plats.


Jesper Arildsson 1 poäng
Det märks att vi saknat en spelartyp som Jeppe Arildsson. Han är inte riktigt uppe i den klass han skulle kunna vara om han hade spelat fler matcher i höst. (Jeppe har ju varit borta en del med jobbet) Men han är nyttig för laget. Inte minst när han utnyttjar den situation som uppstår i matchen när de bägge lagen utför ett ställningskrig kring mittlinjen. Då ger sig Jeppe in i ingenmansland och fiskar upp en och annan boll och hjälper på så sätt det hårt ansatta mittfältsparet.


Omnämnande:

Micke Persson-Thornberg
Micke blir bara bättre och bättre i sin "nya" roll som forward. Dessutom gör han ett viktigt mål. Dock är han så pass bra nu att han hade varit värd ytterligare ett mål på sina chanser. Men han jobbar bra och jag vet att han har ännu mer att tillföra i laget. Framförallt om han får vara skadefri. (Micke har haft lite otur under säsongen med lite skador, bland annat har ljumskarna bråkat och han fick näsan knäckt i Glemmingebro, och det tar tid att komma tillbaka i riktig "fighterform" efter det. Men han är verkligen på gång och det gör mig väldigt glad.


Pelle Frid
Pelle gör ett bra jobb för laget på vänsterkanten. Han jobbar och sliter upp och ner längst kanten. Han tar bra markering och han är uppfinningsrik i sina försök att avancera. Dock är det lite ojämn kvalité på hans passningar. När han bara får upp den något är han en man för poängplatsen om han fortsätter jobba så bra som han gör just nu.


Fredrik Rosengren
Fredrik gör en bra match mot Sövestad. Han verkar ha koll på sitt blodsockervärde, vilket naturligtvis är en förutsättning för att man skall kunna prestera bra. När han väl har det så har han utvecklats till en bättre fotbollsspelare idag än han var för ett år sedan. Han är coolare, stabilare och han gör fantastiskt bra uppspel. Sen blev han lite förbannad i matchen och fick lite puls, utan att bli stirrig eller tappa fattningen och det är ett välkommet bränsle i en så pass viktig match som matchen mot Sövestad verkligen var.


Uttagna spelare Åhus IF - Sövestads IF söndag 14/9-08 kl. 14.00

Samling i Klubbrummet kl. 12.30


1 .  Fredrik Johansson

2 .  Daniel Olsson

3 .  Fredrik Rosengren

5 .  Jonas Bladh

7 .  Peter Tillberg

8 .  Daniel Karlsson

9 .  Per Frid

11. Ola Schnorrenberger

12. Sebastian Olofsson

13. Joel Holgersson

14. Rickard Gunnarsson

15. Jesper Arildsson

16. Ulf Rosengren

17. Magnus Tillberg

19. Michael Persson-Thornberg



Tränare          Richard Olsson

Lagledare      Åke Tillberg

Lagl/Mass     Tomas Tillberg



Huvuddomare                    Daniel Bruhno

Assisterande 1                    Peter Olofsson

Assisterande 2                    Cerny Jönsson


Film från matchen mot Skillinge?

Vi har fått tag på en film som lär vara från matchen mot Skillinge i lördags, men vi på webredaktionen vet inte riktigt om det stämmer. Vi har för oss att domaren hade svart tröja...



Åhus IF B - Huaröd IF B 7/9 17.00 9-0 (5-0)

Strax innan Reservlagsmatchen i söndags ringde Mackan Davidsson och berättade att han kört punktering och skulle komma försent till matchen. Men sedan hörde han av sig till tränaren efter en stund och sa att han nog hade löst det.

-Men vi kan komma och hämta dig, var står du med bilen frågade tränaren snällt.

-Njae, det är inte bilen, sa Mackan. Jag har kört punktering på barnvagnen. Nu har jag fått bära alltihopa hela vägen hem.

Han kom i tid. Det gjorde Dalle också.

Hela SEX sekunder innan avspark var Dalle på plats som mittlås och vi kunde springa igång matchen.

Daniel Karlsson, som vägrat A-lagsmatchen för att där inte fanns en enda korvkiosk på vägen mellan Åhus och Skillinge ställde mer än gärna upp i B-laget. Efter matchen förstod vi varför.

-Är det någon som skall med till Robins, frågade han. Kebabrulle. Det är kanongott.

Det är nära till snabbmaten på hemmaplan.

Danne Karlsson har spelat totalt 4,5 timmar i år och 4,25 timmar av dessa har varit mållösa. Men så var det äntligen dags för honom att näta. Men låt oss ta målgörarna från början:

3:e min: Joel Holgersson 1-0
4:e min: Macke Fridén 2-0
11:e  min: Macke Fridén 3-0
24:e min: Joel Holgersson 4-0
31:e min: Joel Holgersson 5-0
58:e min: Joel Holgersson 6-0
77:e min: Daniel Karlsson 7-0
81:e min: Daniel Olsson 8-0
86:e min: Daniel Olsson 9-0

Slut.

Så här ser skytteligan i Reservlaget ut den 7 september:

Joel Holgerson 26
Macke Fridén 8
Stefan Andersson 7
Nutte 6
Johan Holgersson 5
Dalle 4
Rickard Gunnarsson 4
Thomas Holm 3
Micke P Thornberg 3
Ola Olsson (Y) 2
Uffe Rosengren 2
Tomas Tillberg 2
Daniel Olsson 2
Jesper Holmqvist 1
Tero 1
Limpan 1
Zoltan 1
Basta 1
Daniel Karlsson 1


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 6 september

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 11 mål

2. Daniel Olsson 8 mål

3. Jeppe Arildsson 6 mål

4. Martin Bengtsson 5 mål

5. Peter Aronsson 3 mål

6. Fredrik Rosengren 2 mål

6. Micke Persson-Thornberg 2 mål

6. Magnus Tillberg 2 mål

6. Pelle Frid 2 mål

7. Peter Andersson 1 mål

7. Rickard Gunnarsson 1 mål

7. Håkan Harrysson 1 mål.


Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 6 september

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 21 poäng

2. Sebastian Olofsson 21 poäng

3. Pelle Frid 11 poäng

4. Danne Olsson 10 poäng

3. Ola Schnorrenberger 10 poäng

4. Magnus Tillberg 8 poäng

5. Jonas Bladh 6 poäng

6. Martin Bengtsson 4 poäng

6. Peter Andersson 4 poäng

6. Fredrik Johansson 4 poäng

7. Jesper Arildsson  3 poäng

8. Jörgen Johnsson 2 poäng

8. Håkan Harrysson 2 poäng

8. Rickard Gunnarsson 2 poäng

8. Micke Persson Thornberg 4 poäng

9. Uffe Rosengren 1 poäng


Skillinge IF - Åhus IF 6/8 15.00 5-3 (2-0)

Inför matchen hade det spekulerats om det fanns någon korvkiosk längst vägen så att Danne Karlsson kunde få sin efterlängtade Kabanoss. Ledningen hade lagt väldigt stort arbete att försöka ringa in de eventuella korvmojjar som skulle kunna finnas längst vägen men det visade sig att det inte fanns en enda längre.


Därför kom inte Danne Karlsson till matchen. (Han vill själv göra gällande att det var akut utryckning med jobbet, någon kyl som hade gåt i sönder borta i Helsingborgstrakten, men de flesta var fast beslutna om att de verkligen var avsaknaden av korvkiosken som gjorde att Karlsson avstod).


Vårt problem har ju varit att vi inte har haft överdrivet många renodlade anfallare att välja mellan och när Jesper Arildsson far iväg på en massa meningslösa konferenser med jobbet över halva världen och Martin Bengtsson behöver ha lite mer tid på sig för att bli frisk i sitt stackars knä har vi fått lita på namn som Micke Persson-Thornberg och Sebastian Olofsson. De har skött det väldigt bra, trots att ingen av dessa egentligen är några renodlade anfallare.


När vi skulle ta oss ner till Skillinge så blev det i en liten buss medan tränaren åkte egen taxi, så som det skall vara i ett lag som egentigen hör hemma i de lite bättre divisionerna.  När vi kom ner till Åhus gamla fiskeläge (under medeltiden tillhörde Skillinge Åhusinvånarna) så visade sig att de inte spelade i helvitt, som de gjorde när de var på besök hos oss, utan de är också gröna. Vi kunde naturligtvis kollat extra noga i listorna och sett det där, men det var så dags när vi kom ner till Skillige. Som tur var så fick vi låna deras vita reservställ och matchen kunde gå av stapeln.


På uppvärmningen drog alla upp strumporna så långt det gick, för i det onormalt höga gräset på den knaggliga träningsplanen var det stor risk att man skulle bli angripen av fästingar.


-Det är egentligen en fantastiskt fin plan, sa en Skillingegubbe som jag snackade med innan matchen.


Hmm. "Egentligen" är ett väldigt användbart ord. Precis som ordet "om".

Men om "om" inte hade funnits är det mycket som hade varit precis som det är. (!)

I detta fallet en riktig katastroffotbollsplan. Som tur var fick vi spela på en annan lite bättre plan. Men än en gång förstår man hur bortskämda vi är med FINA planer. Utan varken "om" eller "egentligen".


När man köper en kopp kaffe i den gamla femtiotalskiosken i Skillinge så får man den serverad i keramikmuggar och det var väldigt trevligt. Desto mindre trevligt var det när jag skulle köpa min kopp kaffe så var det en äldre dam som skötte kiosken´. Hon hade satt sig på en stol i dörren och tittade på en pågående damlagsmatch. När jag kom så utbrast hon:

- Det var ju själve den. Nu ha jag precis satt mig. Sen spände hon ögonen i mig och sa:

-Jaha, vad vill du ha nu då?


Trevligt. Nä.


Nåväl.

Så här hade Richard ställt upp laget:

Fredrik Johansson


Fredrik Rosengren      Peter Aronsson    Ola Schnorrenberger    Pelle Frid


Rickard Gunnarsson             Magnus Tillberg       Peter Andersson        Jonas Bladh        

                                                                                                                         

                  Micke Persson Thornberg                          Sebastian Olofsson    


Uffe Rosengren
Håkan Harrysson
Peter Tillberg


Den uppmärksamme kan se att det är i princip samma startelva som mot Brösarp men med den skillnaden att Pelle rid är tillbaka på backpositionen och Jonas Bladh på yttermittfältet. Nu skulle det visa sig att det inte gick många minuter förrän de bägge gentlemännen kom överens inbördes om att byta tillbaka till sina platser de hade i förra matchen. Bladh skyllde på att han hade känning i baksidan och tyckte att en friskare Pelle Frid skulle ta löpningarna. Nåväl.


Matchen startar och ur högtalarna fullständigt bräker det ut någon hårdrocksmusik som mera oroar än roar. Matchen fortsätter. Musiken fortsätter. Matchen fortsätter. Musiken fortsätter.


Den narcissistiskt lagde huvuddomaren dörjade röra sig rytmiskt till tonerna, tills han vaknade upp och förstod att det var match och att han skulle döma den. Detta fenomen med att missa att det var match upprepades ganska många gånger och istället för att koncentrera sig på vad som hände på planen ägnade han istället betydligt mer tid åt: sitt hår, sina strumpor, att prata med publiken, svara målvakten på retoriska frågor samt att kalla spelarna i Skillinge vid förnamn...


Till slut fick man alltså stopp på musiken och matchen kunde fortsätta. Åhus börjar faktiskt att trycka på bra och vi hade lite boll de första minuterna, bland annat presenterade Micke Persson-Thornberg med en snygg nick precis över.

I tredje minuten gör Fredrik Rosengren ett mycket snyggt uppspel som hittar till Sebastian "Basta" Olofsson. "Basta" visar prov på sin vackra teknik och får bollen med sig på ett lika spännande sätt som Jonas Bladh fick brudar med sig hem från krogen i sin ungdom.


Bladh förresten. Redan minuten efter får han till ett vackert inlägg som dalar snyggt ned mot målet och det är precis att målvakten får handen på den och tippar den över stolpen. Det var nog inte meningen att det skottet skulle gå på mål, men inte desto mindre var det ett vackert försök.


På den efterföljande hörnan blir det läge för Magnus Tillberg som tyvärr skjuter över.


Sen vänder det i matchen och Skillinge tar över mer och mer. I 12:e minuten får dom en farlig frispark och Pelle Frid visar prov på sin vinnarskalle och ger sig inte förrän han avstyrt det hela. Pelle jobbar överlag väldigt bra i matchen och han har en bra inställning.


I 16:e minuten är det oerhört nära att Åhus gör ett mål. Det är ett mycket fint jobb av Micke PT som spelar till Bladh och denne Bjärlövsbo får till det på ett snyggt sätt vidare till "Basta" som skjuter. Tyvärr får Skillingemålvakten en hand på bollen och det är fortfarande 0-0.


I 20:e minuten dominerar Skillinge ganska mycket och vi får inte till det ordentligt över mittfältet.  Dock får vi någon gång runt bollen längst kanterna och i 21:e minuten är det åter dags för "Basta" att få till ett skott. Tyvärr tar den i bakdelen på en Skillingeförsvarare och vi lyckas inte riktigt få hål på motståndarna.


Efter en spelad halvtimme är det så dags för att Skillinge att få utdelning. Åhuslaget ligger högt upp och försöker göra mål när Skillinge ställer om och slår ett perfekt uppspel till deras högerytter som kommer från egen planhalva och dundrar på. 1-0 till Skillinge.


Med en minut kvar att spela får Skillinge straff som man nog skulle kunna bedöma på ett annorlunda sätt om man hade tittat på spelet. Men domaren hade som sagt fullt upp med allt annat och den matchen som pågick och som han uppenbart har betalt för att göra, var mindre viktig. Han hade nog velat ha en mikrofon, lite spotlights på sig så hade han nog hellre pratat med publiken. För det var där hans fokus låg; utanför planen. När han då och då tittade upp så såg han någonting som han skulle försöka göra en bedömning per improvisation.


Nu improviserade han alltså fram en straff åt sina kompisar som han kände vid för- och smeknamn allihop.

Halvleksvila och 2-0 till Skillinge.


Andra halvlek börjar med att Uffe Rosengren kommer in i stället för Peter Andersson och Richard "rör runt" lite i uppställningen, som han själv uttrycker det för att få igång något positivt.


Uffe Rosengren går på höger yttermittfält och Gunnarsson flyttar in på innermittfält tillsammans med "Basta" och Magnus Tillberg går på topp tillsammans med Micke PT.


Tyvärr blir det inte mycket bättre av det . Redan ganska omgående så blir en snål bakåtpass av Åhus till en farlig målchans som Skillinge förvaltar väl och ställningen skrivs till 3-0 redan i inledningen av andra halvlek.


Dock spottar Åhus upp sig och ett mycket starkt spel av bland andra "Basta" på mittfältet, Micke PT och Magnus Tillberg på topp och Pelle Frid på kanten så lever matchen i alla fall en liten stund i andra halvlek efter det att Pelle Frid förvaltar

Uffe Rosengrens inlägg som Micke PT så vackert nickskarvat till honom.


Just Micke PT blir ordentligt neddragen i motståndarnas straffområde i den 72:a minuten och alla, inklusive hemmalaget, väntar på straffsignalen. Istället är det något annat soim händer utanför planen så domaren hade inte tid att ägna det som hände på planen någon uppmärksamhet.


Istället lät han det gå vidare utan åtgärd och istället gör Skillinge 4-1 och Åke Tillberg börjar att packa ihop sjukvårdsväskan och vattenflaskorna. Han har börjat göra det nuförtiden när det inte går vägen, så håll ögon på det. När han börjar packa ihop grejorna innan slutsignalen så brukar det vara kört.


I 82:a minuten går Bladh ut och Peter Tillberg, äldst i div V?, kommer in för att försöka frälsa den tillresta Åhuspubliken.

Istället blir det 5-1 till Skillinge.


Det hjälper inte att både Magnus Tillberg och Håkan Harrysson gör mål och skriver slutsiffrorna till 5-3, för Åke hade packat ihop grejorna redan, så att säga.


Magnus Tillbergs mål är dessutom en snygg "chipp" över målvakten som hade varit värd ett bättre öde än att komma i skuggan av denna, av resultatet att döma, tråkiga match.


Så här har poängen fördelats:


Sebastian Olofsson 3 poäng
I första halvlek låg "Basta" på en poäng ungefär, men när han kom tillbaka till sin rättmätiga plats på innemittfältet såg man prov på hans underbara teknik. I andra halvlek fick han mycket boll och den förvaltade han väl. Dessutom sliter han för laget. Han får väl jobba en hel del hemma också, där hans sambo ställde in sina åtaganden för att han skulle få komma iväg och spela fotboll och sådant uppskattas... Men framförallt är han en värdefull spelare och jag önskar att han kunde frigöra lite mer tid för att träna, för då hade han kunnat bli ännu ett snäpp bättre och det behövs nu när vi närmar oss ett avgörande med kval och allt.


Micke Persson Thornberg 2 poäng
Jag tycker att Micke har tagit åt sig av den kritik jag gett honom innan här på bloggen och vänder viss negativ energi till något positivt. Micke har ju varit borta en tid för bruten näsa och andra skador, men nu är han verkligen tillbaka i god form.  Bra insats trots förlusten och en positivare Micke på plan. Det är värt två poäng.


Pelle Frid 1 poäng
Pelle Frid är en underhållande kille både på och utanför planen. Han ger sig med dödsförakt in i all situationer och han spelar på tills domaren blåser. Han gör dessutom ett mål idag, men det är inte det han får poängen för, utan det är för hans ständigt pågående arbete när han är på planen. Han är nyttig för laget och det har jag vett att uppskatta.


Omnämnande:


Magnus Tillberg
I andra halvlek blev Magnus uppknuffad på anfallsposition och det är kanske inte hans naturliga plats. Dock har han hela tiden en fin närvaro i spelet och ställer höga krav på sig själv. När dessa infrias gör han strategiskt viktiga passningar. De är naturligtvis svårare att göra i forwardspositionen. Ändå visar han inte det minsta tecken på att känna sig malplacerad utan löser det stundtals riktigt bra, men som sagt var det lite för stora siffror för att man skulle kunna vända det i slutet även om han försökte fram till slutsignalen, bland annat med ett snyggt mål.


Håkan Harrysson
Denne tystlåtne man som älskar Lasse Stefanz (Visade det sig senare på kvällen) är en större tillgång för laget än vad många tror. Han sitter vackert på bänken och väntar på sin tur och sen går han in och fullständigt dominerar på planen. Det är i princip ingen som har något att sätta emot när han går in i närkamperna och nu har han utökat sina dribblingsfinter med ett ytterligare ett par stycken. Dessutom gör han mål i slutet av matchen. Håkan är het.


Peter Tillberg
Han blev utnämnd till Kristianstadregionens meste bänknötare på Kristianstadsbladets fotbollsblogg. Otvivelaktigt är det nog så att han suttit mycket på bänken i år.
Men ärligt talat, vem annan är lika sugen på match varenda gång fast han oftast inte får spela, vem annan lägger ner så mycket jobb på att få saker och ting i ordning både på och utanför planen och vem annan är 44 år och gör ett inhopp under en tätstridsmatch i Division V?
Kan bara vara Peter Tillberg och därmed har han slagit det gamla Åhus IF-rekordet som lydde på 43 år i division V. (omformulerat efter serieomläggningar osv. var det division IV på den tiden).
Vem som har det rekordet? Fundera på det...


Film från senaste matchen?

Vissa påstår att detta är en film från den senaste B-lagsmatchen, men vi på webredaktionen vägrar att tro det är sant...



Kabanoss på vägen hem?

Daniel Karlsson lär ha undrat om det finns någon möjlighet att stanna på vägen hem och köpa en Kabanoss med sötstark senap och räksallad.

Vad webredaktionen erfar finns det inget ställe som serverar just den konstellationen på vägen mellan Skillinge - Åhus.

-Skit i det vi måste hem till matchen, sa någon som webredaktionen var i kontakt med i eftermiddags.

-Han får nöja sig med en grillad korv nere i Skillinge, tyckte någon annan.

Vi vet inte med säkerhet om Danne Karlsson verkligen vill stanna för en Kabanoss, men om så är fallet, så ser det mörkt ut. Men vi på webredaktionen kommer att göra allt som går för att ta reda på om det finns ett Kabanossställe på vägen.

Vi återkommer...


/ Webredaktionen

Uttagna spelare till matchen Skillinge IF - Åhus IF.

Samling Åhus IP lördag 6/9 kl. 12.30 för gemensam avfärd i Buss 12.40


1  .  Fredrik Johansson

3  .  Fredrik Rosengren

4  .  Peter Aronsson

5  .  Jonas Bladh

7  .  Peter Tillberg

8  .  Daniel Karlsson

9  .  Per Frid

10.  Peter Andersson

11.  Ola Schnorrenberger

12.  Sebastian Olofsson

14.  Rickard Gunnarsson

16.  Ulf Rosengren

17.  Magnus Tillberg

19.  Michael Persson-Thornberg

20.  Håkan Harrysson



Tränare          Richard Olsson

Lagledare      Åke Tillberg

Lagl/Mass     Tomas Tillberg



Huvuddomare                    Simon Persson

Assisterande 1                    Zijad Kovac

Assisterande 2                    Senad Repesa


Skytteliga Reservlaget 4 september

Senaste B-lagsmatchen mot Gärds-Köpinge borta slutade tyvärr 2-3, men hade kunnat gå annorlunda. Det började med att ett duktigt Gärds Köpinge gjorde två snabba mål och sedan backade de tillbaka i ett försök att bilda en levande köttmur.

Men Åhus kämpade på och lyckades skriva siffrorna till 2-2 när det bara var ca tio minuter kvar. (Bägge målen kom när jag hade blivit inbytt, men jag hade inget med dessa att göra, jag tog som vanligt mest upp en plats).

Basta gör första målet efter att domaren först försökt avbryta honom genom att blåsa offside. Trettio sekunder senare kommer han i en exakt likadan situation och trycker in den. Strax efter är det Macke Fridéns tur att med vänstran trycka in bollen i nätmaskorna.

Alla väntade andmäktigt att Zoltan "Slängnicken" Mogor skulle upprepa sin bravad från Everödsmatchen, men han kom inte riktigt till sin rätt. Men det kommer, kanske redan i nästa batalj?

Mångas uppfattning var att efter 2-2 tyckte domaren att det skulle vara slut på Åhusmål.

Det blev då tyvärr ett Gärds Köpingemål på en hörna som var TYDLIG inspark och sedan var det en SOLKLAR straff till Åhus fördel som lämnades helt utan åtgärd.

Därefter kallade domaren mig för diverse öknamn. Det är ganska annorlunda att en domare skäller på en spelare, dessutom helt útan anledning och med svordomar inblandade. Nolltolerans? Om man bortser från hans prestationer under matchen gjorde han en bra insats.

Men det är något man får stå ut med i de hårda bataljerna i Reservlagsseriens lägsta serie...

/Tomas Tillberg

Så här ser skytteligan ut:

Joel Holgerson 22
Stefan Andersson 7
Nutte 6
Macke Fridén 6
Johan Holgersson 5
Dalle 4
Rickard Gunnarsson 4
Thomas Holm 3
Ola Olsson (Y) 2
Micke P Thornberg 3
Uffe Rosengren 2
Tomas Tillberg 2
Jesper Holmqvist 1
Tero 1
Limpan 1
Zoltan 1
Basta 1

Poängställningen i Torsten Jönssons Minnespris 20 augusti

Poängställningen i Torsten Jönssons Hederpris


1. Peter Aronsson 21 poäng

2. Sebastian Olofsson 18 poäng

3. Danne Olsson 10 poäng

3. Pelle Frid 10 poäng

3. Ola Schnorrenberger 10 poäng

4. Magnus Tillberg 8 poäng

5. Jonas Bladh 6 poäng

6. Martin Bengtsson 4 poäng

6. Peter Andersson 4 poäng

6. Fredrik Johansson 4 poäng

7. Jesper Arildsson  3 poäng

8. Jörgen Johnsson 2 poäng

8. Håkan Harrysson 2 poäng

8. Rickard Gunnarsson 2 poäng

8. Micke Persson Thornberg 2 poäng

9. Uffe Rosengren 1 poäng


Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris 30 augusti

Poängställningen i Harry Granqvists Minnespris

1. Sebastian Olofsson 11 mål

2. Daniel Olsson 8 mål

3. Jeppe Arildsson 6 mål

4. Martin Bengtsson 5 mål

5. Peter Aronsson 3 mål

6. Fredrik Rosengren 2 mål

6. Micke Persson-Thornberg 2 mål

7. Peter Andersson 1 mål

7. Rickard Gunnarsson 1 mål

7. Magnus Tillberg 1 mål

7. Pelle Frid 1 mål


RSS 2.0